Kryon: Veertien vragen voor Kryon.

Kryon: Veertien vragen voor Kryon.

Doorgegeven via Lee Carroll / 23 februari 2002
Vertaald uit het Engels door Henk Steur.

Dit is een groet die ik al bijna 12 jaar heb gebruikt. Het is een groet die met meer is gevuld dan alleen maar de energie van een groet. Het is eerder een overbrenging van energie. Ondanks dat de sluier dik is zijn er mensen onder jullie die deze groet zullen begrijpen en zeggen: “Ik ben zuster, ik ben broer, ik ben familie.

Ik wil nogmaals zeggen dat dit een kostbaar moment is – een kostbaar moment omdat jullie ervoor hebben gekozen om deze groep uit te nodigen om binnen jullie energie te komen. Sommigen van jullie dachten bij binnenkomst dat dit een veilige plaats is en sommigen voelden het terwijl zij gingen zitten om dit te lezen. Sommigen kwamen binnen en merkten op: “Wat er hier vandaag ook gaat gebeuren, ik wil hier in een veilige haven zitten in deze energie.” Een veilige haven? Ja. Er is hier veiligheid, spiritueel en emotioneel. Er is hier verwelkoming en er is liefde.

Zo nemen wij dus onze plaatsen tussen jullie in en bereiden ons voor op de lezing van vandaag. Als jullie toch eens wisten wat er nu allemaal gebeurt! Er is een dichtheid van energie op deze planeet die er nooit eerder was. Er zijn veranderingen waar wij het nooit over hebben gehad en die geuren door jullie heen. Als jullie een van degenen zijn die ervoor hebben getekend om wat wij noemen een ‘lichtwerker ‘ te zijn, zul je het voelen. Daarover willen wij het even hebben.

In dit vertrek zijn de laatste maanden onze channelings gehouden. Wij hebben gesproken over inter-dimensionaliteit, over natuurkunde, over wetenschap en schaalverdeling. Wij hebben gesproken over het onuitspreekbare, over dingen waar wij niet over konden spreken omdat zij niet te begrijpen waren – en toch deden wij dat. Wij hadden het over cirkels binnen cirkels en nu gaan wij dat onderwerp zoveel mogelijk laten rusten.

Vandaag spreken wij over persoonlijke dingen. Wij gaan enkele vragen beantwoorden – 14 stuks. Het zijn in deze ruimte gestelde vragen en ook die in andere groepen op hetzelfde moment worden gesteld. Wij zullen ons best doen om in deze dimensie inter-dimensionale vragen te beantwoorden. Elke vraag kan in jullie realiteit lijken te zijn, de antwoorden zijn dat zeker niet. Wen er maar aan. Dat is de manier waarop het vanaf nu zal gaan want jullie hebben toestemming gegeven om verder te gaan dan het gebruikelijke….verder dan de oude realiteit……verder dan 4D.

Velen vragen aan Spirit: “Hoe ziet het hiermee of hoe zit het daarmee? Wat word ik geacht hier te doen? Hoe zit het met mijn gevoel? “ Jullie verwachten antwoorden te krijgen in jullie realiteit. Wat als de antwoorden een beetje buiten jullie realiteit liggen? Zou je ze horen? Ben jij een van degenen die gewacht en gewacht hebben op antwoord maar alleen stilte hoorden? Geef hier eens antwoord op: Als een blinde om licht vraagt en het werd helemaal om hem heen geschapen, zou hij het dan weten of zou hij doorgaan in zijn eigen persoonlijk duister?

Wij zullen proberen jullie antwoorden te geven die hout snijden maar zij zullen vaak boven de realiteit gaan die jullie bekend is. Deze antwoorden zijn niet altijd gemakkelijk te begrijpen maar dat is de manier van de nieuwe energie.

Gezegend is de mens die begrijpt dat hij niet alles ziet wat er is. Wij hebben al eerder gezegd dat dingen niet altijd zijn wat zij lijken te zijn! Nu, op deze planeet is dat een diepgaande uitspraak.Jullie zitten hier nu in de dichtheid van potenties voor een grote verandering. Veertien vragen…..en hier is nummer een.

Vraag 1. Waarom ben ik zo moe?

“Lieve Kryon, ik ben moe. Ik ben zo moe als ik nog nooit ben geweest. Ik ben een lichtwerker en heb alles gedaan waarvan ik dacht het te moeten doen. Ik anker de plaatsen waarvan ik denk dat ik ze moet ankeren. Ik ga naar plaatsen waarvan ik mij bewust ben dat ik dat moet doen – ik doe mijn best. Ik mediteer. Ik ga integer door het leven, maar ik ben moe. Hoort dat zo te zijn? Zal dat veranderen? Wat gebeurt er nog meer? Wat kan ik eraan doen? Is dit normaal?”

Geliefd mens, laat mij jou dit vertellen: Op de 11e september manifesteerden jullie een sprong voor deze planeet – een ‘vertoning’ van wat er kan gebeuren. Denk eraan als een opening – een begin van sommige diepgaande oplossingen. Je kunt om de Aarde heenkijken en zeggen ”Dit lijkt nu niet zo veelbelovend!” Wij zeggen jullie dit: Jullie weten niet alles! Jullie zien niet alles! Geduld! Het is omdat jullie er toestemming voor gaven op 11:11, lichtwerker, dat het gewicht van wat jullie op je hebben genomen, is verdubbeld.

Dat wisten jullie, nietwaar? Wat gebeurt er als je een gewicht op je schouders neemt en daar een dag mee rondloopt? Je wordt moe. De gewichten die je nu op je hebt genomen zijn de nieuwe gewichten van de potentiële tijdgeest van inter-dimensionaliteit waar jullie bijna 12 jaar geleden toestemming voor gaven. Het zal niet altijd zo zijn. Dit jaar (2002) zal de voltooiing aangeven van de opwaardering van het raster. Het zal het begin zijn van een patroon dat blijvend is…..een patroon dat niet meer verhoogd zal worden en bewegen zoals het nu doet.

Weet je wat zo moeilijk is voor een lichtwerker? Het is het feit dat als zij net beginnen te wennen aan de ene energie er alweer een andere komt! Hieraan zal snel een einde komen. Sommigen kunnen tegen zichzelf zeggen: “Gelukkig, dit heeft 12 jaar geduurd.” Gezegend is de mens die begrijpt dat hetgeen hij nu voelt, niet eeuwig duurt. Wat je nu voelt is niet de nieuwe tijdgeest. Het is een overgang.

Jullie dragen een zware last – zwaarder dan ooit. Jullie anker is zwaarder dan ooit. Jullie betrokkenheid bij de planeet heeft zich verdiept en iedere ochtend en avond geïntensiveerd. De engelen om jullie heen zijn tot ontwikkeling gekomen:de gidsen zijn niet langer gidsen…..maar een andere soort en veel meer geschikt.

Al deze dingen vertegenwoordigen een nieuwe soort van planetair potentieel. Jullie zitten hier als een vuurtoren nu de planeet zichzelf om de rotsen heen stuurt. Is het een wonder dat jullie moe zijn? Hier is ons advies: Houd vol tot het einde van het jaar. Wij zeggen jullie dat aan het begin van het jaar van verandering veel op zijn plaats zal zijn. Het einde van de verhoging van het raster vindt eind dit jaar (2002) plaats. Het jaar van verandering (2003) is het jaar van stabilisatie. Dat lijkt tegengesteld maar het is zo. Spiritueel gezien worden de dingen stabieler maar vanuit 4D gezien zal jullie planeet beginnen te veranderen. Denk hier eens aan: Het nieuwe tekstboek is zover klaar dat de leraren een gedeelte ervan kunnen gebruiken om de energie van de planeet te gaan veranderen. Veel zal er voor de lichtwerkers duidelijk worden. Het is voor iedereen verschillend, maar het is de waarheid. Houd vol! Er is hoop: er komt een nieuwe tijdgeest aan!

Vraag 2. Hoe kan ik beter met Spirit communiceren?

“Lieve Kryon, wat kan ik doen voor een betere communicatie met Spirit? Zie je, het is er niet beter op geworden. Ik probeer heel erg om de gevoelens terug te halen die ik daarvoor wel had. Dat was mijn enige maatstaf.

Dat is voor mij normaal. Ik weet waneer ik in contact ben met Spirit omdat ik dat kan voelen in mijn hart en in mijn cellen. Het tintelt op een bepaalde manieren en ik weet dat het gebeurt. Wanneer komt dat weer terug?

Lichtwerkers, zeg dat maar gedag! Jullie zullen naar nieuwe tekenen moeten zoeken in een nieuwe energie op een nieuwe Aarde. Wij hebben het daar onlangs nog over gehad. De energie die zich ontwikkelt is het begin van iets wat jullie je nooit hadden kunnen voorstellen. Het begon ook niet op een manier die jullie je kunnen voorstellen en toch bevinden jullie je nu in een positie waar jullie je nog nooit in hebben bevonden – een positie van communicatie. Ons advies? Laat het los, ontspan je en houd van Spirit! Ga op de grond zitten, als je dat wilt, en pak een moment voor meditatie waarin je zegt: “Lieve Spirit, vertel mij wat jij wilt dat ik hoor en wat ik moet weten.” Wees daarna gewoon stil. Laat los en houd van je familie. Je bent de ‘Derde Taal’ aan het leren waarover wij het al vaak hebben gehad…..een doorlopend huwelijk met een deel van jou dat een communicatie toestaat van 100% en die zich niet alleen maar beperkt tot meditatiemomenten.

Er gebeurt iets als jullie compassie ontwikkelen. Die energie huwt met het intellect en schept een venster van mogelijkheden. Het is een tijd/ruimte waarin een enorme hoeveelheid informatie wordt gegeven. Het vormt compassie om actie te scheppen. Voel je vrij om te huilen als je dat wilt want er wordt innig van je gehouden – omdat de Aarde verandert – omdat je daarom gevraagd hebt – omdat je de energie van Armageddon hebt uitgeschakeld en omdat je de sporen van de realiteit hebt veranderd. Huil van vreugde omdat je verliefd bent op de Aarde! Huil van vreugde omdat de Aarde met jou kan praten via jouw voeten. Wist je dat? Jullie zitten zo vast in de oude tijdgeest dat alles van boven komt! Het moet een schok voor jullie zijn te weten dat er veel van beneden komt! Het komt van jullie partner, de planeet Aarde.

Vraag 3. Wat word ik geacht hier te doen? Ik ben het wachten moe!

“Lieve Spirit, lieve Kryon: Wanneer zal ik weten wat ik hier kom doen? Ik heb een tijd rondgekeken en natuurlijk maak ik een veronderstelling van wat ik nu doe.”

Echt? Oh, lief mens, laat mij je iets vertellen waar je misschien nooit aan hebt gedacht. Jij bent te doelgericht! Jij wilt een tijdlijn voor alles. Jij denk dat je een soort van ladder opklimt en als je boven bent slaak je een zucht van verlichting. Je denkt dat je een toppunt bereikt of een plateau . Misschien zal er wel een hut voor je zijn om wat te rusten? Dan zul je tegen Spirit zeggen: : “O, dank je, ik ben er. Ik weet wat ik nu doe.”

Dat is niet de manier. Elk moment van je leven doe je iets voor de planeet. O ja, sommigen van jullie werken naar een speciaal doel toe, maar herinner je het axioma (een aangenomen wetenschappelijke waarheid): Als je werkt, als je hoger vibreert, als je op deze planeet loopt en de trilling verhoogt waar je ook bent, werk je het uit! Misschien ben je daarom zo verbaasd dat je moe bent?

Velen vragen: “Wanneer weet ik wat ik hier kom doen?. Hier is het antwoord: Je bent hier voor Nu….niet voor iets wat nog moet komen. Wat is er in jouw leven aan de hand wat jou niet bevalt? Wat gebeurt er nu wat je uit jouw leven zou willen verwijderen? Wat is het wat je niet begrijpt? Misschien vraag jij jezelf iedere dag af: “Zal het morgen beter zijn?”Geliefden, maak van deze dag het toppunt. Neem de situatie van vandaag en vorm die tot iets dat prachtig voor jou is. In gruwelijke, moeilijke omstandigheden, anker je dan en vier wat er om jou heen is. Claim de liefde van God en laat de compassie van Spirit jou vullen. Ga dan gewoon door……zelfs in twijfel. In plaats van te streven naar iets aan de top van de ladder, streef dan naar het begrijpen van de cirkel van energie die jouw nieuwe realiteit vormt.

Als de cirkel “Ik Ben die Ik Ben” ziet begrijp je dan dat het een uitdrukking is van non-lineariteit? Begrijp je dat het een uitdrukking is van jou en de familie? Wees de engel, de vuurtoren voor de rest van jouw leven.

Vraag 4. Wanneer kom ik even los van de mensen om mij heen?

“Spirit, Kryon, Wanneer gaan de mensen om mij heen veranderen? Ik ben het echt zat om ze te tolereren. Hoe lang moet ik daar nog doorheen?”

Denk je dat je dat niet weet? Denk je dat Spirit in een vacuüm zit? Denken jullie dat als er uitdagingen in jouw leven zijn, iemand de “God-stop” uit het vat heeft getrokken?. En als jij je echt goed voelt die er weer in zit? Nee. Wij zitten bij jou en houden jouw hand altijd vast.

Laat mij jou het antwoord op deze vraag geven, heel duidelijk: Lief mens, lieve vuurtoren, jij hebt de intentie en neemt de ankerenergie, de vuurtorenenergie en dan gebeurt het. De emotionele ‘knoppen’ waarvoor jullie toestemming hebben gegeven om ze in te drukken en die je intolerant en boos maken (en moe!) lossen langzaam op. De mensen waarvan jij wenst dat zij veranderen…..veranderen nooit! Jij bent het die zal veranderen.

Er zal een dag komen waarop je tegen Spirit zal zeggen: “Bedankt voor het veranderen van die mensen.” Het leuke hiervan is, lieve mensen, dat jullie zoveel veranderd zijn dat zij jou niet langer ergeren! Wat zij doen drukt niet langer op jouw knoppen. Wat zij denken, wat zij doen, wat zij achter jouw rug om zeggen, het drama…..niets raakt je meer. Dat komt omdat jij weet wie je bent. Het komt omdat jij de lagen van de dualiteit hebt afgepeld en de goddelijke kern hebt geclaimd. Jij hebt de engel van binnen gezien en hebt gezegd: “Ik weet wie ik ben. Ik ben wat ik ben.” Vanaf dat moment loop je anders op de planeet rond, alles vergetend over degenen die je voorheen amper kon tolereren. Dat is de waarheid. Kijk jij uit naar die dag? Zorg dan voor jezelf en zie alle anderen om jou heen veranderen.

Vraag 5. Haal mij uit die baan weg!

“Lieve Kryon: Ik kan gewoonweg niet geloven waar ik werk. Het doet geen recht aan mijn grootsheid, weet je? Het komt niet overeen met mijn engel van binnen. Lieve Spirit, haal mij uit dit werk vandaan zodat ik een lichtwerker kan zijn!”

Dit is een terugblik. Wij hebben dit in het verleden gezegd maar velen van jullie hebben het nodig om dit te horen in de context met alle andere dingen die erbij zijn betrokken. Wat denk je dat jouw werk hier is, lichtwerker? Misschien heb je dit tegen Spirit gezegd: “Ik wil zo graag een lichtwerker zijn, maar ik ga gewoon naar mijn werk. Ik kom moe thuis en ga gewoon naar mijn werk en kom weer moe thuis. Waar gaat dat over? Ik houd er echt niet van om er naartoe te moeten gaan en ik hou niet van de mensen die daar bij mij zijn. Ik zou ze nooit uitkiezen als mijn vrienden Ik ben daar de enige met een concept van hoger bewustzijn. Alle anderen daar lopen maar van plaats naar plaats. Ik ben alleen. Ik wil eruit!”

Ik zal jou dit vertellen, lieve lichtwerker: Herinner jij je wanneer de intentie had om een vuurtoren te zijn? Herinner jij je op welk punt jij zei: “Ik zal doen wat nodig is – om hoger te vibreren – om de liefde van God te ervaren?” Wel, hier ben je op precies die plaats waar je het meest goed kunt doen en jij wacht erop tot je wordt verplaatst? Misschien ben jij het enige licht daar op die werkplek? Misschien is het daar donker? De metafoor is dit: Stel je de vuurtoren voor, geankerd en vast op de rots staand. De grote oceaanschepen zoeken naar een pad naar een veilige haven. Daar ben jij, het enige licht wat er schijnt. Metaforisch? Ja, Maar zo gaat het!

Jij schijnt een licht dat plaatsen verlicht die normaal gesproken niet verlicht worden als jij daar niet zou zijn, anker! Heb je daaraan gedacht? Laat mij jou iets vertellen: De energieën van dit jaar (2002) zorgen voor een storm die alleen nog maar is toegenomen. Hij ramt de vuurtoren steeds meer. Het maakt het moeilijker voor de zeelui op de schepen in het donker. De kracht van de zee is afschrikwekkend en daar sta jij, geankerd, met een geleidelicht. Windvlaag na windvlaag geselt jou en wat vraag jij? Stel je eens voor dat de vuurtorenwachter zou zeggen: “Ik ben hier moe van. Ik wil eruit! Doe het licht uit en laat mij hieruit! Het is vrije keus, weet je?

Je zou dat kunnen doen maar voor degenen die zich afvroegen of Spirit luisterde naar jullie verzoeken, is het antwoord: Ja. Wij zijn er steeds geweest.

Wat jullie doormaken is niet blijvend dus het antwoord is dit: Vier waar je bent – elke dag. Ongeacht jouw eigen doel, wat je wenst, wat je denkt dat er zal gebeuren, vier het zoals het nu is.

Klinkt dat familiair? Is dat het antwoord op een andere vraag in deze serie? Ja. Wees vol compassie met alles om je heen omdat compassie een actie schept, een inter-dimensionale actie. Het laat jullie licht toenemen; het vertelt Spirit over jullie energie. Het zendt jullie namen uit. Het zorgt dat jullie bij de rest van ons horen. Wisten jullie dat?

Als je van zo’n plaats verwijderd wilt worden, meen je dat dan? Het lijkt veel op vraag 1, nietwaar? Wij zeggen: houd vol voor zolang als het duurt. Het zal niet lang duren tot jij rondloopt in viering en eer. Hoeveel van jullie hebben de moed om thuis te komen en God te danken voor waar je bent, waar je werkt en voor de mensen daar? Denken jullie dat wij niet weten wie jullie zijn? Denken jullie dat wij niet steeds naast jullie lopen? Dat doen wij wel!

Vraag 6. Wanneer ga ik naar het volgende niveau? Ik ben moe van dit niveau.

“Lieve Spirit: Wanneer ga ik naar het volgende spirituele niveau? Ik voel dat ik al lange tijd vastzit. Ik wil de volgende stap maken.”

Natuurlijk staat dit in verband met vraag vijf, vraag 3 en vraag 1, nietwaar? Het is allemaal hetzelfde, weet je? Het is de manier van kijken naar waar jij bent. Je blijft verwachten dat het volgende niveau niet ver bij jou vandaan is …….een fijne plaats waar minder energie verbruikt wordt? Misschien een waar je blijer en vreugdevoller bent? Weet jij waarom wij jou een lichtwerker noemen? Begrijp je dat dit werk is?

In verband met het volgende niveau: Ik wil jou iets diepgaands vertellen. Weet je waar je uitgeput en vaak wanhopig over bent? Omdat je net naar een nieuw niveau bent gegaan! Dat verwachtte je niet, nietwaar?

Jij zit hier nu op precies die plaats waar je naartoe zou willen gaan! Hier is een grappig voorbeeld: Herinner jij je hoe het op school was? In welke klas je ook zat, als jij naast iemand van twee klassen hoger zat heb je misschien in zijn lesboek gegluurd. Wow! Je begreep er niets van. Het leek te moeilijk. Stiekem, van binnen, zou je hebben kunnen zeggen: “Ik hoop dat ik die lessen nooit zal krijgen, zij zijn gewoon te moeilijk. Hoe moet ik dat allemaal begrijpen? Hoe ga ik dat ooit doen als ik in die klas zit?

Laat mij jou iets vertellen: Jullie planeet is onlangs naar het volgende niveau gegaan! De moeilijke boeken zijn opengeslagen en jullie beklimmen de heuvel. Jullie leren een nieuwe taal. Het is de taal van communicatie. Het is de taal van hoe jullie je vreugdevol moeten voelen onder deze nieuwe ‘moeilijke’ omstandigheden. Het is de taal van tolerantie! Hoe gaan jullie om met iets dat inter-dimensionaal is, dat lijkt te bestaan op een manier die jullie niet kunnen onderscheiden of zien? Dit is moeilijk! Toch zal het makkelijker worden als de Aarde een energie binnengaat die meer overeenkomt met jullie vibratie. Dat gebeurt er als het raster wordt opgewaardeerd en de energie van de planeet naar een nieuwe tekening en belijning gaat.

Gefeliciteerd! Jullie zijn op het nieuwe niveau en werken met het boek dat altijd te moeilijk leek, en jullie werken er echt mee. Is het een wonder dat wij ons over jullie en jullie levens verwonderen? Hoe kunnen wij uitleggen dat jullie de helden zijn van deze nieuwe energie? Jullie lopen van hier naar daar en maken een verschil voor de gehele Aarde en jullie vragen je constant af of jullie een verschil gaan maken!

Vraag 7. Ik maak mij zorgen over mijn opgroeiende kinderen.

“Lieve Spirit: Ik heb kinderen die bijna volwassen zijn. Tenminste, dat denken zij zelf! Ik verlies het contact met hen. Zij schenken geen aandacht meer aan mij. Ik vrees het ergste voor ze. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik ben een goede ouder voor ze geweest, een lichtwerker. Ik het geprobeerd ze mijn liefde te laten zien maar zij luisteren niet. Ik ben bang voor wat er kan gebeuren als zij een nieuwe Aarde binnengaan. Ik weet niet wat zij gaan doen? Ik weet het niet. Ik weet het gewoon niet. Wat kan ik doen?”

Wel, geliefde, eerst dit: Waarom ga je niet even zitten en laat jij je door ons omhelzen? Er valt nu niets voor jou te doen behalve enkele spirituele dynamica te begrijpen. Wij zeggen dit, moeder en vader: Toen jullie kinderen klein waren openden jullie een blik vol liefde en stopten die in jullie kinderen. In al die jaren werd jullie blik steeds leger. Hier is nieuwe informatie die intuïtief is. Het is ook informatie uit oude tijden die altijd geldig zal zijn.

Ieder mens heeft als kind een blik dat leeg is en klaar is om gevuld te worden. Welke energie er ook om de ouders heen is, het blik staat constant open tijdens de kindertijd om gevuld te worden met welke energie dan ook of met welk licht of duister de ouders uitstralen. Als jij dat blik van het kind hebt gevuld met helder licht en je het liefde hebt gegeven – een verantwoordelijk spiritueel thuis – als zij gezien hebben hoe liefde werkt, valt jou niets te verwijten. O, je kunt je zorgen om ze maken en dat is iets typisch menselijks. Daar komen wij als familie in beeld om jou te helpen……om naast jou te zitten, je hand vast te houden en te zeggen: “Het is klaar. Jouw werk is gedaan!”

Wat er vanaf nu gebeurt in hun keuze en zo is het goed! Dat weet jij. Het ging met jou net zo. Maar hier is iets wat jij misschien niet wist: Zelfs nadat jij er niet meer bent heeft dat kind nog steeds de keus om dat blik te openen en jou te ontdekken! Begrijp je wat ik wil zeggen? Er komt een tijd in het leven van dat kind waarop het misschien dat blik wil openen. En als het dat doet zal het de liefde ontdekken die jij het gaf!

Het zal de herinneringen en de zaken over verantwoordelijkheid ervaren – de ware dingen die jij het verteld hebt. Het zal het NU van jou ervaren, de waarheid van wat jij leerde, zelfs als jij niet meer hier bent……zelfs als jij heel ver weg bent. Dat is een axioma…….een regel. Het is eeuwig.

Het blik is vol en daarmee laat jij het gaan……voorbereid en klaar, ook al ziet hij dat niet. Jij hebt niet gefaald. Het is de vrije keus van het kind, maar als het dat blik willen openen zal het de liefde vinden die jij het hebt gegeven en het mooie hiervan is dat zij die liefde uit dat blik op hun beurt weer doorgeven aan hun kinderen. Dat is jouw erfenis voor het nageslacht, dat wat jij hebt doorgegeven nog vele generaties zal worden doorgegeven. Soms zie jij alleen maar de huidige problemen en hebt niet in de gaten hoe diepgaand jij de energie beïnvloedt van degenen die na jou komen. Wij spreken in liefde….willen alleen maar dat jij dit begrijpt…..om voor even de compassie op te vangen van wat er op een speciaal moment kan gebeuren met die kostbare ziel die zijn jeugd aan jou heeft toevertrouwd……als zij op een dag het blik openen.

Vraag 8. Hoe moet ik met mijn lichaam praten?

“Lieve Kryon: Ik heb gehoord dat jij zei dat wij met onze cellen kunnen praten. Wat betekent dat? Hoe moet ik dat doen? Er zijn gestudeerde mensen in deze zaal die situaties hebben meegenomen waarin zij met hun cellen moesten spreken om hier te kunnen blijven.
Degenen waarover jij spreekt hebben geleerd dat verlichting niet in hun hoofd zit. Elke cel weet alles!

Dar betekent dat jouw teen, je knie,en jouw elleboog belangrijk zijn – net zo belangrijk als het kroonchakra, die creatieve vonk bovenin jouw hoofd en waarvan jij denkt dat de spirituele wijsheid daar zit. Dat is niet zo. Er zijn hier mensen die een langer leven hebben omdat zij al lang geleden hebben geleerd hoe het is om de goddelijkheid te herkennen in elke cel van hun lichaam- elke cel!

Dus de uitnodiging staat open om dit speciale onderwerp in jou te onderzoeken en te gaan leren communiceren met jezelf. Dit lijkt veel op vraag 2, nietwaar? Jij wilt altijd beter communiceren, nietwaar? Wist je dat hoe meer de meesten van jullie met jullie cellenstructuur spreken over wie jullie zijn en over jullie goddelijkheid, hoe meer de communicatie met familie en Spirit zal toenemen? Je weet dat alles met elkaar verbonden is.
Het gaat om het DNA want dat draagt alle informatie in zich……niet alleen maar een beetje bovenin jouw brein.

Begin de heelheid te begrijpen van dit verhaal dat ascensie is en spirituele communicatie en creatie. Het vereist allemaal een totale lichaamservaring. Voorbij zijn de dagen waarop alles bovenin jouw lichaam scheen plaats te vinden. Al jaren geleden hebben wij jullie verteld dat dit zou komen……en nu is het hier. De yogi’s uit de oudheid wisten dit en lieten zien hoe je het hele lichaam erbij kon betrekken. Nu gaan jullie het belangrijk vinden te communiceren en jezelf te helen! Meditatie is geen oefening van het brein. Het is een oefening van de MENS – de hele mens! Het is een oefening in compassie en elke cel zal weten dat jij aan zet bent. Het is een nieuwe taal die jullie leren. En dat is de waarheid…….en dat was vraag acht.

Vraag 9. Waarom zijn sommigen genezen en anderen niet?

De vragen negen en tien gaan over genezers. Genezers in deze zaal en degenen die dit lezen hebben iets geleerd en ik zal direct vertellen wat zij hebben geleerd. Hier is een vraag die zij zichzelf misschien hebben gesteld en die jullie je misschien hebben gesteld.

“Lieve Spirit, ik ben genezer. Ik gebruik dezelfde energiebalans bij verschillende mensen en toch zijn er totaal verschillende reacties. Sommigen genezen en anderen niet. Doe ik iets verkeerd?

“Dit zouden ervaren genezers jou zeggen: Genezers genezen niet, zij brengen in balans! Er is niets wat jij of iemand anders op deze planeet kan doen om een ander te genezen zonder hun hele en totale toestemming. Maar wat jij kunt doen, vuurtoren, is jouw licht zo helder laten schijnen dat zij de veilige haven kunnen vinden die ‘genezing’ wordt genoemd omdat jij hen in balans brengt tot op een graad waarop zij op eigen kracht verder kunnen gaan.

Jij hebt jouw licht geankerd, genezer, en jij hebt die persoon in balans gebracht. Het is aan hen, nietwaar, om te beslissen of de balans voor hen voldoet om verder te gaan. En dat is vrije keus. Breng jezelf dus niet in een positie waarbij jij jezelf veroordeelt voor een schijnbare mislukking…….nooit!

Jij doet het werk van Spirit en sommigen van jullie doen dit op een diepgaande manier. Toch zijn er velen die nooit resultaat zien van wat jij doet. Zij voelen er nooit iets van. Zij vervolgen hun weg omdat zij ervoor kozen om hun compassie niet open te stellen of er bewust voor kozen om deze keer niet genezen te worden.

Er is een scenario voor synchroniciteit, over co-creatie. Dat niet altijd is wat jullie denken. Soms zijn veel van jullie in een bepaalde positie of conditie van niet kunnen genezen en wachten op iets anders wat zich voor zal doen om zichzelf weer op een lijn te zetten en wel op zo’n manier dat de condities voor het genezen daarna beter zijn dan ooit tevoren!

Wij hebben dit eerder gezegd. Soms betekent een ‘nee’ van Spirit in het heden later een feest zijn. En hoe moet jij dat weten, geliefd lineair persoon, geliefde genezer? Hoe zou jij moeten weten of je een zaadje voor balans hebt geplant dat later zou opbloeien tot een verbazingwekkende bloem? Het antwoord is: Dat weet jij niet!

Hier is iets voor degenen die geregeld naar energiegenezers gaan. Je gaat van genezer naar genezer en misschien van proces naar proces en dan doe jij iets heel interessants, geliefd lineair mens.. Als je een ‘nee’ kreeg van Spirit (er geen genezing kwam) gooi je vaak de genezer en het genezingsproces weg en komt er nooit meer bij terug. Laat mij jou dit vragen: Als jij een zaadje plantte en het twee dagen gaf en er niets gebeurde, zou je dan de pot weggooien samen met de aarde en de tuinman? Nee! In plaats daarvan zou je wachten omdat je weet van de seizoenen…..weet hoe die dingen werken.

Deze genezers zijn er nog steeds en de processen die zij gebruiken werken! Misschien werkte de energie niet bij jou? Misschien was jij er nog niet klaar voor? Misschien was het tijdstip voor jou niet geschikt. Misschien had jouw individuele pad nu niet de wijsheid om het ‘hele lichaam’ ervaring te accepteren? Wacht, en probeer het nog eens. Gooi niets weg. Nooit!

Mens, luister jij hiernaar? Dit geldt niet alleen voor genezing. Hoe zit het met het visioen dat jij had toen je voelde dat jij iets moest gaan doen…..maar niets deed? Gooide jij het idee weg alleen maar omdat het niet leek te werken? Jij eert de inter-dimensionaliteit niet waarover wij jou hebben geleerd. Jij werkt met lineair tegen niet-lineair! Probeer het opnieuw. Begrijp dat als het op dit moment niet werkt jij het hebt geprobeerd op een lineair spoor en dat betekent niet dat het voorbij is! Eer het visioen en de liefde die erin zit.

Eer het juiste tijdtip en de ongelooflijke hoeveelheid werk die nodig is bij de voorbereiding om jouw grootste intentie te vervullen. Wat jammer is het toch als alle antwoorden op een armlengte bij jou vandaan liggen maar niet voor jou beschikbaar zijn omdat jij dacht dat de deur lineair was en maar eenmaal kon worden geopend!

Vraag 10. Is het gepast om iemand te genezen die zelf niet kan beslissen?

“Lieve Spirit, ik ben genezer. Is het toegestaan en netjes om een mens te willen genezen die niet de mogelijkheid schijnt te hebben om erom te vragen? Bijvoorbeeld iemand die in coma ligt. Het zou ook iemand kunnen zijn met een mentale staat waarin zij niet in balans zijn. Wat is het verschil tussen een geschikte levensles en tussenkomst? Is dit terecht?

Het lijkt er dus op dat de vrije keus van de persoon voor jou ‘stom’ is en jij vraagt over de geschiktheid van geforceerde genezing? Er zijn hier twee antwoorden:

1. Denk erom dat jij niet geneest. Je brengt alleen in balans. Is het daarom geschikt om het licht aan te doen in een donkere kamer? Dwing jij de patiënt om te zien? Nee, jij stelt ze in staat om te kiezen! Daarom moet de vraag eigenlijk zijn: Is het gepast om in balans te brengen zonder toestemming?

2. Ieder mens dat uit balans is of buiten bewustzijn is heeft een deel van pure balans in elke cel. Als het menselijk brein in disfunctie is zijn heel vaak de andere cellen (miljarden) goed……en zij schreeuwen om balans – elke cel! Dit is niet anders dan wanneer het brein wakker is en andere delen van het lichaam in problemen zijn……zij pijn doen! Pijn is de grote communicator van de biologie om het brein opmerkzaam te maken dat er in een ander deel van het lichaam onbalans is. Andersom is het precies hetzelfde. Als een mens in een comateuze staat is proberen de cellen in het lichaam balans te vinden. Zij willen wakker worden! Er is een schreeuw van intentie in het brein naar de uit balans zijnde persoon om in balans te komen. Dit is meestal de reden voor hun ongerustheid. Al lijken zij niet te kunnen functioneren, zij staan ook vaak onder druk omdat een deel van hen weer heel wil zijn……maar zij kunnen dat niet uitdrukken.

Zij kunnen niet in staat zijn om dat te zeggen, niet in staat zijn om het te communiceren, maar dat is de waarheid want het menselijk lichaam verlangt de balans die jullie ‘normaal’ noemen. Als ‘normaal’ er niet is, smeekt elke cel, ook al komt er geen geluid uit de mond of is er niets in de ogen te zien, om balans. Ja, het is gepast om licht te sturen naar een donkere plaats. Het is geen forceren! Het is alleen verlichtend. Onthoud dit: Soms ben jij de katalysator voor het ontwaken van die mens dat nooit zou hebben plaatsgevonden als jij dat niet had gedaan.

Soms ben jij hun synchroniciteit! Ben jij hun engel! Denk hieraan de volgende keer als je weer eens bij iemand komt die zich in een staat bevindt die verder gaat dan het bewustzijn.

Plaats de energie van balans om hen heen. Stuur licht in ze en laat de vrije keus van de cellen het werk doen.

Vraag 11, Is het gepast om degenen om mij heen te genezen?

Een derde vraag over genezen komt van een niet-genezer. Hij komt van een lichtwerker die mensen om hem heen ziet die hij wil helpen.

“Lieve Kryon, lieve Spirit: Ik heb verwanten en vrienden en ik heb vreugdevolle spirituele informatie voor hen. Ik heb genezing voor hen. Ik heb zoveel dingen die ik heb over de manier waarop dingen werken.

Ik zou ze kunnen helpen om heel te worden, zich beter te voelen. Ik zou ze oefeningen kunnen geven en informatie. En ik zou ze zelfs een boek kunnen geven om ze te helpen. Wat moet ik doen? Is het gepast? Kryon, jij hebt gezegd dat deze nieuwe energie niet evangelisch is. Wat moet ik dus doen?”

Lichtwerker, dit is misschien de meest diepgaande vraag van allemaal. Jij bent de barmhartige Samaritaan, nietwaar? Jij hebt compassie leren hebben voor jezelf en voor anderen. Jij bent veel oplettender voor onmenselijkheid dan vele anderen en jij rouwt meer om de Aarde dan je ooit hebt gedaan. Het antwoord is zoals het altijd is geweest: Zorg voor jezelf. Lijkt dat geen antwoord? Laat mij jou de mechanieken geven en dan kun jij beslissen.

Hoe hoger de vuurtoren is, hoe verder hij kan schijnen en gezien kan worden. Hoe meer de vuurtoren verankerd is hoe minder vat de storm erop zal hebben. Als je op deze planeet het licht deelt ga je ook op plaatsen schijnen die donker zijn. De donkere plaatsen zijn waar de altijd aanwezige vrije keus zal zijn, en dat is overbekend voor ons allen…….en zo centraal voor jullie.

Heb jij een relatie die met jou samenwoont? Misschien is het een vriend waar jij van houdt en die jij koestert. Alles in jou wenst om ze te helpen maar zijn zij niet geïnteresseerd? Ik zal je vertellen hoe dat kan veranderen. Laat hen jou zien! Laat hen jou zien ‘leven wat jij gelooft’! Vier het werk waar jij een hekel aan hebt. Wees tolerant voor degene die niet tolerant is. Toon elke dag een vreugdevolle glimlach – en meen dat ook! Vier jouw leven. Genees jouw lichaam en praat tegen jouw cellen. Dan zal misschien, heel misschien, op een dag die persoon naar jou toekomen en dit zeggen: “Ook al geloof ik niet wat jij gelooft, ik kan zien dat het voor jou werkt. Waar moet ik beginnen? Hoe kan ik krijgen wat jij hebt?”Oh, familie, verlangen jullie er niet naar om die woorden te horen? Jullie weten tegen wie ik spreek, nietwaar? En dat is het antwoord. Kan het zo eenvoudig zijn? Wie zei dat het eenvoudig was? Voor jezelf zorgen, hoger vibreren, naar ascensie toegaan……dat is niet eenvoudig. Dat is werken.

Vraag 12. Hoeveel stappen zijn er in het Ascentieproces?

“Lieve Kryon, Hoeveel stappen zijn er in het Ascentieproces? Ik zou graag een definitief antwoord krijgen. Ik heb vele versies gehoord.”

Hier is de waarheid: Er is maar een stap. Een. Dat is alles. Het bestaat op dat moment in de tijd waarop jij de intentie hebt verder te gaan dan waar je bent – om naar het volgende niveau te gaan – om toestemming te geven om jouw trillingsgetal te verhogen. Dat is het begin van ascensie.

Elk mens kan alles intellectualiseren wat hij wenst over hoeveel stappen er nodig zijn om bij dat doel te komen. Zij kunnen zoveel horden nemen als zij willen. Zij kunnen door welke procedure dan ook willen gaan om hetzelfde doel te bereiken. Sommigen door twee, anderen door twaalf en sommigen zullen zeggen dat het gewoon te moeilijk is – teveel stappen – en zij stoppen dan.

Het echte antwoord is dus dat er maar een stap is – de stap waarbij de mens tegen Spirit zegt: “Ik ben er klaar voor. Ik wil verder gaan dan waar ik ben en naar een lichtere, hogere trilling toegaan.” Laat dan jouw eigen vrije keus bepalen wat jij wilt doen en hoeveel treden jij wilt beklimmen. Die ene trede van intentie start het proces en de rest is variabel, afhankelijk van het individu..

Vraag 13. Is het laten schijnen van jouw licht gelijk aan een invasie?

“Lieve Kryon, wat is de waarde en de integriteit van het laten schijnen van licht naar plaatsen op de Aarde, zowel in de familie als op Aarde als daar niet om gevraagd is? Ik wil eerlijk zijn. Ik wil integer zijn. Ik wil een lichtwerker zijn, maar is dat niet evangelisch? Dit gaat niet over genezen. Het gaat over gewoon leven.

Hier is iets wat wij jullie eerder hebben gegeven, maar hier is het nogmaals. Je kunt het niet vaak genoeg horen! Het is de kernzaak in je leven. Het is het begeleidende principe achter wat jij doet en waarom jij dat doet. Het is verder gelijk aan vraag 11.

Jij komt op een donkere plaats en laat jouw licht zien. Degenen die op die plaats zijn en naar een pad zoeken doen erg hun best. Opeens echter, hebben zij meer keuzen dan zij ooit hadden, door dat getoonde licht. Dat is niet evangelisch. Zij kennen jouw naam niet of waar jij voor staat. Alles wat zij merken dat zij nu beter kunnen zien! In plaats van jouw waarheid erdoor te drukken, of er zelfs maar over te spreken geef jij hen keuzemogelijkheden. Zij hebben net als jij vrije keus om te gaan waarheen zij willen. Maar nu hebben zij beter licht waarin zij hun keuzen kunnen maken.

Laat mij jou dit vragen, vuurtoren: Als de kapitein van een schip dat schip naar een veilige haven koerst omdat de vuurtoren hem de weg liet zien verlaat hij dan het schip om de vuurtorenwachter te bedanken? Nee. Zij zien elkaar nooit. Het licht overtuigde de kapitein ook nergens van. Het gaf hem eenvoudigweg de keus om iets te zien dat voor hem lag. Hij maakte zijn eigen keuzen toen hij zijn schip met zijn eigen handen bestuurde.

Het is inderdaad gepast om de paden die donker zijn en licht nodig hebben te verlichten. Nu wij het daar toch over hebben, wil jij weten op welke plaatsen jij nu het beste jouw licht kunt laten schijnen? Precies op dit moment? Eerder op de dag werd jou de diepgaande invloed van het menselijk bewustzijn getoond waarvan de wetenschap dit nu ook toegeeft. Jullie beginnen nu te zien wat ’het licht’ zou kunnen zijn.

Stuur vandaag jullie menselijk bewustzijn en jullie licht naar de donkerste gebieden op Aarde. Stuur het naar ‘the oval office’ (het witte huis) van jouw land. Forceer niets, maar plaats jouw wijsheid gewoon daar. Stuur het naar die gebieden die er de meeste behoefte aan hebben. Waarom niet naar Kashmir? Er is daar veel aan de hand. Waarom stuur je het niet naar de moeders van degenen die zich afvragen wat de toekomst zal brengen voor hun zonen en dochters. Zij hebben het nodig! Waarom geef je hen niet van jouw liefde en omhels je hen niet als je daarmee bezig bent? Alles wat ik zeg is mogelijk. Dat is wat een lichtwerker doet. Dat is waar bewustzijn over gaat! Het is inter-dimensionaal en afschrikwekkend in zijn kracht om te scheppen door te verlichten.

Vraag 14. Kryon, ga jij aan het eind van het jaar weg?

“Lieve Kryon, wij hebben begrepen dat jij ons aan het einde van het jaar gaat verlaten als het raster op zijn plaats zit. In jouw eerste boek heb je het daarover gehad. Is dit waar?

In 1989 gaven wij jullie de informatie dat wij hier waren om te helpen de rasters te helpen plaatsen en ook dat er velen bij waren betrokken. Dit was de Kryongroep waar wij het over hadden.

Wij gaven de aankomsttijd en de vertrektijd van de groep aan. Ook vertelden wij dat de energie van Kryon altijd al op de planeet was geweest. Het plaatst het raster en ik ben hierbij de permanente factor. Ik kwam hier niet in 1989 maar eigenlijk kwam de rastergroep toen. …..op verzoek van jullie om de doelen van de planeet te veranderen!

Dat is de groep die aan het einde van het jaar gaat vertrekken maar ik zal hier blijven om de familie die voor mij zit te blijven dienen.

Mijn energie is net als de jouwe: Hij komt van de engelen en is toch deels fysiek en deels liefde. En dat, geliefden, is ook de energie van het hart en het centrum van elke atoom in het universum. Het is geen tegengestelde situatie omdat zij bij elkaar horen als een tweeling. Het was de liefde van God die de planeet schiep…..alle spirituele en fysieke attributen tegelijk. Ik blijf tot de laatste mens op Aarde. Dan zal ik pas vertrekken.

Het moeilijkste wat wij doen is vertrekken van een plaats als deze….waar wij een energie-uitwisseling hadden met jullie. Als wij hier weggaan zullen sommigen van jullie de kleuren zien want het is een tijd van compassie die een energie schept die puur is. Wij staan op en beginnen ons terug te trekken naar de kier in de sluier waarvoor jullie vandaag toestemming hebben gegeven. Wij zaten op uitnodiging op een plaats waar wij ontzag voor hebben. Op een dag zullen jullie aan deze ontmoeting terugdenken.

Je kunt jezelf dan afvragen wie er kwam om wie te zien. Weet dat vandaag deze groep is gekomen om jullie te zien en sommigen van jullie weten dat want jullie hebben dat vandaag gevoeld.

En zo is het.

Kryon