Kryon in Sarasota. 2: De Reis van de menselijke Ziel. 2

Live Kryon Channeling
Kryon in Sarasota. 2  

Lee Carroll / 18 januari 2020
Vertaald uit het Engels vanaf de audio door Henk Steur

De Reis van de menselijke Ziel. 2

Gegroet, lieve vrienden, Ik Ben Kryon van de Magnetische Dienst

Dit is deel twee van wat wij “De reis van de menselijke ziel” hebben genoemd en in deel een spraken wij over zielen-voorbereiding en over de schoonheid die de ziel is….gemaakt naar zijn beeld en gelijkenis….deel van God….geen afgescheiden deel maar een deel van God zelf. Dat is wie jullie zijn op een spiritueel niveau. Allemaal goed voor jullie verborgen bij het naar beneden komen in een lichamelijke vorm om te werken in wat jullie vier dimensies noemen. Wij spraken ook over wat er wordt toegevoegd aan die prachtige ziel dat speciaal nodig was voor de oude zielen: herinneringen. De intrinsieke natuurlijke gaven van een vorig leven zitten in het DNA. Deze dingen waar wij niet over hebben gesproken zijn in sommige delen van het DNA van jullie lichaam opgeslagen. Als jullie zouden moeten weten waar deze dingen zijn, zijn zij daar. Jullie moeten een lichamelijk opslagmedium hebben, zelfs voor esoterische dingen….het kan niet in een of andere esoterische ruimte verblijven zodat het geïdentificeerd kan worden….het zit allemaal in het DNA. Er is in het DNA ruimte voor heel veel dingen, naast de blauwdruk van het menselijk lichaam. Jullie Akasha-kroniek is daar. Er is meer! Er zijn enkele overlappingen die niets te maken hebben met het “huisvesten” van talenten, capaciteiten, vorige levens of herinneringen. Maar voordat wij naar deze overlappingen gaan vertel ik jullie dit: alle dingen die in jullie leven gebeurden zijn nog steeds daar, zelfs enkele opmerkelijk saaie dingen zijn daar nog.

Sommigen van jullie pikken deze dingen in je dromen op, lieve mensen, met name in herhaalde dromen. Jullie bevinden je op een plaats waar jullie nooit zijn geweest en doen iets wat jullie nooit hebben gedaan….steeds weer. Dit zijn klassieke herinneringen van kleine dingen die op een of andere manier een verschil maakten in een vorig leven. Het is daar allemaal. Helderzienden kunnen jullie vertellen welke attributen er zijn maar kunnen jullie niet vertellen uit welk leven zij komen. Je kunt misschien analyseren wanneer het in de geschiedenis was door wat jullie voelen of misschien dragen.

De Akasha-kroniek is dus niet ingedeeld zoals een bibliotheek…..hij ligt niet op volgorde want jullie herinneren je energie en de energie die voor jullie momenteel het meest diepgaand is komt naar het oppervlak en in deze nieuwe energie kan ik vertellen dat degenen die bij oude zielen aan het oppervlak komen sjamanen-herinneringen zijn. Jullie gaan je wijsheid herinneren….de gehele basis voor het Zusterschap zoals jullie dit kennen, is daar. Sinds 2012 gaan vele vrouwen zich herinneren dat Sjamanen vrouwen zijn….zo gaat het beginnen. Zij hebben de gereedschappen…zij hebben de intuïtie, zij hebben de kompassie om voor kinderen te zorgen…zij hebben alle dingen die nodig zijn zodat jullie door het leven en spiritualiteit kunnen gaan. Dit gaat herinnerd worden en dit is anders dan het was en de reden dat deze organisatie bestaat is: zie je, jullie Akasha begint te ontwaken…maar hier gaat het even niet om. Ik wil jullie vertellen over de overlappingen.

De ziel is nog niet eens naar de planeet gegaan en wij beginnen het te ontwerpen. Dit ontwerp van een ziel die binnenkomt is jullie ontwerp. Het bevat alle dingen die nodig zijn, van jullie vorige levens. Overlappingen. Overlapping nummer een die wij zullen behandelen is karma! Karma, zoals het wordt gedefinieerd, is onafgemaakte zaken….dingen die misschien in een vorig leven zijn gebeurd die jullie af dienen te maken, of in sommige culturen moet het jullie aangedaan worden. (Kryon lacht)…een voltooiing van dingen. Op welke manier ook, er is karmische overlapping. Als jullie hier binnenkomen valt er dus iets te doen….er is iets dat compleet gemaakt moet worden en dit hoort steeds bij jullie, compleet onafhankelijk van welke Akasha-herinnering ook. Dat is het karma.

Lieve mensen, toen ik hier in 1989 kwam was het eerste dat ik mijn partner vertelde dat hij zijn karma kon laten vallen omdat er een energie zou komen die karma niet ondersteunt, en het karma moest voor hem uitgeschakeld worden om verder te kunnen gaan. Hij begreep niet wat dit was omdat hij nooit was omgegaan met karma maar dit maakte het voor hem makkelijker om het los te laten….hij wist niet wat het was. Voor een deel van de mensheid is het veel moeilijker om karma los te laten omdat hen is verteld dat dit het is waar het leven om gaat. De eerste geschreven publicatie die jullie boek een noemen liet jullie je karma laten vallen….dit is wat wij vertelden. Dit was een energie voor een motor in een oude tijd en dit zit een oude ziel in de nieuwe tijd in de weg en misschien is het dus zo dat degenen die hier of later luisteren of lezen en hiernaar kijken, zeggen: “Dit is mijn karma en dit word ik geacht te doen” maar laat mij zeggen dat karma geen plaats in jullie leven heeft….geen enkele. Jullie kunnen het allemaal laten vallen want het is een oud systeem voor voltooiing….jullie hebben het niet nodig! Er zijn andere dingen die jullie veel meer nodig hebben dan dat….het is een ontwaken naar hogere doelen en karma is geen hoger doel. In het verleden diende het zijn doel en was het nodig en accuraat….maar nu niet meer!

Het volgende onderdeel gaat over contracten.

Al deze dingen zijn op een prachtige manier in de ziel geplant voordat jullie ooit naar deze planeet kwamen. Contracten komen nu aan de beurt, wij gaan eerst even door de Wind van Geboorte. Een contract is te beschrijven als wat sommigen van jullie voelen. Jullie komen hier naartoe om een helingcentrum te bouwen, om een boek te schrijven, om dit of dat te doen. “Ik ben met mij talenten hier gekomen om iets toe te voegen, om iets te laten gebeuren en ik kan dit voelen!” en dit is allemaal correct. Maar hier is wat ik jullie wil vertellen: Wat jullie geloven is contract! Het is een verkeerd woord want een contract is in jullie cultuur een bindende overeenkomst….iets dat jullie moeten doen omdat jullie ervoor hebben getekend.

Ik wil jullie dit vragen: Hoe past dit bij vrije keuze? Het antwoord is: dat doet het niet! Contract is iets dat jullie hebben als jullie hier komen en dat is geschreven met onzichtbare inkt. Jullie kunnen het elk moment waarop jullie dit willen herschrijven op basis van hetgeen jullie hebben ontdekt of zelfs met een verhoogd bewustzijn waarvan jullie willen genieten. Contracten zijn alleen maar een basislijn en dat is alles. Zij zijn niet ten koste van alles en voor het hele leven. Er zijn zeer veel lichtwerkers die de mogelijkheid hebben om hogerop te gaan maar stoppen omdat zij zeggen dat dit niet hun contract was. Het contract vertelde dit en zij gaan door om dit in te lossen….maar dit lukt hen nooit. Een contract is gewoon een vertrekpunt. Het helpt jullie om de richting uit te zetten die jullie in contact zal brengen met dat wat goed is en met anderen die gelijkluidende ideeën hebben over contracten. Maar hoe dan ook: jullie kunnen het veranderen wanneer jullie maar willen. Klinkt het niet logisch dat als jullie in contact komen met omstandigheden die mooier en hoger zijn de oude dingen kunnen laten vallen en naar een situatie gaan die geen contract heeft omdat jullie daar nog nooit zijn geweest? Dat is wanneer jullie zeggen dat het contact jullie naar de trap heeft gebracht. Jullie zegenen het en sturen het weg en beklimmen de trap naar een hoger bewustzijn en gaan naar een leven met nieuwe mensen en vrienden en locaties en die hebben niets van doen met de energie van jullie geboorte. Dit is het verschil tussen een oud contract en dat wat jullie nu hebben wat de waarheid is over een contract.

Oude zielen, jullie hebben vrije keuze om naar hoger bewustzijn te gaan. Jullie hebben vrije keuze om jullie ideeën te veranderen over wat deze planeet nodig heeft en hoe jullie hierbij passen en geen slaaf zijn van wat jullie in een oude energie voelden over jezelf want dat kan compleet opnieuw gedefinieerd worden….door jullie…..wanneer jullie maar willen! Altijd.

Wij gaven hiervan niet al te lang geleden een dramatische demonstratie. Wij vertelden jullie dat jullie vanaf de geboorte gedefinieerd zijn en als jullie terugkijken een plaketiketjes kunnen nemen waarop jullie alle dingen kunnen schrijven die jullie definiëren en die op de lichaam plakken. Jullie kunnen opschrijven wat is gedefinieerd over je geslacht, je cultuur, wie je bent, zelfs dat wat jullie door je geboorte geacht worden te geloven, dat wat je ouders jullie hebben geleerd, dat wat jullie culturen hebben verteld…briefje, briefje, briefje! Dit is wie jullie zijn en jullie lopen hiermee rond zodat iedereen de briefjes kan lezen. Dit is wie jullie zijn. Welke rol hebben jullie hierbij gespeeld? Het antwoord is: Geen enkele! Wij hebben gezegd: misschien is het tijd om te doen wat de honden hiermee doen; zij laten hen allemaal vallen. Jullie pakken er een en bekijken die nauwkeurig en zeggen: “Ik ben een kind van God! Plak maar op!” Dan gaan jullie verder….geen enkele plaats is er een met een plaketiketje met een contract erop want dit valt eraf, net als alle anderen omdat jullie nu echt vrije keuze hebben om de dingen op een hoger niveau te zien dan ooit tevoren.

Dit zijn enkele van de dingen die bij jullie voorbereiding horen voordat jullie naar deze planeet komen, steeds weer. Jullie denken dat dit automatisch gaat, dat er een soort systeem is dat dit bepaalt…zelfs boven, achter de sluier. Op die plaats achter de sluier denken jullie te weten hoe het hier is…en dat is niet zo. Zorgzaam, liefhebbend, prachtig, en het valt niet eens in een tijdraam….het valt buiten de tijd. Jullie zouden kunnen zeggen dat er een ruimte is gegeven die verder gaat dan jullie klok. Dan zeggen jullie, omdat jullie mensen zijn: “Welke keuze heb ik bij al deze dingen?” (Kryon lacht) Het antwoord is zeer diepgaand: er is niemand die dit voor jullie ontwerpt….JULLIE doen dit! Jullie pakken de stukjes op en stoppen hen precies waar zij thuishoren. Jullie stellen JEZELF samen. Zorgvuldig stellen jullie samen wat de ziel is, de DNA-herinneringen, Akasha-kroniek, overlappingen…alles wat daar is….zeer zorgvuldig doen jullie dit. Jullie doen dit omdat jullie de Geest van God hebben, een stukje van het Geheel, als jullie niet hier zijn….en jullie zijn er nog niet klaar voor om terug te gaan. Hier wordt het ingewikkeld en prachtig. Wij hebben jullie verteld dat er zoiets is als de Wind der Geboorte maar wij kunnen dit niet definiëren. Door de tijd heen hebben wij dit geprobeerd maar er zijn geen woorden voor. Stel je eens voor dat jullie aan de andere kant van de sluier staan er daar schijnbaar een wind is die blaast. Door het gat dat er is naar de planeet toe blaast deze wind jullie in het gezicht en van waar jullie naartoe gaan voelen jullie de energie die daar is. Nu wordt het moeilijk. Wij hebben jullie verteld dat jullie doelbewust incarneren met attributen en in groepen en mensen waarvan jullie hier zeggen dat jullie hen nooit uitgekozen zouden hebben. O, ja, dat deden jullie wel. Dit is ingewikkeld. Voor het bestwil van jullie bewustzijn, voor jezelf, voor degenen, voor anderen, incarneren jullie soms als een leraar, soms als de leerling. Soms incarneren jullie diepgaand als les voor anderen. Ik wil dat jullie even nadenken over wat dit zou kunnen zijn. Zie je, jullie zijn niet alleen. Kennen jullie de statistieken? Hoeveel mensen worden er dagelijks op de planeet geboren? Neem dit aantal en stel je die dag voor waarop jullie allemaal samen zijn. Laten wij zeggen dat het een stadion vol is, maar jullie kennen elkaar allemaal en de pracht van deze bijeenkomst is dat jullie elkaar allemaal kennen en weten wat jullie gaan doen.

Als dit een aardse ontmoeting zou zijn zouden er tranen zijn….tranen van aanvaarding en vreugde over hetgeen jullie gaan doen. Jullie kijken naar de zielen die een voor een in de Wind van Geboorte gaan naar een lichaam toe aan de andere kant. Als jullie hen een voor een zien gaan, soms met twee tegelijk, kennen jullie de verhalen allemaal omdat aan de andere kant van de sluier alle dingen bekend zijn van andere zielen zoals jullie zijn daar en komen terug…sommigen herkennen jullie bij het gaan omdat zij van jullie groep zijn en als jullie op Aarde zijn kunnen jullie hen wel of niet ontmoeten en gaan zij naar hun eigen groep. Maar de diepgaande dingen gebeuren ook. Daar gaat die ziel, die gaat naar de Aarde en heeft besloten om drie maanden te leven en weer terug te komen. Hebben jullie dit? Dit was de keuze van de ziel…om op Aarde te komen en vroeg dood te gaan omdat hij iets aan een ouder wilde vertellen. Er was wel een band van liefde, afhankelijk van de manier waarop de ouders dit wilden zien. Hij wilde naar de Aarde gaan om iets te doen dat op dat moment zo treurig leek en toch maakte dit voor al hun verdere levens een heel groot verschil. Dit was wat hij ging doen.

Een andere ziel ging naar de Aarde om te leven totdat hij tiener was en weer een ander hetzelfde tot hij vierentwintig was en op dat moment kenden zij het Veld en de potentiëlen en alles wat er was, was dat zij uit vrije wil zouden terugkomen door wat jullie de schande van zelfmoord noemen. Zij kwamen hier binnen met dat potentieel, lieve mensen, en er was helemaal geen schaamte…het was iets dat was ontworpen om anderen beslissingen te laten nemen die zij anders nooit genomen zouden hebben, om naar een plaats te gaan om naar iets te zoeken en het te vinden…dat is de opoffering….dat is geen schande….dit is prachtig! Denk eens aan iemand die hier doorheen gaat en denkt dat dit het leven van de ouders zal veranderen en het een tijdje iets is dat schaamtevol is maar waardoor er misschien een moment komt waarop men zijn leven zal vieren want nu zijn zij ontwaakt en helpen de planeet, iets wat zij nooit eerder hebben gedaan….dit is was het doel!

Dit is even een ander soort contract, nietwaar?

Dit is een contract dat wel of niet gemanifesteerd zou gaan worden afhankelijk van wat er gebeurde in de Wind van Geboorte als de ziel naar de Aarde ging. Dit is een mogelijkheid als jullie naar de planeet gaan en je ouders uitkiezen.

Op dit moment zoeken vele zielen hetzelfde DNA. Zij komen terug in dezelfde familie als een andere generatie. Dit betekent dat sommige vaders en moeders van jullie heel zwijgzaam zijn over hetgeen jullie verwachten…..dat jullie ouders je kleinkinderen zijn (Kryon lacht) en jullie zien het in hun ogen. Zo af en toe kijken zij jullie aan en zeggen iets en weten jullie dat dit waar is (Kryon lacht weer) want zij worden niet geacht dit te weten.

Zo diepgaand zijn de verschillen vandaag in het komen naar de planeet, vergeleken met de dagen van karma waarin er een energie was die jullie in en uit drukte….de energie van voltooiing en daar gaat het nu niet meer om! Alle anderen gaan naar de ouders, de culturen, de groepen en de landen die zij hebben uitgekozen. Jullie kijken naar degenen waarvan jullie weten dat zij in dit leven van geslacht veranderen en zij weten hoe dat zal zijn en dit zal een tijdje moeilijk leven zijn….alleen voor een tijdje. Zij weten wat dit betekent want zij hebben dit eerder gedaan….jullie hebben dit allemaal gedaan. Jullie worden niet op je rug geslagen om terug te gaan. Dit is het beste dat ik jullie kan vertellen over hoe het voelt als de ziel hier komt en weet dat over een paar seconden alle weten opeens weg zal zijn en door die geboorte gaan jullie terug naar de basis. Er is niets mis met een lichaam, lieve mensen, maar het is laag bewustzijn. Het is zo anders dan waar jullie waren.

Er zijn vele dingen die nu op de planeet gebeuren die de energie van de Wind van Verandering veranderen.

Ik zal hiermee afsluiten maar ik ben nog niet helemaal klaar en zal dus morgen verder gaan. Wij gaan er nog even over spreken hoe het voelt om hiervoor te ontwaken. Hoe zit het met de druk- en trekbeweging als jullie hiervoor ontwaken? Als jullie hier met volle uitrusting komen, laten wij zeggen met een ton vol dingen, weet jullie ziel hoe dit is….bibliotheken vol met dingen…en dan vertel ik in boek een pagina drie wie jullie zijn….mensheid, maar opeens, in deze nieuwe energie, laat de bibliotheek zich zien en in de Wind van Geboorte van degenen die nu komen, juist nu, en weer door de Wind der Geboorte gaan en nu hiernaar luisteren en alleen maar glimlachen. Zij weten iets en ik zal jullie iets vertellen over wat zij weten. Als zij op deze planeet komen en opgroeien zullen zij zich bijna direct dingen herinneren die zij zich nooit eerder hebben herinnerd omdat er een evolutie plaats gaat vinden in bewustzijn….sommigen gaan vroeg lopen, anderen vroeg leren. Jullie herinneren je de dingen die jullie eerder deden en gaan sneller vooruit maar bovenal….de wijsheid! Zij weten wie zij zijn en op een bepaald niveau weten zij dat zij oude zielen zijn en zij zijn direct geïnteresseerd in esoterische dingen in plaats van te wachten tot zij veertig zijn. Jullie zullen hen wel ontmoeten want er zijn al vele jongeren die veel interesse hebben in wie zij zijn. Zij bewegen zich in hun eigen cirkels en doen wat jonge mensen doen, naar muziek luisteren, zij hebben hun eigen gewoonten en kleding maar ik zeg jullie dat zij heel veel interesse hebben in esoterische dingen. Zij hebben een paar interessante beslissingen genomen: niet naar de kerk gaan, voorlopig geen kinderen hebben, zij kijken naar dingen waarnaar jullie nooit op die manier naar hebben gekeken. Misschien hebben jullie kinderen er nooit op deze manier naar gekeken.

Dit zijn de nieuwe mensen die anders gaan handelen, anders met elkaar omgaan, zij komen anders naar deze bijeenkomsten….zo zijn zij…het gebeurt nu. Dit gaat met jullie ook gebeuren. Oude zielen zullen verder gaan met waar zij waren gebleven. Jullie hoeven niet alles weer opnieuw te leren en dit betekent dat jullie alle fouten die jullie in het verleden hebben gemaakt niet meer zullen maken. Als jullie weer jong terugkomen, fris en er klaar voor zijn, wijs, is het een ander leven, lieve mensen en dit zou een verschil moeten maken voor jullie die zeiden dat jullie nooit meer terug zouden komen. Dat doen jullie wel. Oh, ja, dat doen jullie wel. Maar fris en nieuw met de wijsheid! Ik weet hoe jullie je nu voelen, oude zielen, jullie zijn moe, moe van het al die jaren vechten tegen de donkere energie om jullie naar een plaats te brengen die 2012 heet en nu gaan jullie naar een andere veldslag die verandering heet en jullie zijn moe. Leef je leven, maar als jullie weer hier komen door de Wind van geboorte, let dan op mijn woorden als ik zeg dat jullie dit zullen doen met een glimlach op je gezicht en zeggen: “Mag ik nu? Mag ik?” Julie willen terugkomen omdat jullie weten dat het leuk gaat worden. Wat jullie weten is spectaculair en jullie zijn nog nooit geboren met dit bewustzijn, met herinnering….jullie gaan direct naar wat compassievol en logisch is….jullie zullen een nieuwe menselijke natuur vormen en definiëren….dat is wie jullie zijn.

Dit was de Wind der Geboorte….er is meer….alle dingen die jullie zouden kunnen vermoeden en je ooit hebben afgevraagd…als de beslissingen worden genomen over jezelf, groepen, jullie families en geslacht…NU, en niet op een ander moment! Jullie kunnen nu niet zeggen: “Ik kom nog wel eens terug” want jullie zijn hier nodig en jullie weten het! Er zijn er een paar die weten wat zij hier komen doen als zij terugkomen en weten waar zij naartoe gaan omdat dit een aanhangsel is van het NU….jullie zijn in training voor wat eraan komt….niet allemaal, maar sommigen wel….het is dus complex, nietwaar, dat wat plaatsvindt in een realiteit die jullie je niet kunnen voorstellen, je brein niet genoeg kunnen uitbreiden, om te geloven, en alle metaforen die wij jullie hebben gegeven zodat jullie er een glimp van kunnen zien voor je geestesoog…een glimp! Ik wil niet dat iemand dit mist. Het is geen apparaat, geen systeem….het is geweldig! Het loopt over van de Liefde van God. Op dat punt in de tijd weten jullie dat jullie al deze pracht in je geest gaan verliezen en naar de Aarde moeten komen om dit (weer) te ontdekken. Maar dat zal in deel drie komen.

Ik vertel jullie deze dingen, of jullie hen nu geloven of niet omdat ik duidelijk wil maken hoe geweldig jullie zijn en wat er met jullie gebeurt als jullie op de planeet komen en ook de manier waarop jullie naar dingen kijken, ook als jullie hier zijn je je afvragen: Waarom ik, waarom nu? Jullie gaan je dan realiseren en herkennen dat er een doel is voor alles. De wijsheid van de oude ziel zal om zich heen kijken, begrijpen, zich realiseren dat sommige dingen gebeuren voor een groter plaatje voor deze wereld, deze planeet, om voor te bereiden voor JULLIE terugkomst….dat sommige dingen die ongebruikelijk disfunctioneel zijn en die nu kunnen gebeuren, doelbewust zijn….dat er soms disfunctie moet zijn om te weten wat functie zou moeten zijn en met name als de nieuwe functionaliteit een nieuw paradigma zal zijn. Jullie kunnen een paradigma niet makkelijk breken, zij stromen niet zomaar in elkaar, dat hebben zij nooit gedaan, jullie weten dit….met name gedrag. Of het nu in het bedrijfsleven is of in de politiek of in het onderwijs, er komen nieuwe paradigma’s aan….al die dingen. Sommige zullen breken voordat zij herstarten en voor andere zal dit niet nodig zijn. Wij hebben hierover gesproken, over de integratie van het ene paradigma in het andere met zo langzaam mogelijke verandering….dit is zo, maar niet voor iedereen. Dit is er aan de hand en dit zou enige dingen die jullie nu zien, verklaren. Maak je geen zorgen….ook als jullie iets zien en denken dat dit niet goed kan zijn…dan is het toch zo als jullie ernaar kijken met de zienswijze van een oude ziel zullen jullie zeggen: Wij weten wat het is en het is precies op schema omdat de nieuwe paradigma’s die voortkomen uit de disfunctie van vandaag nodig zullen zijn voor de nieuwe Aarde!

Oude zielen, dit is waarom jullie hier zijn. Dit is waarom jullie luisteren en lezen. Dit is de nieuwe mens. Ik vertel jullie deze dingen weer zodat jullie weten van de zorgzaamheid die in jullie daalt. Ik hoop dat jullie zelfwaarde een beetje is beschermd door de kennis van dit stukje God in jullie dat een stukje van het Geheel is. God kijkt naar jullie en God ziet God! Meer dan het zijn van kinderen van God maken jullie deel uit van God.

Dit is Wie Jullie Zijn!

Ik kom terug.

En zo is het.

Kryon