De ongrijpbare ‘Akasha’…

De ongrijpbare ‘Akasha’…

30 juni 2014 / Door GuidoJ.

2013  © KRYON-channelling (Minneapolis – VS)

Deze tekst is vertaald door Jill van Maasdijk en is verschenen als artikel in haar maandblad Shield of the Command, uitgave December 2013 en mag worden gebruikt onder vermelding van de bron www.kryon.com Opnieuw uitgeschreven door Margo Schmidt, juni 2014 voor Centrum Psycho-Sensa te Zuidlaren voor verspreiding in haar netwerk.

* * *

 

Gegroet, geliefden, Ik ben Kryon van de Magnetische Dienst. Mijn partner stapt weg van zijn bewustzijn in een beweging die jarenlang beoefend is. Dit is geen gemakkelijke menselijke eigenschap, want de mens wil compleet en totale controle hebben over zaken die relevant zijn voor hun overleven. Eén daarvan is zijn bewustzijn, dus het channelen dat je nu van hem ziet is een beetje anders dan die in het verleden. We hebben dit eerder gezegd, het is geen ‘overname’ van het menselijk wezen gedurende dit proces.

Er vindt daarentegen een samensmelting, een partnerschap plaats en dat is wat jullie zien. Dus als mijn partner opzij stapt, kijkt hij toe en ziet alles wat er gebeurt. Hij is zelfs in staat om het later op te schrijven als dat nodig is. Dit komt omdat we een menselijk wezen hebben die in staat is om met dat heilige deel van zichzelf te werken dat nieuw en anders is.

Het is een samenwerking in plaats van een overname.

Wat je op deze nieuwe manier ziet, is het vermogen van de mensheid om intellectueel en emotioneel te participeren terwijl de boodschappen worden gegeven. Dit versterkt de boodschappen, omdat de mens die in deze staat verkeert, een vertaler is. Als vertaler maakt hij gebruikt van de taal die hij heeft dat door een systeem gaat dat gelokaliseerd is in het portaal van de pijnappel. Dat systeem communiceert multi-dimensionaal via een 3D bron (de pijnappelklier). Alles wat hierna gezegd wordt, zoals in vele andere channelings die we gegeven hebben, is een combinatie van nieuwe informatie gecombineerd met wat we eerder, verspreid over vele channelings, uiteengezet hebben. Dus nu combineren we deze zaken tot één boodschap om een nieuw concept naar voren te brengen.

 De Menselijke Akasha

We willen meer vertellen over de Menselijke Akasha. Nu, het zal jullie opvallen dat we zelden het woord ‘Akasha-kronieken’ gebruiken. Dit komt omdat de semantiek van het woord kroniek jullie een lineair idee van een soort lijst geeft en wij niet willen dat jullie zo denken. Niet alleen dat, maar de menselijke Akasha bevat veel meer dan het registreren van vorige levens. Dus hier gaan we vandaag mee starten. We doen het langzaamaan zodat alle nieuwe concepten correct en duidelijk worden uitgelegd, zodat jullie ze, in hun volledigheid, kunnen begrijpen.

Waar denken jullie aan als we het woord Akasha zeggen? We hebben deze channeling De Ongrijpbare Akasha genoemd, zodat we al een uitspraak hebben gedaan over het attribuut waarover we het gaan hebben. De Akasha van het menselijke wezen is de geschiedenis van alles wat het op de planeet Aarde heeft ervaren. Er zijn echter meer Akasha-attributen aanwezig in jullie die voorbij het menselijk liggen, maar ze zijn zeer goed verborgen en niet het onderwerp van vanavond.

Dus kunnen we zeggen dat het meeste wat je hebt, zoals wij de menselijke Akasha definiëren, jullie rechtstreekse ervaring op Aarde is. Deze Akasha ligt ook goed verborgen en is ongrijpbaar, maar het vertoont zich de hele tijd op manieren die jullie niet herkennen. Dus starten we met het beschrijven hoe het wezenlijk in je kan zitten, en dat je er toch helemaal niet van gewaar bent.

De Akasha Puzzel

De meeste mensen hebben er geen idee van dat ze elke dag met de Akasha te maken hebben. De meeste mensen worden erdoor aangedreven en weten dat helemaal niet. Dus vertel ik jullie meteen dat de Akasha niet met jullie communiceert op een traditionele manier. Het is niet wat je zou verwachten. Laten we even een stapje terug doen en naar het geheel kijken. De Akasha is een prachtig systeem, geliefden.

Ik zit hier tegenover jullie en weet wie hier in de zaal zitten en weet alles over al jullie levens. Ik ken de puzzels waarmee je rondloopt. Ik zit hier als een raadgever die nooit mens geweest is, kijkend hoe jullie werken aan je menselijke puzzel, iets dat verbazingwekkend is voor mij.

Jullie zijn, wat je noemt, een zielengroep, opgebouwd uit allemaal specialisten in biologische wezens-expressie. (Kryon’s beschrijving voor een groep mensen die zich specialiseert in het doorlopen van meervoudige menselijke levens). De creatieve bron, wat God is, die het Universum, de galaxies en al dat is heeft gemaakt, heeft een elite-groep van specialisten, en dat zijn jullie! Jullie maken deel uit van de soep die God is, die zich specialiseren in te doen wat jullie aan het doen zijn!

Het is een moeilijke rol, dus er zijn maar een paar triljoen voor geselecteerd. Als je wilt weten wat er in de kern van jullie ziel als specialisme ligt, dan is dat liefde en compassie. Dat is de kern. Zo wordt het niet altijd gezien, maar het is er, en wanneer je de Aarde binnenkomt dan is je missie om het weg te geven – om het te delen met de eigenste energie van de planeet. De Akasha is een systeem dat helpt om de mensen te sturen naar leer- en oplossingssituaties.

Het attribuut van het deeltje van God dat je bent, blijft aan mijn kant van de sluier. Je komt de planeet binnen als biologisch wezen; en verstopt voor jou is wie je werkelijk bent, terwijl je je een weg baant door een donkere aarde. Het blijft verborgen voor je, hoe je probeert het licht te vinden dat binnen je eigen cellulaire structuur ligt. Jullie doen het zware werk. Alle Meesters die de aarde bewandeld hebben probeerden jullie dit Menselijke Godsdeel te tonen en vertelden jullie dat het er is. Maar het moet ontdekt worden.

Kryon is hier al een hele lange tijd geweest. Ik ben hier bij jullie geweest toen we toekeken hoe de grids werden opgezet toen de aarde gevormd werd. Het was net als daarvoor, toen we andere planeten, op andere plaatsen gevormd zagen worden, wetende dat op een dag jullie zouden doen wat je nu aan het doen bent, keer op keer op keer. Bepaalde groepen van jullie komen als eerste binnen en dan volgen anderen later. Dat is het systeem. In dit systeem is een wezenlijk attribuut van structuur dat bewustzijn en vrije keuze eert plus de concepten waar we het nu over gaan hebben. Dit alles om te zeggen dat de Akasha geen vergissing, geen mysterie en geen systeem van toevalligheid is. Het is een ontwerp en het is ontworpen om jullie te helpen.

De Akasha is inherent. Het was er aan het begin en het kwam met je mee in je biologie gedurende je “bewustzijn schepping”. Het is een onderdeel van je dat nooit weg kan gaan, nooit uitgewist kan worden en je leeft er elke dag mee. Het is onderdeel van het systeem waarmee je geboren bent, maar het kan versterkt, begrepen en veranderd worden om je evolutionaire proces te scheppen.

De Ongrijpbare Akasha

Welnu, hier is wat deze Akasha ongrijpbaar maakt, geliefden. Dit systeem, dit prachtige systeem wil in je zak leven als hulp gedurende je hele leven. Maar het reageert vrijwel volledig op het menselijke vrije wilattribuut op de planeet. Als de mensen zouden besluiten dat de planeet weer terug moet gaan het duister in; dan gedraagt de Akasha zich anders. Als de mensen besluiten dat de mensheid omhoog zou gaan in menselijk bewustzijn, dan zal het licht beginnen over te nemen en de Akasha reageert anders. Dus nu zie je dat het een dynamisch is en niet “in steen gebeiteld bij je geboorte”. Het verandert wanneer jij verandert. Dus het eerste punt is dat het altijd in beweging is.

Het is zo ongrijpbaar! Als ik iemand van jullie zou vragen: “Vertel me over jullie vorige levens”, de kans bestaat dat zelfs de meest verlichten onder jullie zouden zeggen: “Ik weet het niet helemaal zeker. Het kan zijn dat ik wel of niet daar of daar geweest bent. Het lijkt wel of ik geen apart leven uit de soep van mijn bewustzijn kan oppikken. Ik heb wat vreemde herinneringen, maar ik ben niet positief zeker dat ik dit of dat echt geweest ben”. Je zou het bij het rechte eind hebben! Dus waarom is de Akasha zo ongrijpbaar?

De reden is als volgt – luister goed want dit is nieuwe informatie. De Akasha is geen hersenfunctie. Het zit niet waar de synapsen van het geheugen plaatsvinden, dus als je probeert de bovengenoemde vraag te beantwoorden, zoek je naar deze dingen in een bewustzijn-structuur die werkt met het gewone geheugen en de synaptische attributen van het menselijk brein.

De Akasha bevindt zich dus niet in je hersenen, je zult niet de herinneringen vinden waar je naar op zoek bent. De Akasha daarentegen zit in je DNA. Dus plotseling hebben we een situatie waar Akasha communicatie heel anders is. Het is niet lineair en is niet instaat herinnerd te worden zoals je brein zich dingen herinnert. Het zal je geen feiten geven. Het is ongrijpbaar! Dus hoe komt het bij je binnen?

Akasha zit in je DNA..!
DNA communiceert tussen jou en je bewustzijn op een andere wijze dan je hersenen doen. We hebben dit in het verleden al eens beschreven en het is complex. Maar ik zal het hoe dan ook zeggen: informatie die in je DNA is moet uiteindelijk je hersenen bereiken om door jou herkend te worden (bewust te worden en het te geloven). Het komt dan aan in je bewustzijn en werkt op een bepaalde manier, die we nu zullen beschrijven. Het doet dit met wat wij noemen overlappende multidimensionale velden.

Dit is geen mysterie voor de wetenschap want in jullie elektronica zie je dit soort communicatie de hele tijd. DNA praat niet in je geheugen, synapsen, structuren of lineariteit. Het spreekt tot je in emotionele concepten. Het proces van overlappende multidimensionale velden wordt in de elektronica inductie genoemd. Het is ook de manier waarop de zon informatie en zelfs astrologische attributen doorgeeft middels de heliosfeer van de zon aan het magnetische grid van de planeet door middel van overlappende multidimensionale velden.

Dus dit is natuurlijk, het gebeurt de hele tijd en het is fractaal (=het heeft vele zich herhalende delen). Maar dit gebeurt allemaal aan de basis van het DNA niveau. Er is een veld rondom je DNA dat een interactie aangaat met je bewustzijn door dat wat wij “het intelligente lichaam”of ingeboren lichaam genoemd hebben. Dus maak het niet moeilijker dan het is. Weet gewoon dat de Akasha ongrijpbaar is omdat het je niet toestaat je op de normale manier je te herinneren. Het is niet traditioneel; het maakt deel uit van je DNA communicatie..!

Hoe beïnvloedt het Akasha-systeem de mens?

Laten we het hebben over hoe het werkt, wat er de energie van is vandaag de dag en waar het heengaat. De Akasha heeft, wat wij noemen, aandrijvers. Aandrijvers zijn datgene wat bepaalde gevoelens van de Akasha naar je hersenen communiceren en het geeft je de kans iets aan te voelen. Het komt, zoals gezegd, niet als een herinnering binnen en het Akasha-systeem geeft niet noodzakelijkerwijs de communicatie van een individueel vorig leven. (Dat kan later komen met het ontwaken van het DNA en het verwerken daarvan). Normaliter zenden de Akasha aandrijvers niet naar je brein uit wie je was, of waar je was of wanneer je was. Er komen geen namen, geen geslacht, zelfs als denk je dat je het weet. Wat het daarentegen doet, het geeft je empirische, emotionele concepten.

De Akasha aandrijvers voor de mensheid, op dit moment, zijn dezelfde die al eonen-lang bestaan. De dingen die je als eerste zult aanvoelen in je Akasha, die zichzelf je bewustzijn in zullen dringen, zijn de overlevings-instincten. Het gaat daarbij om vorige ervaringen die angst, drama en onafgemaakte zaken hebben gecreëerd. Je weet dat ik gelijk heb.

Wat is het dat je aanvoelt, oude ziel? Het is dàt waar je bang voor bent. De Akasha zal dit afleveren in je bewustzijn, niet als een herinnering wat er gebeurde, maar als een overlevings-emotie van wat er gebeurde. Deze Akashische attributen worden aandrijvers genoemd omdat ze je tot actie aandrijven, of in vele gevallen tot non-actie.

Je voelt iets en je gaat ergens nièt heen of je doet iets nièt, door wat je voelt. Is dat intuïtie of Akasha geheugen? De concepten die je ontvangt zitten op het DNA-niveau en ze stralen door naar je hersenen en drijven je aan, door middel van deze blootstelling aan het emotionele deel van je denken. Waarom zijn deze dingen van zo’n lage energie? Waarom angst en drama? Waarom onafgemaakte zaken en ja, laten we het noemen wat het is – schuldgevoel? Waarom?

Je bent een oude ziel! Heb je niet iets beters verdiend dan dit? We hebben jullie deze informatie al eerder gegeven. De energie van wat je hebt gecreëerd op deze planeet, drijft het bewustzijn van Gaia, de efficiëntie van je DNA en de toekomst van de mensheid aan. Het representeert jullie vrije wil tot aan dit punt en dat is aan het veranderen.

De her-kalibrering (herijking) van de persoonlijke Akasha

Stel je even een Akasha voor die z’n aandrijvers opnieuw aan het uitlijnen is. Wat als nu, in plaats van angst, drama en onafgemaakte zaken, de Akasha begon jullie iets anders aan te bieden? Dat zal gebeuren, geliefden, want dit komt met de nieuwe energie en de herkalibratie die op dit eigenste moment gaande is. Het representeert een verandering in de Akasha-communicatie, want jullie zijn je vibratie aan het verhogen. Alle cellen in je lichaam weten wat er gaande is in deze nieuwe era.

Je zou op dit moment kunnen vragen: “Wel Kryon, betekent dit dat ieders Akasha het weet”? Het antwoord is Ja! Het verschil is of het brein zal toestaan dat het gevoeld wordt of niet. Welnu, hier is waar de pijnappel in het spel komt. Het brein heeft ook zijn aandrijvers en sommigen daarvan zijn spirituele aandrijvers. Jullie noemen hen filters. Anderen noemen hen overtuigings-filters

Het brein staat toe dat er bepaalde dingen tot je doordringen (geloofd worden) of niet, gebaseerd op je vorige ervaringen van – en geneigdheid naar – “hoe de dingen werken”. Jullie zijn een nieuw bewustzijn aan het creëren en een onderdeel daarvan is het toestaan dat de Akasha ermee praat. Degenen in deze zaal die naar deze boodschap luisteren en anderen die later luisteren of lezen, kunnen beginnen te begrijpen dat wanneer ze het licht van hun bewustzijn verhogen, ze de waarheid binnenlaten.

Het begint de communicatie van de Akasha te veranderen. De pijnappel werkt beter, de filters worden helderder en de Akasha-aandrijvers beginnen te veranderen. Een groot deel van de mensheid heeft filters die nieuwe spirituele gedachten niet toelaten. Ze zijn gecommiteerd aan hun eigen hokje met overtuigingen en dus, het DNA kan wel nieuwe informatie uitzenden maar zij hebben “de nieuwe radiozender niet aanstaan”.

Maar de mensheid krijgt de gelegenheid voor de shift aangeboden, zelfs als ze het nog niet kunnen ontvangen. Dit is de schoonheid van het systeem van de oude ziel, want jullie hebben een wereldwijde mogelijkheid geschapen die ‘gezien’ kan worden door ieder mens, als ze willen. Vrije wil zit zo in elkaar…!

Welnu, zo dadelijk zullen we het hebben over een van de krachtigste en meest voorkomende aandrijvers en hoe ze werken. Maar allereerst wil ik jullie zeggen dat er altijd uitzonderingen zijn op de regel, want deze dingen waarover ik jullie vertel zijn geen absoluut voor ieder individueel menselijk wezen. Er zijn er altijd die anders zijn. De reden hiervoor is dat je levenspad – waarvoor je kwam en wat je aan het doen bent op de planeet in dienstbaarheid aan de mensheid – uniek is aan jou. Het is niet algemeen voor iedere ziel.

Dus hoe ik jullie deze informatie geef, is als een overzicht en dat is alles wat ik jullie geef. Dus laten we het hebben over een van de meest diepgaande uitzonderingen van de gewone Akasha aandrijvers en hier is het punt waar je je zult beginnen te realiseren dat wat is zeg accuraat is, want je kunt het wezenlijk zien.

Het wonderkind wordt niet aangedreven door angst, drama of onafgemaakte zaken. Het wonderkind dat op zijn vierde piano speelt als een meester, wordt simpelweg en compleet aangedreven door zijn ambacht. De schilder die als een meester schildert op haar achtste, wordt aangedreven door haar ambacht en dat is alles! Het wonderkind is absoluut niet geïnteresseerd in overleving zolang hij/zij z’n ambacht maar heeft. Het is allesverterend en zeer lineair en het enige waaraan ze kunnen denken.

Dit veroorzaakt een puzzel in de psychologie; waar je een menselijk wezen hebt, zonder de mogelijkheid enige herinneringen te hebben aan een complex talent dat ze nog nooit ervaren hebben in dit leven – en toch is het er. De puzzel voor de psychologen is: Hoe kan dit gebeuren, terwijl het geen onderdeel uitmaakt van het geheugen van het brein? Het DNAduwt het het brein in, net zo snel als het brein het kan ontvangen. Het is het ambacht van vele levens.Waar gaan je handen heen? Hoe houdt je een penseel vast? Waar zijn de noten op het klavier? Herinner je de muziek?

Dit zijn speciale gevallen, geliefden, maar je ziet het vaak genoeg om te weten dat het niet klopt met de synapsen en het geheugen. Dat is de Akasha op een multi-dimensionaal niveau; dat iets bij het kind omhoog duwt dat conceptueel is – kunst, muziek, poëzie en beeldhouwwerk. Er zijn vele levens voor nodig om iemand een meester-kunstenaar te maken en ze zullen keer op keer geboren worden en het ambacht voortzetten dat ze daarvoor hadden.

Het enige dat ze willen is daarmee bezig zijn. Dat is heel anders dan jullie proces; de mogelijkheden van al die dingen waar we het over gehad hebben, zijn voor hen tot één ding gereduceerd, de enige focus voor hen en dat wordt zichtbaar in het wonderkind. Tussen haakjes, dit is de reden waarom zo vele kunstenaars disfunctioneel zijn want dit gaat gewoon vóór en zij zijn zich niet bewust van de overlevings-realiteit of van anderen om hen heen, ze zijn alleen geïnteresseerd in zichzelf en hun ambacht.

Karma

Datgene wat het grootste deel van de mensheid drijft is een van de aandrijvers die het label karma heeft gekregen. Welnu, karma is veel meer dan onafgemaakt zaken. Karma is geen straf voor vorige daden, geliefden. Straf als een attribuut voor veroordeling dat is niet des Gods. Karma is het aanvoelen van vorige ervaringen en een emotionele respons daarop hebben, zo dat je het ofwel zult overdoen, dan wel er uit de buurt zult blijven.

Karma is krachtig en de meeste mensen voelen het maar hebben geen idee dat ze een specifieke aandrijver ontvangen vanuit het Akasha van het DNA. Karma draait zelfs vaak niet om voltooiing! Soms is het gewoon een politieagent die opnieuw politieagent wordt, of soldaten die weer soldaten worden, of moeders die weer moeders worden.

Het is een aandrijver van herinneringen aan dingen die zowel negatief als positief kunnen zijn. Soms is het gewoon emotie. Soms drijft het iemand tot een klassieke denkrichting die problematisch is.

Je wilt weten wat die klassieker is? Het is een klassiek thema waar psychologen het werkelijk moeilijk mee hebben. Het is moeilijk te beschrijven maar je weet dat het bestaat wanneer ik het beschrijf. Soms zijn de dingen die je voelt vanuit je DNA niet prettig; maar je herinnert je ze, als wie je bent – en je kunt er niet zonder leven. Dat is karma.

Er zijn menselijke wezens die dit leven binnenkomen en die ervan overtuigd zijn dat ze het niet verdienen hier te zijn. Als dat in hun bewustzijn ligt, dan zal het DNA trachten daar mee te werken. Dat wisten jullie, is het niet? De cellulaire structuur ontvangt zijn cues van menselijke gedachten. Een gebrek aan eigenwaarde zal zich manifesteren met problemen – je raadde het al – die meer gebrek aan eigenwaarde creëren. Het creëert ook drama en sommige mensen lijken gewoonweg niet in staat om daar vanaf te komen.

De mens die al vroeg in het leven te maken had met misbruik heeft vele keuzes. Ze creëren mogelijk de puzzel om te zien of ze het patroon kunnen verbreken (karma op z’n best). Soms echter bevestigt het gewoon wat ze al voelen; namelijk dat ze hier niet behoren te zijn. Dus dat mens zal uit de ene misbruikrelatie weggaan en een volgende instappen en weer een volgende! Vrienden zullen om zich heen kijken en zeggen: Wat is er mis met jou?” Je maakt steeds weer dezelfde fout!” Op het niveau van de Akasha reageren ze keer op keer op dezelfde instructies. Het is de comfort-zone van het slachtoffer. Begrijp je dat?

Dit is wat de Akasha doet. Het presenteert je de concepten van bestaan. Het zal je bang maken als je al eerder bang was. Als ik jullie zei, geliefden, dat je gedood bent voor je overtuigingen, zou je me waarschijnlijk geloven. Dat is met oude zielen gebeurd – de meesten van hen. Als ik je zou vragen hoeveel keer dat is gebeurd of waar het gebeurde, zou je er naar moeten raden. Dus wat zeg ik hier? De Akasha werkt met concepten, niet met feitelijk geheugen. Het geeft je ook concepten die een uitnodiging zijn om te veranderen.

Vorige levens in de Akasha

Er worden enige interessante concepten doorgegeven door de Akasha. Laten we het hebben over vorige levens. Vorige levens dragen de concepten in de Akasha binnen die geërfd worden (Akasha overerving). Dus als je een soldaat was en op een slagveld sneuvelde, kan het zijn dat je niet houdt van de geur van het geschut. Deze dingen kunnen op een ongewone wijze aan je worden doorgegeven. Sommigen onder jullie kunnen nu op een oud slagveld staan en het ruiken!

Sommigen onder jullie vinden het lekker want het is de geur van overwinning en bevrijding – alweer concepten. Maar je weet dat er iets is daar en geliefden, dat is een concept. Het gaat je centrale sensorische perceptie in. Dat is de Akasha op zijn best. Je bent je niet iets aan het herinneren maar meer ben je iets aan het voelen, dat tot op de dag van vandaag binnen in je bestaat. De reader van vorige levens moet dit allemaal uit elkaar zien te halen. Ze moeten iets lineairs maken dan niet lineair is. Het is ongrijpbaar, zie je.

Readers van vorige levens kunnen het kwantumveld om je heen (de Merkabah), dat door je DNA gecreëerd is, aanvoelen. Hier is waar een goede reader je kan helpen om individuele levens te voorschijn te halen uit die ‘soep-van-concepten’, iets wat je zelf niet zou kunnen. Dit verklaart hoe een goede reader je kan helpen met blokkades en vorige levenservaringen waar je zelf niet bij lijkt te kunnen komen.

Welnu, een oude ziel heeft nog een toegevoegd attribuut. De oude ziel, die hier per definitie al duizenden jaren en levens na levens is, heeft zo ongeveer alles ervaren wat er te ervaren valt. Dus wat denk je dat er in jouw Akasha ligt, oude ziel? Ik zal het jullie zeggen: het is hetzelfde als van iedereen – drama, angst en onafgemaakte zaken; tot nu toe.

De oude ziel heeft een pakhuis aan ontwakende levens en dat maakt het verschil. In de nieuwe energie is het dàt wat de oude ziel zich begint te herinneren. Dus een oude ziel te zijn, legde tot op dit punt, lang niet zoveel gewicht in de schaal – qua Akasha – als het nu doet. De dingen zijn zich aan het herkalibreren. Er is ook een herkalibratie van Akasha.Het draait om wat je voelt, wat je ermee doet en hoe het je aandrijft dingen te doen. Het meest interessante attribuut binnen de oude ziel is, dat oude zielen het gevoel hebben dat ze dingen helemaal dóór hebben.

Ben daar al geweest, heb dat al gedaan. Er is niets nieuws onder de zon en daarbinnen hebben ze een bepaalde manier van leven herkend en er zich toe gecommitteerd; ofwel wat ze zien als een bepaalde manier van leven op de planeet Aarde. Dat is zo interessant en vaak zo volledig verkeerd.

Het Atlantis Syndroom

Ik heb jullie al eerder het scenario gegeven en ik wil het je opnieuw geven als voorstukje voor het volgende. Ik weet dat het voor velen van jullie controversieel is. Hoe velen van jullie waren in Atlantis? Terwijl er vele handen omhoog gaan zeg ik tot je: “Werkelijk op welke Atlantis was je?” “Wel ik was me niet bewust dat er meer dan één was?” Er waren er veel meer dan één, geliefd mens. Laat me je vragen: “Wat gebeurde er daar!” Dan zou je kunnen zeggen: “We hadden deze geavanceerde maatschappij en we werden vernietigd omdat we iets fout deden. Dit blijft in onze Akasha en we weten het”.

Er zijn een paar dingen die jullie in je Akasha inbrengen die extreem menselijk zijn. Ik zal er eentje noemen: “God, Gaia en de creatieve bron van het universum met een menselijk brein”. Mensen passen hun eigen intellectuele proces toe op alles dat God is. De Grieken deden dat wel heel sterk. Ze schiepen hun goden om boven de mensen te staan, maar hun goden waren totaal disfunctioneel! Ze hadden allerlei soorten problemen, compleet met jaloezie, haat, wraakzucht en zelfs incest! Hun goden vonden elkaar niet erg aardig, net zoals menselijke families. Ze speelden met de mensen daar beneden alleen maar om andere goden te irriteren. Er was veroordeling, woede en razernij. Dat is de mythologie van de Grieken. Ze creëerden goden met menselijk attributen.

Wel natuurlijk, staan jullie daar al verre boven vandaag de dag. Jullie hebben daartegenover één God die liefde is. Maar dan was we wèl ergens een oorlog in de hemel, met een gevallen engel en woede en veroordeling en verdriet. De gevallen engel heeft het gemunt op je ziel natuurlijk, enzovoorts, enzovoorts. De mythologie gaat door. Geliefden, jullie maatschappij heeft simpelweg hetzelfde gedaan als de Grieken, het is alleen nu iets moderner. Dit alles komt voort uit de Akasha, geloof het of niet. Het is een conceptuele overtuiging dat bewustzijn hetzelfde is door het gehele universum heen en dat het, natuurlijk, een menselijk bewustzijn is.

Jullie zijn je niet bewust van iets dat intelligenter is dan jullie, dus heb je geen ander concept van God. Bovendien heb je de prachtige entiteit Gaia die boos wordt en om zich heen slaat met bliksem, of de grond doet verdrogen zodat je geen gewassen hebt voor voedsel. Begrijp je wat ik zeg? Hoeveel energieën wordt besteed aan ceremonies om te helpen Gaia tevreden te houden? Mensen hebben dat eeuwen lang gedaan. Dit komt, letterlijk, voort uit de oude ziel. Hoe langer je op de planeet hebt geleefd, hoe meer je je menselijk bewustzijn projecteert op enig ander bewustzijn dat je ziet in het universum.

Dus waarom het Atlantis issue?

Oké, ik zal het nog een keertje uitleggen, Lemuriaan. Jullie kwamen van die immense berg op Hawaii naar beneden toen het begon te zinken. Het was duizenden jaren jullie thuis – de hoogste berg op Aarde. Het begon kleiner te worden of te zinken, toen een magma-bel stoom begon af te blazen via verschillende vulkanen en de druk deed verlagen die de berg omhoog hield. Jullie hadden geen idee of de gehele berg zou verdwijnen of misschien zelfs zou exploderen! Dus over een periode van vele jaren kozen de meesten van jullie het zeepad en ontsnapten. Toen de berg stopte met zinken bleven sommigen achter en de pieken van de bergen werden jullie huidige eilanden.

Weet je waar Lemurianen van houden en wat er tot op de dag van vandaag in hun Akasha ligt? Lemurianen zoeken naar andere eilanden om op te wonen. Het is een een concept van Zijn en vele Lemurianen door de eeuwen heen eindigden op andere eilanden. Het voelde als thuis. Echter, vele eilanden zijn ook vulkanen. Vaak vonden er, door de natuurlijke gang van geologische zaken, weer vulkanische activiteit en aardbevingen plaats en de eilanden gingen ten onder. Wist je dat dat in je Akasha ligt, oude ziel?

Dus wat deed je vervolgens, Lemuriaan, nadat er weer een eiland gezonken was? De meesten van jullie ontsnapten – en keek je uit naar nog weer een eiland! In het volgende leven zocht je weer een eiland op! Het is interessant maar buitengewoon menselijk dat, wanneer er slechte dingen gebeuren, je op de een of andere manier iets of iemand de schuld geeft – meestal jezelf.

Dat is het gebrek aan eigenwaarde van een oude ziel, waar we het al vaak over gehad hebben. Dus toen voelde je je er schuldig aan en nu heb je een ander bewustzijn gaande dat zegt, dat het eiland jóu iets aandeed. Dat is het negatieve Gaia effect waarin Gaia verondersteld wordt boos te zijn. Het werkelijke Gaia-effect is in feite een prachtige co-operatie met het menselijk bewustzijn! Maar jullie Akasha, die zeer ongrijpbaar is, zal je een totaal ander concept geven.

Dus de oude ziel herinnert zich Atlantis incorrect. Atlantis is simpelweg een algemene naam voor enig eiland waarop je leefde, dat zichzelf verwoeste terwijl je er op woonde. De meeste eilanden hadden een goede reden waarom ze omringd waren door water. Zoals gezegd, velen waren vulkanisch. Soms waren ze in vulkanisch gebied en werden gemakkelijk overspoeld door water bij een aardbeving of een overstroming.

Soms gebeurde dit cyclisch, met een watercyclus van 1500 tot 2000 jaar. Je kunt op een Lemuriaan rekenen dat hij/zij daar is! Heb je daar ooit over nagedacht?Dit is niet om Atlantis zelf niet serieus te nemen, maar om je te zeggen dat er velen daarvan waren en dat blijft in je conceptuele DNA hangen als één grote gebeurtenis.

Wat betreft geavanceerde technologie, laat me jullie vertellen wat je je ‘herinnert’ als geavanceerde technologie. Dat is niet wat je vandaag de dag hebt. Het is hoog-vibrationeel bewust denken. Dat was jullie high-tech, want op een eiland kun je bij elkaar komen, zoals je dat op Lemurië deed en de vibratie van het land waarop je bent omhoog brengen. Het gaat niet om machinerieën en flitsende lampjes. Het draait om een bewustzijn dat de fysica kon veranderen.

De Nieuwe Akasha Aandrijvers

Laten we samen even een bladzijde omslaan. Ik wil jullie nu vertellen over wat de nieuwe aandrijvers van de Akasha zijn. Dat zijn compassie-volle actie, liefde en beëindigde zaken. Dit is wat uitgezonden gaat worden van het oude-ziel DNA naar de oude-ziel hersenen. Dit zal een proces opstarten dat hen helpt om buiten het hokje van de traditionele gedachten te denken.

Oude zielen zullen beginnen te zien dat ze niet slachtoffers van het leven zijn. Ze hóren hier! De eigenwaarde zal zich verhogen want ze beseffen dat de mensen het verdienen om hier te zijn. Die tijd is aangebroken! Dit proces zal de Akasha de kans geven tot het brein en het ingeboren lichaam te spreken in hogere concepten: die van compassie.

Vraag een chirurg over, hoe menselijke wezens zich in het ziekenhuis nog maanden in leven houden om hun kleinkind te zien gradueren. Vraag een arts of hij ooit ‘geest over materie’ heeft gezien. Een dokter die van dichtbij werkt met dood en sterven zal verbazingwekkende verhalen hebben over hoe menselijke wezens kunnen opstaan uit hun sterfbed wanneer ze besluiten dat ze het waard zijn om hier te zijn. Wat denk je van spontane remissie? Dat is het menselijk wezen dat van koers verandert.

De resultaten van Nieuw Bewustzijn en een veranderende Akasha

De Akasha spreekt tot je via concepten. De nieuwe energie draagt andere overlevings-aandrijvers voor de oude ziel. Er zullen concepten aan je brein geleverd worden waarbij er geen karma meer is. Dat is nietig verklaard, zoals we jullie meer dan 20 jaar geleden hebben verteld (Kryon Book One).

We hebben jullie gezegd het karma te laten vallen want het is niet langer nodig. Ga voorwaarts met Akasha energie die je zelf creëert voor je toekomst, in plaats vanuit een concept uit het verleden.Sommigen onder jullie staan voor een raadsel en voelen je vreemd, want zonder de drijver van karma lijk je leeg te zijn. Wel, laat me je zeggen, het wordt tijd om te begrijpen wat dat gevoel is. Het betekent dat jij de controle hebt over jouw leven!

Het betekent dat je geen slachtoffer van de omstandigheden bent die je maar rond duwen en trekken. Jullie hebben de oude energie-aandrijver van karma laten vallen en dus is het nu tijd om te creëren! Dat is conceptueel en menselijke wezens bij wie die boodschap niet binnenkomt, denken dat er iets mis is. Sommigen vonden het oude gevoel prettig en stelden het gelijk aan ‘normaal zijn’. Het is een her-kalibreren. Geen karma meer.

Vorige levens zullen niet meer die invloed hebben die ze gehad hadden en de dingen die je je herinnert van het verleden beginnen zich te her-kalibreren. Nu zul je beginnen je succes, liefde, compassie te herinneren en de resultaten die voortvloeien uit hoog denken. Je zult die dingen opnieuw willen hebben. Zie je waar dit heengaat? Stel je een menselijk wezen voor die alleen maar aangedreven wordt door positieve dingen. Stel je een menselijk wezen voor dat zo volledig wordt aangedreven door positieve dingen dat hij/zij boeken en TV-shows ontwikkelt over positieve dingen.

Stel je even voor hoe dat kan veranderen wat anderen zien en voelen. Stel je even voor hoe de weinigen iets kunnen tonen aan de velen wat de planeet zou kunnen veranderen! Stel je voor dat de fondsen voor deze dingen makkelijk voorhanden zouden zijn, omdat ook oude zielen met geld daarvoor zorgen!

Geliefden, jullie zullen je beginnen te herinneren; geen oude mythologie maar de realiteit van God. Jullie zijn onderdeel van de puzzel en jullie dragen nu de oplossing. Jullie verdienen het om hier te zijn en hoe meer je ontwaakt hoe langer je zult leven. De bewuste gewaarwording van een meedogende geest zal je leven verlengen. Jullie zullen nooit een boze God zien met je meedogende geestes instelling. Jullie zullen nooit de mythologie zien van een schepper die veroordeelt. Die ook nooit heeft bestaan!

Dat was een menselijke gedachte die op God was geplakt. Gaia zal jullie partner op Aarde worden, niet een beangstigende kracht waar je offeranden aan moet geven. Net zo min als je dat aan een menselijke partner zou doen. Jullie zullen verliefd worden op Gaia. Zien jullie de verschillen? Dit is de ongrijpbare Akasha die zichzelf aan het herkalibreren is om heel veel minder ongrijpbaar te worden. Dit duwt menselijke wezens in een totaal ander bewustzijn van Zijn. Dan begin je je te realiseren dat de meesters die op de planeet waren dat allemaal hadden.

Tot slot: we vragen het je opnieuw; wie is je favoriete meester?

Wie? Zet jezelf, op dit moment, naast hem of haar. Hoe voel je je? Je antwoord zal zijn: “ontspannen, vredig, veilig en zo goed!” Dus ik vraag je opnieuw, wat hadden zij dat er voor zorgt dat jij je zo voelt? Het antwoord is, dàt wat jullie voor jezelf aan het leren zijn; het is vrede zonder dat er een 3D reden bestaat om je vredig te voelen, kalmte zonder 3D reden voor kalmte, een bewustzijn van prachtige, esoterische dingen, die buiten het gezichtsveld liggen van degenen die alleen maar vertrouwen op wat hun ogen kunnen zien.

Het is de liefde van God, die prominent wordt in je leven en volledig de leugens van slachtoffering en angst teniet doet. Je bent ontspannen en behandelt anderen anders. Het Akasha concept van meesterschap manifesteert zich in je dagelijks leven en de dingen die vroeger een probleem waren worden simpelweg onderdelen van de uitdaging van menselijk leven en geen overlevings-issue meer die gevoeld worden op kern-niveau, of die op je angst-‘knopjes’ drukken.

Sommigen in deze zaal en die dit lezen, moesten dit laatste stuk horen en jullie weten waar ik het over heb. Wordt het geen tijd om dat oude proces op te doeken? Waarom laat je die dingen nog tot frustratie drijven? Het maakt je ouder, Je kunt het nu laten gaan. Zeg het luidop, zo je wilt. Laat je cellen het horen! De katalysator voor een verlichte wereld zit hier voor me. Het is de oude ziel die toe zal staan dat deze dingen gebeuren in zijn/haar leven en daardoor langer zal leven.

Er zijn er onder dit publiek die hier gekomen zijn voor een heling. Laat het zo zijn. Laat het nu beginnen. Sta jezelf toe om op te staan van waar je nu zit, wetend dat het begonnen is. Ik wil jullie iets vertellen waar je je misschien niet van gewaar bent; iedere cel in jouw lichaam weet waar ik het over heb. Ze zitten allemaal te luisteren en te juichen, als je ze dat tenminste toestaat. Jij bent de baas van het geheel.

Het brein is het grote Centrale Station voor de doorvoer van bewustzijn-energie. Jullie hebben de controle over wat je er wel of niet doorheen wilt laten gaan. De tijd is aangebroken om een nieuwe Akasha toe te staan tot je te spreken over de glorie en de majesteit van het systeem dat jullie hebben helpen creëren. Dit is de boodschap voor vandaag. Ik ben Kryon, verliefd op de mensheid – en met goede reden.

En zo is het.

KRYON