Oude kennis met eeuwige waarde

Oude kennis met eeuwige waarde

19 december 2014

Hallo Lieve mensen

Heel af en toe krijgen wij  van wakkeremensen de vraag waarom wij ook oudere berichten plaatsen, berichten waarvan men denkt dat deze intussen al zijn achterhaald, het gaat hier met name om de boodschappen van Kryon.

Onze vertaler, Henk Steur, die o.a. de boodschappen van Kryon vertaald,  wil hier graag een antwoord op geven, zodat duidelijk wordt waarom wij ook deze oudere boodschappen plaatsen.

Goedendag, lieve lezer van de boodschappen die op de Wakkere Mensen-site staan vermeld.

Via Ine en Martien heb ik jouw mailtje doorgestuurd gekregen en las ik dat jij van mening was dat de “oude” boodschappen die ook worden vermeld niet zo van toepassing zijn omdat de tijd nu toch “Heel Anders” is.

Ik denk dat ik wel begrijp wat je bedoelt en toch heb ik de behoefte om je een aantal zieleroerselen van mij hierover uit te leggen. Begrijp mij goed, ik wil niemand onheus bejegenen en ik heb respect voor ieders mening, dus vat het alsjeblieft niet verkeerd op.

Om te beginnen, Ik ben Henk Steur, degene die deze channellings van Kryon, en ook anderen, vertaal. Dit is natuurlijk een hoop werk en dus wil ik jou graag mijn gedachten en redenen hierover vertellen waarom ik deze oudere boodschappen desondanks toch vertaal.

Ine, Martien en ik zijn begonnen met een apart Kryon-blog vanwege het grote aantal boodschappen wat er al was en wat er nog zou gaan komen. Het is steeds mijn intentie geweest om ALLE mij bekende boodschappen van Kryon van Lee Carroll, David Brown, Sabine Sangitar en Barbara Bessen uit het Engels en Duits te vertalen en zo compleet mogelijk op de site te hebben.

Met name de oudere channellings van Lee Carroll hebben zeer specifieke informatie in zich die vaak wetenschappelijk is (DNA – Ontstaan van de Aarde, Lemurie, Atlantis, Aarde-rasters, Indigo-kinderen, ADHD, betekenis van getallen, om maar wat te noemen) die in de huidige boodschappen vaak niet meer aan bod komen, maar naar mijn mening voor veel mensen super-interessant is/kan zijn. Ikzelf vind het vaak nog belangrijkere informatie dan wat ik de laatste jaren steeds weer lees: “Wacht rustig af, ga door, houd vol, blijf in je licht,laat je niet ontmoedigen, etc. Zelfs zoveel dat er ook mensen hebben geschreven en afhaakten omdat zij het wachten op de dingen die gaan komen niet meer geloofwaardig vonden. Ik kan deze oudere boodschappen iedereen aanraden want het verrijkt je naar mijn idee echt. Juist de boodschappen over  bijvoorbeeld “het grotere plaatje” van Sheldan Nidle gaven een duidelijke toename in het aantal lezers te zien. (Ik kan dit zeggen omdat ik ook cijfermatig heel veel informatie heb verzameld over de site en dit nog steeds doe)

Daarnaast is het natuurlijk zo dat er – gelukkig – ook steeds weer nieuwe mensen op de Wakkere Mensen-site komen en daarom willen wij ook zo compleet mogelijk zijn. Niet iedereen is een doorgewinterde channellingslezer en daarom zouden bepaalde herhalingen zelfs misschien wel een heel goede functie kunnen hebben.

Er is nog een andere reden: achter de woorden en cijfers die op papier staan zit er nog een andere, geestelijke lading, zijn er vibraties die volgens Kryon, soms zelfs wel van genezende aard zijn. Achter de woorden zitten vaak nog andere lichtboodschappen waar wij ons vaak niet van bewust zijn en dat is ook de reden waarom ik het mijzelf niet makkelijk maak – en Ine en Martien weten dit – en veel moeite doe om te proberen de essentie van het verhaal zoveel mogelijk door te laten klinken in de vertalingen, juist vanwege deze achterliggende geestelijke boodschappen.

Ook worden er in de boodschappen geregeld “voorspellingen” gedaan, laten wij zeggen: tijdlijnontwikkelingen, waarbij het heel interessant kan zijn om te zien wat daarvan is uitgekomen. Ik zeg niet dat de huidige boodschappen geen of minder waarde hebben – zeker niet.

Als een bepaalde boodschapper of boodschap niet  met jouw gevoel overeen komt, kun je hem toch ook gewoon overslaan. Sinds gisterenmorgen tien uur –exact een dag geleden – zijn er toch alweer 101 mensen die hebben doorgeklikt op de site en meer wilden lezen over de vragen en antwoorden van Lee Carroll. Er is dus blijkbaar toch wel interesse voor. Ik ken ook mensen die op de site alleen maar boodschappen lezen van één bepaalde Meester,  Aartsengel of boodschapper. Haal eruit wat je wilt, voor elk wat wils!

Over oud gesproken, ik ken boeken die al tweeduizend jaar of nog ouder zijn en nog steeds actueel zijn. Er valt natuurlijk vanuit onze vooruitschrijdende inzichten veel over de inhoud en achteraf gewijzige/gemanipuleerde “waarheden” te zeggen, maar toch!  Denk eens aan de kwatrijnen van Nostradamus, zo actueel als maar kan zijn! Wie zegt dat alle informatie recent moet zijn? Ik zeker niet.

Maar, eigenlijk, om heel eerlijk te zijn, bekruipt mij wel eens het gevoel dat wij alle boeken, sites, en alle channelings wel opzij kunnen schuiven als wij allemaal maar één ding ECHT zouden begrijpen – en dit is volgens mij ook het hoofthema van alle channelings van de laatste jaren: Liefde is Altijd en Overal het antwoord!

Dit is zo ongeveer wat ik hierover wilde vertellen en nogmaals, vat het niet verkeerd op want dat is helemaal niet mijn bedoeling, ik heb een en ander alleen wat willen uitleggen.

Ik wens jou en alle anderen zeer fijne Lichtdagen en een fantastisch Nieuw Jaar!

Met liefdevolle groet en namaste,

Henk Steur.