Kryon: Vragen en Antwoorden 151 t/m 175

Kryon: Vragen en Antwoorden
151 t/m 175

Vertaald uit het Engels door Henk Steur.

Alfabetische lijst van vragen en antwoorden.

       ====================================

151. God uitleggen aan kinderen.
152. Graancirkels.
153. Groepen.
154. Haar kleuren.
155. Harmonische Convergentie.
156. Harry Potter. Lord of the Rings.
157. Heb ik Kryon eerder gezien?
158. Hebreeuwse namen van God chanten.
159. Heilige geometrie.
160. Het Boek Maria.
161. Het bovennatuurlijke.
162. Het geboorteproces.
163. Het getal 144.000.
164. Het metrieke stelsel.
165. Het Midden Oosten.
166. Het NU.
167. Het Rastersysteem. 1.
168. Het Rastersysteem. 2.
169. Het Rastersysteem. 3.
170. Het Rastersysteem. 4.
171. Het Rastersysteem. 5.
172. Het Sars-virus.
173. Het Universum.
174. Het Urantia Boek. 1.
175. Het Urantia Boek. 2.

=================

Vraag 151: God uitleggen aan kinderen.
Lieve Kryon, welke woorden kan ik gebruiken om het concept van God en het Al op de beste manier uit te leggen aan mijn kinderen (leeftijden 2 en 3) en wel dusdanig dat zij toegang hebben tot die ideeën en ik een atmosfeer van vrije keuze kweek over deze zaken? 

Antwoord; Geliefde, jouw kinderen weten het al. Dus waarom heb je het niet over wat al duidelijk is? Het is vanuit henzelf al overduidelijk voor indigokinderen (en de meeste kinderen op de planeet zijn indigokinderen) dat er een krachtige, liefhebbende macht is die hun schepping heeft toegestaan.
Begin met de natuur. Dat is een prachtig systeem waar leven is, dood en schepping tegelijk. Laat dat het voorbeeld zijn. Tegelijkertijd ‘voelen’ zij Gaia en de ongelooflijke pracht van alles om hen heen.

Terwijl je dat doet laat je hen ook jouw liefde zien en als je het woord nodig hebt gebruik dan Spirit in plaats van God zodat zij niet in verwarringen komen met wat hun cultuur hen vertelt.
Zij kunnen niet anders dan dit toepassen in hun leven en hun zoektocht naar wat “God” ook voor hen moge betekenen. Hun vrije wil zal versterkt worden door de liefde en de pracht die jullie hen laten zien.

Vraag 152: Graancirkels.
Lieve Kryon: Wil jij alsjeblieft graancirkels verklaren? Wat is hun oorsprong? Wat is hun belang voor de mensheid? Hoe kunnen wij de symboliek interpreteren? Is het verbonden met inter-dimensionaliteit? 

Vraag: Lieve Kryon, ik heb een vraag aangaande graancirkels. Wij weten dat sommige van die graancirkels hoaxen (voor de grap gemaakt) zijn maar dat geldt niet voor hen allemaal, met name degene die zo meetkundig complex zijn dat zij niet voor gewone uitleg vatbaar zijn. De vraag is, hoe worden die graancirkels gemaakt en door wie?

Antwoord: Ik zal jullie nu dit zeggen: (1) Zeker inter-dimensionaal. (2) Van mensen, maar uit een andere tijd. (3) De symboliek is op het 12-delig stelsel gebaseerd. De boodschappen zijn om te helpen vrede op Aarde te krijgen. (4) Ja, er zijn vele grappen hieromtrent.

Vraag 153: Groepen. 
Lieve Kryon, In jouw “Wat gebeurt er” channeling (op de Kryon-website) zeg jij dat ieder van ons een groep heeft of een groep is. Wat kunnen wij doen om deze groep meer in ons dagelijks leven in te passen?
 
Antwoord: Laten wij eerst duidelijk stellen dat JULLIE deze groep zijn. Jullie hebben geen groep. Jullie zijn een groep maar jullie hebben gelijk dat jullie je afvragen hoe je die kunt toepassen. Het proces is er een van het integreren van 4D met de inter-dimensionale JIJ. Het is het werk waard en het is de stootkracht voor alle channelings in het afgelopen jaar.

Het korte antwoord? Elke dag: (1) Vier je leven ondanks alles. (2) spreek elke dag tegen je cellen! Zeg hen hardop wat jouw plannen zijn voor je gezondheid en je verouderingsproces. (3) Uit nooit woorden over jezelf als je niet wilt dat het leger cellen dat jij je lichaam noemt in actie komt. Als jij uit frustratie zegt “Dat gebeurt mij nou altijd!” ontvangen een miljard of zo cellen de boodschap. Kun je het al zien? Zij hebben een bijeenkomst en zeggen: “De baas zegt dat hij wil dat deze dingen steeds gebeuren, laten wij dus aan de slag gaan en het weer laten gebeuren!” Met andere woorden: jullie krachtige energie manifesteert een realiteit die gebaseerd is op wat jullie denken en zeggen. (4) Visualiseer dat je de hand van jouw Hoger Zelf vasthoudt en niet als ‘vanzelf’ door het leven gaat.

Vraag 154: Haar kleuren.
Lieve Kryon, is er een supplement of een voedingsmiddel dat ik kan nemen om mijn haarkleur te herstellen? Ik word steeds witter/grijzer vanaf mijn vijftiende. Haarkleuren is duur en ik ben bang voor wat de chemische middelen kunnen doen na al die jaren van gebruik. (ik ben nu 49) Kan genezing/activeren van mijn DNA mij weer een brunette maken? Of kan ik opdracht geven om blond te worden? Wat zijn de specifieke woorden die ik moet gebruiken om de haarkleur van mijn jeugd terug te krijgen?

Antwoord: Er is chemie die onschuldig is en gebruikt kan worden om je haar te kleuren. (niet verven) Gebruik jouw intuïtie en ‘houd de fles vast’ om te zien of jouw lichaam het ermee eens is voordat het gaat gebruiken. Doe het matig en niet vaker dan wekelijks voor een natuurlijke look. Dat zal ervoor zorgen dat het haar steeds zijn chemische balans kan terugvinden tussen het gebruik. Houd steeds een mimiceremonie om de cellen in je haar te laten weten wat je doet en eer het proces van er jonger uit willen zien. Jouw lichaam zal meewerken door delen van de chemie te accepteren en de rest te zien als afval in plaats van schadelijk.

Zoals bij alle chemische dingen is jouw lichaam jouw partner. Het weet wat jouw intentie is en het zal jou helpen door samen te werken. Als je het lichaamsbewustzijn buiten het proces laat zal het gewoonweg ‘reageren’ in plaats van meewerken.
De andere manier is het vertragen van jouw lichaamsklok, zoals wij al eerder gezegd hebben. Je kunt de attributen van ouder worden vertragen, opschorten en vele attributen van jouw jeugd behouden. Misschien zal een combinatie van de twee jou aanspreken. Elk mens is in dit opzicht verschillend.

Vraag 155: Harmonische Convergentie.
Liefste Kryon, op 28 oktober 2003 was er een massa-uitstoot uit de corona van de zon die rechtstreeks naar de Aarde ging en ook een kleinere op Donderdag 30 oktober. Ik begrijp ook dat er voordien ook verschillende zonnevlammen waren. Toen ik dit voor het eerst hoorde voelde ik direct dat er iets belangrijks aan de gang was en dat ons allen op Aarde een groot geschenk was gegeven. Er kwamen veel vreugde, geluk en dankbaarheid door mij heen. Kun jij ons alsjeblieft meer vertellen over dit fenomeen en zijn effect op ons en de Aarde, spiritueel en fysiek?

Antwoord: Geliefde, gefeliciteerd. Jij hebt de situatie goed gezien. Er zijn veel mensen die angst scheppen over zoiets diepgaands en spectaculairs dat van jullie eigen zon komt. Jij nam daarentegen correct aan dat er feitelijk meer aan de hand was. Laat mij jou een hint geven over wat er gebeurde. Volgens jullie wetenschappers was de laatste keer dat er zoveel zonneactiviteit was, in jullie jaar 1987. Weet je nog wat er toen gebeurde? Het was de Harmonische Convergentie of wat jullie nu 11:11 noemen. Jullie huidige situatie laat jullie de uitlijning ervaren van wat nu de Harmonische Concordantie wordt genoemd. De zonneactiviteit is weer op een hoogtepunt. (een 11-jarige stralingscyclus) en levert energie aan jullie. Dat is geen toeval en het is ook geen toeval dat het nogmaals samengaat met een sterke spirituele gebeurtenis.

Wij hebben het al eerder gehad over het magnetisme van jullie zonnestelsel. Jullie zon is het centrum en straalt informatie naar de planeten. In dit geval beïnvloedt het direct jullie magnetische rastersysteem en het raster doordrenkt jullie bestaan, inclusief de instructieset voor jullie DNA. Dit is de manier waarop de energie van de planeet wordt geplaatst en veranderd, want het menselijk bewustzijn op de planeet bestuurt dat.
Als dingen hetzelfde blijven in het scenario dat jullie hebben opgezet, verwacht dan in 2008 iets anders dan normaal.

Vraag 156: Harry Potter. Lord of the Rings.
Lieve Kryon, dit mag frivool voor jou lijken, maar is misschien toch interessant. Ik vroeg mij af er een reden is waarom de Harry Potter- en Lord of the Rings-films zo enorm succesvol waren? Dank je wel.

Antwoord: Jij hebt het dus gemerkt? Niets dat er nu gebeurt is toevallig, zelfs niet het frivole. Deze verhalen hebben diepgaand te maken met licht en donker. Zij vormen een podium voor diepgaande keuze en voor het definiëren en onderscheiden van licht en donker. Zij vertegenwoordigen in deze tijd een verlangen van de mensheid om ‘van de bank van complexiteit’ af te komen en een lijn in het zand te trekken voor wat correct is voor alle mensen om samen te bestaan. Het vertegenwoordigt het verlangen van de hele mensheid om die plaats te vinden waar de vijand duidelijk is omschreven.

Het vertegenwoordigt ook kennis op een gevarieerd subtiel niveau, onzichtbare energieën. Het opent een doos die voorheen onder het bed stond. Kunnen mensen onzichtbare energie hebben? Is er zoiets als donkere krachten…..ook al is die geschapen door anderen op Aarde?
Wat in het verleden werd verbonden met mythologie of kwade geesten staat opeens in het voetlicht als onderdeel van parabels en allegorieën voor jullie vermaak. Het is ook iets dat algemeen is in parabels. Degenen in die verhalen ‘werken’ gewoon met deze energieën in plaats van ervan weg te hollen en hen de ‘duivel’ te noemen. Heb je dat gemerkt? In de verhalen heeft zelfs het mystieke inderdaad een goede kant!

Velen voelen dat deze geheel nieuwe populariteit van de verhalen gevaarlijk is…..een teken dat de Aarde zich afwendt van God. Anderen zien precies het tegendeel…..dat het er juist om gaat om deze dingen uit de donkere doos van het negeren te halen en hen te zien voor wat zij zijn. Dan, als het allemaal zichtbaar is, zelfs in allegorieën, kan de onderscheidende mens misschien begrijpen dat het allemaal gepast is als het aankomt op spirituele groei en begrip. Als het licht aan is worden zelfs de donkerste objecten zichtbaar. Er zijn geen mysterieuze dingen meer onder het bed verborgen.

Gebruik jouw eigen onderscheidingsvermogen als je kijkt naar deze dingen maar begrijp dat zij een schildersdoek van menselijke ervaring vertegenwoordigen waarvan een deel mythe is en een ander deel niet. De vraag is wat echt is en wat niet, en de antwoorden zouden jullie kunnen verrassen.
Het is waarlijk jullie verlangen om in deze tijden veldslag te leveren met de onzichtbare machten en een glorieuze overwinning te behalen……iets waarvan wij jullie altijd hebben verteld dat het een potentieel was. Het is een veldslag tussen het oude en het nieuwe. En zo begint het.

Vraag 157: Heb ik Kryon eerder gezien?
Lieve Kryon:Heb ik Kryon ooit gezien toen ik hier niet was? Wat doe jij als jij je niet bezighoudt met begeleiden van dit huidige proces van de Aarde? 


Antwoord: (a) Heb jij mij ooit eerder gezien? Ja. Jij kent mij heel goed en je ziet mij iedere keer als je van en naar de planeet gaat. Jullie pakken de handschoen van liefde en omhelzingen op vanuit de energieën van Gaia en van anderen net als ik die ook een deel van de ondersteunende familie zijn. Daardoor kan het zijn dat ik voor velen van jullie zo familiair kan voelen.

(b) Wat zal ik doen als ik jullie niet help? Dat zal nooit voorkomen want de dingen die wij samen doen vormen een bouwproces van bewustzijn van multi-versies die nog niet bestaan en toch bestaan terwijl wij hier spreken.
Denk eraan als een cirkel van liefde die nooit eindigt…..een feest waarvan wij allemaal houden om er deel van uit te maken.

Vraag 158: Hebreeuwse namen van God chanten.
Lieve Kryon, Jij hebt gezegd dat er kracht aanwezig is in het uitspreken van de Hebreeuwse namen van de DNA-dimensies die jij onthult. Kunnen wij het bewustzijn van dit DNA in ons activeren door het uitspreken of chanten van een gebed. Is dit hoe uitdrukking via de stem gebruikt zou moeten worden?

Antwoord:Aan alle Hebreeuwse karakters en vele van de namen van God in het Hebreeuws zijn energieën verbonden. Als zij worden uitgesproken dragen zij een energie waarop Gaia reageert. (tussen twee haakjes, het uitspreken van de Lemurische taal zou nog beter zijn, als je die zou kennen)
Deze dingen zijn voor een mens niet echt nodig om verlicht te worden of om het DNA te verhogen om naar een volgend niveau te gaan. Zij zijn gewoon een deel van een massieve gereedschapkist met energetische attributen die op Aarde zijn om jullie te helpen met je balans.

De enige reden waarom DNA zou reageren op welk geluid dan ook, in welke taal dan ook, door de intentie waarmee jullie het omgeven. Geen karakter of woord in welke taal dan ook heeft kracht van zichzelf. Het uitspreken van welk woord dan ook heeft kracht als het is gecombineerd met wat jullie erover weten, wat het betekent in die taal en wat het voor jullie betekent. Ik weet dat dit niet is wat sommigen van jullie willen horen over deze dingen want er zijn er velen die helemaal zelf energetische attributen stoppen in woorden en tonen. Ook al vind je dat wij ons met onze eigen zaken moeten bemoeien, luister ernaar en wees erdoor beïnvloed.

De echte wetenschap achter het laten klinken van Oude woorden onthult dat echte kracht komt als jullie die klanken combineren met een bewustzijn van actie. Het is dus een echte meditatietechniek en niet alleen een geluid uitbrengen dat ergens naartoe gaat om jou op de een of andere een magische manier te helpen.
Het antwoord is dus dat deze dingen inderdaad spreken tegen het DNA als zij worden uitgesproken of weerklinken. Maar het moet gepaard gaan met intentie. Alle geluid werkt zo en je kunt voordeel hebben door alleen te luisteren en mee te doen zolang jouw intentie op een correcte manier meespeelt.

De krachtigste geluiden die heden te dage zijn gegeven zijn de Oude geluiden, zelfs ouder dan de Hebreeuwse. Deze geluiden werden ontwikkeld voor je lichaam door degenen die in jullie DNA konden ‘zien’ en daardoor wisten wat jullie het beste in balans zou brengen.
Het antwoord op ‘hoe’ is dus alweer…..met intentie!

Vraag: 159. Heilige geometrie.
Lieve Kryon, er is een boodschap die stelt dat heilige geometrie (meetkunde) een op elektriciteit gebaseerde energie is en daarom niet samengaat met Moeder Aarde. Het kan alleen gebruikt worden tijdens de eerste stappen van ascensie. Daarna schept het gebruik ervan ziekte in het lichaam. Wat kun jij hierover vertellen?

Antwoord: Heilige geometrie is een van de meest krachtige Oude energietechnologieën op de planeet. Het gebruik ervan kan jullie je ongemakkelijk laten voelen en misschien zelfs ziek. Toch hebben wij jullie verteld dat de mens hoger vibreert als de ascensie-attributen op hun plaats zijn. Dat loopt meestal in de pas met alles wat jullie doen om spiritueel te groeien, inclusief geavanceerde heilige geometrie. Het is dus aan het individu om het te begrijpen en het gepast te gebruiken.

Dit wordt verzorgd door de wijsheid je vergaart als de ascensiestappen worden bereikt en je klaar bent voor geavanceerde dingen. Als je op school zit en de lessen van de eerste klas niet leert, zal de volgende klas niet goed voor je zijn. Zo gaat het ook bij spirituele groei. Om een algemene regel aan energie te verbinden is als de diepgaande en eindeloze variëteit negeren van de individuele paden en de unieke spirituele groei van elk mens.

Gaia is een energie die weerklinkt met elektrische en magnetische gepastheid. Het is een energie die de mensheid ondersteunt en aangeroepen kan worden om de spirituele groei te ondersteunen. Hij verandert zichzelf als antwoord op het menselijk bewustzijn en is jullie partner. Daarom is het in synchronisatie met geheiligde boodschappen. Heilige geometrie wordt als het goed wordt gebruikt, gevierd door Moeder Aarde. Als het ongepast wordt gebruikt zal het verworpen worden.

Vraag 160: Het Boek Maria.
Lieve Kryon, In een recente channeling vertelde jij over het Boek van Maria en zei dat het verborgen was gehouden maar nu openbaar is. Zal dit soort informatie (en ook andere geschriften die verborgen zijn gehouden) wijd toegankelijk worden voor het publiek? 


Antwoord: Dit boek is van Maria, een discipel van Christus en is niet geheim. Het is er al vanaf 1947. Nu echter begint de informatie een grotere rol te spelen die jullie kunnen onderzoeken als waarheid. Dit is ook een hoofdonderwerp in jullie boeken (Da Vinci Code bijvoorbeeld) en het komt precies op tijd.

Weet dit: de reden voor deze onthulling is tweeledig: (1) Er zit meer aan het verhaal vast dan jullie is verteld en (2) het goddelijke vrouwelijke is een belangrijk deel ervan. De informatie is niet bedoeld om welke religie op de planeet dan ook terzijde te schuiven of iemands geloof te verstoren. Denk er op deze manier over: Wat als God groter is dan jullie werd verteld? Als jullie tevreden zijn met een deel van een groots verhaal, zouden jullie dan ook niet de rest willen weten? Zie het als een uitbreiding van de waarheid, niet als een vernietiger daarvan.

Gezegend zijn de mensen die de hele waarheid zoeken, als kinderen die nieuwe presentjes uitpakken, want het zal hun levens alleen verheffen en hen niet ontdaan laten voelen. Tegen de priesters, dominees en sjamanen zeggen wij dit: Bereid je voor op een completer verhaal…..een dat het veel makkelijker zal maken om uit te leggen aan degenen die de liefde van God zoeken.

Vraag 161: Het bovennatuurlijke.
Lieve Kryon: Hoewel ik niet veel materiaal over bovennatuurlijke zaken heb gelezen zeggen degene die over menselijke onderwerpen gaan niet veel over het gebruik van drugs in onze maatschappij. Wat is de rol van drugs en waarom spelen die zo’n belangrijke rol in onze maatschappij? Hoe ken ik beide uitleggen aan studenten en gebruikers over of zij passen in het grotere schema der dingen. (of niet)

Antwoord: Zoals alle andere dingen op de planeet die het leven veranderen speelt drugsgebruik een gepaste rol. Sommigen noemen het duivel. Als je het goed bekijkt is er vaak een keuze tussen je macht weg te geven aan aardse verlangens of een integriteit van wat gezien wordt als correct en goed. Dit is een klassiek verhaal.
Wat wij zeggen is dat jullie tests nooit zo goed zouden zijn als deze dingen niet zouden bestaan. Het speelt dus inderdaad een gepaste en correcte rol in de aardse cyclus van keuzen. De keuze voor licht of donker is vaak besmeurd door verlangen. Dat is de manier waarop dingen gaan en van de complexiteit van keuze.

Het goede nieuws is dat er voor elke keuze die een leven van verslaving en zorgen schept er ook kracht beschikbaar is om het op te lossen. Er wordt geen verleiding gebracht aan een mens die niet een gelijkwaardige kracht heeft op hetzelfde goddelijke dienblad van keuzen. De mens die zichzelf verheft uit het donker is degene die een licht zal schijnen dat helderder is dan dat van anderen. Dan beginnen jullie te begrijpen waarvoor de test is en waarom die zo is.

Gezegend zijn de mensen die genezing medescheppen voor de substanties die hen verslaafd maken en hun gezondheid vernietigen. Zij zijn vaak de vuurtoren die vele anderen leiden naar de veilige haven van oplossing en herbezinning over de harmonie van het leven.

Vraag 162: Het geboorteproces.
Lieve Kryon, wat kun jij ons vertellen over het geboorteproces vanuit het perspectief van de andere kant van de sluier? Welke stappen moet een ziel zetten om weer te incarneren?

Antwoord: Het is een proces dat zo groots is dat jullie het niet kunnen bevatten. Onthoud: mens zijn is niet jullie natuurlijke staat! Als jullie dus ‘thuis’ zijn is het geboren worden op Aarde als ’naar het werk gaan’ in de ochtend. Soms lijkt het erop dat jullie dagen erg kort zijn, maar jullie gaan graag, en liefdevol, in alle gepastheid.
Zelfs degenen die het potentieel van een vroege of tragische dood hebben gaan vrijwillig en met vreugde. Dood wordt gezien als niets anders dan een overgang…..de ene deur openen en de andere sluiten. Mensheid is een groots experiment en jullie kunnen nauwelijks wachten om weer aan het spel deel te nemen.

Nu, ik zei al dat jullie het niet zouden begrijpen. Het gaat verder dan de reikwijdte van jullie zienswijze. Neem tijd, afstand en lineariteit weg en je hebt wat jullie hemel noemen. Als je naar de Aarde komt verandert alles binnen wat jullie vinden dat ‘normaal’ is.

Vraag 163: Het getal 144.000.
Lieve Kryon, wat zijn precies de 144.000 in de bijbel? Jehovagetuigen gebruiken het getal om ons te laten weten dat alleen maar 144.000 Jehovagetuigen gered zullen worden etc.…….

Antwoord: Klinkt het voor jou logisch dat er bij een wereldbevolking van meer dan 7 miljard mensen alleen maar een fractie daarvan zal worden gered van de eeuwige verdoemenis? Hoe gaat dat samen met de oneindige liefde van God? Toch, als het degenen dient die dit willen geloven, eer hen en hun vrije keuze dan. Zij zoeken naar dezelfde goddelijke antwoorden als jij. En toch moet ’gezond spiritueel verstand’ ook geëerd worden om jou misschien een alternatief te laten overdenken:

Het getal 144.000 is een metafoor voor energie van spirituele ascensie. Het is 12 maal 12. Dit zou jullie het antwoord al moeten geven. Onze boodschappen over de 12 zijn legendarisch en ik zal die niet herhalen. Jullie zien dit cijfer op vele plaatsen. Het is geen letterlijk cijfer van mensen of entiteiten, dagen, etc. Het is in plaats daarvan een merkteken voor jullie voor wat bepaalde energieën op de planeet zijn en de heiligheid ervan. Dat gaat helemaal op voor de nieuwe energieën van het Kristallijnen Raster en van wat er gebeurt in deze nieuwe energieën.

Na zoveel tijd is het nu belangrijker dan ooit om te begrijpen dat veel channelings en geschriften werden gebracht in de vorm van metaforen. De reden zal nu wel duidelijk zijn omdat wij nu de inter-dimensionaliteit van jullie essentie gaan aanbreken, jullie materie en jullie spirituele structuur. Jullie leven in 4D en het universum om jullie heen is in 12D en nog verder. Alles buiten 4D is voor jullie een mysterie. Tijd is geen tijd en de realiteit is zeer vele lagen. Verleden en toekomst zijn gecombineerd en er is geen lineariteit. Daarom wordt spirituele informatie vaak gegeven in een cijfermatige energetische code. Jullie DNA heeft hetzelfde in zich en op een dag zullen jullie dat zien.

Vraag 164: Het metrieke stelsel.
Lieve Kryon: Ik weet dat het aantal mensen dat het metrieke stelsel gebruikt (alles op basis van 10) mij verre overtreft maar ik vraag mij af hoelang wij hiermee nog opgescheept zullen blijven en ermee vastzitten? Door het accepteren van het metrieke stelsel in mijn land gebruik ik in mijn werk iedere dag nog steeds meters, centimeters enz. De rijkdom van het oude (op 12 gebaseerde) systeem voegt iets toe aan onze taal en cultuur dat mij onvervangbaar lijkt
.

Antwoord: Er gaat hier echt om verschillende onderwerpen. Het metrieke stelsel is goed voor het algemene publiek en jouw land is waarschijnlijk wijs om zich daarbij aan te sluiten Het helpt om alles in een (op 10 gebaseerd) systeem te hebben. Het is ook minder verwarrend bij het dagelijks gebruik van wiskunde en het gebruik van maten voor vloeistoffen enz.
Het heeft ook zijn waarde bij sommige onderdelen van wetenschap. Bedenk dat de Amerikaanse Marsonderzoeker het nooit had gered zonder het metrieke stelsel, terwijl jullie in Engeland een ander stelsel gebruiken. (inches, mijlen etc.)

Een deel van de reden waarom jij uitziet naar de rijkdom van het oude systeem is dat het jou niet alleen herinnert aan het systeem waarmee jij bent opgegroeid maar dat het ook schreeuwt om op 12 gebaseerd te zijn! Kijk eens: Jullie regeling heeft 12 inches en een yard is drie voet. Weerspiegel die met de natuur die gebaseerd is op 12. Kristalliseer een druppel water en er zullen 6 punten zijn. Onderzoek een sneeuwvlok en je zult de basis van 6 en 12 zien. Biologen weten dat DNA in groepen van 4 en 3 voorkomt en de westerse muziek heeft 8 noten in een octaaf. Jullie kompas heeft 360 graden en de oudste wetenschap (astrologie) op de planeet heeft 12 huizen of groepen van activiteiten rondom de bewegingen van de planeten. Ga ver genoeg terug en julliezullen ontdekken dat de Oude beschavingen (Sumeriers) het ook gebruikten. Het is, zoals wij al eerder hebben gezegd, allemaal intuïtief en het is meer werk voor degenen die gewend zijn met hun vingers en tenen te tellen. (glimlach)

Vraag 165: Het Midden Oosten.
Lieve Kryon, ik weet dat jij hebt gezegd dat er voor het jaar 2008 niets zal veranderen in het Midden Oosten maar ik vroeg mij af of de verkiezingen in Palestina en Irak de potentiëlen hebben beïnvloed? Hoe zit het met wat er in Syrië gebeurt? Kunnen dingen sneller gebeuren dan verwacht? God zegene jou.

Antwoord: Deze dingen die jij hebt aangekaart zijn allemaal onderdeel van het potentieel dat wij jullie gaven. Zij liggen precies op schema en zijn ontwikkeld binnen het schema van de energie die jullie hebben opgestart en de data die wij jullie gaven. Er is een mannelijke leider die binnenkort zal worden vervangen en dat is ook een onderdeel van het scenario dat wij jullie hebben gegeven.

Vraag 166: Het NU.Lieve Kryon, ik kom uit Nederland en begrijp iets niet in de lessen van Lee. Als feitelijk alles in het NU is – het verleden, het heden en de toekomst – is het dan niet mogelijk om, misschien in een andere dimensie, om het verleden te veranderen? Misschien niet voor onszelf (in deze tijd van leven) maar bijvoorbeeld voor de Aarde? 

Antwoord: Geliefde, jij stelt de ‘vraag der vragen!’ Het korte antwoord is Ja….zowel voor jullie als voor de Aarde. Al meer dan een jaar leren wij jullie de niet-lineaire, inter-dimensionale informatie. Het is voor jullie niet volledig te begrijpen omdat jullie denken dat jullie alleen begrijpen hoe tijd en realiteit werken. Jullie denken dat het verleden het verleden is en dat de toekomst onbekend is. Jullie begrijpen niet dat zij allemaal EEN zijn en toch variabel zijn……allemaal.

Opeens vraagt jullie wetenschap zich de vraag af: “Als een mens er niet is om iets te observeren, gebeurt het dan wel?” Dat is het soort vragen dat gewoonlijk op een esoterisch feestje voorkomt……niet een echte vraag. Maar de realiteit van deze vraag bekruipt langzaam de beste denkers op jullie planeet en de vragen worden reëel en belangrijk.
Zou het kunnen dat jullie menselijke realiteit variabel is en alles beïnvloedt wat jullie zien en doen? Kan jullie tijd variabel zijn en beïnvloed worden door wat jullie zien en doen? Het antwoord is altijd al JA geweest. Het begrijpen ervan is bijna onmogelijk als jullie rondlopen in een lineaire 4D-wereld.

Denk je eens een cirkel van realiteit in. Jullie lopen in die cirkel. Het verleden is waar je hebt gelopen maar de toekomst is ook waar je al hebt gelopen. (de cirkel) Ondanks dat je niet weet wat de toekomst zal brengen liggen de potentiëlen wel voor je omdat jullie de cirkel eerder hebben belopen en de energie er nog steeds is en regelt en beïnvloedt wat er ‘zou kunnen zijn.’ Als jullie stoppen en beslissen om de andere kant op te gaan (wat in NU-TIJD heel goed mogelijk is, veranderen de potentiëlen van waar jullie daarvoor liepen. Er zijn tegenstellingen en raadselachtige zaken als jullie dit bezien vanuit jullie lineaire tijd. In de NU-tijd is er gewoon een andere realiteit om te ervaren.

Weet dit: Wat jullie vandaag doen en de beslissingen die jullie hebben genomen in het nabije verleden hebben altijd de toekomst van de Aarde gevormd en door dat te doen werd ook het verleden veranderd. Niet in de geschiedenisboeken maar in de energie die er schijnbaar werd gepresenteerd en uitgevoerd. Wat betekende dat voor jullie waar leidt dat naartoe? In een realiteit leidde het naar Armageddon. In jullie huidige realiteit leidt het naar oplossingen! Vertel mij nu eens…..wat is er veranderd? De antwoorden? Zowel het heden, het verleden en de toekomst. Bedenk dit de volgende keer als je jezelf weer vertelt dat het verleden het verleden is.

Vraag 167: Het Rastersysteem. 1.
Hi, Kryon, waar kan ik een kaart vinden van het nieuwe rastersysteem?

Antwoord: Op dezelfde plaats als waar je de oude hebt gevonden. Als je het hebt over het nieuwe magnetisme zit hij binnen jullie geografie. De veranderingen zijn goed gedocumenteerd. Als je het hebt over de spirituele kaart, die zit in jullie DNA……maar is veel moeilijker te pakken te krijgen. (glimlach)

Vraag 168: Het Rastersysteem. 2.
Lieve Kryon: Als meester van het magnetisme, kun jij informatie geven over de effecten van elektromagnetische velden op edelgassen en hoe deze effecten zijn verbonden met het Kosmische Raster?

Antwoord: Onthoud dat er een groot verschil is tussen het magnetiseren van gas en het laten reageren van een gas op een magnetisch veld. Edelgassen als helium en krypton zijn waardevol uit magnetisch oogpunt omdat zij niet heen en weer ‘geduwd’ kunnen worden. Dit is niet echt een link naar het Kosmische Raster.

De echte link met het Kosmische Raster is een nog te bouwen apparaat (op deze planeet) dat magnetische velden moet scheppen met een speciale relatie met elkaar, als zij fijn zijn afgestemd. Dat vraagt bijna om een gas dat feitelijk wel kan worden gemagnetiseerd. Op dit moment is dat cesiumgas. Als hint hiervoor vragen wij jullie te kijken naar verstrengeling en ook om geen oordeel te hebben over de temperatuur die dit gas wel of niet moet hebben. Als het goed wordt gedaan zullen deze multiple magnetische velden een inter-dimensionaal veld scheppen dat het Kosmische Raster zal dwingen om erbij betrokken te zijn. Denk je eens in……stuwkracht zonder invloed van zwaartekracht.

Vraag 169: Het Rastersysteem. 3.
Lieve Kryon, ik heb wat gelezen over het web van bewustzijn uit de boodschappen van Thomas van James Twyman. Hij zei dat dit web nu compleet is en het een cruciale tijd is voor het mensdom om te beslissen welk pad zij zullen nemen om vooruit te komen. Hij heeft het ook over de ‘psychische’ kinderen en ik heb zelfs al gehoord dat zij ‘paarse’ kinderen worden genoemd. Ik kan alleen maar bevroeden dat het de indigokinderen zijn waar jij zo vaak over hebt gesproken. Deze ‘psychische’ kinderen zenden dezelfde boodschap uit over de hele aardbol.

Jij zei dat het raster compleet zou zijn aan het einde van dit jaar (2002) en dit bewustzijnsweb zou een merkteken zijn maar ook een waarschuwing. Twyman zegt dat nu dit web is geactiveerd, het vereist, misschien wel dwingt, dat er antwoord op komt. Het completeren van het web betekent dat vanaf nu onze keuzen van ons groepsbewustzijn helder en duidelijk (moeten) zijn.

Mijn vraag is: Is het bewustzijnsweb hetzelfde als het magnetische raster dat jij hier bent komen opbouwen? Is dit het Kosmische Raster? De dingen gaan nu erg snel en ik probeer heb bij te houden!

Antwoord: Ja. Alles wat jij hebt gezegd over deze channeling klinkt door in de vorige boodschappen. Kijk naar de antwoorden hierboven. Zij spreken over het nemen van beslissingen……van de bank af te komen en het kiezen van energieën. Het web is het raster en het Kosmische Raster. Zij kunnen net zo min gescheiden worden gezien als de chemie in de lucht die jullie inademen. Jullie ademen verschillende basiselementen in. Welk ervan doet nu het ‘echte werk?’ Het is zo onderling vermengd dat jullie het gewoon ‘lucht’ noemen. Het is tijd om ook op die manier naar spirituele zaken te kijken. Stop met het verdelen in wat is wat en ga door met het geheel te zien.

Vraag 170: Het Rastersysteem. 4.
Lieve Kryon, Het raster is bijna klaar en zal worden geactiveerd aan het einde van 2002. Wat zullen de effecten hiervan op ons zijn? Zullen wij ons anders voelen? PS, bedankt voor het verbazingwekkende werk dat jij doet!

Antwoord: In de afgelopen jaren hebben wij alleen het podium opgebouwd voor wat het potentieel voor de Aarde is. Wij vertelden jullie dat het magnetische raster de motor is voor cellulaire communicatie. Wij hebben ook gezegd dat het raster verantwoordelijk is voor de hulp bij het opzetten van de sluier……jullie dualiteit.

Als het klaar is begint het leerproces. Wat heeft het beïnvloed en hoe kunnen jullie nu deze nieuwe geschenken en gereedschappen gebruiken die er nu zijn? Wat zijn de nieuwe attributen? Zullen jullie je anders voelen?
Jullie zouden het nu al moeten voelen! Velen hebben geklaagd dat wat zij als spiritualiteit voelden nu bij hen verdwenen is. Dat zal stoppen als de rasters op hun plaats zijn en stabiliteit brengen voor jullie spirituele proces. Weldra zullen jullie je prettig voelen met de nieuwe gevoelens.
Dit zijn de echte boodschappen van Kryon. In 2003 zullen wij beginnen met het beschrijven van wat de nieuwe attributen van het raster zijn.

Vraag 171: Het Rastersysteem. 5.
Lieve Kryon. Wat is de connectie tussen Reiki en andere Oude genezingspraktijken met het elektromagnetische raster? Geven beide bronnen toegang tot dezelfde universele helingenergie?

Antwoord: Het raster van de Aarde en alle veranderingen die hebben plaatsgevonden hebben de voor de mens de mogelijkheid verhoogd om de gereedschappen voor genezing te gebruiken. Welke methode ook, aanraking, Reiki, EMF, of de vele daarvan afgeleide manieren die geen naam hebben……worden allemaal verhoogd door de mogelijkheid van de mens om hen beter te begrijpen.

Bedenk dit: Het zijn allemaal energietechnieken. Zij raken allen op een bepaald niveau het raster. Ook al lijken zij voor jullie verschillend en ook al vertellen er een paar dat zij geen relatie hebben moeten jullie weten dat zij allen de kern van jullie realiteit raken…….jullie spirituele verbinding met wat jullie God hebben genoemd.
Daarom zijn zij allemaal op een bepaalde manier verbonden. Sommige van de systemen zijn meer ontwikkeld dan andere. Sommige tappen van verschillende kanten van de energie en anderen worden pas ontwikkeld.

Daardoor zal het Oude uiteindelijk worden gezien als kernstukjes van de puzzel in plaats van met elkaar te wedijveren. De wijzen onder jullie zullen begrijpen dat jullie kijken naar identieke energieën van God in verschillende vorm gegoten waarvan sommige er alleen maar op wachten om met de anderen samen te werken. Wij gaan door met jullie allen te bemoedigen om uit je 4D tijdgeest te gaan…..de oude manier die jullie vertelde dat je alles in verschillende doosjes moet doen en hen verschillende namen moest geven. De Aarde heeft dit met God gedaan. Hoe heeft dat jullie gediend? Het antwoord? Dat heeft het niet!

De liefde van God is universeel en is het kernonderwerp. Het kan niet gespleten of verdeeld worden. Vier de systemen en kijk naar degenen die genezing naar een nieuw inter-dimensionaal niveau brengen. Kijk naar degenen die ‘afstemmen’ op een nieuwe tijdgeest van menselijke schaalverdeling.

Vraag 172: Het Sars-virus.
Lieve Kryon: Ik ben allang fan van Kryon en herinner mij dat ik informatie heb gelezen over komende epidemieën. Ik zou iets willen weten over SARS. Wat is de betekenis ervan? Waarom en hoe kon het zich ontwikkelen? Wat kunnen wij ervan leren? Moeten wij onszelf ertegen beschermen of moeten wij vertrouwen op ons immuunsysteem zodat wij ermee om kunnen gaan?

Vraag: Lieve Kryon: Kun jij ons iets vertellen over het nieuwe SARS-virus, de oorsprong ervan en of er een geneeswijze voor gevonden zal worden? Het lijkt erop dat het een groot probleem schept in Azië (en vele andere landen) en wij hopen dat de situatie snel onder controle zal komen.

Antwoord: SARS is niet anders dan AIDS in die zin dat de wortels ervan te maken hebben met de vernietiging van jullie natuurlijke bronnen. Ook al mag dat nu obscuur lijken, op een dag zal dit duidelijk worden en zal het spoor van SARS leiden naar die gebieden waar oerwouden worden weggevaagd.
Als de mensheid niet de ervaring van nieuwe ziekten wil hebben waartegen zij moet vechten met toenemende moeilijkheden en grote menselijke opofferingen, moet zij begrijpen dat er een balans is in de oerwouden van de Aarde die onaangeraakt moet blijven. Deze gebieden zijn uitgebalanceerde systemen geweest, lang voordat de mensen er kwamen en zij zullen geen schade toebrengen zolang zij alleen gelaten worden. Als jullie deze heiligdommen van ecologie echter binnenvallen zullen virussen die al eonenlang in balans waren de mensheid nu ontdekken.

Kun je ervan genezen? Ja. Dat geldt ook voor AIDS. Maar zelfs nadat zij zijn genezen zal elk virus een verrassing zijn en zal onderzoek weer van voren af aan beginnen voor elk van hen. Waarom in plaats daarvan de bossen niet eren en hen met rust laten?

Vraag 173: Het Universum.
Lieve Kryon, ik heb zojuist een passage gelezen in Kryonboek 10 die de vorm van het universum beschrijft. Als het universum is gevormd als een donut en het aan de binnenkant en de buitenkant zit van een ‘fietsband’, wat bestaat er dan in het centrum van de donut en buiten de vorm zelf? Is het misschien een universum in een andere dimensie die wij niet kunnen zien in ons 4D?

Antwoord: Het is jullie dimensionaliteit en het vooroordeel dat vereist dat je op de een of andere manier voelt dat ‘ruimte’ ergens mee gevuld moet zijn. Onze beschrijving van de samengepropte ‘fietsband’ was het beste dat wij hadden in jullie 3D-zienswijze dat een inter-dimensionale vorm zou beschrijven. Je zou net zo goed kunnen vragen: “Wat bestaat er binnen de ruimte tussen de nucleus van het atoom en de elektronnevel?” Wat er in het centrum van de donut bestaat is dezelfde vraag.
Het antwoord is dat jullie leegte zien in een 3D-vorm terwijl zoiets echt niet bestaat. Het is gevuld met een kwantumstaat van zijn die onderdeel is van een ‘verstrengelde’ energie. Er is echt nergens lege ruimte. Het is gevuld met de energie die de lijm van het universum is.

Vraag 174. Het Urantia Boek. 1.
Lieve Kryon: Kun jij alsjeblieft jouw mening geven over het Urantiaboek? 


Antwoord: Lieve intuïtieve mens, jij zult van mij nooit een oordeel horen over deze dingen. Spirit heeft geen meningen, alleen eer voor degenen die zoeken naar verborgen waarheden. Toch zul jij mij metaforen rond dingen horen geven voor jullie zelfonderzoek. Het Urantiaboek wordt geacht een ‘geschiedenis te zijn van al dat was.’ Je zou kunnen zeggen dat het aangeeft ‘hoe de dingen werkten.’ In ontelbare channelingen hebben wij jullie gevraagd: Als jullie honderd boeken hebben over de zorg en voeding van een slapende mens en die mens opeens ontwaakt en de kamer verlaat, wat ga je dan doen met die boeken? Zij kunnen accuraat zijn maar voor welke realiteit?

Onze lering is dit: in een andere tijdgeest waren de beschrijvingen geldig en heilig en correct. In een nieuwe tijdgeest verandert zelfs de geschiedenis! Wij hebben die vreemde dingen eerder beschreven, van veranderen van het verleden door een verhoging van dimensionaliteit…..die smeekt om de vraag van wat ‘realiteit’ echt is. Nu beginnen zelfs jullie beste natuurkundigen dezelfde vragen te stellen.
Wij zeggen dus dit. Geef de meest diepgaande Oude geschriften terug aan de tijden en de attributen die bestonden toen zij werden geschreven. Neem de ruimte om de realiteit te veranderen en nieuwe handleidingen te schrijven in de tijdgeest waarin jullie nu zitten. Dat zullen jullie volledig begrijpen dat alle boeken gepast waren voor hun tijd.

Hint: Alles verandert als jullie realiteit verandert. Verleden……heden……toekomst. Waar zijn dus de boeken die jullie nu zouden kunnen volgen? Misschien zitten zij in jullie en zijn zij klaar om naar buiten te komen als diepgaande lessen voor de mensheid?

Vraag 175: Het Urantia Boek. 2.
Lieve Kryon, ik heb jouw boodschappen gelezen en heb ontdekt dat er dezelfde Geest van de Waarheid in zit als in het Urantiaboek. Toch heb ik moeite met het concept van reïncarnatie omdat dit in conflict lijkt met deze twee bronnen. Het Urantiaboek stelt dat menselijke zielen niet reïncarneren. Hoe kan ik dit rijmen met de informatie die jij geeft over reïncarnatie? Elk inzicht wat jij geeft zal door mij worden gewaardeerd. 

Antwoord:Het is semantisch. (volgens de leer der betekenis van woorden) Gebruik jouw logica niet om de werking van Spirit te bevatten. De menselijke ziel is menselijk, net zoals de zin suggereert. Reïncarnatie volgt een uniek engeldoel dat komt en gaat van de Aarde. Elke keer pikt het een menselijke ziel. Je zou dus kunnen zeggen dat een menselijke ziel elke keer uniek is voor ieder mens. 

Raak niet verward over deze concepten . Ga in plaats daarvan naar binnen en zie dat je al vele malen op de planeet bent geweest en accepteer dat er een systeem is dat geëerd en gerespecteerd wordt – een systeem waar jij het mee eens was en aan meedoet. Voel de vrede en de liefde van God die zorgt voor zoiets groots zodat jullie kunnen doorgaan met het helpen van de planeet. Moet je dit een naam geven en het in je eigen structuurdoos stoppen om erin te geloven?
Als dat zo is zal die doos erg leeg blijven.