Kryon in Sarasota. 1: De Reis van de menselijke Ziel. 1

Live Kryon Channeling
Kryon in Sarasota. 1  

Lee Carroll / 18 januari 2020
Vertaald uit het Engels vanaf de audio door Henk Steur

 De Reis van de menselijke Ziel. 1

Gegroet, lieve vrienden, Ik Ben Kryon van de Magnetische Dienst 

Dit is de eerste boodschap in de stad die jullie Saratoga noemen en ik wil hem “de Reis van de menselijke Ziel” noemen. Ik wil jullie een inkijkje geven, lieve mensen, in wie jullie zijn. Voordat jullie ooit op deze planeet kwamen waren er veel dingen die onbegrijpelijk en ingewikkeld waren omdat jullie niet naar die plaats kunnen gaan waar jullie op multidimensionale manieren opereren en de wegen van Spirit kennen. Jullie zijn in een dimensie die bijna als een kind is. Deze dingen lijken dus geen hout te snijden….de manier waarop zij gedaan worden of wanneer zij zijn gedaan….maar zij zijn gedaan. Ik zal jullie van een paar daarvan de werking geven die jullie een aanvaarding zullen geven over wie jullie zijn.

Elke ziel maakt op deze planeet voor het eerst een reis en als jullie daarmee beginnen, lieve mensen, begint er een reis van leven na leven na leven. Dit is jullie thuis. Er zijn mensen die zeggen dat sommige zielen soms naar andere plaatsen gaan en dan weer hier terugkomen. Dit is de manier waarop zij dingen zien die niet waar zijn….dit is niet de realiteit….dit valt voor hen buiten de tijd, maar het lijkt voor hen zo te zijn want wat jullie je esoterisch denken te herinneren heeft geen tijdstap en soms is het dus gemixt en denken jullie dat iets gisteren gebeurde en was het drie levens geleden. Dit is de manier waarop deze dingen werken en lijken te zijn en het eerste wat ik jullie dus wil vertellen is dat als jullie hier voor het eerst komen, lieve mensen, jullie een mens op Aarde zijn voor de duur van een leven….totdat het tijd is om te vertrekken en als jullie dit doen en stoppen met incarneren komen jullie niet terug. Ieder die naar mij luistert of dit leest is hier in potentie steeds en steeds weer geweest en zo lijkt het dus op de school van de Aarde…..de duur van jullie levens….hoe vaak jullie hier zijn geweest individueel geweest. Wij hebben jullie informatie gegeven die mysterieus is….jullie incarneren vele levens samen en gaan verder voor vele levens naar enkele andere groepen. Er is altijd een planning voor de mensheid die respectvol is. Wij hebben jullie verteld over het systeem van veranderen van geslacht en hoe dit respecteert wat comfortabel voor jullie is en hoe jullie vele levens vrouw zijn en dan voor vele levens man zijn. Dit gebeurt niet te snel op elkaar. Dit is een geschenk voor jullie zodat jullie niet steeds hier komen en niet herkennen wie jullie zijn en je ongemakkelijk voelen. Als jullie hier komen en merken dat jullie geslacht hetzelfde is geeft dit een comfortabel gevoel waardoor jullie een vrediger bestaan hebben. Dit snijdt hout….dit is gezond verstand en dat hoort allemaal bij het systeem. Ik gebruik het woord systeem omdat dit het enige woord is voor iets dat geen systeem is. Het is gewoon een manier van werken, als je het al werken kunt noemen….de manier van Spirit, de manier van God voor de voorbereiding van een ziel om naar deze planeet te gaan, hoe jullie worden behandeld, hoe er naar jullie wordt gekeken, de pracht van wie jullie zijn, hoe jullie dingen zien….het gaat veel verder en het is veel meer dan jullie weten. Het is geen systeem…het is zelfs geen plan….het is meer als een feestje. Als jullie hier niet zijn, lieve mensen, is alles wat jullie je kunnen voorstellen passend bij jullie. Wij zingen jullie namen in licht; jullie zijn een deel van het Universum dat God, de Schepper is…Spirit.

Zielen voelen zich hier niet comfortabel en als jullie vragen hoe zij hier dan op het spoor kunnen blijven is het antwoord: JA! Jullie hoeven niet op een spoor te blijven! Dat is maar een menselijk idee dat jullie in hokjes moeten verdelen, identificeren, sorteren en opbergen. Maar de ziel is niet alleen hier, de ziel is met Spirit….hij is een deel van het Geheel van God…de God die naar miljarden gebeden tegelijk kan luisteren….de welwillendheid, de schoonheid, de welwillendheid, het licht….daar is de ziel!

Hoe past wat jullie zijn in deze samenhang, in deze “soep” die God is? Het antwoord is: “Heel goed, dank je!” Jullie hoeven het niet uit te zoeken….de soep is enorm….deze God die jullie nauwelijks kennen en die zo welwillend is en waar jullie een deel van zijn heeft iets afgescheiden dat jullie ziel is geworden.

Als jullie naar deze planeet komen – en dat gaan wij in deel 2 doen – is elk stukje daarvan verborgen en dit kan met vrije wil ontdekt worden. Jullie komen neutraal binnen, lieve mensen, en dat is de test en dat is het plan. Kunnen jullie leven na leven bij elkaar voegen totdat jullie zeggen: “Wat is er nog meer?” Laat mij jullie vertellen wat daar is. Voordat een ziel voor het eerst naar de planeet komt, of voor de honderdste keer of voor de duizendste keer, is hij voorbereid. Er is een voorbereiding om naar die lichamelijke vorm van jullie te gaan. Laten wij het hebben over een ziel die hier weer komt. Het is makkelijker om hierover te spreken omdat jullie daarmee meer gerelateerd zijn. De ziel….zijn jullie(jij) en zonder te weten wat jullie nog meer kunnen herkennen weten jullie niet eens wat/wie jullie zijn omdat wat jullie Zijn puur en engelachtig is, jullie namen heeft en ik wil jullie iets vertellen als jullie dit nog niet hebben uitgezocht. Deze Aarde van jullie is zeer jong en heel nieuw en er zijn heel veel Aardes in dit melkwegstelsel geweest voor die van jullie….en jullie maakten daar deel van uit. Deze test waar jullie nu in zitten zou een beetje bekend voor jullie moeten zijn omdat zo velen van jullie hier doorheen zijn gegaan….en dat is de bron van jullie vrede.

Als jullie je kunnen herinneren dat jullie dit eerder hebben gedaan en wat er gebeurde zijn jullie direct gekalmeerd omdat dit geen onbekend terrein is….jullie weten wat daar is. Dat zal deel 2 zijn.

Het eerste dat er met deze prachtige ziel gebeurt is dat er lagen en lagen zijn ingeplant met Aarde-herinneringen. Jullie noemen dit de Akashakroniek en die vertegenwoordigt ervaringen uit levens en meer dan dat. Niet alleen levenservaringen want hoe verklaren jullie een kunstenaar die een vorig leven kunstenaar was en nu weer? Dit is meer dan een herinnering! Dit wordt een functie…het wordt innerlijk aangeboren herinnering…het heeft te maken met aanvoelen, het heeft te maken met spieren….dit gaat verder dan de Akasha-herinnering. Dit is ook ingeplant. Waarin jullie zijn geïnteresseerd, wat jullie hebben bereikt…niet wat jullie deden of wat jullie voelden….dat komt later. Lagen en lagen over wie jullie zijn, worden ingeplant in die ziel….lang voordat hij naar de planeet gaat.

“Kryon, wanneer gebeurt dit? Gebeurt dit terwijl ik hier ben?” Hoelang is daarvoor nodig, denken jullie? Ik zeg dat jullie snel kunnen incarneren. Waar het in de oude energie lang duurde voordat jullie terug konden komen kan het nu al een jaar later zijn….een jaar later! Soms komen jullie zelfs in dezelfde familie terug als een kleinkind. Ik heb het al heel vaak gezegd: dit is allemaal veranderd….en toch als jullie aan de andere kant van de sluier komen is daar geen tijd. Jaren van jullie tijd zullen in een maand voorbij zijn. Zie je, jullie kunnen niet vragen hoelang dit gaat duren.

Sommigen van jullie zullen zeggen: “Als alles in een onderdeel van een seconde in de geest van God gebeurt kan dit voor ons eeuwen duren!” en jullie hebben gelijk. Het hangt ervan af wie er naar die tijd kijkt omdat tijd niet regeert op de manier die jullie denken….totaal en compleet anders. Dit is goed want de voorbereiding is compleet zodat talenten en bewustzijn over wat jullie leuk vinden en waar jullie van genieten, zitten daar allemaal in en jullie gaan dit zelfs al in je kinderen zien omdat jullie jullie je realiseren dat geen enkel kind wordt geboren zonder dat zij “dingen” meenemen en als zij zich ontwikkelen en als jullie zien waar zich voor interesseren zien jullie dat dit voor ieder kind weer anders is….niet iets dat zij op school hebben geleerd of door iets waaraan zij zijn blootgesteld…zij hebben dit gewoon. “Waar komt dit vandaan?” zouden jullie kunnen vragen. Dit komt van dat waar zij plezier in hadden toen zij de laatste keer hier waren. Sommigen zullen hiermee doorgaan en anderen zullen zeggen dat zij ermee klaar zijn terwijl zij daar eerder door werden aangetrokken. Dit is ingeplant en de reden daarvoor is dat dit er is voor het gemak en aanmoediging van de mens zodat zij hier niet zonder iets komen en elke keer weer overnieuw moeten beginnen. Op een bepaald niveau helpt het innerlijk aangeborene hen om te weten dat zij hier of daar door worden aangetrokken. Misschien hebben jullie gemerkt dat bij degenen die kunstenaars zijn of dichters, talent, muziek componeren….dit zo sterk is dat zij gewoon verder gaan met wat zij al deden in hun vorige leven. Dit zou jullie iets moeten vertellen over de relatieve kracht van hun ervaring. Jullie begrijpen dus dat bepaalde attributen van Spirit zelfs engelachtig kunnen zijn….creativiteit zal het eerst worden gezien en dan komen de herinneringen en veel daarvan zullen zijn wat wij Aarde-afhankelijk noemen, maar zij zullen in jullie leven niet naar voren komen behalve als er een samenwerking is met Gaia. Vraag elke inheemse naar de manier waarop Gaia met de menselijke ziel werkt en zij zullen vertellen dat Gaia een deel van hun kosmologie is. Er moet een verbinding met de Aarde zijn om de wijsheid van jullie voorouders te kunnen gebruiken en als jullie geen verbinding hebben en als die geen deel is van jullie geloofssysteem zou dit misschien wel zo moeten zijn omdat jullie dan een hoop missen.

Wat als jullie voorouders hebben die tegen jullie willen spreken? Welk voertuig hebben jullie daarvoor nodig? Ik zal het jullie vertellen: Het is in Gaia! Dat is het….daar is het opgeslagen, dat is het mechanisme. Jullie hebben duizenden jaren van Inheemsen die jullie dit vertellen en zeer veel mensen in de zogenaamde eerste wereld gooien dit weg en denken dat het onzin is. Vraag een boomknuffelaar die geen enkel geloofssysteem heeft behalve de Aarde hoe accuraat dit is en hij zal zeggen dat de Aarde alles is. Zij spreekt tegen mij, roept mij en zingt tegen mij….en hij heeft gelijk. De samenwerking met de planeet is in elke ziel ingeplant en dan komen de herinneringen over wat jullie deden naar buiten en gaan jullie de dingen herinneren die jullie hebben bereikt omdat het herinneringen waren van vreugde en schoonheid.

“Kryon, vertel jij nu dat alle mooie dingen die wij ooit deden en in onze Akasha zitten, herinnerd kunnen worden?” Het antwoord is: Ja! “Waarom gaan wij dan naar helderzienden om alle dingen kwijt te raken die ons hinderen, zoals de verdrinkingen en de moorden en al die dingen die er zijn gebeurd en die steeds maar weer terugkomen uit een vorig leven en ons uit de slaap houden en tegenhouden om iets te bereiken?” en het antwoord daarop, lieve mensen, is dat dit de plaats is waar jullie bewustzijn in een lagere energie naartoe gaat.

Hoe vinden jullie het tot nu toe? Alle goede dingen zijn daar! De mooiste tijd die een vrouw heeft gehad door de geboorte van een kind dat zij daarna voor het eerst in de ogen kijkt, de euforie van romances….al deze dingen zijn daar. Jezelf goed voelen is iets zeer, zeer spiritueels…het is natuurlijk….het is gezegend! Waarom jullie deze dingen niet voelen? Het antwoord is: omdat jullie voor een lager bewustzijn kozen….en dit, mijn lieve vrienden, is aan het veranderen. Sommigen van jullie gaan je de goede dingen herinneren. Het is interessant en het is grappig dat sommigen van jullie zich de goede dingen herinneren en stuiteren tegen de muur en zeggen: “Wat is er met mij aan de hand? Ik moet naar de dokter!” (Publiek lacht) Dan zullen er dus “blije dokters” zijn…jullie gaan daar naartoe en zijn ook blij. Dit zijn de dingen die mensen doen omdat jullie denken dat er iets mis met jullie is als jullie in balans gaan komen omdat jullie nooit in balans zijn geweest. Jullie zijn altijd naar het negatieve gegaan en dit is de natuur waarover wij het hebben en die gaat veranderen en omhoog. Dit is al begonnen maar een oude ziel verwacht dit. Een oude ziel begint te leren hoe dit is geschapen. Ga er naartoe en haal de mooie dingen en onderdruk de dingen die negatief waren in je eigen Akasha. Heeft iemand jullie ooit verteld dat jullie de macht hebben over je eigen Akasha? Die macht hebben jullie. Er zijn vele mensen die jullie vertellen dat jullie nergens macht over hebben. De ergste is als zij zeggen: “Je lichaam doet wat het doet, let maar op!” Jullie hebben de absolute controle over ALLES! Dit is een leerervaring, een oefening van hoger bewustzijn….het is er allemaal! Jullie komen hier met een goede uitrusting….al deze informatie, als deze manieren van werken zullen nu ingeplant worden in het verhaal van jullie ziel. De mooiste dingen die er gebeurden of die er met jullie gebeurden zijn er voor jullie, allemaal om in balans te komen. Wijsheid….de wijsheid die jullie hebben gezien en ervaren en ook de wijsheid die jullie hebben weggegooid is daar. Alles! Er ontbreekt niets! Er zijn mensen die zeggen dat in de Akasha-kroniek alleen bepaalde dingen overleven – het systeem van dood gaan en weer geboren worden….en dat is niet zo. Het is er allemaal….het stapelt zich open het stapelt zich zo op dat het jullie pracht uit sorteert. Het is voor de mens die hier binnenkomt en besluit om dit ogenblikkelijk te gebruiken. Ik heb jullie zojuist een van de sleutels voor geluk gegeven….het weggooien van een “ongelukssysteem” waarvan jullie hebben besloten dat het goed voor jullie was. Dit is vrije keuze…dit is een sorteersysteem dat hoog bewustzijn wordt genoemd. Jullie gaan de dingen wegdoen waar jullie last van hebben, die jullie oud maken en jullie je zorgen laten maken….die jullie een beetje gek maken en gaan hen in een groter plaatje zien en gaan begrijpen dat jullie de totale controle over je leven hebben….hoe jullie denken, wat jullie geloven, hoe jullie slapen/ Het is natuurlijk goed om blij wakker te worden. Het is goed om met beide voeten op de grond te staan en te zeggen: “Dank u, God, deze dag is een goede dag, net zoals gisteren en als er uitdagingen mijn kant op komen laat mij hen dan begrijpen om hen op te lossen met mijn wijsheid en laat mij deze uitdaging niet herinneren als ik die als een probleem zie zodat ik vrede heb met alles.”

Dit is de balans die naar jullie toe komt als jullie vrede hebben met je ziel. Jullie ziel, lieve mensen, is uit op balans. Oh, er is meer. De grote nog, en dan zal ik stoppen. Nog voordat ik aan karma toe kom of aan contracten, die in deel twee aan de orde zullen komen….hoe kunnen jullie begrijpen dat de basislijn van jullie is verdwenen? Jullie geschriften hebben dit allemaal ontweken: Gemaakt naar zijn beeld en gelijkenis! Dit is een metafoor. God heeft jullie een geslacht gegeven omdat bij mensen alles een sekse heeft. Jullie zeggen dat jullie een beeld van God zijn….gemaakt naar zijn beeld betekent: gemaakt in liefde….jullie zijn een beeld daarvan….van God…omdat jullie zeer ziels-verbonden zijn met het geheel, God, en als jullie je hand uitsteken om te discussiëren met je eigen Hoger Zelf en vragen: “Kan ik meedoen om een lichamelijk vierdimensionaal wezen te zijn”, dan zal jullie Hoger Zelf naar jullie glimlachen en zeggen: “Ik dacht dat je het nooit zou vragen” en er zullen dingen in jullie stromen waar elke cel in jullie lichaam verheugd over zal zijn. Zij zullen gezondheid, vreugde, vrede, samenhang, herkennen….alle dingen die goddelijk zijn….voor jullie om in je op te nemen wat jullie altijd al zijn geweest.

Ik kom terug.

En zo is het.

Kryon