Uit Kryonboek VIII “Het IJkpunt voorbij”

Uit Kryonboek VIII “Het Ijkpunt voorbij;
De energie van het nieuwe millennium begrijpen.

1 juli 2012  Geplaatst: 30-3-2017
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

In dit hoofdstuk dat is geschreven in 2000, “Een Heilige Reis”, vertelt Woody Vaspra ons over het begin van de Wereldraad van Ouderen. Dit uittreksel beschrijft een ervaring van 35 jaar geleden in een afgelegen dorpstempel in Centraal Amerika.

Eenmaal in de tempel nam een van de Ouderen de Maya-Oudere Gerardo Barrios apart om apart met hem te spreken. De Oudere begon met hem het verhaal te vertellen van de Gevederde Slang Kulkulkan, een slangachtige, geheiligde aarde-energie die door het land trekt. Er waren nog twee bezoeken aan het dorp nodig om het gehele verhaal te horen.

De Maya-Ouderen van het dorp legden uit hoe deze energie periodiek omhoog komt en zij lieten zien op een kaart die zij hadden meegebracht waar en wanneer hij was verschenen. Later, toen Gerardo terug ging in de geschiedenis vond hij op dit pad gebeurtenissen als het grote spirituele ontwaken van Tibet in de vijftiger jaren van 1900, de anti-Vietnam-beweging rond 1960 en leiders zoals Martin Luther King.

De Ouderen zeiden dat deze Gevederde Slang de intentie heeft om onder te duiken in de beide Amerika’s door de wervelkolom van Moeder Aarde naar het Titicacameer in de Andes om hier in 2012 weer te zijn.

Als men een kaart van het westers halfrond zou nemen en de rij bergen van Alaska naar Chili zou verbinden zou men hen zien in een doorlopende lijn van Noord naar Zuid. Dit werd beschreven als de wervelkolom van Moeder Aarde.

Deze beweging van energieën moet voltooid zijn om Moeder Aarde in balans te brengen. De energie heeft ook een cyclus die hij moet volgen en vervullen om de benodigde balans te scheppen om de dingen op deze planeet in balans te houden.

Woody Vaspara, gastschrijver
Mede-oprichter van The World Council of Elders