Channeling 169: Red Deer, Canada. / Vijf concepten voor de nieuwe mens. 2

Live Kryon Channeling 169:
Red Deer, Canada.

Vijf concepten voor de nieuwe mens. 2

5 maart 2016 /Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

VIJF CONCEPTEN

Ik ga jullie vandaag vijf concepten geven en zij zijn niet makkelijk. Het is geen lijst van dingen die jullie moeten bereiken, lieve mensen, omdat wij geen lijsten geven, lieve mensen. Het zijn eerder concepten en de allereerste die ik vertel is de voornaamste, dat wil zeggen, het zal steeds de eerste zijn als wij het over dit onderwerp hebben.

EERST:

Bemerk deze ervaring. Bemerken (to cognize) is een Engelse uitdrukking die het metselen van geloof betekent. Jullie geloven dat er zwaartekracht is, omdat jullie dit hebben gezien sinds jullie zijn geboren. Het is onzichtbaar maar jullie geloven er zo sterk in dat jullie er niet eens over nadenken. Het “is” gewoon. Jullie hebben zwaartekracht herkend. Het is niet iets waar jullie bijvoorbeeld als kind geloofden in de Tandenfee. Nee, het is opgemerkt en het wordt een deel van jullie tot je laatste adem. Jullie geloven in zwaartekracht.

Wij gaan jullie vragen om het geloof op te merken dat de energie die jullie inbrengen heel anders is dan de energie van waar jullie vandaan komen. Dit is eerst en primair.

Jullie moeten dit zo sterk in je geloofssysteem metselen dat jullie vanaf nu nieuwe energie als het nieuwe normale zien. Het gaat nooit terugkeren naar de manier waarop het was en het is een deel van een nieuw plan. Het is bijna alsof jullie overleden en terugkwamen met zwaartekracht die minder was en jullie meer konden doen. Het is voor altijd en dus moeten jullie het (h)erkennen.

Lieve mensen, dit moet altijd de eerste van de vijf zijn omdat jullie niet in staat zullen zijn om iets anders te doen als jullie niet geloven dat deze opwaardering heeft plaatsgevonden en dat hij echt is. De opwaardering is dynamisch en blijft veranderen. Toch is het, net zoals jullie een pagina omslaan, dat jullie van een boek nieuwe woorden lezen, maar omgeslagen is omgeslagen; jullie gaan niet terug en lezen dan wat er eerder is gebeurd.

Jullie hebben nu de bladzijde omgeslagen, ervaren de nieuwe energie en herkennen deze door te geloven dat hij echt is en dat het gebeurt.

TWEEDE:

Nummer twee is het “toelaten van verandering”. Oh, koppige mens, wen aan verandering! De dingen veranderen en misschien veranderen zij niet in de richting die jij had gepland? Hoe voel jij je daarbij? Oh, enkelvoudig menselijk wezen, kan jij begrijpen dat het toestaan van verandering betekent dat jij volwassen wordt? Kan jij buiten jouw enkelvoudige box denken? Kan jij op de bank zitten en zeggen: “Dit is iets beters? Ik laat verandering toe, ik laat bewustzijnsverandering in mijzelf toe die mijn leven kan veranderen op manieren die ik nooit had gedacht.”

Hoe bang ben jij hiervoor? De angst gaat over verandering, het gaat niet over waar het naar toe gaat, het gaat gewoon om het woord zelf: verandering! De tweede in deze groep van vijf is dus het zonder angst toelaten van de veranderingen.

Kijk naar de numerologie van deze dingen. Het cijfer 1 staat altijd voor nieuw begin, dat is makkelijk. Het cijfer 2 heeft vaak te maken met dualiteit en dualiteit is vaak de grootste angst voor verandering. Jullie willen niet dat jullie realiteit verandert vanuit het middelpunt waaraan jullie zijn gewend, nietwaar? Het gaat vaak over overleven tussen donker en licht. De dualiteit waaraan jullie gewend zijn, de balans tussen licht en donker, is comfortabel. Nu. Opeens, wil Spirit jullie een duwtje geven zodat jullie wat meer licht vasthouden en het duister in jullie leven wat gaat verminderen. Dat zorgt ervoor dat bijna alles gaat veranderen! Laten jullie dit toe of niet? Geloof en het toelaten van verandering zijn de eerste twee.

Vanaf de andere kant van de sluier kijken wij naar jullie en weten dat alles waar jullie doorheen gaan als het breken met oude gewoonten is. Maar het zijn alleen maar gewoonten, dat is alles! Jullie zijn net als iemand met superkrachten: Jullie kunnen vliegen maar het is voor jullie gewoon te comfortabel om rond te wandelen. De metafoor is duidelijk – het toelaten van verandering.

DERDE:

De volgende drie zijn praktischer maar wel heel moeilijk. Met jullie geloof intact en het toestaan van verandering zijn jullie nu klaar voor een van de grootste stappen. Nummer 3 is gepassioneerde actie. Alles wat jullie vanaf nu doen zal vanuit een standpunt van compassie zijn.

Stel dat jullie met een voertuig een weg afrijden en iemand je de weg afsnijdt! Zij claxonneren tegen jullie en handelen als een idioot en een gek en schreeuwen iets naar jullie! Hoe voelen jullie je? Is het mogelijk om dat scenario naar een compassievol niveau te brengen? Echt? Het antwoord is ja. Allereerst: laat het je niet beïnvloeden. Is er een Universele wet die zegt dat je ook kwaad moet reageren? Jullie zijn compassievolle personen – laat de knoppen van boosheid en frustratie verbonden zijn met het punt waarop er helemaal geen reactie is. In plaats daarvan is alles waar jullie aan kunnen denken dat die persoon een slechte dag heeft. Jullie rijden dus langzamer en geven hem wat meer ruimte zodat hij zich beter zal voelen. Er is geen wrok, geen scherp weerwoord en jullie schreeuwen niet terug. Jullie hebben compassievolle actie in alles dat jullie doen.

Er kunnen dingen gebeuren in jullie leven met betrekking tot communicatie met andere individuen die normaal gesproken jullie gevoelens zouden kwetsen. Jullie leven is uniek en er zijn dingen die mensen zeggen die je hart pijn zouden kunnen doen. Dit gaat over de teleurstellingen die jullie meemaken met de mensen om jullie heen en over de manier waarop zij reageren. Lieve mensen, dit is gewoon menselijk. Maar wat zou er gebeuren als jullie al deze dingen doen vanuit een compassievolle ziel die het allemaal heel anders ziet? Op een compassievolle manier is er geen enkele ziel die jullie gevoelens ooit kan beschadigen omdat jullie weten wie jullie zijn. Zij kunnen jullie niet raken of iets laten doen omdat zij dingen zeggen. De echte zaak is dat deze individuen op dat moment waarschijnlijk uit balans zijn en gewoon een slechte dag hebben. Begrijpen jullie wat ik bedoel?

Compassievolle actie komt vanuit een hart vol compassie, wat er ook gebeurt. Het is een positie van kracht en wijsheid. Enkelen van jullie de hier zitten en luisteren hebben het nodig om dit te horen: het is geen zwakte om compassievol te zijn! De meesters die deze Aarde bewandelden lieten compassie zien! Zij straalden die uit!

Juist de meesters die jullie misschien aanbidden waren helemaal vol compassie! Zij waren niet zwak, lieve mensen.

Wat jullie ook is verteld over een persoon die vol compassie is, jullie zullen je zienswijze moeten veranderen! Balans is kracht. Compassie is kracht! Een mens in balans zal zelden ziekte krijgen, wisten jullie dit? Een mens in balans zal hebben wat jullie synchroniciteit noemen. Anderen noemen het geluk. Synchroniciteit is het zijn op de juiste plaats en het juiste moment waar perfecte dingen gebeuren omdat zij het resultaat zijn van compassievolle actie. Compassie is feitelijk een energie die het idee van geluk of kans opzij schuift. Jullie hebben de controle over jullie realiteit.

Dit is een prachtig pakketje, nietwaar? Als jullie het pad van compassievolle actie gaan bewandelen gaat alles veranderen. Dit was nummer 3. Drie is in de numerologie de katalysator. Katalysator is een woord dat in de chemie vaak wordt gebruikt als een substantie die dingen om hem heen kan veranderen, terwijl het zelf vaak hetzelfde blijft.

Een compassievol persoon verandert dingen om zich heen in plaats van erdoor beïnvloed te worden. Geen negativisme zal jullie bereiken. Zo sterk is deze positie van kracht en anderen zullen vaak bij jullie willen zijn. Jullie veranderen de Aarde waar jullie rondlopen!

Wordt vervolgd.