Kryon op de Azoren. 10 – De Verlichte Klok

Live Kryon Channeling:
Kryon op de Azoren. 10

De Verlichte Klok

16 mei 2019/Lee Carroll
Vertaald uit het Engels vanaf de audio door Henk Steur

Gegroet, lieve vrienden, Ik Ben Kryon van de magnetische dienst.

Dit is de tiende boodschap van de serie die nog steeds komt van de prachtige Azoren in het midden van de Atlantische Oceaan. Wij zijn nog steeds op het kleine eiland Apico en wij hebben genoten van de ervaring en de gelukzaligheid en van het samenzijn met de dolfijnen. De zee was rustiger, de zon scheen en Gaia bloeide voor velen van ons. Er  zullen mensen in deze groep zijn die vanavond naar bed gaan en zeggen dat dit een mooie dag was. “Ik was op de juiste tijd op de juiste plaats!” Wij hebben in negen channelings over veel verschillende dingen gesproken. Wij hebben gesproken over de eilanden, de Lemuriers en de Gaia-verbinding. Wij hebben gesproken over de puurheid van het raster in deze omgeving en waarom zoveel mensen dit kunnen voelen. Wij hebben nooit eerder gegeven informatie gebracht over de walvissen en de dolfijnen en waarom het zo is dat de mensheid hen gaat beschermen. Hoe was dit nog maar vijftig jaar geleden? Wij hebben het gehad over de verbinding met de Akashakroniek….wij hebben vele dingen besproken.

Maar deze boodschap is anders. Voor degenen van jullie die dit persoonlijk hebben ervaren: Zijn jullie je ervan bewust dat er veel meer is dan alleen maar het fenomeen van samenzijn met deze dieren? Denken jullie dat er misschien een grotere klok is en daarmee bedoel ik dat wat jullie in deze dagen hebben ervaren maar een deel is van iets dat veel, veel groter is….meer dan een systeem….een plan!

Jullie hebben een verbinding ervaren met deze dieren en er is jullie verteld dat zij een bewustzijn hebben dat heel anders is dan dat van de andere dieren. Jullie kijken ernaar. Kan het spiritueel zijn, kan het fysiek zijn? Wat het ook is, jullie zien het en degenen die het doen willen het steeds en steeds weer doen. Hebben jullie er ooit over nagedacht dat dit een heel klein radertje betreft in het grote Universum, voor de mensheid of het zonnestelsel, dat speciaal is? En jullie zien nu dit ene, speciale ding! Het onderwerp van deze channeling is dus: “Waarom Spiritualiteit?” Waarom zou iemand zelfs maar luisteren naar deze boodschap? Er zijn vele mensen die mijn stem voor het eerst horen en dan misschien een tijdje luisteren en dan zeggen: “Dit is niets voor mij; er is hier niets voor mij!” Zij zouden zeggen dat zij een goed leven hebben en weten wat zij aan het doen zijn; problemen hebben waar zij doorheen moeten gaan maar wel overleven en dat zij zich goed voelen! En daarmee is het uit! Ik vertel jullie dat in een Aarde van de oude energie tot 2012 bijna de hele mensheid deze houding had. Dan zijn er andere mensen die zeggen: “Kryon, ik hoef jouw informatie niet omdat ik in een georganiseerd systeem zit!” Laat mij jullie vertellen lieve mensen dat wij het niet over georganiseerde religie hebben. Georganiseerde religies zullen jullie regels geven over wat jullie wel en niet moeten doen, maar zij geven jullie geen kernspiritualiteit, en dit is waar wij over spreken. Dan zijn er nog mensen die zeggen: “Alles wat jij doet, of het nu esoterisch is of spiritueel, is zo bizar – alles ervan – en ik heb gehoord van de dingen die jij gelooft en daar wil ik niet naartoe!”

Waarom zou iemand, wie dan ook, luisteren naar deze woorden? In het verleden gingen jullie misschien naar een priester of misschien naar iemand die informatie had over een systeem en zei dat jullie dit of dat moesten doen om niet gestraft te worden en dus is er een angstaspect en luisteren jullie. Alles wat ik jullie heb verteld, en steeds als ik jullie dit vertelde, is er geen een enkele keer geweest waarop ik jullie vertelde dat jullie dit of dat moesten doen. Ik heb jullie nooit verteld over een angstscenario. In plaats daarvan is er de uitnodiging om jezelf te ontdekken. “Kryon, wat betekent dit ontdekken van jezelf?” Ik zou jullie willen vertellen, lieve mensen, dat er een plan is. Er is niet alleen een systeem….jullie kunnen het zo noemen….delen werken samen voor het algemeen goed en dat is meer dan een systeem. Het is een plan, een Universeel plan en het is doorspekt met liefde en compassie op een manier die jullie van buitenaf niet kunnen begrijpen.

Spiritualiteit en de studie daarvan stellen jullie in staat om dingen te vinden waarvan jullie niet weten dat zij er zijn, behalve als jullie ernaar willen kijken en willen luisteren. Wat ik hiermee bedoel is dit: Zelfs degene die zegt dat het goed met hem gaat, dat hij wel problemen heeft gehad, maar weet te overleven, lieve mensen….is DAT het doel? Is goed voelen en overleven het doel? Jullie cultuur zegt misschien ja omdat dit alles is wat jullie hebben….jullie vinden geluk waar jullie maar kunnen en jullie overleven. Ik zeg jullie dat dit een zeer lineaire benadering is van een geweldig leven dat jullie hebben!

Dit plan waarover ik spreek is een bewustzijn dat om jullie heen is en de vraag die jullie kunnen hebben: “Is er meer dan mij werd verteld? Kan het zijn dat ik vaak tegen die muur ben gelopen en nooit heb gekeken naar dingen die daar misschien achter de realiteit die ik ken, liggen? Is het mogelijk dat er een makkelijker manier is, een pad, dat dingen heeft die esoterisch zijn? Is het mogelijk dat ik “de kogel steeds heb ontweken”, zoals men dit zegt, en bijna niets meer van mijzelf heb. Kan het zijn dat ik  meer kan weten over wat mij te doen staat dan ik nu weet? Is het mogelijk dat mijn leven veranderd of zelf uitgebreid kan worden? Als ik het pad zou kennen zou ik dit belopen vanwege hetgeen er om mij heen is“

Ik heb vaak de uitdrukking gebruikt van het lopen in het duister en je weg kunnen voelen. Als jullie iets tegenkwamen struikelden jullie, maar jullie overleefden, nietwaar? Wat als jullie licht zouden hebben en niet hoeven te struikelen? Dit is de studie van het zelf. Ik zou graag willen dat jullie even een mooie klok visualiseren. Hij kan zo groot of klein zijn als jullie willen., maar laten wij aannemen dat jullie in staat zijn om die klok binnen te gaan en kunnen zien hoe alles werkt. Jullie hebben misschien de grootte van een kleine mier en kijken om je heen en de precisie van deze klok om je heen is verbazingwekkend. Het is duidelijk dat de Schepper tijd heeft besteed aan zelfs het kleinste deel en het geeft zoveel plezier om te kijken naar het mechanisme, het lijkt zelfs alsof de deeltjes verlicht zijn. Zij zijn zich nauwelijks bewust van wat er om hen heen is en zij lijken bijna te leven als je de radertjes en de veren ziet klikken. Er is perfecte synchroniciteit en dan op een bepaald moment als er heel veel klikken zijn geweest gebeurt er iets, en doen zij het weer en weer. Het is zo precies en prachtig! Er is daar een plan!

Nu is er een andere klok. In vergelijking met de andere klok is dit geen verlichte klok en hoewel elk deeltje zijn best doet is hij niet goed gevormd en weet geen enkel deeltje zelfs waarom het daar is, maar het blijft een deeltje van de klok en die werkt ook nog steeds en overleeft! Het is interessant om de deeltjes te zien samenwerken…of niet. Als zij zich niet bewust zijn van elkaar en het plan van de klok niet kennen stoten zij tegen elkaar aan. Jullie zouden nu kunnen vragen: “Hoe kan een klok dingen hebben die tegen elkaar aanstoten?” Maar stel je eens voor dat de tandradertjes niet allemaal de juiste vorm hebben en dan breken? In plaats van samen te werken met de anderen botsen zij en breken. Sommige kunnen zelf feitelijk vallen en onklaar raken en andere nemen dan de plaats in….zij blijven wel bestaan maar zeer armzalig. Niet alleen dat, het is ook stressvol als de delen niet weten wie zij zijn en wat zij doen…zij overleven alleen maar en de klok blijft tikken….armzalig, maar hij loopt wel! Ik denk dat jullie weten waar ik het over heb.

Een mens die zichzelf ontdekt en kijkt naar esoterische dingen is degene die op reis wil gaan vanuit een onbekend dat bekend wordt. Het is een reis die jullie graag moeten willen maken, waarbij er dingen met jullie gebeuren zonder dat er iets is dat daarvoor zorgt, maar soms is er een spontaan bewustzijn omdat er een spontane gebeurtenis is en soms luisteren jullie gewoon omdat jullie het idee hebben dat er meer is. Jullie gaan vragen: “Hoe vind ik deze dingen uit?” en dat is de manier waarop jullie het zullen uitvinden want dit is het proces en wij hebben jullie dit eerder verteld. Als jullie gaan kijken weet jullie ziel dit. Vrije keuze betekent voor de mens wel of niet kijken….zo eenvoudig is dat. Dit is jullie keuze! Als jullie niet willen kijken zullen jullie overleven….of niet….maar jullie zullen een leven hebben, lieve mensen. Maar als jullie gaan kijken, lieve mensen, zullen jullie de paden zien die zijn gebaseerd op kennis die jullie niet hebben en moeten ontdekken….hadden jullie vorige levens, werken jullie samen met anderen, wat betekent dit allemaal, hoe hebben jullie contact met anderen en wat toont dit jullie? Kunnen jullie intuïtie gebruiken om het pad te vinden dat duidelijk voor jullie zal zijn….kunnen jullie kansen verwachten – dit is een grote! – verwachten jullie synchroniciteit waarvan anderen zeggen dat het toeval is of gewoon mensen ontmoeten die dingen voor jullie en met jullie doen, zoals bijvoorbeeld de juiste partner, de juiste baan.

Wisten jullie dat dit deel uitmaakt van een spiritueel plan…het is geen toeval. Hebben jullie nu interesse?

Als laatste wil ik jullie meenemen naar een plaats. Het is geen echte plaats maar een metaforische plaats. Het is interessant, nietwaar, dat bijna de hele mensheid gelooft in een leven na de dood, in een bepaalde vorm en op een bepaalde manier en daaraan toegevoegd plaatsen zij daar iets dat gebeurt nadat jullie zijn overleden. Er zal een bepaalde ontmoeting zijn. Vinden jullie het niet interessant dat georganiseerde systemen, esoterische systemen, jullie allemaal zien samenkomen op een bepaald niveau….na het leven? In sommige systemen is er oordeel en dat jullie ziel als die niet aan bepaalde specificaties voldoet, voor eeuwig zal worden gemarteld. Tussen twee haakjes….ik zeg dit alweer….dit is niet de liefhebbende God die jullie ziel heeft geschapen. Dit zit niet in het plan, het heeft er nooit in gezeten en dit zal het ook nooit doen. Dit is een kinderverhaaltje. Dit komt van een vermenselijkte God, van jullie cultuur, van jullie ouders, van jullie regeringen, van jullie systemen…dat is vermenselijking! Dit is geen compassie! Ieder mens verwacht dat er iets gebeurt na de dood. Laten wij daar dus naartoe gaan. Laten wij daar naartoe gaan in een metafoor. Laten wij jullie zien nadat jullie dit leven hebben geleefd: Jullie zijn samen met anderen en jullie hebben een bijeenkomst en het is een vreugdevolle bijeenkomst….altijd! Jullie gaan weer naar de Aarde en hebben een planningssessie met anderen en het licht wordt weer aangedaan, en wat ik daarmee bedoel is dat jullie alles weten en aan een prachtige tafel zitten en boven deze tafel de wolken, als jullie willen. Met de mantel van compassie van God zitten jullie aan deze tafel en praten over wat er is gebeurd. Jullie gaan de hele tafel rond want jullie hebben alle tijd…omdat er geen tijd is! Jullie horen de discussies….hoe was het voor jou?  Wel, mijn naam was Frank en ik heb het niet gevonden. Er zijn geen zorgen, maar iedereen begrijpt wat Frank bedoelt. Frank ging weer door het leven heen zonder verder te kijken dan het overleven. Frank ging niet op zoek naar zichzelf en stelde zich niet de vragen over esoterische zaken van het Universum: Heb ik eerder geleefd? Wat is het doel van de ziel? Is er meer dan mij is geleerd? Kan het zijn dat er schoonheid in alles is. Is het mogelijk dat Frank geleerd kan hebben dat hij prachtig is in plaats van dat hem is geleerd dat hij in zonde geboren is? Frank zegt: “Ik kan niet wachten om terug te gaan want ik weet dat er een nieuwe energie is en ik weet wat ik nu weet als de sluier naar beneden valt en als ik weer mens ben kan ik nauwelijks wachten om de puzzel op te lossen want ik weet nu waar ik het moet zoeken. Ik weet dat ik de goede keuze kan maken!”

Tachtig procent van de zielen die aan de tafel zaten hadden hetzelfde verhaal. Dan was er nog een ziel, en die ziel vertelde: Mijn naam was Sally, en ik heb het gevonden. Oh, er was zoveel gejuich! Men was zo blij met elkaar. En Sally vertelt haar verhaal: Ik begon om mij heen te kijken. Ik was niet jong. Ik bracht de tijd door met mijn kinderen en zoals vele jonge mensen had ik het druk, druk, druk! Maar vlak daarna begon ik te ontwaken en stelde de vragen en sprak met mensen omdat ik nieuwsgierig was of er meer kon zijn. En er was meer! Ik leerde door mijn leven en de potentiëlen van mijn verleden en ik leerde van de problemen die ik had terwijl mijn ziel leerde, ik vond uit dat ik in staat was om vreugde te hebben en een beter pad kon vinden zonder valkuilen op de weg. Ik heb mijn plan gevonden. Ik vond mijn geschapen palet…ik kon schrijven, ik kon schilderen, en ik had daar nooit aan gedacht, ik had de intuïtie en toen ontmoette ik een paar mensen…..Oh, dit was geen toeval want ik ontmoette de juiste mensen. Mijn leven was gezegend omdat ik wist dat ik prachtig was. Er was stilte aan de tafel totdat een andere ziel begon te spreken. “Mijn naam was John.” “John, ik wil jou daar graag ontmoeten, welke sekse jij ook hebt. Kunnen wij een afspraak maken? Kan ik dan in jouw stad wonen en jou op de een of andere manier ontmoeten en met jou trouwen; of jij nu Sarah bent of Mary, of John? Wat denk jij hiervan, wil jij mij hierover vertellen?” Dit vertelt jullie iets dat de zielen wisten, lieve mensen. Nu vertel ik jullie iets: je kunt niet teruggaan naar de Aarde naar een lager bewustzijn. Als jullie een ervaring hadden als sjamaan zijn jullie in het nieuwe leven misschien geen sjamaan maar weten jullie heel goed dat er meer is! Dit zet jullie ertoe aan om je heen te kijken. En al diegenen die het eerder hadden gevonden gingen dit proces in om het nieuwe leven ook weer te beginnen en elk van hen was bewust weer teruggegaan. Zij werden niet allemaal sjamanen en niet allen werden geïnteresseerd in het bovennatuurlijke, maar zij waren wat ik wil noemen: “Lichtwerkers in de kast!” (Kryon lacht) Zij wisten het, deden nog niet mee, maar Oh, zij wisten het!

Hier was dus het verzoek van de ene ziel die zei: “Kom, laten wij een afspraak maken en als ik terugga zal ik jou vinden! Op een of andere manier zal ik jou vinden en luisteren naar wat jij hebt te vertellen en mij realiseren dat jij iets hebt dat ik wil hebben.”

Dit is het plan, lieve mensen, en sommigen in deze groep weten het. Anderen niet! Maar dit is vrije keuze; jullie hebben gehoord hoe het werkt. Jullie kunnen nu verder komen dan alles wat jullie ooit hebben gedaan. Dit verhaal over de dolfijnen, dit bewustzijn dat jullie hebben, de vreugde die jullie voelen, is een onderdeel van de klok. Dit is 100, 1.000, een miljoen keer groter geworden als jullie nieuwe dingen ontmoeten, zoals bij de dolfijnen en de walvissen, zoals jullie recent hebben ontdekt. Er zijn zoveel manieren als onderdelen van deze zuivere, ongerepte klok, die bijna als vanzelf werkt omdat hij WEET dat hij geweldig is.

Waarom spiritualiteit? Het is de rest van het verhaal…. Daarom!!

Denk na over deze dingen.

En zo is het.

Kryon