Kryon: Vragen en Antwoorden 126 t/m 150

Kryon: Vragen en Antwoorden

126 t/m 150

Vertaald uit het Engels door Henk Steur.

Alfabetische lijst van vragen en antwoorden.

       ====================================

 1. Evangeliseren.
 2. Evolutie. 1.
 3. Evolutie. 2.
 4. Fibromyalgie. 1.
 5. Fibromyalgie. 2.
 6. Fidel Castro.
 7. Functie van de huidige Paus.
 8. Fysieke veranderingen.
 9. Geheimen van achter de sluier.
 10. Genen. 1.
 11. Genen. 2.
 12. Genezen. 1.
 13. Genezen. 2.
 14. Genezen. 3.
 15. Genezen. 4.
 16. Genezen. 5.
 17. Genezen. Duizelingen.
 18. Gevallen engelen.
 19. Geweld.
 20. Gewetensnood.
 21. Gewone mensen.
 22. Gewoonte.
 23. Gidsen.
 24. Glastonbury.
 25. Globale opwarming.

================

Vraag 126: Evangeliseren.Er is zoveel prachtige spirituele energie/ informatie beschikbaar. Hoe krijgen wij de channelings bij het publiek zonder de niet-gelovigen te beledigen? Ik begrijp dat wij ons niet willen opdringen als dat niet si gewenst, dus hoe moeten wij de vragende geesten bereiken?

Antwoord: Jullie kunnen voelen dat de informatie afgezonderd blijft maar dat is niet zo. Elk mens in een situatie van zoeken van de waarheid vinden. Er is hiervoor een spiritueel mechanisme, zelfs in het meest afgelegen dorp op de planeet. Een van de beloften van God is dat degenen die zoeken de waarheid zullen vinden. Soms zal dat zonder boeken, tapes, bijeenkomsten of internet gaan. Wees dus niet bezorgd dat zij de channelings van Kryon niet kunnen vinden. Hun eigen channelings zullen even goed zijn. Wees ook niet bezorgd over het beledigen van anderen. Alleen degenen die de informatie zoeken zullen erdoor aangetrokken worden. De anderen zullen geëerd worden binnen hun stilte.

Vraag 127 Evolutie. 1.
Lieve Kryon: Toen ik een artikel las in het magazine “Spirit“ van G Kumar vroeg ik mij af of zoiets kan gebeuren. Een nieuwe wereldorde waar alle controle in handen is van ‘welwillende gidsen‘en er geen geld of grenzen zijn etc. Ik denk dat niemand op Aarde in staat is om zoveel macht weg te geven en vrij te blijven van corruptie. Wij zien dit vandaag niet in de regering; welk niveau je ook onderzoekt, van lokaal bestuur in kleine gemeenschappen tot aan de Verenigde Naties. Het maakt mij ook wat droevig als ik eraan denk dat er geen landen of culturen meer zijn en alles zo ongeveer hetzelfde is.

Antwoord: Wat als….gewoon, wat als….is dit een beschrijving van de Aarde over 10.000 jaar? Kun jij verder denken dan ‘wat ik vandaag zie zorgt ervoor dat dingen morgen onmogelijk zijn’? Deze beschrijving van de Aarde gaat over een Aarde die verder is gegaan dan zijn begindoel en iets heeft bereikt dat andere planeten feitelijk nu hebben, vele van de beschavingen ver, ver van jullie vandaan en veel ouder dan jullie.

Het spreekt van versmolten culturen en grote wijsheid. Als je echt kijkt naar jullie geschiedenis zien jullie steeds weer hetzelfde op Aarde gebeuren. Waar was de Engelse taal 1.000 jaar geleden? Nu is het een ‘wereldstandaard.’ 200 jaar geleden had elke cultuur zijn eigen muziek en nu doet de hele Aarde mee aan alle muziek. Jullie zien ditzelfde principe werken, het gaat alleen te langzaam voor jullie om het te weten.

Vraag 128: Evolutie. 2.
Lieve Kryon, Hoe past evolutie binnen onze huidige menselijke conditie? 


Antwoord: Er is al heel lang leven op jullie planeet geweest en dat geldt ook voor verschillende typen mensen. Sommige typen ontwikkelden zich en zijn zelfs uitgestorven. Andere typen ontwikkelden zich bijna tot wat jullie vandaag zien.

Jullie moeten weten dat de mens die nu op de planeet is, absoluut uniek is. Nooit in de geschiedenis van de planeet heeft zich een mens ontwikkeld met bewustzijnsattributen die jullie op het moment hebben. Over een tijdje zullen er ook geringe psychische veranderingen komen door sommige vergrote ontgiftigde organen die ook bijdragen aan het unieke van jullie tijd. Het is nu echt het afbakeningspunt naar een hele nieuwe mens!

Vraag 129: Fibromyalgie. 1.
Lieve Kryon: Wat gebeurt er nu zovele mensen fibromyalgie (weke delen reuma) en chronische vermoeidheid ontwikkelen? Is er iets aan de hand in het lichaam van deze mensen dat niemand begrijpt?

Antwoord:  Normaal gesproken trek ik de ’spirituele kaart’ niet bij dit soort vragen maar in jouw geval is dat het ware en accurate antwoord. De mensheid verandert de energie van de planeet en dat beïnvloedt wat vele mensen zien als ‘normaal’. Jullie DNA is een product van een oudere energie. Als jullie iets ongewoons willen zien, kijk dan naar de kinderen. Zij hebben dit probleem niet in dezelfde mate als de volwassenen. Denk eraan als een teken dat jullie nodig hebben om je vibratie aan te passen aan de nieuwe energie om je heen.

Dit is gekomen door wat wij jullie al 15 jaar vertellen. Wees meer afgestemd op je lichaam en je interne spirituele zelf. Jullie DNA zal activeren en jullie helpen naar een nieuwe balans met alles om je heen. Er zijn er zo velen die blijven vechten tegen de nieuwe Aarde-energie. Dit zijn degenen die het steeds moeilijker vinden om de dag door te komen zonder extra te slapen.
Ontspan je en vier alles om je heen. Wees geduldiger met de dingen die jou vroeger drama en teleurstelling brachten. Werk aan je eigenwaarde en neem de tijd om op een diepgaander wijze te houden van degenen om je heen.

Word een vuurtoren voor de mensheid met jouw nieuwe begrip over wat een persoon vreedzaam maakt. Laat het drama van de familie en van de situaties om je heen vallen en ga in plaats daarvan naar het roer van jouw schip om het te sturen naar een doel dat vrede op Aarde kan scheppen.
Begin jezelf op een spirituele manier te onderzoeken en je zult inderdaad passen bij de energie van de Aarde en dat zal jou goede energie brengen, minder stress en een langer leven.

Vraag 130. Fibromyalgie. 2.

Lieve Kryon, ik vroeg mij af wat jij hebt te zeggen over ziekten zoals narcolepsie (onweerstaanbare slaap) en fybromyalgie (weke delen reuma)? Vind jij dat deze ziekten een onderdeel zijn van de nieuwe mens (doordat de hersenen van mensen die aan narcolepsie lijden een chemisch bestanddeel missen dat om gegrond houdt met de planeet)? …..of heeft het meer van doen met een contract uit een ander leven of dit soort zaken? Dank je wel. Stephanie.

Antwoord:  Jij hebt zojuist twee attributen van de menselijke biologie aangekaart die onderdeel zijn van de persoonlijke ‘regeling’ bij de geboorte. Zij zijn ook een deel van een grote set attributen die makkelijk te veranderen zijn binnen de nieuwe energie. Nee, zij zijn helemaal geen onderdeel van de nieuwe mens maar eerder een overblijfsel van de oude energie! Jullie kunnen hen allebei kwijtraken!

Vraag 131: Fidel Castro.
Lieve Kryon: Ik heb in een spiritueel artikel gelezen dat de missie van Fidel Castro is om te laten zien hoe dingen zonder geld gedaan kunnen worden en dat dit de reden is waarom hij en zijn tropische revolutie overeind zijn gebleven. Is dat waar? Zoniet, waarom veranderde Cuba dan niet toen Oost Europa veranderde? Heeft Fidel Castro voor het licht gewerkt met de nucleaire oorlog die er niet kwam?

Antwoord: Deze leider is van de oude energie maar hij was in die tijd nodig. De echte reden was dat hij de Sovjet Unie dichter bij jullie grenzen kon brengen om het Armageddonscenario dat niet gebeurde, dichterbij te brengen. Zijn aardse meesters zouden een zeer belangrijke rol gespeeld hebben in Cuba tijdens de oorlog die jullie niet hadden.

Dat is de hele reden en nu is hij een relikwie (overblijfsel) van wat er niet gebeurde. Zijn gemeenschap is arm en de cultuur is niet tevreden met zichzelf. De energie zal binnenkort veranderen……sneller dan jullie denken. Dan zullen jullie een Cuba zien dat een hele lange tijd verborgen is geweest dat zich ook de onbalans en culturele rijkdom die daar altijd al zijn geweest,zal realiseren

Vraag 132: Functie van de huidige Paus.Beste Kryon: wat is de functie van de huidige paus? Welke rol speelde hij in het einde van het communisme, en waarom is hij nog in leven? Voor mij lijkt hij te zijn deel van de oude energie: een reactionaire en een chauvinistische man.

Antwoord: Lieverd, deze paus is de laatste van een bloedlijn van oude-energie spirituele leiders. Hoewel hij inderdaad deze oude mantel, die een schijnbare chauvinistische houding van zijn leeftijd en cultuur draagt bevat, is hij ook een brug naar wat er gaat komen, die begon zich te laten zien na het einde van het communisme. Ten eerste, hij is de enige paus om te komen tot een goed begrip van het feit dat wat hij vertegenwoordigt [zijn kerk] drastisch aan het veranderen is. Dit bracht hem naar een plaats waar hij niet zich alleen verontschuldigde voor de volkeren van de aarde voor de Spaanse Inquisitie, maar ook gevraagd heeft om vergeving voor wat plaatsgevonden heeft met betrekking tot het Vaticaan en zijn standpunt tijdens de Holocaust. Geen paus heeft deze dingen ooit gedaan. Het opent de deur naar het feit dat de kerk feilbaar is, en dat is een grote stap voor een paus. Hij beseft ook dat hij de laatste van zijn soort is, en hij houdt daarom zo lang mogelijk vol.

Hij zal niet veel langer bij jullie zijn, maar dingen zijn gewoon nog niet klaar voor de nieuwe paus die er gaat komen. De timing is binnen de komende vier jaar (of eerder als dingen snel gaan), en het is duidelijk waarom. De nieuwe paus zal uiteindelijk een grote verandering in de katholieke kerk vertegenwoordigen, en ontstaat er veel onrust in de gelederen. De kerk moet komen met een echte wijziging in bewustzijn om op de planeet op te pakken, en zelf snoeien in de oude energie praktijken, evenals het beeld wijzigen waarin de nieuwe generatie helemaal niet geïnteresseerd is.

Eer deze man. Hij liep op een koord van oude traditie versus de nieuwe manier van denken. Hij heeft u verteld dat er niet zoiets als de hemel of de hel bestaat, maar hij deed het op een manier die niet in strijd is met honderden jaren van kerkelijke leer die het tegenovergestelde zegt. Hij vroeg vergiffenis aan de familie van Galileo Gallilei, 300 jaar na het feit, maar deed het op een manier die er niet opleek dat andere pausen het mis hadden. Dit is echt een man die “wist” wie hij was, de laatste van de oude pausen, en hij heeft geprobeerd om de energie van de kerk naar een plaats te brengen waar het meer zou worden voorbereid op wat er zou komen. Hij heeft de moeilijkste problemen niet aangepakt maar die liggen nu nog op zijn bordje. Hij weet wel beter. Het zal worden verzorgd door de volgende paus, een jongere een wie geschiedenis “de kwade paus” zal noemen. Niet “kwaad” in de zin van de goddeloze, maar kwaad in de zin dat hij zal ingaan tegen traditie en geschiedenis. Hij maakt golven, net als de profeet die zij aanbidden. Jezus de Jood was door de Essenen bekend als de “boze priester.” Het was omdat hij inging tegen alle joodse traditie, en tegen alle machthebbende om hem heen.

Denk erover na.

Vraag 133: Fysieke veranderingen.
Lieve Kryon: In het afgelopen jaar heb ik vreemde veranderingen in mijn lichaam ondervonden.

Als ik welk spiritueel materiaal dan ook lees, zie ik vonkjes en voel ik ook sensaties in mijn oren. Kun jij alsjeblieft meer uitleggen over deze fysieke condities die mensen kunnen voelen in deze fascinerende tijden?

Antwoord: Jullie zijn niet alleen. Hoewel de symptomen van mens tot mens verschillen, wees je alsjeblieft bewust dat jullie bij spirituele gebeurtenissen, DNA activeren! Dit zal zich op vele manieren manifesteren maar zij zullen bijna allemaal ongewoon zijn. Welkom bij het begin van ascensie!

Vraag 134: Geheimen van achter de sluier.
Lieve Kryon: Als wij vrije wil hebben en wij werk doen vereist dat wij “veilig” zijn voor jullie aan de andere kant van de sluier en ons thuis, waarom heb jij dan toestemming om met ons te spreken en ons delen van de waarheid te vertellen. Niet dat ik klaag, hoor! Ik hoor graag van jou! Gezegend ben jij om het werk dat je doet, voor de ongelooflijke bemoediging en hoop die jouw boodschappen bevatten en voor de liefde die jij ons brengt.

Antwoord: Misschien heb je in de gaten dat ik nooit antwoorden geef die jullie zelf moeten onthullen. Ik ben een gids en ik doe niets meer dan vanaf het begin is toegestaan…..informatie geven die jullie aanzet om het volgende antwoord te vinden. Dat is niet anders dan bij elke engelentiteit die jullie hebben bestudeerd. Wij hebben allemaal dezelfde regels voor de mensheid. Het enige verschil is dat mijn boodschappen gebracht kunnen worden op een meer prominente plaats binnen de versnelling van de energie op de planeet. Dit was jullie werk en je zou kunnen zeggen dat 11:11 in 1987 het keerpunt was. Dit opende de deur die toestond dat er meer geavanceerde boodschappen konden komen. Het is alsof ik help een nieuw hoofdstuk te schrijven in jullie goddelijkheid dat jullie voorwaarts duwt om meer te zoeken van gebieden die er altijd al zijn geweest, maar die nu belangrijker zijn dan ooit. Weten jullie nog wat ik een tijdje geleden zei? “Als het licht ontstoken is onthult het vaak dingen die jullie nu pas kunnen zien en erop reageren. Dat betekent niet dat zij niet bestonden voordat het licht erop scheen.”

Vraag 135: Genen. 1.
Ik wil niet triviaal overkomen maar zal onze genetische opmaak doorgaan om onze psychische karakteristieken toekomst te beïnvloeden? Ben ik voorbestemd om er eeuwig mee te leven of zal ik eerder in staat zijn om mijn lichaam te herontwerpen na 2012dan mijn lichaamscellen steeds te verjongen?

Ik heb een groots immuunsysteem en ben heel gezond en relatief fit maar ik ben klaar voor een verandering of misschien een verhoging van de manier waarop ik mij binnenin voel.

Antwoord: Wat een mooie vraag. Het menselijk lichaam zal er hetzelfde blijven uitzien. Het verschil is echter wat jullie de ‘menselijke natuur’ noemen. Dat zal in staat zijn om te veranderen. Het is een menselijk hoofdproduct, een attribuut waarvan velen zullen vinden dat het verantwoordelijk is voor oorlog, hebzucht en een zich herhalend opengaande deur naar zorgen op deze planeet. Langzaamaan echter zal dit worden herschreven. Het immuunsysteem zal langzaamaan de weg vrijmaken voor een systeem dat eerder harmoniseert en muteert in plaats van te vechten. Dit is een cellulaire, evolutionaire verheffing die het potentieel heeft om plaats te vinden in de komende twee of drie menselijke generaties. Het jaar 2012 is een markeerpunt voor energie. Wat die energie op dat punt ook is, hij zal helpen om een podium te bouwen voor de komende opwaardering.

Vraag 136: Genen. 2.
Lieve Kryon, jij zei dat wij geen ‘rommelgenen‘ hadden (wat begrijpelijk is), maar hoe zit dat met de appendix? (blindedarm) Wat is zijn doel’. Behalve dan om ons op een operatietafel te krijgen en mogelijk om zeep gebracht te worden door incompetente doktoren (menselijke grap)….

Antwoord: Het is interessant hoe mensen dingen beslissen over natuur en biologie. Als zij het niet begrijpen is het rommel! Als de tijd echter voortschrijdt wordt de rommel echter goud…..gewoon door kennis. De waarheid is dat jullie appendix heel erg nodig is en jullie dood zouden zijn als jullie hem niet hadden. Wat jullie je niet realiseren is dat hij vereist is tijdens het grootste deel van de kinderjaren. Dus tegen de tijd dat jullie het woord kunnen uitspreken, heeft hij zijn werk al gedaan. Zijn taak is om bacteriën te controleren die ingewanden binnenkomen als jullie jong zijn.

Vraag 137: Genezen. 1.
Lieve Kryon: Ik heb een vraag over genezen en de manier waarop de praktijk en de processen van het genezen allemaal schijnen te zijn verbonden met zoveel gedoe als bijna onmogelijk te benaderen zonder vele jaren van training en instructies of dure begeleiding en bijeenkomsten etc. Ik ben een ‘natuurlijk’ genezer” zoals alle mensen, maar ik werk nauw met mijn eigen intuïtie om te weten wat ik moet doen: Ik leg niet mijn handen op maar werk met mijn handen juist boven het lichaam en voel de veranderingen van energie. Ik stel mij zo voor dat ik lichtstralen uitzend naar het aura.

Mijn vraag is: Hoe moeten wij natuurgenezers (die niet opgesloten willen worden in een modeverschijnsel of bij een of andere vereniging aangesloten willen zijn) onszelf aanbieden zonder angst om een of andere code te breken of zonder het te weten in een valstrik terecht komen door een gebrek aan dekking door een verzekering? Ik heb het hier best moeilijk mee. Voor mij is genezen liefde en niemand zou beboet moeten worden voor het aanbieden van liefde door de handoplegging, maar niet voor de krachten die meedogenloos lijken in hun streven naar controle en restricties opleggen aan wat vast en zeker een heel oude en natuurlijke uitdrukking van liefde is.

Bij mij komt de vraag op – ben ik hier voor de lange termijn en heb ik dat mijn hele leven al geweten? Toch lijkt het mij logisch dat het leven binnen deze dimensie vereist dat mijn hele lichaam functioneert, onafhankelijk van mijn trillingsniveau. Dus, doet dit fenomeen zich ook voor bij anderen of zijn er soms innerlijke drama’s waarvan ik mij niet bewust ben die uitgewerkt moeten worden? Op de een of andere manier kan ik niet geloven dat ik een mechanisch apparaat nodig heb om mijn zicht te corrigeren. Heb jij enige suggesties?

Vraag: Lieve Kryon: Ik heb een lichtwerkervriendin die de Kryoninformatie had ontvangen voordat Lee Carroll zijn boeken publiceerde. Toen ik haar vroeg over het feit dat mijn ogen moeite hebben met focussen (hoewel ik steeds vraag om goddelijke genezing) vertelde zij steeds dat het komt doordat er zoveel licht uit de ogen komt waardoor zij moeite hebben met deze dimensie. (in plaats van concentreren op het zien, draagt zij een bril om haar lezen in focus te houden)

Antwoord: Geliefde, alles wat jij zei is accuraat. Velen komen naar de planeet met ‘herinneringen’ die diepgaand zijn over het intuïtief benaderen van de juiste geneeswijze voor het menselijk biologisch DNA.
Jij bent een van henen je weet het. Jij bent niet alleen gefrustreerd door het systeem maar ook door lichtwerkers die jouw ‘kwalificaties’ niet zien. Je zei dat niet, maar het is zo.

Het antwoord is dat jij feitelijk buiten het systeem moet werken en waarschijnlijk het grootste deel van jouw leven. Het is een strak koord dat resulteren in de meeste genezingen. Onthoud dat de ‘regelmakers’ niet zo altruïstisch (onzelfzuchtig, menslievend) zijn als jij. Hun regels gaan vaak over financieel gewin, net als al het andere. Je kunt niet verwachten dat dit in jouw generatie veel zal veranderen, maar jij bent een van de voorlopers. Verwacht feitelijk dat hun hele systeem moet falen voordat het beter zal worden. Het gaat bijna verder dan alleen maar herstellen.

Ga ondertussen door in vreugde en gebruik wat je hebt op diepgaande manieren. Daag het systeem niet uit want het is zeer jong en begrijpt niet wie jij bent. Probeer er naar te ‘knipogen’ en ermee op te trekken, Als het jou alleen toestaat om een masseur te zijn, lach er dan om en wees een ‘masseur’ in hun ogen!
Als het systeem jou toestaat om acupunctuur te gebruiken (wat ook in bepaalde mate door verzekeringen wordt geaccepteerd), wordt dan acupuncturist! Gebruik de energie dan met wat jij weet over acupunctuur. Er zijn vele manieren om met het systeem mee te stromen en toch diepgaande genezing op andere gebieden te bereiken.

Leer om mee te stromen gemeenschap waarin jij leeft. Betaal het lidmaatschap en doe mee aan de bijscholingen. Maar als jij een op een bent met een patiënt, gebruik dan de Lemurische gereedschappen en bereik dan de wonderen waartoe jij in staat bent.
Dan……zal iedereen winnen. Dit is geen misleiding maar eerder een vorm van wijsheid die aansluit op wat het systeem wil en ook de genezing van de meeste mensen toestaat. Denk aan het doel. Het gaat om liefde.

Vraag 138: Genezen. 2.
Lieve Kryon: Ik zit in een programma waarbij mijn foto op een computer is geplaatst en wat gebaseerd is op hologrammen. Ik wordt door 3.600 frequenties ‘gehaald’ inclusief mijn eigen persoonlijke mantra en geheiligde geometrie. Is dit technologie van de nieuwe energie, en heeft het nut voor mij?


Antwoord: Ja, het is goed voor jou. Toch is het niet meer dan alleen maar het elementaire begin van iets wat zich zal tonen als je ervoor openstaat. Maak geen aannamen over het systeem wat je nu ziet of waarom het werkt. Wees je ervan bewust dat anderen hetzelfde doen zonder gebruik van computers. Ga dan verder dan wat jij denkt dat het doel is.

Vraag 139: Genezen. 3.
Lieve Kryon: Ik houd heel veel van jou! Ik studeer medicijnen en wil weten of jij nog meer informatie hebt over hoe ik magnetisme kan gebruiken voor mijn patiënten?

Antwoord: Kijk naar kleine magnetische velden die actief worden geproduceerd, niet passief. Dat betekent geen statische magneten. Kijk naar wat wij ‘ontwerp magnetisme’ noemen. Dat zijn elegante magnetische velden die altijd betrokken zijn bij meer dan een veld en die elkaar snijden en scheppen wat wij ‘inductieve nullen’ noemen.
Verscholen binnen deze nullen is het geheim van communiceren met de cellen.

Er gaat dus experimenteren voor nodig zijn, intuïtie en met name de introductie van hetgeen waar niemand nog aan denkt…..gereedschappen die meten wat tot nu toe buiten de reikwijdte van metingen is geweest.
Kun je inter-dimensionale attributen zien in 4D? Ja. Jullie begrijpen al wat magnetisme en zwaartekracht kunnen doen. Wat denken jullie over geavanceerd magnetisme? Er is nog veel te ontdekken en jullie staan op het punt om het te ontdekken.

Vraag 140: Genezen. 4.Lieve Kryon, kun jij mij alsjeblieft de helingattributen van mij en mijn vriendin uitleggen? 

Zij is een krachtig genezer maar begrijpt energie niet. Ik begrijp veel over energie maar kan niets voelen of zien hij het genezen. Ik wil beginnen met Reiki en massage, maar ben bezorgd dat ik niet weet wat ik doe. Mijn vriendin heeft fibromyalgie (weke delen reuma) en andere gezondheidsproblemen die wij niet hebben kunnen oplossen. En moet ik jouw antwoord met haar bespreken of is het haar reis om de antwoorden te vinden? Kun jij uitleggen wat er gebeurt als wij willen genezen door handoplegging? Hoe beïnvloedt dat de cellen en de verschillende energielichamen? 

Antwoord: In feite heb jij zelf het antwoord al gegeven: “Zij is een krachtige genezer, maar begrijpt niets van energie.” Als jij met jouw auto ergens naartoe gaat, begrijp jij dan de transmissie? Of gebruik je het gewoon om te komen waar je naartoe wilt en weet je gewoon dat het werkt?
Probeer niet zo intellectueel te zijn over energie dat je er gefrustreerd door raakt en het opgeeft! Het is inter-dimensionale kracht die jullie is gegeven om te gebruiken. Gebruik het dus! Voer het uit met de liefde van God in je handen en probeer nooit om meesterschap te analyseren!

Jullie genezen is eigenlijk in balans brengen. Sommigen, die worden blootgesteld aan dezelfde genezingsenergie en kracht die uit jullie komt, zullen niet genezen worden. Anderen wel! Het is een principe waar wij al vele jaren over spreken: Genezers genezen niet – zij brengen in balans. Daarom ligt het aan het individu op de tafel om zichzelf te genezen nadat jullie de weg hebben bereid. Velen zijn er niet klaar voor. Ga door met wat werkt en vier het hoe dan ook.

Vraag 141: Genezen. 5.
Lieve Kryon: Jij zei in jouw laatste boek (9) dat wij een ‘zevendimensionale speler’ nodig hebben om onszelf te kunnen genezen door middel van geluiden van muziek. Er zijn nu verschillende modaliteiten beschikbaar om kleur en geluid (kleurfrequenties omvormen tot muzikale tonen) die effectief zouden zijn bij genezing. Zijn deze behulpzaam voor ons of moeten wij wachten tot wij een zevendimensionale muzikant hebben? (menselijke grap) Welk advies kan jij ons over dit onderwerp geven?


Antwoord: De informatie over een  ‘zevendimensionale speler kan lijken op een kosmische grap, of zelfs op een metafoor. In feite is het een ware opmerking. Er zal een dag komen waarop jullie kunnen luisteren naar de andere dimensies en het koor horen (niet echt een metafoor). Het heeft te maken met inter-dimensionale fysica….wat wij uiteindelijk de ‘nieuwe natuurkunde’ zullen noemen.

In de komende jaren is er nieuw potentieel voor de herkenning van de ‘ontbrekende energie’ om jullie heen, en de implicaties van wat er echt gebeurt. Als die deur is geopend zal er een briljante ontwikkeling van instrumenten zijn om het te onthullen. Je zou kunnen zeggen dat dit het begin is van de ‘inter-dimensionale’ machinerie die in staat zal zijn om het voorheen ogenrollende, onzichtbare universum aan te voelen dat altijd een deel van de machine van het leven om jullie heen is geweest.

Vraag 142: Genezen. Duizelingen.
Lieve Kryon: Ik heb onlangs duizelingen gehad. Ik ben 84 jaar en ben bijna mijn hele leven goed gezond geweest. Sinds die duizelingen heb ik gehoord dat vele oudere vrouwen dit probleem hebben. Medicatie heeft wel geholpen maar ik heb nog steeds momenten waarop ik heb wat ik alleen kan beschrijven als een oceaanachtig gevoel, een soort stromen. Heeft dit iets te maken met de verandering van de mens van koolstof naar kristal?

Antwoord: Geliefden. Het is veel basaler dan alles wat jij hebt genoemd. Probeer niet het ene aspect van het andere te scheiden. Als de mens ook maar de kleinste inter-dimensionale verheffing voelt, veranderen er veel dingen. Verkeerde gevoelens van angst, duizeligheid, focusproblemen, soms geluiden in de oren en zelfs af en toe ‘lichtshows’ zij allemaal veranderingen van de basis zintuigen.

Als jullie een heel kleurenspectrum van veranderingen ervaren kunnen jullie niet zeggen dat jullie je bewegen van de ene kleur naar een andere. In plaats daarvan ontwikkelen jullie een heel nieuw palet.
Dit is bewegen van 4D naar verder dan dat en het beïnvloedt alle biologie grotelijks. Jullie kunnen een tijdje mechanische hulpmiddelen gebruiken, zelf chemische middelen gebruiken om weer in balans te komen, of natuurlijke substanties. Maar uiteindelijk worden jullie gevraagd voor de dimensionale opwaardering en om op jezelf te staan zonder al deze dingen.

Jij gaf aan dat je in ‘deze dimensie’ leeft. Wat voel jij precies van ‘deze dimensie‘? Je bent geboren in’4’ en bentt nu verder dan dat. Daardoor verandert jullie ‘gewoon.’ Is het mogelijk om jezelf in balans te brengen om te compenseren? Ja! Is het mogelijk om tegen je cellulaire structuur te spreken? Ja…..wij hebben dit al jaren gezegd. Nu weten jullie waarom wij dit vertelden. Nu kunnen jullie het belang beginnen te begrijpen van het meer integreren met je biologie! (lichaam)

Vraag 143: Gevallen engelen.
Lieve Kryon: Alle Kryonlessen zijn voor mij nogal nieuw en ik waardeer het prachtige nieuws dat jij brengt. Mijn vraag: Ik begrijp dat wij engelen zijn in een menselijke vorm. Is het mogelijk dat wij de gevallen engelen zijn die in de bijbel worden genoemd?

Antwoord: Geliefde, Er zijn vele mensen die dit antwoord niet leuk zullen vinden want zij willen de hemel- en hel mythologie hebben als excuus voor hun eigen handelingen.

Er bestaan geen gevallen engelen. Niet alles dat is vertaald in het historische boek van jullie geschriften is letterlijk te nemen. Veel van onze metaforen zijn gebruikt om te helpen bij onze boodschappen en daarom vinden jullie die dingen daar.

Als jullie die term zien, begrijp dan wat die in origine betekende: Het is een buiging voor jullie eigen goddelijkheid op Aarde. Jullie zij allemaal ‘afgedaalde engelen’ waarbij jullie ermee instemden om je grootsheid terzijde te schuiven en hier lineaire tijd door te brengen. Het is geen negatieve term of beschrijving van een engel die uit de gratie viel. Zoiets bestaat er gewoonweg niet. Er is geen duivel en er is geen hel.

Zoals wij al eerder hebben gezegd komen alle voorstelbare duistere dingen rechtstreeks van de menselijke geest door vrije keuze. Zelfs jullie eigen paus heeft dat nu erkend. “Hel is een geestelijke staat waar je zelf verantwoordelijk voor bent en die je zelf schept. Als je jezelf van God verwijdert schep je jouw eigen duisternis.”

Als jullie deel uitmaken van de goddelijkheid, of van wat jullie God noemen, zijn jullie een deel van een inter-dimensionale soep. De ingrediënten van die soep rebelleren nooit en zijn het nooit oneens met het geheel omdat zij deel uitmaken van de structuur van het geheel. Zij hebben geen vooroordeel over de smaak van de soep en dat is een manier om te zeggen dat zij zijn bevooroordeeld in liefde.

Vraag 144: Geweld.
Lieve Kryon, is het ooit gepast voor een mens om geweld te gebruiken?

Antwoord: Ja, als je wordt aangevallen met levensbedreigende kracht is het gepast om te antwoorden met geweld, als dat noodzakelijk is. Het is ook acceptabel als je daarmee jouw kinderen of familie beschermt.
Er zijn tijden dat je geweld tegenover geweld moet zetten want dat is het enige wat geweld begrijpt.

Laat mij jou een voorbeeld geven: Als je wakker wordt in het midden van de nacht en een aanvaller ziet die gebogen staat over het bed van jouw kind en op het punt staat om het leven van jouw kind te vernietigen, garandeer ik jou dat je geweld zult gebruiken om het kind te beschermen. Dit is instinct en het betekent niet dat je de spirituele richtlijnen met voeten treedt. De term “Keer de andere wang toe” heeft betrekking op een situatie waarin jij uiterst geduldig blijft in een situatie die anders menselijke kwaadheid zou oproepen als reactie. Er werd nooit bedoeld: “Blijf staan en laat je kwaad geschieden.”.

Vraag 145: Gewetensnood.
Lieve Kryon, mijn 18-jarige dochter volgt een theologieklas – een eis van haar universiteit. Zij is ontdaan en erg verward. Haar gedachten staan volkomen haaks op die van de hele klas (zij zit op een katholieke universiteit die zij zelf heeft uitgekozen). Zij gelooft niet in georganiseerde religie. Zij gelooft in engelen en dat God alles kan zijn dat je wilt dat hij/zij is. Zij heeft gezorgd voor chaos in haar klas en voelt zich hierdoor verward. Zij heeft zichzelf nooit gezien als een atheïste omdat zij voelt dat zij ‘gelooft‘en haar eigen inzichten heeft. Zij voelt zich erg ongemakkelijk en heeft mij gevraagd om haar te helpen het te begrijpen. Ik ben er niet zeker van of ik dat kan of zou moeten doen. Dit is een reis, denk ik, die van haar is. Ik ben erg trots op haar onderscheidingsvermogen en openheid over dit onderwerp en haar volwassenheid bij deze discussies in haar klas. (zij zit tussen mensen uit de hogere klassen en zij hebben zich allemaal tegen haar gekeerd)Help mij alsjeblieft om haar te helpen.

Antwoord: Vraag haar dit: Is zij verward als anderen ander voedsel eten dan zij? Verwart het haar als er boeken zijn waar anderen van houden en zij niet? Het antwoord is nee. Zeg haar dat haar wijsheid bestaat uit ‘weten wat zij weet’ en ook de anderen eren. Zij hoeft nooit iets te bewijzen omdat zij dat ook niet kan. Zij hoeft hun gedachten niet te veranderen omdat alle mensen worden geacht voor hun streven naar goddelijkheid.

Zeg haar dat zij zich kan ontspannen in de wetenschap dat zij evenveel weet over God als ieder ander mens op de planeet. Zeg haar te glimlachen tegen haar klasgenoten. Eer hun zoektocht en misschien zullen zij die van haar ook eren. Laat de goddelijkheid waarin zij gelooft doorschijnen uit haar gedrag. Zelfs als haar klasgenoten dat bij haar doen, laat haar dan rechtop staan in de liefde van God.
Sommigen geven er de voorkeur aan om God in een doosje te doen. Dit is makkelijker voor hun begrip en hun eerbetoon. Het is alleen voorkeur en niets is absoluut. God ziet en eert hen ook. Maar zij is verder dan de 4D-benadering van spiritualiteit. Zij ziet het grote plaatje en weet dat de doos waar God in zit, zijzelf is.

Vraag 146: Gewone mensen.
Lieve Kryon: Is iedereen die hier nu leeft als een geincarneerd spiritueel wezen aanwezig om de vibratie van de planeet te verhogen of zijn enkelen van ons gewoon mensen?

Antwoord: Er bestaat niet zoiets als ‘gewone mensen’. Alle mensen op Aarde zijn deel van de test van de Aarde. De meesten zullen nooit meer voor zich zien dan de 4D-ervaring die gewoon en alledaags lijkt voor veel mensen. Dit is de vrije keuze waarover wij spreken en die dient waarlijk het doel van een test zonder “God-vooroordeel”. Vele anderen van de soort die dit lezen, zullen voor zichzelf beslissen dat er een groter plaatje voorhanden is. Er zijn er ook die wij willen verbinden met de soort leringen die je nu op deze pagina’s ziet.

Er is geen oordeel over de beslissingen die jij neemt. Jullie zijn hier allemaal met het potentieel om een rol te spelen in een nieuw bewustzijn voor de planeet. Het zijn allemaal spelers, maar sommigen zullen de meesters van de dag zijn.

Vraag 147: Gewoonte.
Lieve Kryon, hoeveel in het leven is simpelweg gewoonte? Betekent gewoonte dingen doen zonder bewustzijn of weg van kennis van 
het vrije-wil-project? Heb jij nog tips voor snelle transformatie? Dank je.

Antwoord: Wat een grootse vraag! Het antwoord is dit: Totdat jij actief gaat zoeken naar meer hiervan zal jouw leven die ‘gewoonte’ tot het einde toe volgen.
Het gaat aldus: Jullie zijn geboren met een imprint die velen een contract noemen. Het is zo sterk dat zelfs lichtwerkers voelen dat er iets is dat zo sterk is dat zij het compleet moeten volgen.

Zij zinken op de knieën en vragen om hulp om het uit te voeren en realiseren zich helemaal niet dat het werk van een lichtwerker eruit bestaat om het juist te veranderen!
Het is daarom dus alleen een begincontract, als je dat wilt. Het is waarvoor jij kiest. Jij zocht jouw ouders uit, jouw ras, jouw land en zelf jouw biologische attributen en voorbestemmingen. Jouw karma uit het verleden maakt er deel van uit en wat jullie je “ervaringen uit voorbije levens” noemen is er ook. Het is complex maar je voelt het vaak op cellulair niveau. Het is wat mensen voortdrijft naar een passie om artiest te zijn, muzikant, moeders of vaders, of zelfs crimineel. Het is een sterke kracht.

En…..het is alleen maar gewoonte.
Als je niets doet zal het zich vervullen op een graad die jij nastreeft. Je hebt vrije wil om ermee te doen wat je wilt maar velen begrijpen niet dat jullie allen vrije keuze hebben en schuiven die terzijde!

Er zijner velen die momenteel rondlopen die hun namen hebben veranderd. Waarom? Toen zij die beginenergie ongedaan maakten…..die hen niet langer meer beviel (de gewoonte), voelden zij zich alsof zij een nieuw leven hadden!
Velen hebben hierdoor diepgaande veranderingen van hun passie gehad. Zij hebben hun hele leven doorgebracht om iets te zijn en nu zijn zij iets anders. Zij gaven zichzelf toestemming om de leiding te nemen over het inter-dimensionale ‘richtsnoer’ van hun eigen schip!

Verander jouw DNA. Herschrijf het verleden. Elimineer de biologische voorbestemmingen van jouw menselijke familie. Dit alles is niet alleen mogelijk maar het is wat wij jullie leren om te doen.

Vraag 148: Gidsen.
Lieve Kryon: Ik weet dat jij het al vaak over gidsen hebt gehad. Ik begrijp dat onze gidsen als een soep zijn en allemaal samen zijn. Waarom worden gidsen vaak geportretteerd als Amerikaanse Indianen als zij worden gezien door mediums of psychische tekenaars? Wij kunnen natuurlijk niet allemaal Amerikaanse Indianen als gids hebben. Of komt het omdat wij zo willen denken – wij willen het graag, en dus zien wij dat ook? Het lijkt erop dat een gewoon iemand die niet exotisch is bijna nooit wordt gezien als gids.

Antwoord: Jij hebt echt jouw eigen vraag al beantwoord. Het is cultureel en specifiek voor jouw land. Amerikaanse Indianen worden gezien als goede gidsen voor mensen en Amerikanen voelen zich goed bij het idee van een inheemse Amerikaanse gids. Daarom worden gidsen op die manier door velen getekend. Hetzelfde – menselijk vooroordeel – gebeurt ook in andere gebieden waar jullie nooit aan denken. Jullie tekenen bijvoorbeeld engelen met vleugels en een huid. Zij hebben die allebei niet maar in de menselijke cultuur moeten zij dat. Dat is dus menselijk vooroordeel. Een van jullie populairste meesters (Christus) was Joods en had een sterk Midden Oosters voorkomen. Toch wordt hij vaak getekend en geschilderd als een blond iemand met blauwe ogen.

Een Europese artiest kan jouw gids ook tekenen als een meer Bijbelse figuur en een Aziatische artiest kan monniken tekenen. Ieder wordt door zijn cultuur beïnvloed. Maar het is inderdaad zoals het moet zijn want geen mens kan een gids helemaal tekenen.
Maar jullie kunnen ondanks dat wel de liefde en het proces waarderen.

Vraag 149: Glastonbury.
Lieve Kryon: Wil jij alsjeblieft graancirkels verklaren? Wat is hun oorsprong? Wat is hun belang voor de mensheid? Hoe kunnen wij de symboliek interpreteren? Is het verbonden met inter-dimensionaliteit?

Vraag: Lieve Kryon, ik heb een vraag aangaande graancirkels. Wij weten dat sommige van die graancirkels hoaxen (voor de grap gemaakt) zijn maar dat geldt niet voor hen allemaal, met name degene die zo meetkundig complex zijn dat zij niet voor gewone uitleg vatbaar zijn. De vraag is, hoe worden die graancirkels gemaakt en door wie?

Antwoord:

Ik zal jullie nu dit zeggen: (1) Zeker inter-dimensionaal. (2) Van mensen, maar uit een andere tijd. (3) De symboliek is op het 12-delig stelsel gebaseerd. De boodschappen zijn om te helpen vrede op Aarde te krijgen. (4) Ja, er zijn vele grappen hieromtrent.

Vraag 150: Globale opwarming.

Lieve Kryon, ik heb zojuist een artikel gelezen op de website van Drunvalo Melchizedek over het smelten van de ijskappen van de Noord- en de Zuidpool. Hij stelt dat wij een nieuwe ijstijd krijgen, met name hier in Europa en dat dit snel zal gebeuren – misschien zelfs binnen de komende twee jaar. Dat zou betekenen dat het bijna onmogelijk zal zijn om hier in Duitsland en in het noordelijk deel van Europa te wonen.

Ik ben niet iemand die snel in paniek raakt want ik weet wat Kryon hierover heeft gezegd. Voor mij is het niet logisch dat nadat wij vele problemen hebben opgelost en zo goed op weg zijn, er zoiets zou moeten gaan gebeuren.

Antwoord: Dit hebben wij al eerder gechanneld. Wij vertelden jullie dat jullie huidige opwarming een mini-ijstijd zou brengen maar wij zeiden ook dat het niet iets zal zijn dat onhoudbaar voor de mensen is en dat het langzaam genoeg gaat om je erop in te stellen. 

Het past niet bij jullie geweldige plan voor jullie planeet om een situatie te scheppen waarbij hele bevolkingsgroepen worden ontworteld en verdreven. Dingen zijn niet altijd wat zij lijken te zijn en dus stellen wij nogmaals dat niet zo’n vreselijke haast gemaakt hoeft te worden in de komende jaren. Spirit heeft een partnerschap met jullie en wij hebben jullie nodig om je met vrije wil te focussen op vrede op Aarde, niet alleen maar voor overleven op Aarde.