Kryon: Vragen en Antwoorden 251 t/m 275

Kryon: Vragen en Antwoorden
251 t/m 275

Vertaald uit het Engels door Henk Steur.

Alfabetische lijst van vragen en antwoorden.

====================================

 1. Mede-scheppen. 1.
 2. Mede-scheppen. 2.
 3. Mede-scheppen. 3.
 4. Mede-scheppen. 4.
 5. Mede-scheppen. 5.
 6. Mede-scheppen. 6.
 7. Meer bronnen dan Kryon.
 8. Meer zandkorrels dan sterren?
 9. Menopauze.
 10. Mens en universum.
 11. Mensen deel van God.
 12. Menselijke schoonheid.
 13. Merkabah ademhalingstechniek.
 14. Mineralen.
 15. Moeder en ziek kind.
 1. Mount Shasta.
 2. Multiple Sclerose.
 3. Muziek. 1.
 4. Muziek. 2.
 5. Muziek. 3.
 6. Naaktheid.
 7. Negatieve entiteiten.
 8. Nesara.
 9. Nieuw melkwegstelsel.
 10. Nieuwe taal.

====================================

Vraag 251. Mede-scheppen. 1.
Lieve Kryon: Ik heb mijn hele leven gevoeld alsof er een zwarte deken om mij heen ligt. Wat ik ook doe of hoe ik ook probeer om een verandering in mijn leven mede te scheppen, het lijkt erop dat ik in cirkels rondloop waar ik niet uit kan komen.

Ik wil mijn realiteit veranderen maar het lijkt erop dat ik niets verkeerd doe. Kun jij mij alsjeblieft de juiste dingen vertellen die ik moet doen?

Vraag:
Lieve Kryon, ik ben een lichtwerker en mijn grootste ideaal is vrijheid voor anderen en mijzelf. Ik doe elke dag een beroep op mijn kracht om te manifesteren, maar niets schijnt er in mijn leven te werken. Wat doe ik verkeerd, mijn vriend?

Antwoord:

Het is tijd om te stoppen met het proberen en het gewoonweg te ‘doen’. Velen van jullie zijn op de planeet geboren met een hoge energie maar op een Aarde met een lage vibratie. Niets werkt er in dit scenario. Velen van jullie bevinden zich in deze situatie zodat nu de nieuwe energie er is en jullie die herkennen, jullie een zucht van verlichting slaken. Jullie beschouwen die als ‘van jullie’ en beginnen ermee te werken. Als je echter voelt dat er geen hoop is zullen jullie nooit manifesteren binnen die energie waar jullie op hebben gewacht.

Je kunt geen vredig mens scheppen in een lichaam van iemand die ervan overtuigd is dat hij waardeloos is. Begin dus met een houding van iemand die dat niet doet. Verklaar jezelf openlijk vrij van deze vloek voor het leven. Wat er ook om je heen gebeurt of wat je ook denkt dat er niet gebeurt, begin jouw nieuwe realiteit te scheppen door tegen Spirit en de energie van de Aarde te zeggen dat je bent ‘aangekomen’ en nu compleet bent.

Dit mag komisch voor jullie lijken omdat de oude energie om je heen vastzit. Maar dit is het zaad dat jullie in staat zal stellen om langzaam in beweging te komen. Het gigantische schip dat jarenlang in de modder heeft vastgezeten zal het moeilijk hebben om zich te bevrijden, hoe groot en sterk de motor ook wordt. Maar als het schip eenmaal vrij is, let dan maar eens op!

Vraag 252. Mede-scheppen. 2.
Wat gebeurt er met een persoon die oud is maar wil veranderen? Blijft de oude persoon steeds binnenin of moet hij/zij naar een nieuw niveau gaan? Ik heb vele fouten gemaakt in mijn leven maar heb ook veel bevredigende dingen bereikt. Ik wil graag de goede dingen die ik heb bereikt behouden maar ik wil graag de misstappen die ik heb gemaakt oplossen en een persoon worden die zich gewenst en waardevol voelt. Als ik verander, wat gebeurt er dan met de goede dingen die ik wil behouden?

Vraag:

Lieve Kryon, wat is het belang van het feit dat ik na steeds meer zoeken nog steeds geen werk heb gevonden? Ik heb mij in mijn hart gericht op het helpen in deze wereld en ik wil voor mijn kinderen mijn leven veranderen, maar soms vraag ik mij van alles af. Hoor ik wel op deze wereld thuis?

Vraag:

Lieve Kryon, ik heb moeilijkheden met mijn recente verleden (dat direct in relatie staat met mijn zelfwaarde) dat zoveel invloed heeft op mijn heden dat het lijkt alsof ik ben gegrepen door een tornado en niet in staat ben om te zien waar ik ben en waar ik naartoe moet gaan.

Ik ben zeer verward omdat ik voel dat ik niet vooruit ga. In feite heb jij eens gezegd dat niet iedereen die voor ascensie heeft gekozen ook succesvol zal zijn, en inderdaad, ik voel dat ik er naast ga grijpen.

Antwoord: 

Er zijn er veel, zo niet de meesten van jullie, die zijn belast met een basisthema. Jullie zijn geboren in een energie op deze planeet die niet was gebalanceerd op de afdeling ‘zelfwaarde’. Voeg daarbij dat jullie religieuze leiders jullie vertelden dat jullie waardeloos waren! Dit is een berg om te beklimmen en het beïnvloedt jullie grotelijks. Ik heb dit gebracht op een stap voor stap manier en ik bied jullie deze boodschap aan zodat jullie uit de kuil van depressieve zelfwaarde kunnen klimmen. Het wordt tijd en ik denk dat jullie dat weten. Kijk ook naar de boodschap die ik hierover heb gebracht: Http://www.kryon.com/k_chaneldelmar03.html]

Vraag 253. Mede-scheppen. 3.
De mystieke leringen hebben ons geleerd om onweerstaanbaar te streven naar bezit van materiële (en spirituele) dingen omdat dit de geest nooit zal toestaan te rusten en het echte Zelf te laten doorkomen.

Zal dat niet het vuur doen oplaaien van de altijd dorstige geest en ons verder wegbrengen van het centrum binnenin? Als iemand een mooie auto mede-schiep uit hebzucht heeft hij zijn hebzucht beloond zien worden en dat stimuleert hem weer om dit vaker te doen. Hoe kan hij spiritueel gezien profijt hebben van zijn actie? En, hoe staat overvloed in relatie tot geluk? Volgens mij gaat het om hoeveel wij willen om ons gelukkig of ongelukkig te maken.

Antwoord:

Dit zijn jouw eigen gedachten die ‘mede-scheppen wat je wilt’ hebben geïnterpreteerd als het hebben van een grote auto of de hang naar het vergaren van vele materiële zaken. Dat was nooit de boodschap van Kryon. De geascendeerde meesters (wat wij de lichtwerkers noemen) mede-scheppen spirituele balans. Zij mede-scheppen constant de liefde van God in hun levens. De doelen van mede-scheppen hebben wij al vaak genoemd en zij behelsden nooit materiële zaken. Het waren vrede, gezondheid, wijsheid, geluk, lang leven en een overvloed van benodigde onderwerpen binnen een specifieke cultuur om comfortabel te kunnen leven. De kracht van mede-scheppen is iets dat geschonken is aan degenen op een spiritueel pad die de wijsheid hebben om te weten waar zij om vragen. Het is geen uitnodiging om auto’s te verzamelen.

Als je moet werken om je kinderen te voeden ligt een baan binnen de spirituele puurheid van mede-scheppen. Dat is geen verzamelwoede. Als je moeilijkheden hebt binnen de familie of binnen een relatie is het niet hebzucht dat daar harmonie en vrede schept. Het is tijd om je gezonde verstand te gebruiken. God wil niet dat jullie in armoede of problemen moeten leven want dat doet geen recht aan jullie pracht als schepsel van God op de planeet en het dient ook niet het werk waarvoor jullie hier zijn. Om altijd hongerig en dakloos te zijn en altijd bezig te zijn om te overleven, helpt niemand, waar dan ook. Dit is niet wat de meesters voor jullie hebben gewild.

De definitie van overvloed is gegeven als: voeding. Jullie kunnen zelfs lezen hoe dit werkte bij de Israëlieten in de woestijn. Zij werden jarenlang iedere dag gevoed door God. Als je kijkt naar de pakhuizen waar dit vandaan kwam zou je kunnen zeggen dat zij meer dan overvloed hadden! Dat hebben jullie allemaal omdat wij jullie in het NU zien. Overvloed is dus het pakhuis van God, en dus is het jullie familie. Het was nooit bedoeld om te verzamelen en materiële dingen mede te scheppen. Ga de Kryon-boodschappen lezen met onderscheiding en spirituele wijsheid. Het zal jullie beter passen……en ook degenen om jullie heen.

Vraag 254. Mede-scheppen. 4.
Lieve Kryon, hoe kennen wij het verschil tussen medescheppen door gedachten en door intuïtieve gedachten? Als er iets gebeurt vlak na dat ik eraan gedacht heb wordt ik verward omdat is niet weet of ik het nu onbewust schiep of dat ik gewoon een intuïtieve gedachte had gehad. Kan dit een aspect zijn van de Derde Taal?

Antwoord:

Wat kan jou het schelen? Begrijp jij niet dat echt medescheppen een automatische toestand van energie om je heen is die jullie helpt om gepastheid in je leven te manifesteren? De meesters bleven niet zitten om mede te scheppen. Elk van hen liep rond, de Aarde kende hen en hun gedachten werkten om hun meesterschap te scheppen. De natuur zelf kende hen!

Dus ja, het is de Derde Taal maar het is ook een deel van een intuïtief proces van gedachten wat wij leren als medescheppen. Begin te begrijpen dat zij zeer, zeer verbonden zijn….als zij al niet hetzelfde zijn.

Vraag 255. Mede-scheppen. 5.
Lieve Kryon, jij hebt gezegd dat wij wat desoriëntatie kunnen verwachten als wij ons vibratieniveau verhogen. In het afgelopen jaar is mijn leven steeds uitdagender geworden door werk, ondernemerschap, investeringen, huwelijk en een eenjarig kind.

Dagelijks doe ik aan medescheppen door bewust te zijn van mijn contract, harmonieus te leven en overvloed. Hoe kan ik zeggen dat ik dit kwijtraak? Zijn mijn gevoelens van desoriëntatie (soms woede en verwarring) een resultaat van energiewerk of stress?

Dank je. George.

Antwoord:

Jouw vraag is feitelijk een hele goede. Wij hebben aangegeven dat totdat het raster gereed is, en zelfs tot op bepaalde hoogte daarna, spirituele groei desoriëntatie kan geven. Toch zijn er grote verschillen tussen stress door uitdagingen en die door spirituele groei.

Woede is geen resultaat van spirituele desoriëntatie. Ook zijn er geen grote ziekten. Uitdagingen door spirituele groei zijn bijna altijd degene die verwarring veroorzaken over een doel, niet weten wat het volgende is, problemen met beslissingen……soms energieniveaus, maar geen ziekten. Als je van het ene niveau naar het andere gaat zijn er soms tijden waarop de dingen niet helder zijn. Deze dingen eindigen altijd met het in balans brengen van zichzelf maar in de laatste paar jaren zijn zij veel acuter geworden. Degenen die hun vibratie omhoog hebben gebracht in die jaren weten precies wat ik bedoel!

Boosheid en ziekte zijn tekenen van stress. In jouw specifieke geval ken jij het antwoord al. Neem meer tijd om iets creatiefs te doen, zoals manieren om te ontspannen! Ja, jij bent momenteel veel te veel bezig. Nogmaals, mijn lieve vriend…..dat wist jij al, nietwaar?

Vraag 256. Mede-scheppen. 6.
Lieve Kryon, ik leerde Kryon in 1995 kennen en las de boeken 1, 2 en 3. Ik begon ze te lezen op 1 november om 11 uur in de ochtend. Ik had juist een zware breuk in mijn relatie achter de rug en verloor mijn mooiste baan van allemaal door een afvloeiing. Het is nu zes jaar later en ik heb gedaan wat ik voelde dat ik moest doen om te scheppen nadat ik daarvoor de intentie had afgegeven: een goed inkomen en een liefhebbende partner in mijn leven. Mijn inkomen is nauwelijks genoeg om rond te komen en mijn liefhebbende partner blijkt elke keer weer een miskleun te zijn als er een in mijn leven verschijnt Help mij alsjeblieft. Wat kan ik doen? .

Jean E.

Antwoord:

Elk menselijk pad is verschillend en heeft zijn eigen timing voor medescheppen maar jij geeft de juiste energie. Wij hebben informatie gegeven over wat er op de planeet in het algemeen gebeurt voor velen van jullie: Het raster zal dit jaar compleet zijn. (2002) Daardoor komt er een stabielere manier voor het communiceren met Spirit en ook een helderheid die er voordien niet was.

Vier jouw leven elke dag en visualiseer dat je tevreden bent. Geef Spirit geen agenda over wat jij denkt dat er nodig is. Laat de pracht van jouw Hoger Zelf iets medescheppen dat nog beter is! Er wordt veel van jou gehouden.

Vraag 257. Meer bronnen dan Kryon.
Lieve Kryon: Ik heb alle boeken van Kryon gelezen en heb jarenlang spiritualiteit bestudeerd. Onlangs zag ik het boek: “Een cursus in Wonderen.” terwijl ik het boek “De verdwijning van het universum” aan het lezen was. Nu zit ik in een moeilijke situatie. Het lijkt mij dat er veel overeenkomsten zijn met jouw materiaal maar er is ook veel dat niet in lijn is met het Kryonmateriaal.

”Een cursus in wonderen” (ACIM) zegt dat het ego verantwoordelijk is voor onze problemen, deze wereld is een illusie en daarom is alles illusie. ACIM zegt dat God dit universum niet schiep maar dat wij dat deden met onze geest/ego door afscheiding van God. Het ego houdt de voortgang van dit universum gaande. Mijn vraag is: zou ik dit moeten volgen en een cursus bestellen? Is dit het moment waarop de student er klaar voor is en er een leraar tevoorschijn komt? Of is dit iets om mij af te houden van mijn pad van verlichting?

Antwoord: 

Waarom ben jij verrast dat andere bronnen net zo klinken als Kryon? Ik vertegenwoordig de Bron en deze dingen zouden overal zo moeten zijn.

Wij gaven jullie in onze boodschappen veel om over na te denken. Als jullie verschillen tegenkomen bemoedigen wij jullie om alles te bestuderen wat er voor jullie verschijnt en om dan je eigen onderscheidingsvermogen te gebruiken om te beslissen wat je ermee zult doen.

Maar tegelijkertijd proberen wij jullie begeleiding te geven bij jullie onderscheiden waar jullie misschien niet aan gedacht zullen hebben/ Als jullie worden geconfronteerd met andere dingen die heel verschillend zijn nemen jullie beslissingen op grond van de dingen:

1. Maakt het de mens mooier of doet het hem geen recht? Menselijke zwakheid hoort ook bij de test. De vraag is dus: laat de studie zien hoe de mens kan uitstijgen boven de details en een goddelijk doel scheppen? Zo niet, wat is dan het doel?

2. Hoed je voor een studie of proces dat je kracht of de potentiële kracht van de mensheid om vrede op Aarde te scheppen, wil beperken. Als de studie jou onder druk zet of leert dat ‘alleen anderen die sterker zijn dan jij’ dit kunnen doen, ren dan de andere kant op.

3. Drukt de studie het emotionele Zelf uit en spreekt hij over de kracht van de liefde? Hoed je voor alles dat zo intellectueel is dat het emotionele Zelf wordt gezien als zwak, want dit is niet zo. Onthoud dit: God is Liefde. En Vreugde is een product van die liefde. Daarom zijn jullie zowel emotionele schepselen als intellectuele; en de balans van de twee is de sleutel tot een verlicht Zelf.

4. Vereist de studie dat je alles moet weggeven dat je nerveus maakt? Onthoud: God zal je nooit vragen om buiten jouw eigen integriteit te gaan.

Geliefden, er zijn vele wegen die leiden naar een verlicht mens. Als jullie op die weg verschillen in de details (wat gebeurde er wanneer, of wie deed dat of dat, of wanneer….) maakt dat voor God niets uit. Van belang is dat jullie uiteindelijk de pracht van het menselijk potentieel ontdekken en in balans komen, langer leven en licht scheppen voor die Aarde van jullie. Het doel is een hoger vibrerende Aarde en een mensheid die niet hoeft te lijden door daar te zijn. Het doel is om meesterschap te bereiken zodat jullie leven duidelijk de liefde van Spirit laat zien bij alles wat jullie doen.

Vraag 258. Meer zandkorrels dan sterren?
Lieve Kryon, mijn zoon vroeg mij vanavond: “Zijn er meer zandkorrels op Aarde of sterren in de hemelen?“ Wat een vraag! Mijn zoon begint open te bloeien! Wat is het antwoord? Zij zijn allebei ontelbaar, tenminste dat vertelt mijn intuïtie mij. Heb ik gelijk? Als iemand mij dit kan vertellen ben jij dat wel.

Antwoord:

Er is altijd een gekwalificeerde numerieke waarde toe te kennen aan alles, zelfs aan het aantal entiteiten die inhouden wat jullie God noemen. Het antwoord echter is hoe je dit kwalificeert. Hoeveel zandkorrels waar? Op Aarde? In jullie zonnestelsel? Overal? Welke dimensie?

Laten wij aannemen dat jullie zoon het kwalificeert als: op Aarde. Het antwoord is dat er meer sterren in de hemelen van jullie zichtbare universum zijn dan zandkorrels op Aarde. Nog verrassender is het dat er meer stukjes van God zijn dan sterren en toch kent de ‘familie’ hen allemaal. Jullie zijn een en God zou zonder jullie God niet zijn.

Vraag 259. Menopauze.
Lieve Kryon, jij gaf een uitleg over de menopauze die ik niet begrijp. Het woordgebruik is vaag en ik wil graag een specifieker antwoord op mijn zorgen. Allereerst wil ik niet de aan leeftijd verbonden veranderingen die met de menopauze komen. Ik wil geen laag gehalte van oestrogenen en progesteron en ik wil seksueel aantrekkelijk blijven tot ik oud ben en doodga. Ik wil geen uitgedroogde oude pruim worden met lijnen op mijn bovenlip, haargroei onder mijn kin en een rol tegenwerkend vet rondom mijn middel. Natuurlijk wil ik niet zwanger kunnen worden maar ik wil dat mijn lichamelijke schoonheid intact blijft.

Mijn seksueel verlangen lijkt de laatste tijd behoorlijk te zijn verminderd en dat is helemaal niet leuk. Jij zegt dat de menopauze vrouwen beschermt zodat zij niet zwanger kunnen worden als hun lichaam daarmee niet kan omgaan. Maar waarom moeten vrouwen leven met de ontkrachting van hun lichaam door dit zogenoemde beschermende proces? Ik heb tegen mijn cellen gesproken en hen verteld terug te keren naar de voorgaande condities van dit lichaam toen het tien jaar oud was, zoals jij hebt gesuggereerd. Maar het gebeurt niet omdat ik nog steeds opvliegers krijg. Vertel mij alsjeblieft hoe lang het duurt voordat de cellen gehoorzamen en aan de gang gaan. Moet ik nog iets anders doen? Dank je wel – ik voel mij gezegend door de mogelijkheid dat ik jouw woorden kan horen.

Antwoord: 

De menopauze zal er altijd zijn door de redenen die ik heb beschreven. Het zal blijven als een systeem dat een tijd eert waarop een vrouw klaar is met de jaren waarin zij kinderen kan krijgen. Veroordeel de menopauze dus niet. Denk in plaats daarvan als antwoord op deze vraag: : Waarom is er een menopauze en waar komt het door?” Het antwoord is de lichaamsklok. Als jij dus het haar onder je kin wilt vermijden, ontdoe je dan van de klok! Concentreer je hierop en de rest zal vanzelf gaan. Jij kunt denken dat je hierover met jouw cellen spreekt maar in jouw geval ben jij feitelijk bezig aan het proberen om de menopauze te verslaan. Gooi de angst en teleurstelling over het ouder worden weg en concentreer je dagelijks op het jonger worden en op langer leven.

Doe jij de dingen die een jonger iemand zou doen? Probeer jij bij een groep jongere mensen te zijn? Het antwoord op beide vragen is waarschijnlijk nee. In plaats daarvan probeer jij de lijn van jouw realiteit van jouw chronologische leeftijd te verleggen en te proberen de dingen die je niet wilt uit te stellen die daarbij horen

Breng in plaats daarvan het hele lichaam in visualisatie van het langzamer gaan van de lichaamsklok. Als je zorgt dat die klok langzamer gaat plaats jij jezelf in feite buiten een omgeving van een oude tijdgeest van wat de kalender zegt over hoe ‘oud’ jij bent. Je kunt je hormonen veranderen, jouw immuunsysteem en zelf hoe je eruit ziet door met de lichaamsklok te werken.

Begin je lichaam te laten zien dat jouw realiteit anders is dan hij was en help het te ‘scheppen’ hoe oud jij werkelijk bent.

Vraag 260. Mens en universum.
Lieve Kryon, ik heb alle channelings gelezen die zeggen dat mensen de enigen in het universum zijn die eeuwig zijn, die van de familie zijn. Voor mij is het idee dat er geen leven na de dood zou zijn absoluut beangstigend en dat geldt ook voor al het andere intelligente leven in het universum (ET’s). Hoe kijken zij tegen de dood aan? 

Antwoord:

Geliefde Kryon heeft nooit gezegd dat ander leven geen leven na de dood heeft. Jullie hebben enkelvoudige vooronderstellingen dat er een mens is, een ziel, een leven na de dood en een bewustzijn van ‘jou’. Dat komt allemaal omdat jullie enkelvoudig dimensionaal zijn. Deze manier van denken is helemaal incorrect als je denkt aan de attributen van multi-dimensionaal bestaan, hetgeen jullie in feite hebben maar niet kunnen zien.

Al het leven doet in bepaalde mate mee aan het geheel en zit in de cirkel van het NU. Dit betekent eenvoudigweg dat al het leven meedoet aan de goddelijke cyclus en eeuwig is. In jullie geval is jullie engeldeel zo familiair met ‘thuis’ dat jullie niet kunnen denken aan iets of iemand die niet is zoals jullie! De anderen hebben geen Hoger Zelf maar zij zijn zeker een deel van de cirkel van komen en gaan. Daarom is jouw aanname correct en gepast door een terugkeer te verwachten als je overgaat en door een cirkel te verwachten die wordt gevalideerd door jouw intuïtie. Mensen weten intuïtief dat er meer is na wat de dood lijkt te zijn – dat weten zij allemaal. Daarom claimen de meeste religies op de planeet dit ook – het is een poging om alles samen te voegen in een systeem dat hout snijdt.

Het verschil tussen jullie en ander leven is opmerkelijk. Jullie zijn dichter bij de sluier dan welk leven ook en jullie hebben meesterschap binnen jullie DNA. Dat te leren gebruiken is de test. Jouw hond heeft ook een cyclus en hij zal ook terugkeren om iets voor de planeet te doen. Het verschil is dat jouw hond nooit stopt om dit te overdenken. Jij en jullie doen dat wel.

Vraag 261. Mensen deel van God.Lieve Kryon: Deze vraag gaat over menselijke schoonheid – ik bedoel de verpletterende schoonheid van sommige mensen zoals de meeste actrices of acteurs waarop anderen vaak zomaar ‘verliefd‘ kunnen worden. Ik zie liefde op verschillende manieren omdat dit mij geen echte liefde lijkt. Als sommige mensen deze uitdagende kwaliteiten hebben, waarom geldt dat dan niet voor anderen? Waarom worden de meesten van ons aangetrokken door fysiek aantrekkelijke mensen hoewel dit maar een klein deel is van wat een persoon een goede kameraad kan maken? Zijn wij blind? Ontbreekt er soms iets? 

Antwoord:

Nee, geliefde. Er ontbreekt niets bij jou. Jij beantwoordt gewoon aan een basisattribuut voor het menselijk lichaam en biologische attributen waar jij voor werd gebouwd. Jullie entertainmentindustrie is er wereldwijd op gebaseerd en het is niet iets wat je zou moeten uitzoeken of ongedaan moet maken. Het is een deel van de opzet en het schept passende uitdagingen. De hoofdzaak echter, ligt in het onderzoeken door degenen die hier zijn gekomen en zijn uitgekozen om ‘mooi’ te zijn.

Degene met dit soort schoonheid heeft een toegevoegde laag van moeilijkheden in zijn/haar leven. Zij zullen voor zichzelf een toegenomen bewustzijn hebben over anderen en over wie en waar zij zijn. Maar zij kunnen niet anders dan ophef scheppen, drama scheppen en moeten enige vaardigheden leren die anderen misschien nooit hoeven te leren. De meesten slagen daar niet in, zoals je misschien wel hebt opgemerkt. Het vereist een flinke mate verantwoordelijkheid over wat zij geloven, een intuïtie over wat anderen van hen willen en het talent om ‘ogen in hun voor- en achterhoofd’ te hebben – een bewustzijn voor hun eigen veiligheid.

Het schept ook een situatie waarbij zij hun eigen balans moeten scheppen en die niet van buitenaf moeten krijgen. Misschien heb jij gezien wat er gebeurt met een beroemd persoon wanneer zij hun hele leven lang worden omringd door mensen die alleen maar ja willen zeggen op alles. Zij eindigen in een realiteit die anders is dan die van jullie of van ieder ander op Aarde…….en zij weten het.

Heb jij gehoord dat het een vloek is om mooi te zijn? Er is wel wat waarheid in de energie van die bewering.

Vraag 262. Menselijke schoonheid.
Ik ben er nog niet helemaal uit met jouw uitleg dat mensen een deel van God zijn en er andere dingen/wezens in het universum zijn waarbij dat niet zo is. Ik denk dat God alles schept en alles daarom een deel van God is.

Antwoord:

Allereerst, kijk nog eens naar de vraag waarom wij hier zijn en wat dat betekent voor het universum want hier is al vaak op geantwoord en ik zal het hier niet herhalen. Jullie leven intuïtief en jullie zijn een deel van jullie Schepper. Wanneer jullie uiteindelijk het idee laten vallen dat God ergens anders in de lucht is, maar dat jullie in plaats daarvan begrijpen dat jullie hier zijn als levensvatbare stukjes van God die met jullie eigen zaken bezig zijn – dan hoeven jullie niet meer te worstelen met de ‘waarom’ die jullie hebben.

Jullie hebben inderdaad geen problemen op Aarde met het feit dat er biologie is zonder spiritueel doel. Jullie zijn een biologisch wezen met goddelijkheid in je DNA. Jullie worden ondersteund door andere biologie en die bestaat als een balans van Gaia.

Zijn jullie ervan ondersteboven dat bijen en knaagdieren niet dezelfde attributen hebben? Zij zijn hier als deel van het systeem van de planeet en zij zijn ook ‘van God’. Zij zijn leven en zijn belangrijk in het systeem maar zij zijn geen goddelijke delen van God die reïncarneren met het doel om het universum te helpen. Zij zijn gewoon een ondersteuningssysteem voor jullie.

Het universum zelf is niet anders. Er zijn planeten met intelligente wezens die bestaan als balans binnen het systeem van het universum maar die geen deel zijn van een goddelijke ervaring zoals jullie. Zij hebben geen blauwdruk en zij reïncarneren niet. Maar zij zijn leven en zij worden gerespecteerd…..maar zij zijn niet zoals jullie zijn. Jullie vertegenwoordigen de enige plaats die de keus heeft over jullie eigen vibratie als planeet en kunnen jullie eigen tijdraam veranderen als jullie dat willen.

Jullie zijn de enige wezens die spiritueel meesterschap kunnen bereiken als jullie dat willen. Jullie zijn de enige wezens die de mogelijkheid hebben om gedachten te hebben die materie kunnen veranderen of ziekte kunnen elimineren binnen jullie cellen door jullie eigen interne DNA-processen. Jullie vertegenwoordigen de enige planeet met vrije keuze en toch hebben de keuzen die jullie maken invloed op de andere planeten!

Jullie zijn de enigen met een mensheid die geboren wordt met het geloof in een volgend leven en wiens genen de code dragen voor een zoektocht naar God. Stel je voor dat alle planeten samen een voertuig zijn, maar jullie zijn het stuur. Zouden jullie klagen dat niet alle anderen ook het stuurwiel zijn? Nee. Ieder deel heeft zijn doel binnen het bereik van het systeem.

De anderen zijn zover van jullie verwijderd dat de meesten van hen jullie nooit zullen kennen. Jullie zijn goed verborgen omdat jullie maar een zon hebben (de meesten hebben twee zonnen en dat verhoogt de mogelijkheid van leven in een systeem) Jullie tweede zon ging lang geleden verloren.

Degenen die in staat zijn om jullie te bezoeken doen dat met groot risico want zijn kennen jullie gedachten en angst kan hen verteren. De grap is dat jullie bang zijn van hen en je eigen kracht niet kennen. Zij nemen enkelen van jullie mee en proberen uit te vinden ‘waarom jullie dat teken hebben’ maar na meer dan 100 jaar geven zij het op. Jullie zijn inter-dimensionaal gezien zo verschillend en toch kunnen zij dat deel niet zien. Maar zij zijn onder de indruk van jullie kracht……dezelfde kracht waar wij jullie steeds over vertellen maar die jullie ontkennen, zelfs binnen het bereik van jullie vragen.

God zei tegen Mozes: “Dit is mijn werk en mijn glorie door het brengen van onsterfelijkheid en eeuwig leven voor de mens.” Wie is God? Jullie zijn het. Het is daarom jullie taak om meesterschap te ontdekken in jezelf tot op die graad waarbij jullie samensmelten met je goddelijkheid. Daarom noemen wij het ascensie.

Waar is thuis? Het is niet waar jullie denken dat het is. Jullie denken dat dit werk is en dat jullie op een dag een beloning krijgen? Jullie begrijpen het niet. Jullie staan in de rij om hier te komen! Als jullie niet hier zijn, zijn jullie helemaal niet ‘op een plaats’ maar in een ‘conditie’. Dit is inter-dimensionaal en moeilijk uit te leggen aan iedereen die dit leest. Waar gaat liefde heen als die niet wordt gebruikt? In de ‘liefdekast’? Er is geen prachtig buitenhuis in de lucht of 72 maagden of een ‘plaats’ of vrede. Jullie zijn vrede! Jullie zijn een stukje van God die lessen doorlopen op de planeet Aarde, die wensten om hier te zijn om te werken aan de grootste uitdagingen van het universum.

De kleuren zijn ‘ervaringsinsignes’ die jullie dragen. Binnen een inter-dimensionale staat kunnen alle entiteiten zien wie jullie zijn, waar jullie zijn geweest, het universum dat jullie zijn begonnen, de groep die jullie vertegenwoordigen…..het is allemaal als een boek en direct ‘zichtbaar.’ Dit is wat wij bedoelen met het feit dat allen jullie zullen kennen door jullie kleuren. En als jullie niet op de planeet Aarde werken zijn jullie bezig om degenen die daar wel zijn te begeleiden. Dit is niet de eerste keer dat jullie dat hebben gedaan want dit is een gespecialiseerde groep die dit steeds weer doet voor Universa in het verleden en voor de Universa die nog geschapen moeten worden. (lineair bekeken dan)

Wees stil en weet dat jullie God zijn en dan zullen al deze vragen wegvallen en zullen er nieuwe voor jullie verschijnen:

(1) Wat kan ik doen om mijn goddelijkheid binnenin te ontdekken?

(2) Hoe kan ik vrede op Aarde scheppen met gebruik van mijn goddelijke attributen?

(3) Hoe kan ik langer leven zodat ik in mijn huidige staat kan blijven en meer doen voor de planeet in deze kritieke tijden?

(4) Wat zou ik moeten weten dat mijn goddelijkheid verhoogt en licht uitspreidt naar donkere plaatsen die het zo hard nodig hebben?

(5) Hoe kan ik vrede krijgen in mijn intellectuele geest over het feit dat ik lineair ben maar wel niet-lineaire antwoorden op mijn vragen kan ontvangen?

Vraag 263. Merkabah ademhalingstechniek.
Beste Kryon: over de Merkabah: de ademhalingtechniek Is dit de enige manier om mij te verbinden met mijn Merkabah, of kan ik hetzelfde bereiken door middel van andere methoden? Zo ja, wees dan zo vriendelijk mij te informeren over deze methode(n). Ook, is roken, en andere vormen die een “gevaar voor de gezondheid” zijn, ook nadelig voor spirituele vooruitgang? 


Antwoord: 

Er zijn veel Merkabah versterkingstechnieken en de ademhaling is een zeer goed voorbeeld. Dat gaat over zuurstof, en het effect van intentie gecombineerd met levende oxygenatie. Een ander voorbeeld is de afstemming op het raster, dat ook wetenschappelijk is [dit is uitvoerig besproken]. Nog een ander voorbeeld is de uitlijning van cellulair geheugen, dat is net geleerd, en moeilijk te detailleren hoe u zou willen worden. Veel meer manieren zullen er komen als de rasterverschuivingen hebben plaatsgevonden om uw nieuwe vaardigheden aan te passen.

Jouw gewoonte van het roken op zich is niet schadelijk voor spirituele vooruitgang. Echter, alles wat je graag doet om jouw levensduur te verkorten stuurt een bericht naar alle cellen in jouw lichaam, evenals jouw geestelijke helpers, dat jij niet verwacht een volledige leven te zullen hebben. Dat vertelt jouw cellen niet te profiteren van de prachtige geschenken die jij krijgt.

Dit is hetzelfde voor degenen die te veel eten, of die vrijwillig hun fysieke lichamen een uitdaging geven in andere gebieden met andere ongezonde samenstelling en het daardoor misbruiken. Voor enige tijd nu hebben wij jullie verteld dat jullie in staat zijn je te ontdoen van de meest ernstige gewoonten zonder het trauma dat er normaal gesproken mee gepaard gaat. Het is aan jou, zoals het altijd is geweest. Zie dit… dat je een voorbeeld voor de anderen moet zijn van wat kan worden bereikt.

Vraag 264. Mineralen.
Lieve Kryon, wat is de exacte natuur en het potentieel van onze relatie met het mineralenrijk?

Hoe kan ik mijn relatie met kristallen en genezing ontwikkelen etc.?

Hoogachtend,

Simon.

Melbourne, Australië.

Antwoord: 

Zo, geliefde, jij bent dus met stenen bezig, nietwaar? Wij gaan juist beginnen met het onthullen van een fysiek feit dat in het verleden veel gelach en rollende ogen heeft veroorzaakt. Er is veel leven – een actueel bewustzijn in materie. Het is niet in jullie onmiddellijke dimensie en daarom hebben jullie het ook nooit gezien.

Opeens echter, begint jullie wetenschap inter-dimensionale dingen aan te breken. Het heeft het ondenkbare herkend, dat er in het hart van alle materie inter-dimensionale krachten zijn die het allemaal bijeenhouden! Welkom bij de ‘echte’ natuurkunde! Sommige van jullie wetenschappers beginnen zelfs te kijken naar het bewustzijn van water…..iets dat jullie zal leiden naar prachtige nieuwe definities over het leven zelf.

Jullie relatie met al dit leven is er dus een van partnerschap. Dat wisten jullie al, nietwaar? Jullie voelen het. Jullie ‘spreken’ met de mineralen en velen ‘spreken tegen de canyons en de bergen, de meren en de lucht. Als jullie jezelf met deze levende energieën verbinden zal zich vaak het idee voordoen waarom zij hier zijn en hoe zij kunnen worden gebruik in een partnerschap met ons.

Luister: Er is diepgaande energie beschikbaar in deze verborgen levensenergie. Er is genezing voor het milieu. Er is genezing voor de individuele mensen en zelfs lessen in wijsheid. Het is geen leven zoals dat van jullie maar het is leven. Er is geen test gaande met deze energie. In plaats daarvan is er een uitnodiging om de complete symbiose (samenwerking) te vinden tussen mens en materie……en de energie om die te ontsluiten. De energie om het te ontdekken? Raad eens. Het is de energie van liefde. Klinkt dat bekend in je oren?

Gezegend is de mens die kijkt naar ongeziene dingen die intuïtief zijn maar nog niet zijn geaccepteerd in de realiteit van het leven. Zij zullen worden beloond met kennis en wijsheid en zij zullen de voorlopers zijn van de nieuwste wetenschappen op de planeet.

Vraag 265. Moeder en ziek kind.
Lieve Kryon, zeg dat een moeder een 5-jarig kind heeft dat is geboren met gezondheidsproblemen. Kan zij voor het heil van het kind om genezing verzoeken of moet zij de gezondheidsproblemen gewoon aanvaarden als onderdeel van het contract van het kind?

Antwoord: 

De gezondheidsproblemen van het kind zijn geen toevalligheid en soms bestaan zij om uitdagingen te scheppen in het leven van de familie. Denk eraan dat het lessen en leringen zijn waarvan er enkele pijnlijk zijn maar zij zijn ontworpen om mensen dingen te laten doen die zij anders niet zouden doen. Vaak komen kinderen naar de Aarde om juist deze reden – om de rest van de familie te verhogen door hun eigen gezondheidsproblemen.

Het beste wat een moeder kan doen is spiritueel gezien voor zichzelf zorgen op zo’n manier dat zij dagelijks met haar kind in staat is om een licht van balans op het kind te laten schijnen. Als dat compleet wordt gedaan zal het kind misschien de liefde van God in haar zien en zichzelf helen met dezelfde voorbeelden die het om zich heen ziet.

Vraag 266. Mount Shasta.
Lieve Kryon, jij bent zo technisch onderlegd met betrekking tot wetenschap dat ik mij vaak verloren voel. Op die momenten slaak ik een zucht van verlichting als ik mij herinner dat jij hebt gezegd dat wij niet hoeven te weten hoe de auto werkt om ermee te kunnen rijden. Ik weet gewoon dat er prachtige dingen gebeuren. Mijn vraag: Zal Mount Shasta ooit uitbarsten, en heeft Mount St. Helens het niet het hardst te verduren in verband met de aardeveranderingen?

Antwoord: 

Mount Shasta wordt momenteel in een spiritueel vortaal (een combinatie van een portaal en een spiraal) vastgehouden. Mount St. Helens heeft inderdaad het potentieel om weer uit te gaan barsten omdat het nu een gangpad heeft om zijn druk kwijt te raken. Hij heeft het niet het hardst te verduren bij de aardeveranderingen maar eerder alleen het deel dat geologisch gezien passend is door zijn positie in de ring van vuur. Alles is gepast en in balans. Houd het maar in de gaten, vuurtoren.

Vraag 267. Multiple Sclerose.Lieve Kryon, ik heb multiple sclerose (MS) en ben al vijftien jaar lichtwerker. Ik heb mijn intentie gegeven en had EMF maar er gebeurde helemaal niets behalve een kleine verlichting van de symptomen.

Kun jij mij vertellen wat mij compleet kan genezen? Ik heb altijd geloofd dat wij creatieve wezens zijn die onze genezing kunnen scheppen. Het schijnt dat ik de weg kwijt ben als het om genezen van mijzelf gaat.

Ik heb steeds gedacht: “Ik ben genezen” en “ik houd van mijzelf” zoals ik tegen anderen heb gezegd. Ik heb jouw hulp nodig. Ik ben de weg kwijt en heb nu behoefte aan jouw woorden.

Vraag: 

Ik heb een 23-jarige dochter met spastische verlamming. Ik heb gelezen, en ben gaan geloven, dat er geen toevalligheden zijn en dat wij onze basisomstandigheden uitkiezen voordat wij hier arriveren. Mijn dochter gelooft dat niet. Zij zegt dat zou nooit zou hebben uitgekozen dat zij niet in staat is om te lopen. Wie heeft er gelijk?

Antwoord: (1): 

Jullie hebben allebei gelijk. Zij heeft haar omstandigheden uitgezocht maar heeft ook besloten om naar de Aarde te komen op een tijd waarop die omstandigheden veranderd kunnen worden. Het is geen toeval dat zij hier is in deze conditie en het is geen toeval dat zij hier nu is terwijl er zoveel nieuwe mogelijkheden voor haar zijn.

Bemoedig haar om haar lichaam te veranderen. Er worden energieën ontwikkeld op deze planeet die met haar intentie zullen trouwen. Elk pad is verschillend maar geen schepsel van God is hiernaartoe gezonden om te lijden. In plaats daarvan zijn zij gestuurd om te ontdekken wat zij zouden kunnen doen.

Antwoord:(2):

Geliefde, er zijn enkele dingen die jou in dit leven gegeven zijn die zoveel deel van jou uitmaken dat zij alleen door een complete ‘levensverhoging’ kunnen veranderen. Het is uiteindelijk aan jou om veel meer over jezelf te leren dan alleen jezelf genezen. Heb je het verleden gezuiverd? Heb jij God verteld dat wat er ook gebeurt, het wat jou betreft goed is? Heb je echt gezorgd voor jouw spiritualiteit? Het is tijd om te werken aan de gehele mens.

Jij bent gefrustreerd omdat jij alleen maar wat verlichting van symptomen had en toch is alleen maar die verlichting al een teken dat jouw cellen erop reageren en dat je verder kunt gaan. Jouw cellulaire structuur zit niet vast in de MS-toestand. Nu is het tijd om het fysieke los te laten en te zorgen voor de andere delen waar je nog niet volledig mee werkt. Deze boodschap werd gebracht in liefde.

Vraag 268. Muziek. 1.
Lieve Kryon, ik houd meer van muziek dan van wat de mensen op Aarde van vrije keuze ook geschapen hebben. Het verbindt mij met mijzelf, met anderen en met name met thuis. Ik houd ervan omdat het een kunstvorm is die door de tijd beweegt, ongezien, maar heel goed te voelen. Verdergaand dan deze planeet, aan jullie kant van de sluier, is daar muziek? Ik wil zeker ook na dit leven nog veel van muziek genieten.

Antwoord:

Ja, geliefde, er is muziek aan mijn kant van de sluier. Hoe kan jij daar ooit aan twijfelen? Het is een goddelijk aspect van God! Aan mijn kant zijn jullie altijd een onderdeel van het koor en is de muziek overweldigend. De reden waarom zo velen van jullie muziek verbinden aan een bepaald type spirituele ervaring komt hierdoor. Zelfs degenen die niet in God geloven worden geraakt door muziek.

Het is een bouwsteen van het universum en van nature inter-dimensionaal. Tonen en vibraties scheppen energie!

Vraag 269. Muziek. 2.Lieve Kryon, jij spreekt over ons in contracten zijn en het vinden van de ‘zoete plek’ in ons leven. Ik heb al heel lang naar mijn zoete plek gezocht en ik denk dat ik die heb gevonden in de muziek. Ik ben geen muzikant maar ik ga graag naar concerten en houd ervan om de energie te delen met de menigte en om de muziek te spelen ‘door de muzikanten heen.’ De energie die wordt gechanneld of geschapen is de prachtigste, verbazingwekkende en krachtige energie die ik ooit in mijn leven heb gevoeld. Betekent dit dat ik mijn zoete plek heb gevonden? Het lijkt mij ook dat deze energie naar anderen gezonden kan worden die dit nodig hebben. Klopt dit? 

Antwoord:

Ja, geliefde, Ja! Muziek is vibratie en spreekt niet alleen tegen jouw oren maar ook tegen jouw hart. Het kan genezen, veranderen en fysieke materiële veranderingen scheppen – zelfs binnen het DNA – door de kracht van de menselijke emotie. Blijf in jouw zoete plek en leer om dit naar anderen te brengen.

Vraag 270. Muziek. 3. Lieve Kryon, jij hebt gesproken over een 7-dimensionale muzikant die genezingsenergie naar de planeet zal brengen door middel van muziek. Ik voel mij hiermee verbonden – ik voel allang de helende energie van muziek; ik ben zelf muzikant. Vertel mij alsjeblieft iets meer over dit onderwerp.

Vraag:

Lieve Kryon: Ik weet dat muziekgeluiden kunnen genezen en dat deze manier van genezen een onderdeel van de nieuwe energie is. Welke behandeling, onderzoek- en lerende bronnen hierover zijn betrouwbaar?

Antwoord:

Waarlijk, geliefden, jullie kunnen muziek altijd gebruiken als een bron voor genezing. Het is er altijd voor geschikt. Zien jullie niet dat het mensen altijd beïnvloedt, ondanks de verschillende culturen?

Speel muziek voor kinderen en kijk hoe zij glimlachen.

Muziek is een deel van de goddelijke opzet en het overblijfsel daarvan wordt zelfs door andere zoogdieren (zoals walvissen) voortgebracht. Maar alleen mensen kunnen het organiseren en structureren op een betekenisvolle manier die de ziel beroert en feitelijk spreekt tegen het DNA. Een deel hiervan zijn fysieke vibraties en een deel is op zielenniveau, maar als je bepaalde melodieën en harmonieën combineert kunnen zijn een mens in feite in balans brengen en het potentieel scheppen van diepgaande genezingen, waar dan ook en voor iedereen.

De verwijzing naar de inter-dimensionale muzikant is een metafoor voor jullie DNA dat een lied ‘zingt’ van balans. Op een dag zal jullie wetenschap jullie shockeren door de informatie dat DNA ‘zingt’. (varieert en trilt en schommelt uit zichzelf)

Vraag 271. Naaktheid.
Lieve Kryon, waarom zijn mensen zo ondersteboven van naaktheid? 


Antwoord:

Dat zijn zij niet allemaal. Het is meestal cultuurgebonden en het heeft zijn wortels in gezond verstand. Het is ook folklore dat mensen verlegen raakten door hun naaktheid in de tuin van Eden. Dit verhaal helpt om een religieus systeem van controle te bevorderen door schaamte en een gevoel van onwaardigheid te scheppen door jullie naaktheid.

Mensen trekken kleren aan om warm te blijven! Dieren hebben haargroei omdat zij niet het intellect hebben om kleren te maken, Het antwoord is echt heel eenvoudig en heeft niets te maken met schaamte of enkele van de dingen die jullie zijn geleerd.

Het zijn dus jullie eigen cultuur en religies van de planeet die de gevoelens hebben geschapen die jullie nu hebben. Onthoud dat vele stammen in warme streken die nooit werden geconfronteerd met jullie culturen naakt rondliepen en zijn waren werkelijk niet beschaamd of verlegen. Het waren ook geen wilden maar eenvoudige mensen die een uitgebalanceerde manier van leven hadden. – een waarin zij het nooit koud hadden. Zij werden niet vervloekt door God en zij hadden niet meer seksuele misdaden door hun naaktheid. Denk daar eens over na.

Vraag 272. Negatieve entiteiten.
Lieve Kryon, ik verontschuldig mij al op voorhand voor de lengte van mijn vraag maar ik probeer een heel boek zo kort mogelijk te vertellen. (ik denk dat dit ook wel gelukt is)

Ik weet van jouw channeling dat er geen duivel of slechterik bestaat maar ik heb een boek gelezen dat een groep entiteiten introduceert als: “De Anderen.” Zij worden geacht zich te voeden met lagere energieën en proberen de opwaardering van de Aarde en zijn bewoners tegen te houden uit vrees dat de Aarde ter ziele zal gaan.

De schepping van de schrijver heeft het over twee originele vonken: de eerste bekend als Lucifer die van een lagere frequentie is en de tweede: God. Lucifer hield een ‘scheppingsbraspartij’ en formeerde een groep lagere energieën die op Universal leken en heel veel op elkaar leken. De “Godvonk” keek toe en keek toe en schiep uiteindelijk ons universum met altijd doorgaand leven, vrije wil en emotionele karakteristieken. De laagfrequente maar in grote aantallen zijnde “Anderen” zouden lijken op onze attributen die achter onze ontvoeringen door buitenaardse en uitdrukkingsloze entiteiten zitten.

Deze “Anderen” hebben sinds die tijd de mensheid uitgebuit . Alle verschijnselen van slechtheid en calamiteiten zouden zijn gekomen door dat de “Anderen” lage frequenties nodig hebben om te kunnen bestaan.

De mensheid is een mengeling van licht en donker die veroorzaakt is door onze naïeve sprong in de dualiteit om het licht (God) te dienen en de rommel op te ruimen. De schrijver zegt dat degenen van het licht uiteindelijk de planeet zullen verlaten om naar Planeet II te gaan, een zes- of zevendimensionale exacte kopie van de Aarde en wel tussen nu en 2012 – wat heel erg lijkt op het extasescenario. De schrijver zegt dat alle entiteiten (inclusief Kryon) werden voorbereid (tot onlangs) om de mensheid dit niet te vertellen om te voorkomen dat zij aan deze oude overeenkomst een hekel aan zouden gaan krijgen.

Veel van wat zij heeft geschreven lijkt ergens op te slaan en overeen te komen met het werk van Kryon maar ik persoonlijk ben het niet eens met het verlaten van deze driedimensionale planeet naar het duister en ook kan ik niet helemaal de personificatie accepteren van een donkere zijde die echt het oude geloof in een duivel weergeeft, met name een die voor God zelf gaat. Wil jij zo vriendelijk zijn om mij wat Kryon-inzichten te geven over deze speciale channeling omdat die duidelijk oprecht is en in bepaalde opzichten nieuw?

Antwoord:

Geliefde, ik zeg jou dat jij op een intellectuele manier probeert om dit alles in een doos te stoppen wat jou zal tegenhouden om jouw eigen verantwoordelijkheid voor alles op de planeet te zien.

Het verhaal mag goed klinken maar dat geldt alleen maar binnen een bepaalde cultuur want het is gebaseerd op geloofsovertuigingen die uniek zijn voor een religieus systeem. Het schept hiërarchieën en niveaus die mensen helpen om alles lineair te maken en in hokjes te delen dat afgrijselijk en onbegrijpelijk is zodat de gemeenschap zich daarbij beter voelt en een greep kan krijgen over hoe daarmee om te gaan.

De waarheid is eenvoudiger: Jullie zijn direct verantwoordelijk voor dit alles: alle negativisme, de slavernij, de gruwelijkheden, de religieuze oorlogen en de test van de Aarde. Er werd nergens een hekel aan gekregen; het is gewoon de energie van de planeet – de dichtheid en de onbalans die een bewustzijn schiepen waar jullie al jullie levens moeten ervaren. Dat is inderdaad te test, nietwaar? Waar zullen mensen dat naartoe brengen?

Jullie willen een heilige engelenoorlog die jullie problemen veroorzaakte, maar die was er niet. Het zijn mensen op hun slechtst en het is de definitie van duister. Jouw intuïtie heeft het dus helemaal goed! Jullie hoeven je 3D-planeet niet te verlaten naar het duister. Kijk in plaats daarvan naar wie het schiep en weet dat dit ook degenen zijn die het kunnen oplossen!

De waarheid wordt altijd gevonden in de intuïtie van de mens. Geloof geen van Kryons woorden zonder het binnen jezelf te testen. Want binnen jullie DNA hebben jullie het volledige boek van kennis – alles dat er ooit gebeurde en de manier waarop dingen werken. Als jullie dat hebben onderzocht, ga dan met je instincten en jullie zullen altijd correct zijn. Gebruik de engel binnenin om je in alles te begeleiden want dat is de enige echte bron die goed voor jullie is.

Vraag 273. Nesara.
Lieve Kryon, ben jij je bewust van NESARA? Is dit een echte wet of een metafoor om te helpen het bewustzijn te verhogen?

Vraag: 

Lieve Kryon, ik heb de laatste dagen veel gelezen over NESARA en ik hoop dat jij hierover meer informatie hebt.

Vraag:

Wie zijn de “Wingmakers?” Wat is hun rol in het ascensieproces? Werken zij samen met jouw groep?

Antwoord: 

Dit is een tijd waarin er vele nieuwe systemen, wetten en organisaties zullen zijn die het nieuwe bewustzijn willen reflecteren dat wordt opgebouwd. Als je ernaar kijkt moet je voor jezelf onderscheiden of het goed voor je is. Hier zijn enkele richtlijnen:

(1) Wat is de hoogste intentie of doel van het systeem? Bevordert het het individu of een groep?

(2) Is het politiek of verbonden met een vooroordeel? Als dat zo is, is het een mengeling van het oude en het nieuwe en is het niet gepast.

(3) Vraagt het om enig lidmaatschap? Dat is een methode uit de oude energie. De familie van God heeft een ingebouwd lidmaatschap dat spiritueel, begrepen en eindeloos is.

(4) Is er een onderliggende monetaire of marketingstructuur? Onderzoek dit. Lichtwerkers moeten ook voor hun levensbehoeften zorgen maar gaat het verder dan dat en heeft het jullie investering nodig? Blijf weg van iedere organisatie die vraagt of jullie een ander mens volgen, dood of levend.

Vraag jezelf af….heb je echt een organisatie nodig in je leven om je lichtwerk te kunnen vervullen?

Vraag 274. Nieuw melkwegstelsel.
Lieve Kryon, vanmorgen spraken zij in het nieuws over een spiksplinternieuw melkwegstelsel.

Wetenschappers zeggen dat dit melkwegstelsel gelijk is aan ons melkwegstelsel in zijn vroege dagen van bestaan. Heeft het werk dat wij hier doen iets te maken met het melkwegstelsel dat nu tot bestaan komt?

Ik vroeg het mij af omdat jij zei dat wat wij doen invloed heeft op onze planeet en op het universum als geheel en zelfs op andere Universa waar wij niets vanaf weten, dus waarom niet een melkwegstelsel dat om zo te zeggen bij ons in de buurt ligt?

Antwoord:

In dit speciale geval is het antwoord nee. De creatie waarover wij het hebben gaat over een huidig nieuw universum en het is nu met jullie dimensionale gereedschappen niet te zien. Het zal vele melkwegstelsels vertegenwoordigen, net zoals jullie eigen universum dat doet.

Vraag 275. Nieuwe taal.Lieve Kryon: Zullen wij mensen in staat zijn om een op zintuigen gebaseerde taal te gebruiken om gevoelens naar elkaar over te brengen zonder woorden? (spreken met de ziel) Ik kan zeggen: “Ik houd van jou” maar ik wil aan jou een gevoel afgeven. Ik heb het niet over wat wij kunnen geven in gebed of bij meditatie; ik bedoel het als iets lichamelijks. Eerder dan een stuk van vijf pagina’s over het gevoel dat wij iemand willen geven kunnen wij hen het ‘gevoel’ van het ‘gevoel’ geven dat wij hen zo graag mondeling willen uitleggen. Mijn punt is, als ik nu een essentie naar jou zou kunnen sturen zou er geen noodzaak zijn voor al die woorden; jij zou weten wat ik vraag door het te voelen. 

Antwoord:

Als jij en jouw liefdespartner elkaar recht in de ogen kijken, is er geen papier nodig. Er is momenteel een energieoverdracht die plaatsvindt die anders is voor vele soorten liefde. Het is dezelfde soort liefde als die tussen jou en jouw ouders, jouw nakomelingen, jouw dieren, en ja, ook jouw goddelijke familie. Maar het is een transmissie zonder woorden en hij is absoluut echt en begrijpelijk.

Vergeet de woorden dus gewoon en “wees”. Zo is liefde. Het kan worden gevoeld zonder dat er iets wordt gezegd en alle mensen hebben het vermogen van de gave om het te voelen als het waar dan ook vandaan wordt afgegeven. Het hoeft niet onderzocht te worden omdat het voldoende is als iemand zegt dat hij van je houdt. Realiseer je dat het gewoon zo is en vier de kracht van dit geschenk van lichtonderscheiding. Het hoeft niet onderzocht of ontwikkeld te worden. Het is vanaf het begin een van de basis waarheden van de mensen. Dit is van alle dingen het bewijs van jullie goddelijkheid.