Boek 14 “De Nieuwe Mens” / Vast op de Speelplaats 

Marshmallow Boodschap
Uit Kryon Boek 14 “De Nieuwe Mens”

geplaatst: 8 juni 2019
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Vast op de Speelplaats  

De menselijke natuur lijkt door de geschiedenis heen hetzelfde te zijn geweest en als je psycholoog bent ben je hiervan overtuigd. Het is gewoon de manier waarop mensen denken. Dit is het uitgangspunt van waaruit jullie denken als jullie andere mensen helpen. De menselijke natuur wordt als het statische, onveranderlijke bewustzijn van de mensheid gezien. Het is dus geen wonder dat jullie je in je handen wringen van frustratie omdat dit alles is wat jullie ooit hebben gezien.

Er is hiervoor een metafoor die elke ouder zal begrijpen. Als kinderen opgroeien gaan zij door een bewustzijnsgroei. Als zij zes tot acht jaar oud zijn is er een bepaald bewustzijn dat zij hebben. Zij zijn sociaal disfunctioneel en onvolwassen. Zij hebben nog niet uitgezocht wat werkt met andere kinderen en/of hun ouders.

Zij hebben het druk met zichzelf en met opgroeien. Zij zijn in de overlevingsmodus en hebben enorme ego- of zelfwaarde-problemen. Er zijn maar heel weinig zes- tot achtjarigen die in balans zijn. Dit komt later. Als zij samenkomen op het schoolplein is er behoorlijke druk; zij begrijpen elkaar niet en soms verdelen zij elkaar ik specifieke geslachtsgroepen, geloofsgroepen en zelfs is het belangrijk uit welke buurt zij komen.

Zij zullen soms stenen naar elkaar gooien en zij kunnen zelfs de pestkop van de speeltuin worden. Het is een moeilijke tijd en soms vechten zij dan ook en gaan zij gaan soms huilend naar huis en zullen hun ouders bezorgd zijn.

Dit is gewoon menselijke ontwikkeling. Door de geschiedenis heen is dit heel gewoon geweest, en dan groeien zij op tot jonge volwassenen. Als zij zeventien of achttien zijn hebben zij opeens elegantie; zij hebben een bepaalde wijsheid vergaard; zij hebben ontdekt dat anderen van hun leeftijd gelijk aan hen zijn en dat het leuk is om met hen te zijn. Zij kunnen plezier hebben, samen uitgaan, samen van muziek genieten zoals zij nooit eerder hebben gedaan.

Het maakt niet uit waar zij zijn geboren of in welke buurt zij wonen. Een zeventien- of achttienjarige is niet zoals een zes- of zevenjarige. Is dit te makkelijk voor jullie?

De mensheid zit vast op de speelplaats!

~ KRYON

Door Lee Carroll, het originele Kryon-kanaal