Marshmallow Boodschap / Nodig Liefde uit

Marshmallow Boodschap:
Nodig Liefde uit

1 mei 2016 / Geplaatst: 3 maart 2017
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

“Een vrouw kwam uit haar huis en zag 3 oude mannen met lange witte baarden die voor haar op het erf zaten.

Zij zei: “Ik denk niet dat ik jullie ken, maar jullie moeten honger hebben. Kom binnen en eet wat.”

“Is de heer des huizes thuis?” vroegen zij. “Nee, antwoordde zij. ”Hij is weg.”

“Dan kunnen wij niet naar binnen”, gaven zij ten antwoord.

Die avond vertelde zij haar man wat er was gebeurd en hij zei: “Ga hen vertellen dat ik thuis ben en nodig hen uit om binnen te komen.”

Toen de vrouw de mannen uitnodigde antwoordden zij: “Wij gaan niet samen een huis in.”

“Waarom is dat zo?” vroeg zij.

Een van de oude mannen legde uit: “Zijn naam is Rijkdom, terwijl hij naar een van zijn vrienden wees, en over de ander zei hij: “Hij is Succes en ik ben Liefde.” Toen ging hij verder: “Ga nu naar binnen en bespreek met jouw man wie van ons in jullie huis mag komen.”

De vrouw ging naar binnen en vertelde haar man wat er was gezegd. Haar man liep over van vreugde. “Hoe heerlijk!!” zei hij. “Als dit het geval is, nodig dan Rijkdom maar uit om binnen te komen en ons huis te vullen met rijkdom!”

Zij vrouw was het daar niet mee eens. “Lieverd, waarom nodigen wij Succes niet uit?”

Hun dochter luisterde vanuit de andere hoek van het huis. Zij had nog een andere suggestie: “Zou het niet beter zijn om Liefde binnen te vragen? Ons huis zal dan vol liefde zijn!””

“Laten wij haar advies opvolgen,” zei de man tegen zijn vrouw. “Ga naar buiten en nodig Liefde uit om onze gast te zijn.”

De vrouw ging naar buiten en vroeg de drie mannen: “Wie van U is Liefde? Kom alsjeblieft naar binnen en wees onze gast.”

Liefde stond op en liep naar het huis. De twee anderen stonden ook op en volgden hem. Verrast vroeg de dame aan Rijkdom en Succes: “Ik heb alleen Liefde uitgenodigd. Waarom komen jullie naar binnen?”

De oude mannen antwoordden samen: “Als u alleen Rijkdom of Succes had uitgenodigd, zouden de andere twee buiten zijn gebleven. Maar omdat u Liefde uitnodigde, waar hij ook gaat, volgen wij hem.”

Waar Liefde is, daar zijn Rijkdom en Succes ook”

Schrijver onbekend