Kryon in McCloud, Californië. 1 – Engel-zienswijze.

 Live Kryon Channeling:
Kryon in McCloud, Californië. 1

Engel-zienswijze.

  28 juni 2019 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels vanaf de audio door Henk Steur

Gegroet, lieve vrienden, Ik Ben Kryon van de Magnetische Dienst

Ik zal deze speciale boodschap ”Zienswijze” noemen. De mens gelooft wat de mens wil geloven en het interessante hiervan is dat de geschiedenis gevuld is met spiritueel geloof. Dit is de eerste channeling, de eerste boodschap, in McCloud op de eerste dag van vier….een channeling retraite. Boodschappen die ik eerder bracht tijdens een retraite in een andere plaats spraken over enkele van deze dingen. Ik wil dat jullie de logica volgen en de niet-logica van enkele dingen die ik presenteer en die zeer sterk te maken hebben met waar jullie nu zitten en wat jullie misschien wel naar deze plaats toe heeft getrokken. Ik zei in een channeling die “De Puzzel” heette dat het interessante van de mensheid in zijn algemeen is dat er een intuïtief innerlijk aangeboren geloof is dat er een Schepper is. Men heeft onderzoek gedaan onder de mensen en met hen gesproken en er bleek dat 85% van de planeet behoort bij die geloofssystemen die hen doen geloven in een leven na de dood.

In de basis en statistisch gezien zou je kunnen zeggen dat de mensheid gelooft dat de menselijke ziel ergens naartoe gaat en dit betekent dat een overweldigende meerderheid in een God, een Schepper, gelooft….iets dat jullie hier brengt. Er zijn ook vele manieren  waarop mensen dit laten blijken….sommigen hebben regelmatig erediensten, anderen af en toe en weer anderen elk uur of zoiets. Maar er is steeds de herkenning dat jullie niet alleen zijn. Het kennen van deze Schepper is nu de vraag, nietwaar? Wij hebben vele channelings gegeven over wie het is of hoe het is, waar het is en geen van hen is feitelijk correct door het menselijk geloof omdat de mensen alleen maar denken tot een bepaald niveau en dit niveau is verbonden met vier dimensies, maar het begint zich uit te breiden en over deze uitbreiding wil ik spreken. Om dit te doen moet ik jullie weer brengen naar een plaats waarvan jullie moeten weten wat daar is gebeurd. Wij kunnen acceptabele woorden vertellen wat wij willen en dit is wat ik bedoel: De mensheid gelooft in het scheppingsverhaal waarbij een engelachtige vorm naar deze planeet kwam en in de metafoor over het verhaal van Adam en Eva werd aan mensen die nooit eerder een concept van een geloofssysteem hadden gehad, dit concept gegeven en om dit te kunnen doen werden zij aangeraakt op een manier waardoor zij een deel van de Schepper werden….God binnenin. Er werd hen vrije keuze gegeven om dit te vinden en ook de kennis over licht en donker en dit was nieuw, helemaal nieuw en zelfs in jullie geschriften sprak men over mensen met helemaal niets die opeens al deze kennis hadden. Dit is het scheppingsverhaal. Wij hebben jullie vaak verteld dat de metafoor nauwkeurig is: Het Paradijs is de metafoor voor de Aarde…Eva is de metafoor voor alle vrouwen en Adam voor alle mannen en er was zeker een engelachtige bron voor verantwoordelijk. Vanaf hier wordt het goed omdat jullie nu moeten definiëren wat een engel is en zolang jullie aannemen dat een engel direct van God komt en als het binnen jullie gezichtsveld blijft zijn jullie veilig om het een engel te noemen. Maar als je er op een andere manier naar gaat kijken en bepaalde vragen gaat stellen: “Is het mogelijk om een geascendeerde meester te hebben?” dan kunnen jullie zeggen: “Ja, de profeet die ik volg is aan de andere zijde en hij is een geascendeerde meester!” Dan vraag ik: Hoe geascendeerd? Wat als deze ascensie eruit ziet als een engel? Is het mogelijk dat ascensie iets is waarbij mensen zelf naar de andere kant van de sluier gaan en veranderen in een engel? Sommigen zullen zeggen: “Nu ga je te ver!” Er zijn zoveel soorten engelen en er zijn zoveel mogelijkheden van wat jullie denken dat ascensie is, er zijn zoveel soorten bewustzijn, maar jullie voelen je goed bij een engel die naar beneden kwam en jullie alles gaf….de God binnenin, de kennis, alles, en toen begon de schepping en de mens en er komt een beschaving en dan en dan….

Wat als ik het verhaal een beetje zou veranderen? Ik ga niets anders zeggen dan een engel…de engel blijft. Dan zeggen jullie: “Ik weet niet zeker of dit heilig is.” Dan zeg ik: Is het niet zo dat een engel altijd bij jullie is? Kijk maar naar jullie geschriften….hebben jullie dit niet gelezen? De engelen zijn hier altijd. Soms spreken zij tegen jullie, soms niet, en zij scheppen alles. Zij komen van God. Dan zeggen jullie: “Goed.” En dan hebben jullie een lijst met engelen waarvan velen een naam hebben en sommigen ook bepaalde kenmerken. Dan zeggen jullie : “Goed, de engelen zijn dus steeds hier!” Wat als de engelen feitelijk bleven en jullie iets leerden? Jullie kunnen dit vinden in jullie geschriften. Het staat er niet zo precies, maar hoe ter wereld hebben jullie dingen over God geleerd zonder oorspronkelijke leringen? Wisten jullie dat de engelen jullie dit leerden en jullie dan loslieten? Er moest op jullie weg toch ergens wat educatie zijn! Klinkt dit niet logisch…is het onlogisch? Hoe is het met vrije keuze over donker en licht, er moest enige lering zijn. Wat is God? Hoe ziet licht eruit? Hoe en wat is integriteit? Dan komen jullie op deze gebieden uit, nietwaar? Daarom hebben wij jullie meesters gegeven. “De meesters en de profeten kwamen hier en zij leerden ons de dingen.” Dan vragen wij dit: Waren de meesters mensen? Dan zeggen sommigen: “Ja, maar zij hadden een goddelijke start!” Goed, dus misschien waren zij deels engelen en deels mensen? Zien jullie waar dit naartoe gaat?

De mensheid begrijpt niet echt wat een engel is, lieve mensen, en zij kunnen vele dingen zijn voor vele mensen. Dan komen jullie bij de grootste vraag van allemaal. Het lijkt alsof ik nu een bladzijde wil omslaan maar dat is niet zo. Jullie zienswijze over jullie plaats in het melkwegstelsel….in het Universum! Jullie geloven in de Schepper. Alle dingen gebeurden na de schepping die begon bij die engel. Maar als jullie naar de sterren kijken en dan naar jezelf zien jullie dat jullie deel uitmaken van een systeem. Vele mensen op de hele planeet hebben dit in de gaten….misschien zijn jullie niet alleen! Denken jullie dat de Schepper dit ene vlekje – de Aarde – had en dat dit het enige was dat telde en dat dit de enige was waar ooit een engel op bezoek kwam? Als jullie dan naar de hemel kijken en de miljarden en miljarden sterren en planeten zien, kijken jullie misschien ook naar iets anders en dat is dat de elementen op de andere planeten allemaal dezelfde zijn als hier. Denken jullie echt dat jullie de enigen zijn? Statistici keken hiernaar, wetenschappers keken ernaar en – zijn jullie er klaar voor – zeggen dat er leven MOET zijn! Er moeten miljarden “Aardes” zoals die van jullie zijn. Het feit dat jullie denken dat jullie helemaal alleen zijn is gewoon dwaasheid. Wetenschappers zullen het niet met jullie eens zijn. Er moet dus de vraag komen: “Is dit ook ergens anders gebeurd bij mensachtigen, of zijn er anderen met bewustzijn en intelligentie? Hadden zij ook een scheppingsverhaal?” Dat, lieve mensen, zou de eerste multidimensionale gedachte zijn die jullie hadden en het antwoord is JA! Het is logisch en het slaat ergens op! Jullie zijn niet alleen! Dan moeten jullie de vraag stellen: “Is er ook timing hiermee? Is er een hiërarchie en waar zijn zij en weten zij wat wij weten?” en het antwoord is JA, al deze dingen! Jullie hebben gelijk!

Wat is een engel? Wisten jullie dat deze planeet een late start had als het op leven aankomt? De elementen voor het leven – de aminozuren – de elektriciteit van de wolken…alle dingen die nodig zijn voor microbiologisch leven is in de kinderschoenen overal aanwezig! Men heeft zelfs elementen van het DNA in de ruimte gevonden. Jullie gaan je realiseren dat wat jullie hier hebben….overal kan zijn, maar de timing is interessant. Jullie zijn hier pas. Jullie hebben een viermiljard jaar oude planeet – en dat is in zijn “koele” staat – en jullie zijn hier tweehonderdduizend jaar. Dit is wat de wetenschappers hebben verteld omdat dit het demarcatiepunt is waarop zij ontdekten dat de mensheid 23 paar chromosomen had en dat al het andere dat onder jullie staat er 24 heeft. Er was iets gebeurd. Tweehonderdduizend jaar geleden – een speldenknop in de tijd  in een melkwegstelsel van dertien miljard jaar oud – wat was daar de mogelijkheid van leven voor dat van jullie, dat eruit ziet zoals jullie en een Adam-en-Eva-verhaal heeft n engelen….al dat soort dingen? Wat denken jullie van de statistische mogelijkheden. Vraag het niet aan jullie priesters, vraag het aan de wetenschappers. Zij zullen zeggen: “Dit moest wel zo zijn! Alle seinen wijzen erop dat er geen Universum is dat in zovele gevallen niets zou doen. Miljoenen jaren voordat er een engel naar deze planeet kwam was er leven! Er was leven met de puzzels, met de Schepper….er was de liefde van God….al dit soort dingen en ver voordat jullie er waren. Toch, terwijl ik dit zeg zijn er mensen die de knop om willen draaien en zeggen dat zij dit niet geloven. Wij hebben daar ook een naam aan gegeven: TE slim om te kijken! Zij weten wat zij weten en daarom valt er verder niets te weten en dat is nog steeds hun houding. Zelfs degenen die nog nooit bij een ontmoeting als deze zijn geweest, een channeling-bijeenkomst, zelfs als jullie spreken over engelen of schepping, kijken zij naar het Universum en zeggen dat zij denken dat wij alleen zijn…..alleen maar omdat dit hen zo werd verteld….maar misschien hebben zij wel een zienswijze op iets groters dan zij weten.

Laten wij dit nog eens wat groter maken….laten wij zeggen dat er overal engelen waren die overal dezelfde soorten scheppingsverhalen vertelden. Laten wij zeggen dat er schepselen waren die werd ingezaaid en dat zij informatie kregen….miljoenen jaren voordat jullie hier waren. Zien jullie de potenties die er zijn betreffende degenen die zich ontwikkelden? Zien jullie de potenties van andere planeten op andere plaatsen in jullie melkwegstelsel die zich spiritueel ontwikkelden en waar bewustzijn zich steeds meer ontwikkelde richting dezelfde Schepper als degene die jullie hebben? Dit is logica, en als dit zo was: hoe ver neemt de evolutie bewustzijn mee?

Wat is een geascendeerde meester? Hoe hoog is het bewustzijn dat jullie op jullie wereld zien? Toen jullie zagen, hoorden of wisten van de profeet Elia wiens bewustzijn hoog genoeg was om een veld binnen te gaan en op eigen kracht te ascenderen, zonder dood, en Elisha bij zich had als toeschouwer….laat mij jullie dit vragen: Hoe hoog was dat? Wij hadden hier het bewustzijn van een mens die zei: “Ik ben er klaar voor. Kijk maar!” En het bewustzijn verhoogde zich tot op een punt waarop hij veranderde in licht en vertrok. Hoe hoog is dat? Is dit haalbaar? Is het iets dat jullie over honderdduizend jaar kunnen halen of ervan kunnen leren of ermee kunnen werken? Het antwoord is: DAT IS WAAR DE EVOLUTIE VAN DEZE PLANEET ALLEMAAL OVER GAAT! Is het mogelijk dat bewustzijn niet-lichamelijk kan zijn? Er is nu veel gelach in deze zaal en het meeste daarvan komt van degenen die jullie niet kunnen zien. Er is hier iemand die niet-lichamelijk is….in dit leven denken jullie dat dit wel zo is maar dat is zij niet….jullie denken erover en jullie kunnen weer incarneren en er hetzelfde uitzien. Sommigen niet! Sommigen komen terug om de planeet te helpen en wel zonder lichaam…maar het bewustzijn is hier….Aurelia Louise Jones is hier en zij was degene die jullie introduceerde en vertelde dat er engelen in de berg zijn. Als ik vertel dat er engelen in de berg zijn heb ik jullie aandacht. Als ik zeg dat er ruimtewezens in de berg zijn, niet! Zien jullie het verschil? Wat als zij een en hetzelfde zijn?

Is het mogelijk dat bewustzijn zo hoog werd dat er op diverse plaatsen in het melkwegstelsel geen lichaam voor nodig was? Hebben jullie over verstrengeling gehoord? Dat is maar een heel klein onderdeeltje van kwantumfysica. Nu komen jullie bij ideeën over dingen die niet-lineair zijn….waar jullie niet van A naar B gaan maar in plaats daarvan een bewustzijn hebben dat zowel A als B IS!!! Dat is verstrengeling! Is het mogelijk dat bewustzijn op twee plaatsen tegelijk kan zijn? Ik zeg dit nogmaals: jullie hebben dit al gezien bij identieke tweelingen en hun DNA. Waarom zouden jullie eraan twijfelen? De een weet wat de ander doet, wat er gebeurt aan de andere kant van de planeet. Dat is maar een beetje van wat er allemaal mogelijk is.

Wat als er een enorme evolutie zou zijn en waar jullie niet vanaf weten en die miljoenen jaren nodig had voordat jullie hier waren….alles voor het ijkpunt van tweehonderdduizend jaar geleden waarop jullie begonnen? Wat als er een plan was? Wat als er genoeg liefde van de Schepper was die naar deze planeet keek en zag dat jullie er klaar voor waren en tegen de engelen zei: “Het is tijd om naar beneden te komen en hen te zaaien en hen de schoonheid te geven van het geheiligde en goddelijke DNA dat de liefde van de Schepper omvat en hen de 23 paar chromosomen te geven in plaats van de 24 die al het andere op de planeet heeft zodat zij dit uiteindelijk kunnen zien en ook uiteindelijk het ijkpunt voorbij kunnen gaan waarna zij zich de vragen kunnen stellen over het waarom van hun andere DNA en wat er tweehonderdduizend jaar geleden gebeurde en dat sommigen dit zullen verbinden met wetenschap en anderen met het spirituele omdat de tijdlijn dezelfde is als tweehonderdduizend jaar geleden.

Wat als deze engelen andere namen hadden. Wat als deze engelen van de sterren kwamen? Wat als zij er alleen maar als engelen uitzagen omdat dit het enige was dat jullie konden bevatten? Wij hebben jullie eerder verteld dat een niveau van vibratie niet omhoog kan kijken naar een hoger niveau….zij begrijpen het niet, zij begrijpen niet eens wat zij zien. Als je een hoge vibratie hebt kan je naar beneden kijken. Wij hebben jullie onlangs in deze omgeving verteld dat toen Mozes het brandend braambos zag, hij een engel zag die vol was van licht, maar op dat punt in de tijd met dat bewustzijn, met die cultuur, met dat intellect, was licht alleen maar mogelijk als er vlammen waren en daarom zag Mozes iets dat in brand stond….dit was zijn bewustzijn! Maar hij zag een prachtige engel, een engel die licht uitstraalde dat hem doordrong en hem vertelde zijn schoenen uit te trekken omdat hij zich op heilige grond bevond. Dan komt de volgende vraag omhoog: “Wat voor soort engel was dit? Waar kwam hij vandaan? De engel begon instructies te geven van een hoge energie die al op deze planeet aanwezig was.

Dit zijn de vragen die wij gaan stellen en waar mensen niet over willen praten vanwege hetgeen hen is verteld of wat zij geloven. Tweehonderdduizend jaar geleden werden jullie gezaaid vanuit de sterren. Wat eruit zag als engelen, was absoluut zeker een engelenergie die uitstraalde vanuit degenen van de Zeven Zusters die de Pleiadiers worden genoemd en die meer dan twee miljoen jaren hadden om zich te ontwikkelen naar niet-lichamelijk bewustzijn. Jullie zouden hen allemaal als geascendeerde meesters classificeren en zij hadden een plan en zij hadden een taak te volbrengen en dat was om de volgende planeet in een lijn de kennis over licht en donker te brengen en voor hen als engelen te verschijnen vanuit de Creatieve Bron, dezelfde liefde die meekwam van de geascendeerden. Hoe hoger de ascensie gaat in het bewustzijn, hoe dichter jullie bij de Creatieve Energie komen en dit betekent: hoe meer liefde jullie hebben en hoe meer liefde, hoe meer compassie, actie jullie hebben naar gebieden die jullie helemaal nog niet kennen. Dit is wat liefde werkelijk is.

Ik kwam hier dertig jaar geleden en het eerste dat ik jullie vertelde was dat jullie geen armageddon zouden krijgen en dit gebeurde ook niet. Ik heb jullie ronduit heel veel dingen verteld en in een van de boodschappen vertelde ik dat jullie een ontwikkeling zouden gaan zien en jullie zien ook een ontwikkeling van licht dat op deze planeet begint te schijnen, net zoals dit bij de mensen zo is. Lieve mensen, ik zeg het steeds weer…de geschiedenis van deze planeet laat het overduidelijk zien: vraag de inheemsen waar zij vandaan kwamen. Kijk niet naar de geschriften maar vraag het aan de inheemsen. Duizenden jaren voordat de geschriften er waren….duizenden jaren! “Waar komen jullie vandaan? Wat zijn jullie tradities?” Zij zullen naar de hemel wijzen en zeggen: “Wij kwamen van de sterren!” Zij kwamen niet alleen maar van een sterrenstelsel, maar zij kenden elkaar allemaal. Zij zijn allemaal EEN in de liefde van God. Jullie kunnen hen zelfs neven noemen…zij kennen elkaar en het was hun werk om naar beneden te komen en jullie deze dingen te geven….en dit deden zij ook. Het was ook hun taak om hier te blijven en met jullie te werken….als jullie daarom vragen. Lemurie is echt, wij hebben jullie daar alles over verteld. Wij hebben jullie verteld waar het was, wat er gebeurde, hoe afgezonderd het was in de Stille Oceaan, hoe het omhoog kwam en ook weer verzonk. Wij hebben jullie de ABC-s van al deze dingen verteld en wij hebben jullie ook verteld waarom. Toen Lemurie klaar was waren degenen die jullie engelen of Pleiadiers noemen nog steeds in niet-lichamelijke vorm maar zij gingen niet naar huis….zij bleven. Tijd is voor hen niet wat het voor jullie is. Er is geen leeftijd in niet-lichamelijk bewustzijn. Als een van hen zich hier zou willen vertonen staat hij recht voor je neus en jullie zouden hem voelen en herkennen, net als zo vaak in de Bijbel waarin men zei dat er een engel in de kamer was en zij zouden waarschijnlijk zeggen: “Wees niet bevreesd.” Zo geascendeerd zijn zij….dit is wat zij kunnen doen en dat is meer liefde dan jullie kunnen bevatten.

Ik zal jullie iets vertellen: zij hebben een samenwerking met de Schepper om te doen wat zij hebben gedaan. Zij staan niet buiten de puzzel….zij ZIJN de puzzel! Toen Lemurie compleet was – wij hebben het jullie verteld – waren er andere bergen die andere dingen deden, andere Pieken en Dalen op de planeet, en zij verdeelden zich over de planeet en wachtten af. Jullie zouden kunnen vragen waarop zij dan wachtten. Wat deden zij? Deze bergen, waarin zij wachtten, waren zo kostbaar en zo geheiligd dat zelfs vandaag, zo ver terug als jullie kunnen kijken, elk van hen bekend stond als geheiligd. Ook degene die jullie kunnen zien en die Shasta wordt genoemd. Er is een geschiedenis van elfduizend jaar van heiligheid bij de inheemsen. Zij konden het niet weten maar zij voelden dat er wat was. Zij hebben dezelfde dingen gezien als sommigen van jullie en dat er ’s nachts lichtjes waren op de berg waar dit normaal niet zo was. Er was daar iets….elfduizend jaar geleden, deze Pleiadiers, de engelwezens, hoe jullie hen ook willen noemen en afhankelijk van wat jullie een engel noemen, zijn hier altijd geweest en wachtten af. Zij wachtten erop om te zien waar het menselijk bewustzijn naartoe zou gaan….met vrije wil. Wat zij tot dusver zagen was dat het laagste bewustzijn in die staat bleef….sterker nog, er was zelfs een devolutie bij sommige beschavingen op de planeet. Jullie hadden een tijdlimiet, wisten jullie dat, om te ontdekken wat jullie zouden ontdekken, en dus gold dit ook voor hen. Er is altijd een astronomische tijdlimiet die gebaseerd is op de sterren, op het zonnestelsel waarin jullie leven, wat jullie de precessie van de equinoxen noemen….het waren twee cycli van 26.000 jaar….zoveel tijd hadden jullie en dit alles zou eindigen rondom de precessie van de equinoxen….en dat was jullie profetie! Zoek het maar eens uit. 2012 was het einde en in de meeste van jullie profetieën bestonden jullie na het jaar 2000 al niet meer. Als je terugkijkt naar degenen die een profetie hadden, was er een armageddon, een derde wereldoorlog en al dit soort dingen. Jullie weten dat ik gelijk heb. De tijd was bijna op en dit correspondeerde met de precessie van de equinoxen wat vreemd genoeg ook overeen kwam met de voorspellingen van de inheemsen. Zij keken naar de sterren….zij wisten het….zij hadden een kalender, de Maya’s, die vijfduizend jaar duurde en die eindigde in 2012. Maar in plaats daarvan gebeurde er iets en daarom zitten jullie hier vandaag. Wat er gebeurde was dat jullie de hoek omgingen; de evolutie van bewustzijn begon en de Sovjet Unie viel uiteen en vele andere dingen vielen om en het licht begon op te komen op de planeet en dit is wat heel veel mensen verstoort. Zij gaan het duister zien dat nu wordt omhuld door zoveel licht en zij begrijpen het niet….zij staan helemaal alleen. Mensen beginnen hun ideeën te veranderen; de wetenschap gaat zoeken naar leven op andere plaatsen waar zij nooit eerder naar hebben gezocht tussen de sterren; zij gaan dingen onderzoeken die zij nooit eerder hebben onderzocht en zij, degenen die in de bergen waren, de Pieken van deze planeet, deze Pleiadiers, zij van Orion en de Arcturiers, de Hathors….zij wachtten op iets….en het gebeurde. Jullie gingen in een Opwaardering, lieve mensen, zij noemden hen tijdcapsules omdat het nu tijd voor hen was om naar buiten te komen….en daarom zijn jullie hier…omdat het tijd voor hen werd om zichzelf heel erg langzaam te gaan vertonen in het bewustzijn dat zij daar zijn. Waarom zijn jullie hier nu en zitten jullie hier nu….omdat er over de hele planeet mensen zijn die zich realiseren dat zij niet alleen zijn en als zij naar voren komen is het eerste dat zij laten zien: ongelooflijke liefde omdat zij jullie namen kennen. Zij zijn jullie sterrenouders en zij weten wie jullie zijn, hier, nu, is er een groep in deze zaal.

Jullie kunnen dit alles in twijfel trekken; jullie kunnen denken dat dit idioot is, maar als jullie de deur naar deze mogelijkheid willen openen zullen jullie merken dat dit extreem logisch is. Al die tijd is de reden dat jullie 23 paar chromosomen hebben, geweest dat jullie bezocht zijn door een prachtig en geascendeerd ras; verschillende rassen van de sterren. Dit is wie er in de berg zijn. Als jullie bij de berg zijn, zijn jullie in de schaduw van de berg. Zij weten dat jullie er zijn. Wij vertelden de vorige groep dat het geen toeval is dat jullie hier zijn, ook al besloten jullie dit pas eergisteren, wisten zij dat jullie zouden komen. Over de komende drie dagen zeg ik tegen jullie: zorg dat dit het waard is. Stap uit de doos waarmee jullie kwamen die vertelde: “Ik ben tot hier gekomen, ik luister niet verder. Goedendag allemaal! Ik zal alles opschrijven.”

Wat als dit in plaats hiervan je leven zal veranderen omdat jullie JA zeggen? Herinneren jullie je dit JA zeggen? JA opent de deur naar een mogelijkheid van een zienswijze die verder gaat dan alles wat jullie ooit is verteld, oude zielen.

En zo begint het. (Kryon lacht)

En zo is het.

Kryon