Kryon: Vragen en Antwoorden 276 t/m 300

Kryon: Vragen en Antwoorden
276 t/m 300

Vertaald uit het Engels door Henk Steur.

Alfabetische lijst van vragen en antwoorden.

====================================

 1. Obesitas.
 2. Ontvangt Kryon alle knuffels?
 3. Ontwaken. 1.
 4. Ontwaken. 2.
 5. Ontwaken. 3.
 6. Onze taak.
 7. Oordelende leiders.
 8. Opstapelend negatief karma.
 9. Orgaantransplantaties. 1.
 10. Orgaantransplantaties. 2.
 11. Oud t.o.v.  nieuw.
 12. Oude profeten.
 13. Oude ziel.
 14. Ouders die hun kinderen vermoorden.
 15. Over Kryon.
 16. Overvloed.
 17. Parallel leven.
 18. Paulusdeel van Christus.
 19. Pesten.
 20. Pesticiden.
 21. Pillen.
 22. Plastiche chirurgie.
 23. Portugal.
 24. Potentiëlen.
 25. President US.

       ===================================

Vraag 276. Obesitas.
Lieve Kryon, ik ben zeer bezorgd over de obesitas-epidemie, met name die in de VS. Ik zie dat mensen om mij heen steeds dikker en ongezonder worden en dat allemaal voor gemak en tijdwinst.

Jij had het over een punt van schaarste maar ik denk dat dat niet voor voedsel geldt maar over een overvloed aan voedsel dat geen voedingswaarde heeft.

Ik vraag mij af hoe wij de Aarde kunnen eren door niets te eten wat daar niet rechtstreeks vandaan komt. Natuurlijk is daar ook de zorg voor het land bij nodig en voor de oceanen als deel van een groter geheel. Is dit wat er uiteindelijk toe zal leiden dat vele mensen omschakelen naar een gezondere manier van leven?

Het is verbazingwekkend hoever mensen afstaan van het voedsel dat zij eten. Zij eren zelfs hun verteringsproces niet, de manier waarop zij voedsel combineren. Wat is er gebeurd met de voedingsleer? Atkins is geen oplossing; er zit geen balans in. Een maagband gaat alleen maar over vermindering van voedsel en niet over toename van de kwaliteit ervan. Wanneer zullen mensen een direct verband leggen tussen hun gezondheid en wat zij eten? Is een verandering in dieet en levensstijl onderdeel van de komende opwaardering?

Antwoord: 

De opwaardering heeft hier weinig mee te maken. Het is een specifiek cultuurprobleem en het heeft te maken met het bewustzijn over gezondheid. Ga de culturen op jullie planeet bestuderen waar maar weinig mensen met overgewicht voorkomen. Begin met de Japanners. Zij hebben veel van dezelfde werkethiek als in het Westen en leven in een zeer ontwikkeld, op industrie gebaseerd milieu. Toch hebben zij geen overgewicht. Het gaat om de kern-voedselgroepen en de combinatie daarvan.

Vraag 277. Ontvangt Kryon alle knuffels?
Hallo, Kryon, ontvang jij alle omhelzingen die ik je elke nacht stuur?

Antwoord: 

Elke nacht. (Kryon-glimlach) Ontvang jij die van mij ook?

Vraag 278. Ontwaken. 1.
Lieve Kryon: Enkele jaren geleden toen ik op een ochtend buiten wandelde hoorde ik iemand mijn naam roepen maar ik kon niemand zien. Dit gebeurde enkele keren. Ik vroeg er een paar spirituele vrienden naar. Zij zeiden dat dit alleen maar een test was om te zien of ik klaar was voor spirituele verlichting. Ik vraag mij af of dit waar is.

Antwoord:

Eindelijk, een antwoord! Waar bleef jij zo lang? Wij hebben geprobeerd of jij kon accepteren dat je niet alleen bent. Misschien kan je de volgende keer als je ons hoort roepen niet naar een vriend gaan maar een vraag voor ons opschrijven zodat wij jou kunnen eren? (Kryon-glimlach)

Niet alle stemmen die worden gehoord zijn spiritueel. Sommige zijn het resultaat van onbalans binnen jullie biologie. In jouw geval hoorde je ons inderdaad duidelijk proberen om jouw aandacht te krijgen. Het verschil zal altijd duidelijk zijn want in een spiritueel geval zal het vergezeld gaan van goed gevoel, liefde en gepaste eer. Je zou kunnen vragen: “Wat wil jij?” Het antwoord? “Dat jij weet dat jij nooit alleen bent en om de kennis tot je te nemen en je gaat ontspannen in de wetenschap dat jij een stukje van God bent.” Het gaat allemaal om zelfwaarde.

Gefeliciteerd, geliefde. Jij bent ontwaakt!

Vraag 279. Ontwaken. 2.
Lieve Kryon: Ik heb ergens gelezen dat wij rond ons 50e jaar een nieuwe levensfase ingaan, een soort van rijpingsproces, als ik het goed begrepen heb. Alle soorten deuren gaan er voor ons open. Toen drong het tot mij door dat Lee Carroll, Steve Rother en Ronna Herman (wiens informatie voor mij ‘goed‘ voelt) ook rond de 50 zijn. Ik begon mij af te vragen of dat leeftijdverhaal waar is en dat dit ook betekent dat ik de boot heb niet gemist zoals ik wel eens denk. Dit zou prachtig nieuws voor mij zijn! Dat zou betekenen dat er grootse en opwindende dingen op stapel staan! Vertel mij alsjeblieft jouw mening over de leeftijd rond 50 als mijlpaal (of niet) in onze spirituele ontwikkeling in deze tijd.

Antwoord: (van Lee): 

Ik hoop dat jullie mijn antwoord niet erg zullen vinden omdat ik exact dezelfde vraag aan Kryon heb gesteld. Ik ben nu 60+ maar mijn ontwaken kwam rond mijn 45e. Ik vroeg Kryon al eerder waarom dat zo was. Mijn vraag aan Kryon was deze: “Zou het niet logischer zijn geweest als ik jonger was zodat ik meer energie zou hebben? Waarom nu terwijl ik duidelijk al over de helft van een normale levensverwachting ben?”

Kryon gaf mij een eenvoudig antwoord dat gelijk is aan wat jij al stelde. Lichamen veranderen maar wijsheid neemt alleen maar toe en toe. In mijn geval stelde Kryon mij een vraag: “Waarom laat jij jouw biologische klok niet langzamer lopen zodat je niet zo snel veroudert? En als jij dat doet, waarom medeschep jij niet meer energie dan jij ooit hebt gehad?”

De teerling was dus geworpen (metaforisch gezien) door Kryon die mij vertelde dat leeftijd belangrijk was om verschillende redenen – een daarvan was de uitdaging om mensen mij ermee te zien werken op een voor hen duidelijke manier. Kijk er eens op een positieve manier naar: dat als God dat wil, je eerst 50 kunt worden op een dag! Als die tijd aanbreekt, verwacht dan enkele veranderingen als het zover komt.

Ook nog, als je een indigo bent die dit leest……vergeet alles wat ik heb gezegd. Jouw situatie is anders, heel anders.

Vraag 280. Ontwaken. 3.
Lieve Kryon: In 1989 had ik met mijn collega’s in mijn kantoor een discussie over het “Godprincipe”. God was energie die ons bezielt. Opeens verbaasde ik mijn vriend (en mijzelf) door te zeggen dat wij allemaal God zijn. Kort daarna stortte mijn leven op allerlei manieren ineen. Toen ik langzamerhand herstelde begon ik mij te realiseren dat hetzelfde met enkele andere mensen gebeurde. Ik vond Kryon en dacht dat ik misschien een lichtwerker was . Ik moet zeggen dat het een eenzaam pad is omdat ik mijn kennis niet kan overbrengen, zelfs niet aan mijn familie. Ik kan accepteren dat wij als groep op een universele manier helpen maar waarom ben ik mij hiervan bewust en anderen niet?

Natuurlijk hoef ik het niet te weten als wij het licht verspreiden en een verschil maken. Kan het zijn dat er een tijd komt waarop ik kan spreken over deze dingen zonder het gebruikelijke ‘ogenrollen’?

Antwoord:

Geliefde, jij bent een lichtwerker en 1987 was het jaar van jouw ontwaken. Het jaar 1992 vierde jij het. Ja, het is een moeilijke taak. Zoals wij hebben gezegd doen jullie op dit moment het zware werk voor de planeet.

Voor wat betreft het ‘ogenrollen’ zal ik iets zeggen. Wat gebeurde er enkele jaren geleden toen het ongewone en vreemde idee over bestaande virussen opkwam? De medische samenleving moest hardop lachen! Zo’n diepgaande waarheid en toch lachten zij allen. Hoe kon iets onzichtbaars ziekte veroorzaken? Wat gebeurde er toen Galileo stelde dat directe observaties aantoonden dat de Aarde om de Zon draaide? Hij werd gearresteerd en zijn hele leven lang onder huisarrest gehouden. Dat was godslastering! Zo diepgaand en toch waren degenen om hem heen er niet aan toe om het te horen.

Jouw werk is niet evangelisch en je hoeft nooit iemand te vertellen hoe jij je voelt. Als jij het antwoord wilt weten hoe je het beste in jouw ‘lichtwerkerspak’ kunt zitten, zal ik het jou zeggen:

– Houd van jezelf in die mate dat je niet langer over wat dan ook in drama zit.

– Heb zoveel vrede met jouw leven en jouw situaties dar je alles kunt mede-scheppen dat in gepastheid je nodig hebt.

– Stuur licht naar donkere plaatsen want jij bent krachtig. Laat jouw licht schijnen zodat anderen het kunnen zien op plaatsen waar zij dat voorheen niet konden. Neem daar rustig de tijd voor.

– Maak je nooit zorgen dat je misschien niemand helpt want dat doe je wel.

– Vertel nooit iemand wat jij gelooft, tenzij zij het jou vragen.

– Geef niemand een Kryonboek, tenzij zij het jou vragen.

Het resultaat? Bereid je voor op vele bezoekers die ‘gewoon bij jou willen zijn.’ Wees bereid voor een familie die nog meer van jou houdt dan ooit……zelfs als jij een beetje vreemd bent. (glimlach) Wees bereid om de wereld om je heen te helpen ook al lijkt geen hond te weten wat jij werkelijk doet. Maar weet ook dat er een legioen engelen aan jouw zijde zijn die innig van jou houden die er altijd zullen zijn als je hen nodig hebt. Kun je daarover praten? Ja. Als er op een dag iemand naar jou toekomt en je vraagt hoe het komt dat jij zo vredig, vreugdevol en wijs bent, kun jij zeggen: “Omdat ik God in mijzelf heb gevonden.”

Vraag 281. Onze taak.
Omdat wij eeuwig zijn, zijn wij dat dan ook in andere Universa geweest? Zullen wij dat weer doen? Zal dit altijd ons doel zijn? Zijn er ergens anders anderen die een andere taak hebben? En wat is het doel van dit alles? Waarom doen wij dit sowieso? Waarom doen wij niet gewoon wat wij natuurlijk zijn voor de eeuwigheid?

Antwoord:

Ja. Jij bent hier heel goed in. Het doel? Nieuwe Universa scheppen. De manier waarop het werkt? Wij hebben jullie eerder verteld dat jullie een groots werk doen en jullie doen het met passie en jullie doen het altijd. Het is moeilijk om jullie te beschrijven wat jullie in het verleden hebben gedaan als er geen verleden is. Alles past in de puzzel van het NU die jullie doorlopend scheppen door de eonen heen van wat jullie tijd noemen.

Gezegend zijn de mensen die toegeven dat er iets meer is dan hun eigen realiteit en erop vertrouwen dat dit binnenin hen zit.

Vraag 282. Oordelende leiders.
Lieve Kryon: Wat denk jij over sommige leiders die over mensen oordelen omdat zij vinden dat ‘hun waarheid’ de enige waarheid is? 


Antwoord:

Wij hebben het al eerder gezegd…..laat hen volgens hun eigen doctrines leven als zij dat willen. Jullie alleen zijn verantwoordelijk voor jezelf en wat jullie onafhankelijk van hen denken. Wat vertelt jouw Hoger Zelf JOU? Voel jij echt dat God alleen is voorbehouden aan maar een groep? Kijkt de creatieve kracht die in jou leeft en die het hele universum schiep op de mensheid neer terwijl hij wacht tot de mensheid een stap in een bepaalde richting gaat nemen? Denk jij echt dat jouw spiritualiteit afhankelijk is van de een of ander lijst die mensen voor jou hebben geschapen?

De God die in jou leeft is universeel en is op dezelfde gelijke mate ingebouwd in ieder mens. Het is de mens die Spirit en krachten van de liefde van God verdeelt in dozen van protocol voor controle. Wees wijs en geef de priesters hun eigen ruimte om hun eigen paden te kiezen. Ontsteek dan jouw licht en vind jouw eigen weg!

Vraag 283. Opstapelend negatief karma.
Verklaar alsjeblieft het proces van opstapelend negatief karma. Schept een actie die door de gemeenschap als negatief wordt gezien zelf donker karma of is het onze houding die telt?

Als ik bedrieg, lieg of zelfs een misdaad bega in een emotieloze staat(In volle evenwichtigheid, om zo te zeggen) of met een nobel einde voor ogen, schept dit dan evengoed negatief karma?

Antwoord:

Er bestaat niet zoiets als negatief karma. Nogmaals, mensen willen alles polariseren en in een doosje stoppen. Deze doos wordt dan van plaats tot plaats meegedragen als een enkelvoudig en lineair proces, nietwaar?

De definitie van karma: Karma is de energieën-onvoltooidheid. Het smeekt om te worden opgelost en zet de mens aan om zich op een bepaalde manier te gedragen, op een bepaalde plaats te wonen en andere specifieke mensen te ontmoeten voor ontknopingen. Het werd geschapen en werkte in een oudere aarde-energie om de energie van de planeet vibrationeel hoe dan ook te verplaatsen terwijl de mensheid met vrije keuze werkte met karma.

Als jij jouw karma oplost laat je een oudere energie vrij en ga jij verder naar waar jij vrij bent om de planeet met jouw licht te helpen. Dit is jouw vrije keuze en die wordt gedreven door jouw intentie. Degenen met de houding van pure intentie zullen inderdaad bewegen naar dat nieuwe attribuut van het zijn van een mens zonder karma uit een vorig leven. Een deel van dat proces is het begrip dat inter-dimensionaal wordt betekent harmoniëren van het verleden, het heden en de toekomst (potentieel) naar een nieuwe realiteit die het NU wordt genoemd. Dit NU laat binnen het DNA geen ruimte voor instructiesets uit vorige levens.

Als jij je karma wilt oplossen ga dan door met doen wat jij als gepaste dingen ziet want dan gebruik jij attributen (uit vrije keuze) waarmee je direct uit de voeten moet, in dit leven. Het scheppen van nieuw karma, de soort die van leven naar leven meeging, dat wordt niet meer gedaan. Nogmaals, dit soort vragen is het resultaat van degenen die God willen analyseren. Om God te willen analyseren in een enkelvoudige realiteit is gekkenwerk. Kun jij liefde analyseren? Kun jij regels bedenken voor engelengedachten?

Het is tijd om dit alles bijeen te voegen als ’de manier waarop dingen werken’. Velen gebruiken de machines van de Aarde om van plaats naar plaats te gaan zonder een compleet begrip van elk werkend deel in het mechanisme. Zij zouden voor altijd kunnen studeren en velen zouden het nooit begrijpen. Toch zijn er altijd mensen die denken dat alles logisch moet zijn in 4D om verder te kunnen gaan. Als zij het niet kunnen begrijpen zijn zij er bang voor. Deze angst zal hen hun hele leven op maar een plaats houden.

Het is tijd voor jullie om het principe te begrijpen dat de mechanieken van God prachtig, mystiek en constant bij jullie zijn. Jullie zijn nooit alleen en jullie hoeven je nooit af te vragen of dit of dat ‘bekend’ is bij God. Alles is bekend en het systeem is liefhebbend en wijs. Gebruik dit systeem nu om naar een andere plaats te gaan.

Vraag 284. Orgaantransplantaties. 1.
Lieve Kryon, wat is de positie van mensen die orgaantransplantatie hebben gehad en de rest van hun leven medicijnen moeten innemen tegen afstoting? Ik heb gelezen dat om de ascensiestatus te bereiken de cellen niet vergiftigd moeten zijn door medicijnen. Betekent dit dat iemand met een transplant niet in dit leven kan ascenderen terwijl zij er ook niet op kunnen vertrouwen dat het lichaam het donororgaan niet zal afstoten als zij met de medicijnen stoppen? Ik zal het antwoord op deze vraag zeer waarderen.

Antwoord: 

Laten wij even ronduit spreken tegen degenen die een orgaantransplantatie hebben gehad (inclusief die van het hart) en bestaan op medicijnen. Orgaanafstoting is een chemisch attribuut van jullie lichaam. Het heeft niets van doen met jullie spiritualiteit. De medicijnen die jullie in leven houden zijn gezegend en door God gegeven. Zij zijn geen gif voor jullie systeem. Zij worden eerder juist geëerd en gevierd als de wetenschap die jullie helpt om in leven te blijven en een die goddelijk geïnspireerd was.

De ascensiestatus is iedereen op de planeet gegeven die de intentie heeft gegeven om het pad op te gaan. God zit niet ergens achter een gordijn! Jullie goddelijke spirituele familie weet precies wat er in jullie lichaam aan de hand is en zal jullie niet straffen omdat jullie jezelf in leven houden! Het is tijd om gezond spiritueel verstand bij deze dingen te gebruiken. Zie God, die alle dingen weet, aan je zijde terwijl hij jouw leven viert. Neem dan elke spirituele beslissing die je wilt nemen in de wetenschap dat alles binnen jouw pure intentie perfect is.

Vraag 285. Orgaantransplantaties. 2.
Lieve Kryon: ik kom uit Noorwegen. Mijn vraag: Hoe zit het met orgaantransplantaties? Wat gebeurt er met de chakra’s? Ik heb naar vele channeling geluisterd (sommige waardevol, andere niet) en geen een heeft uitgelegd wat er gebeurt als mensen voor ‘God’ gaan spelen. Wat gebeurt er aan jullie kant van de sluier als mensen een deel van een orgaan achterlaten als zij overlijden? Er zijn campagnes in mijn land die aan mensen eisen om hun organen weg te geven in geval van een ongeluk.

Antwoord: 

Geliefde, ga uit het drama van dit onderwerp. God/Spirit zit niet in een vacuüm als het op deze dingen aankomt. Heb jij je ooit in deze energie afgevraagd of God dit feitelijk schiep zodat mensen mensen kunnen helpen? Is het voor jou misschien normaal om te denken dat deze dingen op de een of andere manier jouw chakra’s, karma etc. zullen beïnvloeden?

Hier is de waarheid: Door jullie door God gegeven nieuwe technologieën hebben jullie toestemming om op deze manier het leven van een ander te redden. Jullie hebben toestemming om intentie te gebruiken om de problemen van afstoting te voorkomen en zelfs om jullie eigen cellen te herschikken! Dit is geen taboe tijdens een geheiligde reis. Het is een bijzonder geschenk voor het leven! Het is een deel van een nieuwe energetische wetenschap en het wordt geëerd.

God weet precies wat er gebeurt en door jullie nieuwe cellulaire communicatie geldt dat ook voor je lichaam. Maak van deze dingen niet meer dan zij zijn door te denken dat God op de een of andere manier ontstemd zal zijn of dat het lichaam niet zal weten wat er gebeurt. Een orgaan achterlaten op Aarde is een fantastische nieuwe manier. Wat een geschenk voor de planeet! Hoeveel mensen kunnen zeggen dat als zij dood gaan een deel van hun lichaam achterblijft om leven te geven? Het werd feitelijk aan de wetenschap gegeven zodat jullie levensreddende technologie zouden hebben in deze tijd van jullie geschiedenis. Het is een geschenk dat kan en mag gebruikt worden met spirituele integriteit en liefde.

Laten wij zeggen dat iemand een nier nodig heeft of zal sterven. Degene die de nier geeft spreekt tegen het orgaan en zegent de synchroniciteit die het leven van een ander zal verlengen en misschien de planeet helpt. Daarom is het gedoneerde orgaan geen ongeluk van de natuur of een abnormaal verschijnsel van de schepping of een vergissing van verkeerde wetenschap. De cellen van de nier weten van de afspraak tussen de betrokken mensen. Heb je daar wel eens aan gedacht? Het zat al steeds in de potentiëlen van de beide levens, samenwerkend met nieuwe wetenschap en nieuwe energieën. De nier is gezegend en is heiligheid gegeven omdat hij leven en contractvervulling brengt voor beide mensen.

Over het verzoek tot donatie? Elk mens moet vrije keuze hebben over alle dingen. Het geven van een orgaan moet een geheiligde gebeurtenis zijn, gevierd met intentie – niet een eis.

Vraag 286. Oud t.o.v. nieuw.
Lieve Kryon: Het is een feit dat het grootste deel van de wereld vandaag de dag is gefocust op de nasleep van de 9/11 gebeurtenissen. Desondanks beleeft Zuid Amerika een van zijn donkerste uren en het lijkt erop dat wij er zelf mede oorzaak van zijn. Gewelddadigheid, corruptie, drugshandel, politieke verwarring en economische ellende zijn toegenomen naar een vreselijk ritme dat wij daar nog nooit hebben gezien.

Waar staan wij in het oude tegen het nieuwe in de realiteitsophoging (in de wereld van na 9/11 waarin wij nu leven) en hoe kunnen wij gebruik maken van het verhoogde spirituele bewustzijn dat zich krachtig heeft vastgezet in landen als de USA; hoe spiritueel bewust zijn wij in het Zuiden? Zijn er genoeg lichtwerkers?

Antwoord:

Geliefde, laten wij jouw vragen een voor een behandelen. Jouw omgeving op Aarde is ‘dichter, compacter’. Eerlijk of niet, vanuit het menselijk perspectief gezien, is er meer dichtheid op plaatsen rond de evenaar en een diepere dualiteit en meer moeilijke veranderingen. Wat jullie de ‘sluier’ noemen is dikker. Dit kan gezien worden door in kaart te brengen waar het meeste bewustzijn aanwezig is. Dat is boven en onder het magnetische middelpunt. (de evenaar) De landen waar de meeste opschudding voorkomt …..en waar de meeste ziekten heersen, zijn over het algemeen degene die dichtbij dit middelpunt liggen.

Als jij dus vraagt hoe jullie staan in het ‘oude’ ten opzichte van het ‘nieuwe’ zeggen wij dat jij er willens en wetens mee akkoord bent gegaan om in een van de moeilijkste plaatsen te zijn…..maar dat wist jij al, nietwaar? Alles wat jij hebt gezegd is inderdaad correct. Een deel van de rasterverhoging op deze planeet en ook de meester/avatarenergie is teruggekomen naar de Aarde, en warmt zich op om jullie nieuwe gereedschappen te geven alsof jullie NIET in deze leefomgeving zijn. Maar heel weinig mensen hebben deze vraag gesteld en toch is de realiteit van de opwaardering heel echt, juist naar JULLIE toe!

Er zal binnenkort een groot ontwaken zijn…..en daarmee komen ook angst en twijfel. Zoals jij misschien verwacht is er steeds een uitdaging voor bestaande spirituele geschiedenis en je kunt degenen zien die daartegen zijn. Nogmaals, er kan zelfs een spirituele woede zijn tegen de verandering.

Er zijn genoeg lichtwerkers…..meer dan jij denkt. Er zijn er ook velen die zullen ontwaken en zichzelf afvragen: “Is er meer?” Deze vraag zal hen aanzetten tot zelfonderzoek en zal een prachtige vijver scheppen van degenen die jouw leefgebied zullen beginnen te helpen. Wees geduldig en houd het licht dat jij hebt hoog.

Vier jouw cultuur want die is rijk van lijn en zeer spiritueel. Wees niet verrast als enkele van de grootste twijfelaars degenen worden die met de meeste intensiteit ontwaken!

Er is tijd, maar potentieel gezien zul jij deze veranderingen niet voor 2004 zien.

Vraag 287. Oude profeten.
Lieve Kryon: ik ben een orthodoxe Jood uit Jeruzalem. Ik heb jouw channeling nu enkele jaren gevolgd, heb veel van de Kryon-boeken gelezen, online channeling en vragen en antwoorden. Ik ben zeer gedreven om basis waarheden van de realiteit te ontdekken, zowel lichamelijk als spiritueel. Dit is een van de redenen waarom ik ook Joodse filosofie en Kabbala heb gestudeerd.

Ik kan zeggen dat wat mij bij jouw boodschappen in het begin aantrok, nog steeds van toepassing is en dat is het gevoel van waarheid dat ik krijg, zowel op een wetenschappelijke maar zelfs nog meer op een spirituele en ethische manier.

Nu ik dit heb gezegd heb ik een paar punten waar ik het duidelijk mee oneens ben, in ieder geval ogenschijnlijk, en ik zou ook over deze punten verlicht willen worden. Niet dat zij de overige 99% van de punten waar ik het wel mee eens ben overschaduwen maar toch zijn zij hinderlijk en hebben enige vertakkingen in zich waarbij ik in actie kan komen of hen gewoon kan laten voor wat zij zijn.

Een terugkerend onderwerp in jouw boodschappen is het niet ter zake doen van de bestaande profetieën. In een van jouw antwoorden vroeg jij of WELKE profetie dan ook terug te zien is in wat wij vandaag zien en ga jij door met te zeggen dat alle bestaande profetieën nu niet meer van toepassing zijn omdat de energie is opgewaardeerd, etc.

Mijn vraag is: hoe zit het met de profeten uit het Oude Testament zoals Jesaja en Ezechiel die in vele hoofdstukken profetieën over verdoemenis en kwade krachten deden en ook over “Wolven die met lammeren grazen”, Kennis van God die allen overspoelt als de wateren van de oceanen”, Doodstranen die iets worden van het verleden”, “Zwaarden die worden omgesmeed tot ploegscharen” etc.

Een ander onderwerp verschijnt in de context van ‘vraag 1’ ( ik E-mailde deze vraag een paar jaar geleden aan Lee maar het antwoord was ditmaal niet helemaal bevredigend. Misschien lukt het deze keer? De vraag is: “Wat is de rol van de Joden en de verlichting van de wereld?” Hoewel jij het in jouw boodschappen vaak hebt gehad over het feit dat de Joden speciaal zijn en in zichzelf anders, heb jij hen, naar mijn beste weten, als groep of verzameling individuen, geen speciale rol toebedeeld.

Aan de andere kant spreken de profetieën van Jesaja en Ezechiël en ook samenvattingen zoals van Ramhal over een hoofdrol voor de Joden als geheel en hun leider ( de Messias, Koning David, Scion of Yishay) of leiders ( de Zeven Herders) als factor van goddelijke geïnspireerd leiderschap, verdergaande verlichting, priesters etc.

Antwoord: Van Lee: 

Dank je voor deze heerlijke vraag. Allereerst, Kryon heeft gezegd dat alle profetieën uit het verleden aangaande het specifieke pad van de mensheid betwistbaar zijn. Dit is te zien in de kwatrijnen van Nostradamus en de specifieke tijdlijn van het boek Openbaringen uit het Nieuwe Testament. Er is geen bestaande profetie over onze 9/11 gebeurtenis of het verwijderen van diverse dictators etc. Dit is de soort profetie die Nostradamus en openbaringen bevatten. Er is echter een overkoepelende profetie over het doel van de Aarde.

Deze overallprofetie komt voor in zowel Joodse als Christelijke geschriften en ook in vele Oosterse filosofieën. Er is dus een verschil tussen een ‘tijdlijnprofetie’ en de soort profetie die bestaat uit wijze woorden over ‘wat er mogelijk is op de Aarde.’ Je zou zelfs kunnen zeggen dat de preek op de Berg ( de zaligheden) ook valt onder dezelfde bemoedigende energieën die worden gevonden in Jesaja en Ezechiël. Het komt allemaal van God en de boodschappen zijn hetzelfde.

Het antwoord over waarom de Joden hier zijn? Welke rol zij spelen? Dit werd beantwoord in de drie channelingen die werden gegeven in Jeruzalem op 27, 28 en 29 oktober 2005. Zij staan op dit moment misschien nog niet allemaal op de website maar het plan is om hen daar allemaal op te zetten. Het antwoord? De Joden zijn nu belast met de taak om het onmogelijke tot stand te brengen: Vrede in hun land! Kun jij nu begrijpen waarom Kryon heeft gezegd: “Zoals het met de Joden gaat, gaat het met de wereld” De uitdaging voor hen is een nieuw paradigma voor samenleven te scheppen binnen een zeer complexe situatie. Als dit zal zijn volbracht zal de kernreden om het Westen te haten, verdwijnen. Haat blijft makkelijk bestaan als hij steeds wordt aangewakkerd maar hij stagneert als de redenen ervoor verdwijnen. Je zou kunnen zeggen dat het hele lot van de Aarde in de handen van de Joden ligt.

Beginnen de beschrijvingen in het Oude Testament over waarom de Joden hier zijn nu wat duidelijker te worden? Zij staan niet alleen! Zij moeten de kracht en de wijsheid bijeenbrengen om uit de rol te breken die zij al eeuwen hebben gespeeld en moeten beginnen met het opzetten van hun ‘heldenhoeden.’ Kryon heeft hen zelfs een politieke voorspelling gedaan. Maar ik wed dat jullie erbij waren om die te horen, nietwaar?

Zegeningen aan jullie allen in Israël.

Vraag 288. Oude ziel.Lieve Kryon: Ik heb een vraag betreffende de oude ziel. Jij stelde in een van de boodschappen dat alle tijd NU is. Dat verleden, heden en toekomst allemaal op dit moment voorkomen. Ik ben het eens met dat idee maar als dat het geval is, hoe kan er dan zoiets als een oude ziel zijn als je bedenkt dat alle levens, inclusief het huidige, tegelijkertijd plaatsvinden? 

Zou dat ons niet allemaal oude en nieuwe zielen maken, onafhankelijk van levens en het helemaal overbodig zou maken om ons in een zielencategorie onder te verdelen? Als een persoon een ‘oude ziel’ is en een ander een ‘nieuwe ziel’ houdt dat dan geen verdeling en een kaste-systeem voor zielen in plaats van eenheid en gelijkheid? Als jij enig inzicht hieromtrent kan geven zal ik dat zeer appreciëren.

Antwoord: 

Jij weet het antwoord al, en het is semantisch. (volgens de leer van de betekenis der woorden). Aan de andere kant van de sluier waar alles inter-dimensionaal wordt gezien, is er geen lineaire tijd. Daarom zijn jullie gewoon een eeuwige ziel. Aan jullie kant van de sluier zijn jullie een oude ziel omdat jullie leven nu eenmaal met lineariteit werkt.

Als jij dit leest begrijp je dat elk werk absoluut gezien moet worden naast de anderen om het totaal te kunnen zien. Hoe beperkt! Waarom neem je dit papier niet gewoon en eet het op zodat je het hele bericht tegelijk ontvangt? Het antwoord is duidelijk. Jullie zijn beperkt in jullie zienswijzen. Het moet op een langzame, gelimiteerde, lineaire manier komen om in jullie brein en door jullie ogen opgenomen te kunnen worden

Daarom moeten wij lineaire termen gebruiken om jullie het te helpen begrijpen in jullie realiteit. Zijn jullie je verder ook nog bewust dat er in onze taal geen woord bestaat dat een object kan weergeven dat geen begin en geen eind heeft? Als dat er was zouden wij het gebruikt hebben en dus zeggen wij Oud om wijsheid en ervaring aan te geven.

Degenen van jullie die over dit soort zaken willen spreken zouden beter de aandrang om over ‘kip of ei-zaken’ te praten achterwege laten en in plaats daarvan direct voor het goud gaan: Inter-dimensionaal worden op zo’n manier dat de ware antwoorden logisch voor jullie worden in plaats van hen op 2D-papier te schrijven.

Vraag 289. Ouders die hun kinderen vermoorden.
Lieve Kryon; Ik was vandaag aan het werk en verscheidene van mijn collega‘s spraken over ouders die hun kinderen vermoorden of andere verschrikkelijke dingen met hen doen. Ik luisterde niet echt naar hun gesprek maar opeens kreeg ik een gedachte in mijn achterhoofd: misschien doen die ouders deze dingen bij hun baby’s vanwege de nieuwe energie? Of, met andere woorden, zijn de ouders van de oude energie en de kinderen indigokinderen van de nieuwe energie? Als deze twee energieën samenkomen heeft dat soms slechte resultaten. Het is gewoon maar een idee maar het klinkt mij logisch in de oren. Ik zou graag jouw gedachten hierover willen horen. 


Antwoord:

Er zit meer waarheid in dan je denkt. Het is geen onderwerp waar wij graag over spreken omdat er voor mensen zoveel zorg omheen zit. Laat het genoeg zijn te zeggen dat energie op vele manieren werkt waarvan er sommige ongepast lijken, maar die net zo nodig zijn als de andere manieren.

Vraag 290. Over Kryon.Lieve Kryon: Mijn vragen zijn: (1) Heb jij een jeugd gehad? (2) Heb jij moeten leren voor de kennis die jij hebt? (3) Ging jij door een proces naar volwassenheid zoals wij dat in deze dimensie kennen? Ontwikkel en leer jij net zoals wij? 

Antwoord: 

Nee, nee en nog eens nee. Laat mij iets beschrijven dat onmogelijk te beschrijven is. Mijn attributen zijn hetzelfde als die van jullie. Als jullie niet op de planeet Aarde zijn, zijn jullie een deel van wat jullie God noemen. Er was geen begin. Er is geen verleden en geen toekomst. Daarom is de essentie van ons tijdloos en fris tegelijkertijd. De lessen die jullie nu leren zijn een proces voor een doel dat geen ‘engelenopleiding’ is. Voor jullie is het 4D-universiteit in jullie 4D-tijdlijn. De kleurstrepen die jullie als engelwezens dragen zijn als beloningen voor jullie diensten en jullie hebben er duizenden van. Zij gaan over eer en expressie, niet over leren. Wij hebben allemaal dezelfde wijsheid en hebben die altijd gehad. Het is compleet en het gaat over alles wat er is. Wij zijn vervuld met de wijsheid. Als er een entiteit gevuld wordt met een nieuw bewustzijn, gebeurt dat bij allemaal. Geloof het of niet maar jullie maken daar deel van uit! Herinneren jullie je dat niet? ( een Kryongrap). Natuurlijk doen jullie dat niet. De dualiteit die jullie hebben geaccepteerd als taak op Aarde verbergt dit helemaal voor jullie.

Jullie zijn familie. Jullie zijn God. Jullie zijn eeuwig.

Vraag 291. Overvloed.
Lieve Kryon, geef mij alsjeblieft wat meer informatie over het veelbesproken onderwerp van overvloed. Jij hebt het gehad over ‘leven in het NU’. Ik denk dat het maken van pensioenplannen overbodig is? De gemeenschap vereist vaak het maken van plannen voor een aantal gebeurtenissen zoals scholing en reizen. Gaan wij op reis en boeken wij die cruise of schrijven wij in voor een cursus over een paar maanden terwijl het geld op dit moment nog niet op de bank staat? Ik ben een beetje nieuwsgierig over het samengaan van de noodzaak van de gemeenschap voor organisatie, reserveringen en toekomstplannen als wij alleen maar in het NU zouden moeten leven?

Antwoord: 

Ga door en maak plannen. Dat moeten jullie wel omdat jullie leven in een gemeenschap en een cultuur die dat vereisen. Zit dan in het NU. Wat er zal gebeuren is dat de plannen alleen maar een richting aangeven om mee te beginnen waarbij jullie je plannen kunnen wijzigen wanneer jullie dat willen? Het probleem van het zo lineair zijn is dat jullie dat vragen voor alles! Jullie nemen aan dat jullie het een of het ander moeten doen; plan of geen plan. Wat denken jullie van het plannen van lopen in een bepaalde richting totdat het NU jullie een ander ’plan’ aanbiedt?

Beloop het pad. Maak plannen die passend zijn in jullie cultuur. Als je een tweesprong voor je ziet ga dan door en besluit van tevoren welke weg je zult nemen als dat je beter laat voelen. Maar in dit proces, laat het 4D-plan dan altijd achter staan ten opzichte van het echte plan dat wordt begeleid door jullie medescheppende energieën. Zit niet zo vastgebakken aan wat jullie planden zodat je het niet meer kunt veranderen. Wees niet zo verknocht aan wat je plant als het op de een of andere manier je eigen keuze en wijsheid geweld aan doet. Het is juist tegenovergesteld. Planning is nu “een punt vastzetten voor jezelf’ in de richting van een doel…..niet meer dan dat. Laat je kracht dan het doel heroverwegen en jullie weer in een andere, juiste, richting wijzen.

Denk hieraan: Een pijl zal zonder vlucht nooit een doel raken en gaat er niets gebeuren. Doe in plaats daarvan je best om de pijl te schieten in de richting waarvan je denkt dat het de beste is, ga er dan mee samen, zoef de afstand over en maak stuurcorrecties en maak je nooit zorgen of je zal missen! Dit is de geavanceerde mens die dit doet, wetend dat inter-dimensionaal zijn ook de eerste 4D’s inhoudt, niet het elimineren daarvan.

Vraag 292. Parallel leven.
Lieve Kryon, kun jij mij uitleggen wat een parallel leven is? Ik denk dat het een persoon ergens anders op deze Aarde is die net als jij is., maar ik weet het niet zeker.

Antwoord: 

Elke ziel is uniek en er is niemand anders zoals jij die jouw leven leeft. Waar jij aan refereert kunnen vele dingen zijn. Voor sommigen is het de wetenschap dat je ergens een soulmate hebt die hetzelfde doet als wat jij doet. Dit is feitelijk zeer intuïtief want het leidt jullie direct naar je Hoger Zelf dat precies in deze beschrijving past!

Op andere tijden is het het idee dat er anderen zijn die doen wat jij doet, misschien in een ander universum. Dit is inter-dimensionale intuïtie maar jullie brein, enkelvoudig en lineair, begrijpt niet wat dat werkelijk is. Het is geen ander mens die een parallel leven leidt. Het is jij, onbewust van het feit dat je wordt omringd door een levenskracht met jouw naam erop die niet enkelvoudig is maar een deel van jou, precies waar je nu staat. Daarom is er in feite wel een energie die een parallel leven met jou leidt, maar het is ‘de rest van jou.’

Heb ik jullie gezegd dat dit makkelijk zou zijn? (Kryon-glimlach)

Vraag 293. Paulusdeel van Christus.
Ben jij het Paulusdeel van de Christusentiteit waarvan Seth zei dat die in deze eeuw zou terugkeren?

Antwoord: 

Nee. Die energie is wat er in jou stroomt als jij pure intentie hebt.

Vraag 294. Pesten.
Lieve Kryon: Mijn vraag is deze: Als de mensen om je heen jou pijn doen en jij je bewust bent waarom zij dat doen, is het dan gepast om in die situatie te blijven omdat het een deel kan zijn van een contract dat jij met hen hebt gesloten?

Antwoord:

Nee! Contracten zijn alleen startpotentiëlen. Zij laten de bal rollen zodat jij het kunt veranderen als je dat wilt. Wij hebben het eerder gezegd: Als er een tennisspeler niet opkomt om een wedstrijd te spelen duurt het niet lang totdat de ander zich dat realiseert. Karma en begincontracten zijn net zo. Als jij jezelf verwijdert van situaties als deze laten jullie iets diepgaands zien aan het universum:

1) Ik herken wat er aan de hand is.

(2) Ik wil het veranderen en dat kan ik ook.

(3) Degenen die ik met deze beslissing beïnvloed zullen uiteindelijk de mogelijkheid hebben om hetzelfde te doen.

(4) Ik zal nooit meer dezelfde zijn.

Vraag 295. Pesticiden.
Lieve Kryon: ik zou het waarderen om inzicht te krijgen in het volgende: Er schijnen twee soorten gedachtegangen te zijn met betrekking tot pesticiden en het gebruik daarvan. De ene groep stelt categorisch dat zij weer gevaarlijk zijn en dat zij verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van kanker etc. ….. ( er is een zeer lange lijst). De andere groep claimt natuurlijk dat zij perfect zijn en volledig veilig door de technologische vooruitzichten etc.

Antwoord: 

De chemicaliën die jullie vandaag de dag gebruiken zijn gevaarlijk voor jullie gezondheid. Hoe meer zij worden gebruikt, hoe meer dit in de toekomst duidelijk zal worden. Wij hebben eerder aangegeven dat er veel betere natuurlijke wetenschappelijke oplossingen zijn om jullie gewassen te beschermen. Gebruik biologie om biologie in evenwicht te houden. Het is niet giftig en het is eenvoudigweg een verandering van wat er al bestaat.

Vraag 296. Pillen.Lieve Kryon, in jouw channeling in Redding, Californie vertelde jij ons dat het houden van pillen in een hand een effectieve manier kan zijn om te genezen. Vraag: Zal dat schadelijke bijwerkingen voorkomen? Is het veilig om Prozac vast te houden? Kan ik een pijnstiller vasthouden zonder negatieve bijeffecten?

Antwoord: 

Wij spreken hier al jaren over. De mens heeft de mogelijkheid zich te verbinden met ‘cellulaire intelligentie’ door het vasthouden van medicijnen en profijt te trekken van het resultaat. Dit is misschien een van de vreemdste boodschappen van Kryon. Toch vormt het ook de basis van fysiotherapie en op sommige manieren zelfs ook homeopathie. In deze beide gavallen wordt, buiten jullie begrippen, cellulaire intelligentie geactiveerd om veranderingen te brengen in jullie chemie of jullie antwoorden te geven of berichten te brengen die zij alleen heeft.

Wij vertelden dat jullie hiermee zouden kunnen experimenteren door de medicijnen die jullie gebruiken in de hand te houden.. Net als bij fysiotherapie ‘weet’ het lichaam wat jullie vasthouden. Noem het vreemd als je dat maar zelfs jullie eigen wetenschap begint de waarde van het proces van meditatie om lichaamschemie te veranderen in te zien.

Dit geeft geldigheid aan bewustzijn over materie of in het geval van wat jullie wetenschap heeft gezien, de mogelijkheid om duidelijk je eigen cellulaire structuur’ te veranderen door bewustzijn alleen.

Jullie lichaam weet wat jullie intentie is en ook welke substantie jullie vasthouden. Daarom is het mogelijk om de onderdelen van de intentie te bezielen door de substantie te gebruiken te bezielen naar de cellen toe. Jullie gebruiken de substantie niet echt dus zijn er geen bijwerkingen van bijvoorbeeld een medicijn. Het lichaam leest wat jij wilt dat het medicijn zal doen en het ‘ziet’ de mogelijkheden en eigenschappen van het medicijn.

Gebruik hierbij je verstand. Dit gaat verder dan de normale ervaringen, nietwaar? Als je het wilt, probeer het dan en doe het langzaam als de substantie belangrijk is voor jouw gezondheid. Dit zal per geval werken binnen het bewustzijn van elk mens en het pad waarop zij zijn, maar het zal werken met aspirine of insulinesubstanties met twee verschillende doelen.

Er zijn mensen die deze woorden hebben gehoord en hu eigen insulineniveaus in de loop der tijd flink hebben verminderd. Zij moeten er nog steeds wat van injecteren maar nog maar een fractie van wat het is geweest. Dit is hetzelfde principe als bij homeopathie waar een doel op de miljoen van een ‘kuur’ ‘gezien’ kan worden door het lichaam. Wat het lichaam doet is reageren op jullie intentie, de substantie en het bewustzijn eromheen.

Vraag 297. Plastische chirurgie.
Lieve Kryon, ik heb onlangs een apparaat gekocht dat BEFE (bio-elektrische veldverhoger) en Q-De Ervaring heet. Mijn ooglid was overstrekt tijdens een operatie en dat veroorzaakte een constante spiertrekking rondom mijn oog. De Q-behandelingen hebben dit probleem dat al een jaar lang bestond, gecorrigeerd.

Toen las ik in Kryon boek 1, blz. 19-20 dat je weg moet blijven van alles dat het elektromagnetisch veld belemmert. Nu ben ik verward en weet niet of deze behandelingen goed voor mij zijn of niet, ondanks dat het apparaat mij heeft geholpen om het voordien onoplosbaar gezondheidsprobleem op te lossen! Geef alsjeblieft jouw commentaar.

Antwoord:

Wat jij hebt gedaan is geweldig! Jij hebt de kracht van jouw intentie gecombineerd met iets dat goddelijk is ontworpen om jouw visualisaties te verhogen. Onthoud dat wij leren over het in balans brengen door het kosmische raster te begrijpen. Wij leren dat het magnetisch veld van de planeet een prettige omgeving is voor jullie biologie.

De waarschuwing was uit de sporadisch voorkomende magnetische velden te blijven die de normale processen in je leven zouden kunnen belemmeren, of uit degene die jullie gebruiken om je te helpen. Magnetisme kan genezen of schade toebrengen, afhankelijk van de omstandigheden. Wij willen alleen maar dat jullie je bewust zijn van de omstandigheden!

Vraag 298. Portugal.
Lieve Kryon, in de afgelopen channeling eindigde jij met het vragen aan alle lichtwerkers om hun licht op verschillende regionen op de wereld te laten schijnen, inclusief het land waar ik woon, Portugal. Ik was geschokt en dankbaar. De laatste 8 jaar heeft een groep van ons Lee Carroll en het werk van het Kryonteam gevolgd en mijn dank gaat verder dan woorden. Sommigen van ons gingen naar Spanje en dat was een hele ervaring. Wij begrepen dat de boodschap van toen was bericht aan onze Spaanse familie hoewel er – en ik zeg dit met een beetje egoïsme – verwachtte ik dat er ook iets zou worden gezegd over mijn land dat volgens mij in een neerwaartse spiraal zit. In onze ogen willen wij emigreren naar een plaats waar licht is, maar onze harten zeggen dat wij moeten blijven. Kryon, wat wordt er van ons verwacht? Wij hebben behoefte aan, tenminste ik heb behoefte aan advies. Dank je! Lissabon. Portugal.

Vraag: 

Lieve Kryon, in jou laatste boodschap : “De uitdaging van lineariteit” zei jij: “Vuurtoren, vrede op aarde is het doel. Er zijn vele meesters die lang en gezond leven voor nodig om dat te scheppen. Zij moeten hun licht laten schijnen op plaatsen als Afrika, de Soedan, Irak, Palestina, Israel, Argentinië, Portugal, Rusland.”

Omdat ik Portugese ben zou ik willen vragen waarom jij Portugal noemde. Ik bedoel niet dat wij geen licht nodig hebben – natuurlijk is dat zo. Dat geldt voor iedereen. Het is alleen dat in vergelijking met andere genoemde landen wij het een beetje beter lijken te hebben op het moment omdat wij geen oorlog hebben en niet zoveel lijden. Of heb ik het mis? Zal er hier in de nabije toekomst iets gaan gebeuren?

Antwoord:

Inderdaad was de boodschap in Spanje voor Spanje zoals vaak het geval is als wij in landen op Aarde met een andere cultuur zijn. Wij moeten met mijn partner nog in Portugal komen. Portugal heeft een groot slapend bewustzijn. Alles wat jij over jouw land voelt moet frustrerend zijn. Jullie regering wankelt en kan niet beslissen wie de leiding heeft. De grote, rijke Europese erfenis die jullie hebben lijkt tot een ander tijdperk te horen. Jullie kijken uit naar stabiliteit en overvloed.

Wat er in jouw land gebeurt is niet veel anders dan waar jouw Zuid Amerikaanse familie doorheen gaat. Argentinië zit in een vergelijkbare situatie en er zijn ook nog anderen. Vele regeringsleiders op de planeet lijken de heersende mening te negeren, gooien de geschiedenis weg en gaan door met ongebruikelijke zaken en acties. Klinkt dit bekend? Het is hetzelfde voor allemaal en het overvloedige Noord Amerika is geen uitzondering.

Jullie zijn niet alleen! Dit is een onderdeel van de “Spirituele winter” waar wij het over hebben gehad. Er is geen vredesplan op Aarde dat serieus is genomen zelfs terwijl bijna alle wereldmachten precies weten waarom het gaat. Er is een tendens om naar interne zaken te kijken in plaats van naar het grote plaatje en de helden die jullie in je eigen land zoeken, ontbreken. (Had je dat al in de gaten?) Het is allemaal onderdeel van alles voordat het ontwaken begint.

In het jaar 2008 zal er een cyclus beginnen die het begin is van verandering. Veel ervan zal vredig zijn en verwelkomd worden in een tijd vol drama en opwinding. Portugal en Spanje spelen hier beide een belangrijke rol in. Door de recente herstructurering in de regering van Spanje (de revolutie van 1936-39 en de huidige stabiliteit) zijn er meer mensen klaar om vooruit te gaan. Maar Portugal is de volgende en heeft geen burgeroorlog of 50 jaar nodig om het te bereiken. De nieuwe energie zal dit voortbrengen.

Verlaat juist nu jouw omgeving niet. Laat jouw licht zijn werk doen en kijk dan of je ziet dat het werkt. Er zijn zoveel beloften voor jouw land in het verschiet! Het volk is er klaar voor – elke dag meer – om dit land nieuwe kracht te geven. Gaia heeft behoefte aan jullie samenwerking en hulp om jullie gebied te laten terugkeren naar een stabiel land dat vol is van beloften en niet vol van teleurstelling. Dit kan alleen gebeuren, vuurtoren, als jij blijft en jouw licht laat schijnen.

Onthoud dat jouw licht anderen helpt, zelfs jouw regeringsleiders, om beter te zien, waar zij ook lopen. Dit is wat wij aan alle vuurtorens op Aarde leren……zelfs aan jouw familie in Israel en Palestina, waar de kernonderwerpen nog onopgelost zijn. Denk er eens aan wat zij elke dag denken over hun toekomst.

Jij bent hierin niet alleen.

Vraag 299. Potentiëlen.
Lieve Kryon: Jij spreekt over vele mogelijke veranderingen en mogelijkheden zoals DNA-aanpassingen, koorden in onze cellen, gebruik maken van de kosmische raster, de Derde Taal en nog veel meer. Wat is er nodig om toegang te krijgen tot of de potentiëlen te kunnen gebruiken? Zullen zij bij ons toenemen door de juiste intentie of zijn het specifieke dingen die gedaan moeten worden om de beschikking te krijgen over deze dingen?

Antwoord: 

Jouw vraag toont wat wij de “lineaire puzzel” noemen die jullie nu proberen op te lossen. Jullie willen bijna allemaal een gebruiksaanwijzing om vooruit te kunnen gaan naar iets dat te maken heeft met deze nieuwe energie en toch zeggen wij dat het boek binnenin jullie is. Het is een complex boek maar wel een waar jullie naam op staat.

De sleutel zit binnen jullie intentie en in jullie besluit dat jullie het kunnen doen. Een artiest weet dit het beste. De visualisatie is niet een kant afgewerkt schilderij met maar een kleur maar een beeld vol kleuren die steeds weer vermengd zijn en langzaam, een voor een, het geheel tot bloei brengen. De artiest zegt: “Ik wil dit schilderij schilderen.” Dan leidt zijn creatieve intuïtie hem verder, kleur na kleur, een voor een, totdat het schilderij compleet is. Wat als hij een boek raadpleegde om hem te leren hoe hij elk plaatje dat hij in gedachten had moest schilderen? Kunnen jullie hierin de complexiteit zien?

In de oude energie kan er een boek over kunst zijn geweest waarin iedereen werd geleerd hoe een huis geschilderd moet worden. Dan, afhankelijk van hoe goed je het boek had bestudeerd, konden jullie ALLEMAAL een huis schilderen. Toch is echter elk schilderij weer anders – inter-dimensionaal …..en heel specifiek. Maar het proces is nog steeds een kleur tegelijk.

De waarheid is dat als jullie je eenmaal intellectueel en emotioneel hebben aangesloten bij deze beweging de volgende stap helder zal worden en die daarna enz. Waarom geven wij geen ABC-lijst? Dat is omdat er geen algemene lijst gegeven kan worden voor inter-dimensionale spirituele groei. Wij hebben in het verleden allerlei lijsten gegeven: De zeven manieren om dit of dat te doen – de negen manieren om dit of dat te doen, maar als het om de Derde Taal gaat is er maar een stap en dat is de grote: Start!

Als jullie dus echt een lijst nodig hebben om door die deur te gaan om te beginnen zou die zo zijn:
(1) Zit stil en vraag je af wat dit allemaal betekent. Klinkt het verlangen om meer te weten in jouw cellen? Ga dan door.

(2) Wees betrokken. Uit je hardop en zeg degenen om je heen die onzichtbaar zijn in jouw dimensie, en tegen jouw eigen cellen dat jij je hebt verbonden om met nieuwe intentie door te gaan met jouw leven.

(3) Laat alle vooroordelen over wat het betekent los. Zijn er dingen mee verbonden? Zijn er dingen die jij achterhoudt? Probeer je lichaam voor te stellen op een plaats die volkomen veilig is als jij deze toestemming geeft aan jouw eigen levenskracht.

(4) Stel je voor dat hetgeen jij vraagt nu gemanifesteerd is en dank Spirit dan voor het beginnen van een proces dat jullie niet kunnen bevatten maar waar je wel deel van uitmaakt.

(5) Claim dat het proces is begonnen begin dan de vraag te stellen: “Lieve Spirit, zeg mij wat ik allereerst moet weten.”

(6) Laat dan jouw eigen leven tonen wat dit betekent. Er zullen omstandigheden zijn die jou de antwoorden zullen geven op jouw vragen en je begint met een betrokken proces van zelfgroei, zelfonderzoek, verjonging en zelfs transformatie. Het groeit op jouw eigen tempo en eert de snelheid waarmee jij vooruit wilt gaan.

Dit proces is het begin van het schrijven van het “boek van het leven” – een gebruiksaanwijzing waartoe je altijd in staat bent geweest om die te schrijven. Waarom is het zo specifiek? Dat komt omdat het vertelt hoe het contract veranderd moet worden waarmee jij kwam, de levenslijn die voorgeprogrammeerd was in jouw DNA en door zeer specifieke individuele zaken waarmee jij zult beginnen te werken en te veranderen. Het onthult en breidt jouw innerlijk warenhuis van geschenken en gereedschappen uit en laat jou langzaam ontwaken op jouw eigen tempo. Geloof mij, geliefde, er is geen boek op Aarde, en geen aantal stappen , regels of procedures die ooit zullen worden beschreven die deze persoonlijke stappen zullen beschrijven.

Jullie gaan naar een zeer bekrachtigende plaats….een waar de boodschappen van Kryon vandaan komen en niet op stenen platen zijn gebeiteld, maar naar het menselijk hart gaan. Het spectaculaire deel hiervan is dat als jullie je verbinden met de boeken die jullie met anderen schrijven in jullie cellulaire structuren, jullie overeenkomsten zullen vinden die het bestaan van Spirit en de liefde van God aantonen.

Vraag 300. President US.
Lieve Kryon, Jij hebt gezegd dat de huidige president van de VS (Bush) een oppoker van energie is, een aanzetter voor verandering. Hoe kan ik dit plaatsen bij het feit dat de historische en huidige politiek van onze regering pleit voor vrijheid terwijl zij tegelijkertijd de mensen en de bronnen van de Aarde uitbuiten?

Wij spelen allemaal onze rol doordat wij individueel zo afhankelijk zijn van externe bronnen van energie en toch is het voor mij moeilijk om de ene waarheid (die van de president) te accepteren terwijl er daarnaast meer diepgaande rechten bestaan.

Antwoord:

Dit is geen spirituele vraag maar eerder een tentoonstellen van frustraties van iemand die van de Aarde houdt. Geduld, geliefde, want deze situatie is niet blijvend.