Stamford, Connecticut. / De verslavende Oude Energie. 2

Live Kryon Channeling 184:
Stamford, Connecticut.

De verslavende Oude Energie. 2

12 augustus 2017 /Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Verslaving van Oude Energie

Processen en procedures waar velen op vertrouwden en die voorheen resultaten opleverden gaan zich nu opwaarderen en veranderen en werken niet langer. Maar dit hebben wij eerder gezegd. Vanavond wil ik jullie vertellen hoe verslavend de oude energie is. Ik wil beginnen met jullie een paar van de dingen te laten zien en te vertellen waar wij het voorheen nauwelijks over hebben gehad. Het is tijd om sommige interessante zaken verder uit te breiden.

Kan Duisternis verslavend zijn?

Het is moeilijk te omschrijven hoe mensen verslaafd kunnen zijn aan iets dat disfunctioneel en donker is. De nacht is donker en als jullie op een bepaalde manier hebben overleefd omdat jullie niet goed konden zien en opeens het licht werd aangestoken verlangen velen weer naar de tijd waarin het donker was! Dit komt omdat zij wisten hoe zij in het duister moesten navigeren en niet weten hoe zij dit in het licht moeten doen.

Er zullen mensen zijn die gewend zijn aan een paradigma van worstelen. Dit is wat zij ervan hebben begrepen en zij voelden dat dit normaal was. Als dus het licht komt en er overvloed, vreugde en compassie zijn, verlangen zij steeds weer naar de oude dagen van worsteling. Het lijkt ongelooflijk dat iemand zoiets zou willen hebben als het wordt gepresenteerd met iets dat zoveel beter is!

Stel je het einde van de worsteling voor waarbij die wordt vervangen door een welwillende houding van verwachting en licht. Toch hebben velen zoveel tijd gespendeerd met worstelen, lijden, klagen en reageren waardoor zij het licht niet kunnen zien. Zelfs als het hen wordt getoond kunnen zij het niet begrijpen en willen zij dit niet. Hoe kan dit zo zijn? Zijn er voorbeelden hiervan? Ja, er zijn voorbeelden van, lieve mensen, die jullie nu kunnen zien.

Huidige Gebeurtenissen

Laten wij naar de huidige tijd gaan en het hebben over wat er vandaag de dag gebeurt. Ik wil nogmaals iets uitleggen dat schijnbaar ongelooflijk is en dat een voortreffelijk voorbeeld is van het verschil tussen een donkere en een lichte energie.

Laten wij eens kijken hoe verslavend de duisternis is, zelfs als het licht verbazingwekkende oplossingen zou kunnen scheppen voor situaties waarvoor dit nodig is. In plaats daarvan hebben sommigen zoveel in de oude energie geïnvesteerd en willen zich wentelen in hetgeen waaraan zij gewend zijn waardoor zij de schatten in het licht niet kunnen zien waarvoor zij toch al hun  levens hebben gewerkt.

Mensen hebben een probleempje: Zij neigen ernaar om iets te willen waaraan zij gewend zijn en begrijpen gewoon niet dat het donker is en misschien niet werkt.

Ik wil jullie een voorbeeld geven dat heel, heel actueel is. Niet lang geleden, ongeveer in 2011, gebeurde er iets in Noord Korea. De zoon van de overleden dictator nam de boel over. Wij gaan zijn naam in deze channeling niet noemen, maar jullie weten allemaal over wie ik het heb. De jongen werd in een dag opeens “keizer” en had zijn op ego gebaseerde vader als voorbeeld. Hij studeerde in het Westen, maar wel onder een andere naam. Hij weet dus wie jullie zijn, lieve mensen, en hij kent de cultuur hier in dit land. In 2011, een jaar voordat hij de baas werd, stond hij op een kruispunt. Wij hebben het er toen met jullie over gehad en nu gaan wij dit naar een ander niveau tillen.

Laat mij jullie iets vragen. Wetend wat hijzelf wanhopig graag wilde, wat zouden jullie hebben gedaan als jullie hem waren? Laten wij even terugkijken: in 2011 staat hij op het punt een grootheid te worden. In 2012 zal hij zijn land overnemen  en gaat hij “keizer” worden over alles wat hij ziet. Hij heeft geleerd wat zijn ouder hem onderwees en hij heeft zijn hele leven het egoïsme van zijn vader gezien. Hij heeft deze methode dus geabsorbeerd als de manier van doen van een leider. Hij heeft roem en belangrijkheid nodig, zelfs meer dan zijn vader. Meer dan wat dan ook wil hij beroemd zijn. Meer dan wat dan ook wil hij gezien en geliefd worden door zijn volk.

Dit is zijn primaire focus en wat hij van zijn vader leerde. De mal is gevormd.

Stel jezelf nu eens in zijn plaats, als je wilt. Jullie zijn de jongen en jullie zijn nu in staat om voor Noord Korea in de voetstappen van je vader te treden. De jongen begon zijn beslissingen in 2012 te nemen toen er was bevestigd dat hij de “keizer” was en de voorzitter van de volkspartij, zou je kunnen zeggen. Hij begon de beslissingen van zijn regeerperiode te nemen. Dus nogmaals, jullie zijn even hem. Wat zouden jullie nu kunnen doen, met een schone lei? Wat zouden jullie scheppen dat jullie meer dan wat dan ook op de planeet willen hebben – roem, fortuin en respect? Wat zouden jullie kunnen doen waardoor jullie bijna aanbeden zouden gaan worden, een idool zou kunnen worden, als heel belangrijk gezien worden, de “Ene” te zijn?

Wat zouden jullie kunnen doen….. nu op het kruispunt van 2012? Ik zal jullie vertellen…. hij miste het. Hij miste het. Alles wat hij wilde hebben werd niet gezien omdat dit in het licht was. In plaats van het licht koos hij voor zijn eigen vermaak.

Als hij het licht had zien komen, zelfs in zijn eigen egoïstische geest, als hij iets had begrepen van de huidige gevoelens op de planeet – anders dan zijn eigen duisternis en verwerping, zou vandaag de dag alles anders zijn.

Denk eens even na. Wat zouden jullie hebben gedaan? Hier is de optie: Met een totale controle over zijn land zou hij iemand kunnen worden die de planeet zijn hele leven lang op een voetstuk zou hebben gezet – zijn hele leven!

Het eerste wat hij zou doen is het samenbrengen van Noord- en Zuid Korea, families samen brengen na al die jaren van strijd. Hij zou gekend zijn als de welwillende vader van de twee Korea’s – zijn hele leven lang. Daarna zou hij alle ideeën over oorlog laten vallen. Hij zou begrijpen dat het niet werkt en onlogisch is en dat het verschrikking over zijn volk zou brengen. In plaats daarvan zou hij “de Grote Leider van de Wereldvrede” zijn tussen zijn “nieuwe” land en het Westen.

Hij zou rondlopen bij de Verenigde Naties in New York City en een staande ovatie in ontvangst nemen en overal gejuich!!! Een planeet zou van hem houden. Hij zou op de cover staan van alle bladen. Hij zou door iedereen gezien worden als een wereldheld, hij zou geëerd en aanbeden worden door de hele planeet voor iets waar nog nooit iemand de moed voor had gehad.

Hij zou gezien worden als wijs voor zijn leeftijd en het zou een beslissing zijn die hem naar het licht zou brengen en waarmee hij zijn volk zou helpen naar overvloed en geluk – wat precies is wat hij wilde – het krijgen van alle onderscheidingen die hij maar in zijn leven zou kunnen krijgen en de geschiedenis ingaan als degene die de Aarde zelf heeft veranderd.

Hij zou het uiteindelijke doel van zijn leven bereikt hebben.

Dus, wat deed hij? Hebben jullie onlangs de kranten gelezen? Is het duister zo verslavend dat hij het niet kon zien? Ja! Hij zag het nooit. Hij doodde onmiddellijk een familielid dat hem had uitgedaagd. Hij was zijn “eigen man” verankerd in het duister en hij miste volledig zijn mogelijkheid. Alles wat hij als jongeman ooit wilde had hij dat jaar binnen bereik en de beslissingen die hij nam lieten hem rondwentelen in hetgeen voor hem en zijn voorgangers altijd had gewerkt. Toch is hij nu een paria van de oude energie die zijn hand opsteekt, die problemen veroorzaakt op de planeet, denkend dat dit hetgeen is wat hij geacht wordt te doen – en hij zal niet lang blijven. Ik wil jullie vertellen dat dit is hoe verslavend de oude energie is. De gouden doos stond recht voor zijn neus en hij miste hem.

Is hij alleen? Hoe zit het met Jullie?

Wat voor soort verslaving heeft de oude energie voor jullie? Gaan jullie door met het doen van dingen waarvan jullie denken dat zij absoluut correct zijn en het werken met zienswijzen die jullie zijn gegeven in een oude energie en waarin jullie je nog steeds rondwentelen? Natuurlijk, als jullie dit nu lezen zeggen jullie: ”Ik niet.” Herinner je de Koreaanse leider. Hij denkt nog steeds dat hij gelijk heeft en hij zag het nooit. Hoe diep zitten jullie in de worsteling? Ik heb nieuws! Jullie kunnen dit niet lang meer doen. Allereerst verliezen jullie vrienden. Jullie kennen niet meer claimen om eerst de een en dan een ander te zijn.

Wordt vervolgd