Kryon: Vragen en Antwoorden 375 t/m 400

Kryon: Vragen en Antwoorden
375 t/m 400

Vertaald uit het Engels door Henk Steur.

Alfabetische lijst van vragen en antwoorden.

       ====================================

376. Willen ET’s van ons leren?
377. William Shakespeare. 1.
378. William Shakespeare. 2.
379. Wiskunde.
380. Wraak.
381. Zelfmoord.
382. Zelf-waarde.
383. Zielsplitsing.
384. Zielsverwant en tweelingvlam.
385. Zijn er mensen zonder ziel?
386. Zuid-Oost Azië.
387. Zwaartekracht en magnetisme.
388. Zwarte mensen in de VS.
389. Afschermen en beschermen.
390. Aids.
391. Andere heilige geometrie.
392. Anti-zwaartekracht. De evenaar.
393. A-socialen.
394. Aspect van het Zelf.
395. Bali.
396. Bevolkingstoename en ecologische balans.
397. Bewegingsleer. (Kinesiologie).
398. Bosbranden in Australië.
399. BSE.
400. Channeling voor geld.

============================

Vraag 376. Willen ET’s van ons leren?
Lieve Kryon. Jij vertelde dat ET‘s ons bezoeken om van ons te leren en te proberen dat stukje goddelijkheid te dupliceren dat zij niet hebben. Jij zei dat, net zoals ik er zeker van ben dat dit stukje goddelijkheid in mij zit, velen van hen juist zeker weten dat zij dat niet hebben. Als onze ervaring ook de dualiteit van het je wel of niet goddelijk voelen is, wat is dan hun ervaring? Hoe is het om feitelijk te weten dat je geen deel van het goddelijke bent? Kennen zij vreugde en liefde? Hebben zij intuïtie?
Antwoord: 

Vermenselijk hen niet! Het is tijd om jouw zienswijze te veranderen. Als jij blind zou zijn en bij een ras zou komen dat wel kan zien, zou je niet weten wat jij mist. Jij zou alleen weten dat de anderen een kracht hadden om te voelen wat er in het donker is. Jij zou niet in staat zijn om je te relateren met het concept van zien.

Jouw aanname dat zij weten dat zij zonder goddelijkheid zijn is niet correct. Alles wat zij zien is jullie macht en zij zullen alles doen om die ook te krijgen. Zij hebben geen idee waar hij vandaan komt of dat het iets met goddelijkheid te maken heeft. Zij hebben geen concept van goddelijkheid en als jij het aan hen zou kunnen uitleggen, zouden zij het nog niet begrijpen.

Vele rassen in het universum zijn gewoon biologisch voor de balans van alles. En velen van hen hebben geen ziel en geen plaats in balans van “licht en donker.’ Mensen hebben al deze dingen wel. Sommigen van jullie zullen zeggen dat dit niet eerlijk is of begrijpen niet hoe intelligentie en intellect kunnen bestaan zonder God. Dat kan. Dat doet het, en als zij jullie zien, is het vol ontzag voor wat jullie kunnen doen (dingen die jullie niet eens in jezelf zien) Sommige van die wezens hebben technologie die veel hoger is dan die van jullie omdat zij veel ouder zijn.

Hebben zij vreugde? Ja. Dat heeft je hond ook, nietwaar? Maar het is niet de vreugde van God. Hebben zij intuïtie? Nee. Maar zij hebben intelligentie en logica die veel lijkt op dat van insecten. En, zij zijn gevaarlijk als jullie hen gewoon in je leven zouden toelaten. Maar zij zullen geen kans krijgen om jullie te beschadigen als jullie hen confronteren met jullie mentale kracht.

Geliefden, het is tijd om jullie beperkte zienswijze van het universum te veranderen. Moet alles net zoals jullie zijn? Sta een ongelooflijke variëteit van leven toe. Kijk naar wat de Aarde heeft. Is al het leven op Aarde hetzelfde? Plaatsen jullie op het knaagdier dezelfde attributen als op de mens? En hoe is dat bij de leeuw of de vis? NEE. Elk heeft een ander doel op de planeet en jullie eten zelfs sommige van hen voor voeding! Bekijk het universum op dezelfde manier. Het wemelt van het leven en er is een variëteit die jullie voorstellingsvermogen te boven gaat. Niet alle mensachtigen hebben intuïtie, intellect of liefde. Zij zijn ver weg van jullie geplaatst zodat jullie je niet met hen hoeven bezig te houden zodat jullie je in plaats daarvan kunnen concentreren op werk dat voor je ligt.

Vraag 377. William Shakespeare. 1.
Lieve Kryon, het was prachtig om de informatie te krijgen dat Shakespeare inderdaad “Kit“ Marlowe was – het beantwoordde tot mijn grote voldoening een vraag die vele van ons literaire types al generaties lang hebben gehad. Maar ik las onlangs van een andere gechannelde bron dat Francis Bacon Shakespeare was. Ik wil hier geen oordeel over hebben omdat dat zou betekenen dat een van de beide beweringen fout zou zijn en dat zou de rest van die entiteit kunnen beschadigen. Is het mogelijk dat op de een of andere manier beide beweringen juist zijn? Zij lijken met elkaar in conflict te zijn.

Antwoord: 

Als de geschiedenis eindelijk zijn bewijs zal tonen zullen jullie het antwoord kennen en kunnen jullie je eigen gedachten vormen over wat jullie als ‘het conflict’ zien. Maar wie het ook was? Ik was erbij.
Vraag 378. William Shakespeare. 2.
Lieve Kryon: In de geschiedenis van de mensheid, tenminste in de Westerse wereld, zijn er maar weinig grotere schrijvers dan Shakespeare. Zijn naam weergalmt als een soort verlicht of ‘godachtig’ mens. Toch lijkt het erop dat de naam en persoon ‘Shakespeare’ in vergelijking met vele intelligente lezers en beroemde genieën duidelijk een schuilnaam is voor de schrijver Christopher Marlowe.
Het is geen antwoord om gewoon maar te zeggen dat het gewoon een ‘onbekende meester’ was. En hoe meer ik mij daarvan bewust wordt, hoe meer die ‘stille samenzwering’ politieke motieven lijkt te hebben hoewel dit misschien belachelijk klinkt. Ik denk zeker dat jij hierop een eenvoudig antwoord kan geven – of wacht jij erop tot wij de ‘smerige intellectuele veldslagen’ gaan uitvechten totdat de waarheid is onthuld?Antwoord: 

Wat is jouw vraag nu echt? Wie was Shakespeare? Het antwoord is geen geheim maar er zal door intellectuelen altijd over gedebatteerd worden. Maar het feit dat er gedreven door intellectuelen over gedebatteerd wordt houdt mij niet tegen om antwoorden te geven.

Allereerst, ja, het was Christopher Marlowe. Hij nam de naam Shakespeare aan nadat zijn dood in scene was gezet. Christophe Marlowe was een meester die naar de Aarde kwam met een specialiteit van zichzelf die duidelijk voor jullie moet zijn. Zijn talent was niet het genezen of het leiden van massa’s of zelfs te sterven als een martelaar, hij was eigenlijk een strijder, maar dat gaf hem ervaring met zijn specialiteit die het verhaal van het menselijk drama was. Net als sommige andere meesters hun specialiteit hadden met kunst of muziek. Marlowe deed waarvoor hij was gekomen en jullie lezen en bestuderen nog steeds zijn werk, nietwaar? Ongeacht de naam, is dit het merk van een echte meester…..de Aarde iets groots te geven dat voor de eeuwigheid is.

Nu….. Een ‘onbekende meester?’ Nee, Hij was Shakespeare! …. Inderdaad erg beroemd. (glimlach) Natuurlijk zullen er mensen zijn die dit niet geloven. Dat maakt niet uit. Geniet gewoon van het werk en glimlach om alle dingen daaromheen. Onthoud dat dit Marlowe’s keuze was. Hij voelt zich in het geheel niet bezwaard. Hij werd door eigen keuze Shakespeare.

Vraag 379. Wiskunde.
Lieve Kryon, ik voeg mij iets af over wat er in het nieuws was, dat de dimensie van alles een totaal van 36 was. Ik ben nieuwsgierig of zij gegroepeerd kunnen worden in drie categorieën, 12 totalen van 12 expansieve energieën, 12 totalen van veelomvattende energieën en 12 neutrale energieën die de andere 24 verbinden.

Ik dacht dat zwaartekracht een veelomvattende energie was die het anders zou maken dan elektromagnetische (expansieve energie) en de sterke nucleaire energie kan gerelateerd zijn aan neutrale energieën, de zwakke nucleaire energie zou een expansieve energie zijn. Ik begrijp dat de 12D ‘snarentheorie’ alle bestaande krachten zijn, behalve levensenergie.

Antwoord:

Geliefden, inderdaad willen jullie alle antwoorden hebben voor een forum dat maar uit weinigen bestaat. Ik zal niet onthullen wat langzaam gebracht dient te worden, maar de hints zitten overal om jullie heen. Ik wil geen enkele vraag ontwijken maar jullie eigen veronderstellingen zitten nog steeds in een doos waar jullie buiten moeten denken.

Newtoniaanse natuurkundigen doen goed werk door uit te leggen hoe de dingen in 3D aan elkaar gerelateerd zijn maar zij brengen er een andere dimensie (tijd) bij waardoor het uitbreidt naar 4D. De supersnarentheorie die de natuurkundigen brengen brengt het naar 11D…..en dat is ‘breinverdraaiiend’ en niet totaal te begrijpen voor zelfs de beste geesten van de mensheid.

Wat als dimensionaliteit niet kwantitatief is? Jullie eigen term kwantumfysica is een verkeerde benaming. Jullie realiteit en de antwoorden waar jullie in jullie logica naar zoeken hebben alles gekwantificeerd. Er zijn in 3d antwoorden op alles – hoeveel, hoelang? Wat als (zijn jullie er klaar voor) er geen kwantitatieve antwoorden op alles zijn? Jullie zeggen dat twee en twee gelijken vier is. Het antwoord is echt: Dat hangt ervan af! Je zou kunnen zeggen dat dit domme wiskunde zou zijn omdat niets meer een antwoord zou hebben, maar alleen voor dat moment. Maar dat zou wel zo zijn. Het zou afhangen van de potentiëlen van de nul, en wat het ook was, het zou een echt antwoord scheppen, maar alleen voor dat moment. Dit is het geheim van op 12 gebaseerde wiskunde. Het is inter-dimensionaal.Hoe kun je plannen met zo’n wiskundig systeem, zouden jullie kunnen vragen. Het antwoord is dit: Zonder tijd is het zonder betekenis om te plannen. (Kryon-glimlach) Maar bedenk dat er vele soorten wiskunde nodig zijn voor vele soorten realiteiten. Er is een wiskunde die in jullie realiteit past en jullie gebruiken die goed om te plannen (zoals het sturen van vele ruimtevaartuigen naar verre planeten en manen)

Dan is er de manier waarop het universum werkt en die is waarlijk inter-dimensionaal en dat zijn jullie nu aan het ontdekken. Dan is er nog de manier waarop goddelijkheid werkt en die gaat verder dan de gedachte over dimensies – naar een koninkrijk dat voor het menselijk gedachteproces voor altijd verborgen zal zijn. Maar onthoud: op cellulair niveau kennen jullie alle antwoorden.Nogmaals (refererend aan een voorgaand antwoord), jullie hoeven niet alles van de school te weten om de kennis die jullie intuïtief hebben binnen je cellen hebben, naar buiten te brengen.

Vraag 380. Wraak.
Lieve Kryon: Wraak heeft mij al tien jaar lang in zijn greep gehouden. Ik voel dat als ik het kan loslaten ik mijn trap kan beklimmen. Hoe kan ik dit duister dat wraak heet, kwijtraken?

Antwoord:

Geliefde, jij bent gezegend voor jouw vraag. Om te beginnen heb jij helemaal gelijk. Als jij dit attribuut in jouw leven kwijtraakt zal alles veranderen! Het houdt jou inderdaad tegen.

Het moeilijkst is om het kwijt te raken. Wij hebben het meer dan 15 jaar lang gehad over meesterschap, DNA-activering, pure intentie en meditatie binnen het Hoger Zelf. Dit is allemaal betekenisvol voor een gebalanceerd zelf. Toch hebben wij, voor jouw geval, ook aangegeven dat jij bronnen buiten jezelf kunt proberen om jezelf in balans te krijgen zodat je sneller vooruit kunt gaan.

Wraak en haat zijn enkele van de moeilijkste emoties om kwijt te raken omdat zij ook een gewoonte-energie vormen waarop jullie vertrouwen voor kracht om het op te lossen. Daarom wordt het een “Drama drug” dat jullie voedt op een niveau dat jullie niet waarnemen maar waarvan jullie weten dat het bestaat. Net als bij elke andere toevoeging kunnen anderen jou helpen om, beter dan jij het zelf kunt, te beginnen met het proces van kwijtraken.

Kijk naar de balanstechnieken (EMF is goed, om te beginnen). Niet alle technieken werken hetzelfde voor elk pad en dus zeg ik jou dat er vele zijn die bij jou zouden kunnen passen en ook vele die dat niet doen. Kijk dus goed naar het energiebalans brengende werk voordat je degene vindt die het beste werkt en beslis dan of je daarmee hogere niveaus kunt bereiken. Als je dat doet zul je een prachtige vrijheid vinden die jou in staat stelt om deze gevoelens kwijt te raken. Het is te doen!

Vraag 381. Zelfmoord.
Lieve Kryon: Kun jij mij alsjeblieft vertellen wat jij vindt van zelfmoord? 


Wat als de persoon echt geloofde dat hij klaar was met dit fysieke leven en echt weg wilde met een gevoel van vreugde over het vooruitzicht deze Aarde te verlaten en terug te gaan naar huis? Eindigen zij in de hel?
Antwoord: 

Wij hebben het hier al vaak over gehad. Het antwoord is nee. Die prachtige ziel die ermee instemde om het potentieel van deze energie aan de familie te geven wordt begroet aan de andere kant van de sluier, net als degenen die een natuurlijke dood doorstaan. Lees de parabel van de verloren zoon in jullie schrift. Dit is precies waar het over gaat.

Vraag 382. Zelf-waarde.
Mijn vraag is: Waarom zijn wij, als westerse samenleving, vooringenomen over onze externe/fysische verschijning naar buiten toe. Waarom kan de manier waarop wij eruit zien onze zelfwaarde verhogen of verlagen. Waarom kan ik naar de natuur en naar dieren kijken die op alle mogelijke maten en verschijningen voorkomen en hen perfect en prachtig vinden?

Waarom worden wij allemaal dikker terwijl wij onszelf als samenleving daarvoor veroordelen? Als dat zo is, Kryon, wil ik een vuurtoren zijn die een andere weg laat zien. Ik wil gewoon een rolmodel zijn dat tegen jonge vrouwen kan zeggen dat zij perfect zijn zoals zij eruit zien – en dat doen zij ook! Voor mij is het daarvoor belangrijk uit te werken waarom het zo’n probleem is waar ik de laatste 30 jaar mee heb gezeten.

Antwoord:

Het echte antwoord voor jou is niet de menselijke psyche beschrijven maar het echte onderwerp aan de orde stellen. Het is wat het is en dit komt als een structuur zowel als met wat intellect. Het teveel kijken naar het uiterlijk gaat allemaal over voortplanting en om de angst om het ras niet te laten voortleven. Dieren doen dat in het wild, maar op andere manieren.

Weet dit: Als een mens hoger vibreert, begint zelfwaarde op een natuurlijke wijze te verschijnen. In dat proces is het ook natuurlijk om het hele scenario te starten waarover jij het hebt. Dus zonder hulp van anderen vindt er een balans plaats – geheel op zichzelf. Het beste advies voor jou is dus om hoger te vibreren en licht te sturen naar anderen. Laat je frustratie die om jou heen is – wat lagere energie is – vervangen worden door de vreugde dat jij daar niet aan mee hoeft te doen. Begin dan jouw mening over wat er om je heen gebeurt in balans te brengen. Het zal jou goed doen om ontspannen te kijken naar wat je niet kunt veranderen en opgewonden te zijn over wat je wel kunt veranderen.

Gezegend zijn de mensen die dit begrijpen want zij zullen niet langer op een plaats zijn waar stress heerst door waar de wereld om hen heen op lijkt. Integendeel, zij zullen een prachtig portret schilderen van wat zij op dagelijkse basis in de wereld kunnen zijn.

Vraag 383. Zielsplitsing.
Lieve Kryon, er is mij verteld dat de ziel van een groot meester zich in delen splitst en elk van deze delen incarneert als een apart mens. Kun jij mij hier meer over vertellen?

Antwoord: 

Elke ziel op de planeet is gesplitst in vele delen en toch zien jullie jezelf als enkelvoudige, lineaire individuen. Wat jou werd verteld is dus zowel bovennatuurlijk als inter-dimensionaal waar. Weet dit: Jij bent ook vele delen waarvan er sommigen aan de andere kant van de sluier zijn en sommigen feitelijk op de planeet zijn als gidsen voor anderen.

Dit is het meest complexe wat wij jullie ooit hebben verteld en wij hebben dit onderwerp al vaak aangesneden. Wees dus niet verrast als de bemerkt dat die informatie zich langzaam ontwikkelt naar een soort van eenvoudige verklaring. Het is niet eenvoudig en het is niet te begrijpen zolang jullie jezelf als ‘een’ zien.

Vraag 384. Zielsverwant en tweelingvlam.
Lieve Kryon: Kun jij het verschil uitleggen tussen de termen zielsverwant en tweelingvlam?

Antwoord:

Zij vertegenwoordigen verschillende energieën, maar dezelfde attributen. Beide geven zij een partnerschap aan. Een zielsverwant is een partner voor het leven. Het hoeft niet romantisch te zijn. Het kan moeder en dochter zijn of twee mensen zonder een relatie die samen optrekken om welke reden dan ook. En ja, dat kan ook romantisch zijn. Het is daarom een energie van partnerschap.

De energie van een tweelingvlam is er een die jullie spiegelbeeldenergie is . Een tweelingvlam vindt de ‘andere helft’ van wat hij aan het zoeken is. Tweelingvlam-energie is niet noodzakelijk een partnerschap zoals bij zielsverwanten. Het is meer over het samenkomen om een heelheid te vervullen die ontbreekt in potentieel of doel.

Een zielsverwantschap kan een partnerschap zijn dat goed voor het leven is, maar het kan misschien ook niet resulteren in iets anders. Een tweelingziel heeft een doel in zich dat hem naar een doel toe drijft. Jullie voormalige leider Ronald Reagan heeft een zielsverwant die Nancy heet. Maar de ontdekkers van de DNA-structuur, Watson en Crick, waren tweelingvlammen.

Soms gaan tweelingvlammen ook samen in liefde maar zelfs als dat zo is, is dat goed voor het grotere plaatje…..iets dat zij samen willen bereiken. Zielsverwanten zijn samen voor vreugde en als een toevoeging van het leven. Tweelingvlammen bestaan samen om iets te bereiken dat zij beiden alleen niet zouden kunnen doen. Zij kunnen ook allebei zijn. (zielsverwanten en tweelingvlammen) Wat er dan gebeurt moge duidelijk zijn.

Vraag 385. Zijn er mensen zonder ziel?Lieve Kryon: Ik heb jouw boodschappen nu al een tijdje gevolgd en ik dank jou voor alle informatie die jij ons hebt gegeven. Ik ben ergens heel nieuwsgierig naar. Ik heb onlangs gehoord over mensen hier op Aarde die geen ‘ziel’ hebben. Is dat mogelijk? Ik heb begrepen dat wij allemaal stukjes van God zijn – de hybriden waar jij het zo vaak over hebt. Als er nu mensen op de planeet zijn die anders zijn dan de anderen, wie zijn zij dan en wat doen zij hier? Ik denk dat alles en iedereen een energie van God is en daarom vraag ik mij af hoe dit kan.

Antwoord:

Hoed je voor valse informatie die zeer dramatisch is en vol angst zit want met deze ‘niet-ziel’- informatie komen ook waarschuwingen voor overnamen door buitenaardse en angstwekkende gebeurtenissen. Sommigen hebben Kryon zelfs beschuldigd om deel te zijn van een overnameplan. In hun geesten zou ik deel uitmaken van dit plan en jullie daarom in de maling nemen met mijn antwoorden. Nogmaals zeg ik, neem je eigen beslissing hierover. Kijk naar de op angst gebaseerde informatie of agenda’s als een teken dat die niet puur is. Door mijn partner heen heb ik jullie al 15 jaar lang alleen maar op liefde gebaseerde informatie gebracht die jullie alleen maar krachtiger maakt. .

Elk mens op Aarde is hier met een reden binnen een goddelijk plan en uit/met vrije keuze. Jullie maken allemaal deel uit van de familie van God.

Vraag 386. Zuid-Oost Azië.
Lieve Kryon, kun jij iets zeggen over de situatie in Zuid Oost Azië en met name over Maleisië en Singapore? Ik zou iets willen weten over het magnetisch veld rondom de evenaar. Kun jij daarover iets vertellen?

Antwoord:

Het kan voor iemand in deze omgeving niet eerlijk lijken, maar de equatoriale attributen van het magnetische raster dragen enkele van dezelfde dingen in zich als aan de beide polen. Op veel van deze plaatsen zijn de magnetische krachten zeer laag. Dit komt omdat jullie in een neutraal gebied zitten tussen positief en negatief.

Dat schept vaak een moeilijke plaats om te leven en maakt het heel moeilijk om een constant stabiel bewustzijn te scheppen. Dit schept onstabiele regeringen en ook een groter gevoel van angst voor de mensen die daar leven. Als je hieraan twijfelt kijk dan maar eens waar de meeste armoede op de planeet voorkomt en wat de meest onstabiele plaatsen zijn om te leven. Zij zullen op en nabij de evenaar zijn.

In 1989 werd Kryon de vraag gesteld op welke plaats op Aarde men het best zou kunnen leven. Ons antwoord was: “ga naar plaatsen waar het koel is.” Misschien kun jij nu begrijpen waarom?

Vraag 387. Zwaartekracht en magnetisme.
Lieve Kryon, kun jij iets zeggen over de situatie in Zuid Oost Azië en met name over Maleisië en Singapore? Ik zou iets willen weten over het magnetisch veld rondom de evenaar. Kun jij daarover iets vertellen?

Antwoord: 

Het kan voor iemand in deze omgeving niet eerlijk lijken, maar de equatoriale attributen van het magnetische raster dragen enkele van dezelfde dingen in zich als aan de beide polen. Op veel van deze plaatsen zijn de magnetische krachten zeer laag. Dit komt omdat jullie in een neutraal gebied zitten tussen positief en negatief.

Dat schept vaak een moeilijke plaats om te leven en maakt het heel moeilijk om een constant stabiel bewustzijn te scheppen. Dit schept onstabiele regeringen en ook een groter gevoel van angst voor de mensen die daar leven. Als je hieraan twijfelt kijk dan maar eens waar de meeste armoede op de planeet voorkomt en wat de meest onstabiele plaatsen zijn om te leven. Zij zullen op en nabij de evenaar zijn.

In 1989 werd Kryon de vraag gesteld op welke plaats op Aarde men het best zou kunnen leven. Ons antwoord was: “ga naar plaatsen waar het koel is.” Misschien kun jij nu begrijpen waarom?

Vraag 388. Zwarte mensen in de VS.
Ik ben een zwarte vrouw die enorm geniet van jouw boodschappen. Het lijkt erop dat er niet veel van de zwarte bevolking betrokken is bij deze discussies. 
Klopt dit en is hier een reden voor? Is het cultureel? Of zit ik fout met deze veronderstelling?

Antwoord: 

Geliefde, Ja,. Als je over zwarte Amerikanen spreekt, hebt je gelijk. Het is cultureel. Er zijn twee fundamentele redenen waarom u niet vele zwarten in metafysica in uw cultuur vindt: de eerste is dat in uw land, uw ras een minderheid met een geschiedenis van onderdrukking is. Dit heeft een zeer sterke geestelijke ondersteuningsbasis gemaakt. Bijna vanaf de geboorte, zijn de meesten van u blootgesteld aan zeer hoge kerk en spirituele ondersteuning en een gevoel van behoren en samenzijn. Er zijn enkele groepen die dit soort steun en gebed als basis hebben. Dus geestelijk, hoef niet je veel om je heen te kijken voor antwoorden door wat je al hebt geleerd over de liefde van God. Dit werkt voor u en wordt geëerd.

De tweede reden is misschien politiek incorrect in uw cultuur, maar Kryon is niet van uw cultuur. Velen van u zijn in survival mode als gevolg van aanhoudend tweederangs burgerschap vanaf de geboorte. Dit zorgt voor wanhoop, armoede, en een verschuiving naar misdaad van velen als gevolg van moedeloosheid over leven en een noodzaak om te overleven in een systeem dat u geen doet eer. Wanneer mensen alles moeten doen om te overleven in een moeilijke omgeving, hebben ze geen tijd of een verlangen naar introspectie of een zoekopdracht om zich geestelijk beter te voelen. Al hun tijd wordt besteed aan spinnen binnen de uitdagingen die zij hebben, veel waarvan zij veronderstellen slachtoffer te zijn van hun benarde situatie, waarvan zij veel zelf hebben gemaakt.

Het verdriet hier is dat als ze verder zouden kijken zij de hulpmiddelen zouden vinden om een leven te correleren dat verder gaat dan overleven, en een proces te starten dat hun inspanningen en hun leven eert. Gezegend zijn diegenen met uitdagingen van het leven, zoals zo veel van de minderheden hebben, maar die hebben besloten om hun spirituele kennis als een oplossing te gebruiken, in plaats van te proberen om de realiteit van de culturele situatie te manipuleren.

Vraag 389. Afschermen en beschermen.
Mijn vraag gaat over afschermen en psychische bescherming. Tijdens mijn reis op het pad is mij verteld dat afschermen noodzakelijk is. Ik vond dat nooit echt prettig omdat ik dat nogal snel vergeet te doen. Nu vraag ik mij af of het afschermen van mijzelf mij vasthoudt in de dualiteit. Ik heb vrienden die zeggen dat afschermen een noodzaak is, met name als je genezer bent. Hoe denk jij daarover?

Antwoord: 

Zoals wij al vaker hebben gezegd houdt afschermen je niet alleen in dualiteit maar ook in een oude energie van angst. Als je het licht draagt, en dat weet je, kunnen andere energieën jou niet beschadigen. Wij begrijpen wat jou als genezer is verteld en ook de redenen die in de oude energie zijn ontwikkeld die het noodzakelijk zouden maken om je af te schermen.

Laat mij jou vragen, denk jij dat de meesters die op Aarde rondliepen zichzelf afschermden? Dat is bijna lachwekkend, nietwaar? Wel, glimlach en lach, omdat dit de energie is waarover wij jullie leren. Als jullie dit licht scheppen, weet dan dat jullie heel zijn. Weet dat het licht het schild is en dat er niets in kan bestaan zolang er integriteit in is. Jullie claimen de exacte energie van de meesters.

Er zijn mensen die dit een” truc van Kryon” noemen. Zij zeggen dat als je je afscherming verlaagt er “schepselen van het licht” in jou kunnen komen en jouw intelligentie wegnemen, jouw kracht, jouw logica, jouw goddelijkheid en zelfs jouw mogelijkheid om te weten dat er iets gebeurde. Ons antwoord hierop is om te onderzoeken wat alle meesters jullie vertelden. Zij gaven jullie steeds weer dezelfde boodschap. Zij moedigden jullie aan om net zo te zijn als zij.

Wat een truc! Het is geen boodschap van Kryon maar een universele boodschap die zo oud als de mensheid is en die nog net zo krachtig is als toen hij voor het eerst werd gegeven, zo lang geleden.

Vraag 390. Aids
Lieve Kryon: AIDS neemt wereldwijd toe. Kun jij hier commentaar over geven? Waarom zij er zoveel mensen die deelnemen aan deze ziekte?


Antwoord:

Je kunt het antwoord vinden in Kryonboek 1 uit 1989. Wij gaven aan dat rond 1% van de bevolking van de planeet weg zou moeten gaan om voor balans te zorgen. Dat was toen, maar nu hebben wij ook aangegeven dat hoewel het overduidelijk is dat het plan in uitvoering is (met toestemming van alle betrokkenen), jullie zelfs deze realiteit hebben veranderd en dit deel van het contract nu kunnen vernietigen.

Daarom moedigen wij jullie nog steeds aan om in groepen bijeen te komen en licht te visualiseren dat naar Midden Afrika gaat voor de oplossing van deze ziekte. Vertel Spirit niet hoe dit gedaan moet worden maar stel je in plaats daarvan de families van dit grootse continent voor als gezond en gelukkig. Zie hen boeken lezen over hoe de ziekte werd overwonnen.

Vraag 391. Andere heilige geometrie.
Lieve Kryon, op de Kryonwebsite zijn er linken naar andere lichtwerkers en is er een link naar Gary Smith met de Heilige Merkabah-technieken. Dit is verbonden met de Melchizedek-energie, etc.

Zijn Gary Smith, Melchizedek en de Heilige Merkabah-technieken echt of verlakkerij? Ik heb hun materiaal gelezen en ik voel mij geïnteresseerd om de technieken te leren voor mijn spirituele groei…….als dat inderdaad echt gebeurt door de technieken die zij beschrijven.

Met heel veel liefde, dank je.

Sandra.

Antwoord:

Sandra, er is een ongelooflijke en diepgaande kracht binnen de studie van alle heilige geometrie. Binnen de studie van geheiligd Merkabah zul jij deze geometrie vinden. Het heeft de kracht om jouw cellulaire structuur te verhogen en zelfs om jouw DNA te laten ontwaken.

Nu, de hamvraag: het antwoord is altijd hetzelfde geweest. Jullie zijn nu volledig in je kracht om zelf te onderscheiden wie kerninformatie verstrekt en wie niet. Gebruik de verschillende energieën die worden gepresenteerd. Voelt het liefhebbend? Voelt het bekrachtigend of het tegenovergestelde daarvan? Gebruik jouw interne spirituele intuïtie. Heb de intentie om te “zien” wie wat heeft en volg dan de studie. Er is absoluut geen entiteit op de planeet, geen goeroe of spirituele leraar die jou deze soort onderscheiding kan geven – over wie wel of niet echt is. Er is voor jullie nooit een betere tijd geweest om je macht uit te proberen dan nu.

Vraag 392. Anti-zwaartekracht. De evenaar.In een van jouw boeken vertelde jij dat de stroom van deeltjes die orthogonisch (het benadering via verschillende hoeken) op elkaar inwerken met een magnetisch veld een nul en magnetische massa kan induceren. (Ik hoop dat ik dit goed uitleg) Kun jij hier iets meer over zeggen en misschien wel voorspellen wat wij van dit soort technologie kunnen verwachten? 

Tevens vertelde jij dat de evenaar niet bevorderlijk is voor ascensie. Ik woon feitelijk vlakbij de evenaar. Betekent dit voor de mensen hier dat er maar weinig of geen spirituele vooruitgang kan zijn?

Antwoord:

De schepping van massaloze voorwerpen (wat jullie anti-graviteit noemen) is de inplanting van specifieke meervoudig dimensionale attributen binnen 4D. Het kan gedaan worden als je bepaalde zeer specifieke en gemakkelijk tot stand te brengen relaties van magnetische velden binnenin magnetische velden kunt begrijpen.

Wij hebben jullie verteld dat jullie op slimme manieren binnen velden moeten kijken en hen moeten afstemmen op bepaalde niveaus van gemeten waarden. Dit zijn zeker “ontwerpvelden” en geen toevallige velden en zij moeten elkaar op een bepaalde manier “zien”. Als je het binnen een object doet op bepaalde specifieke richtingen krijg je plotseling een massaloos object. Jullie kunnen het ook “sturen” met hetzelfde magnetisme dat gebruikt wordt om het massaloze object te scheppen. Maar het “sturen” gaat over “waar in de ruimte” het moet bestaan op een andere manier als jullie denken over “links- of rechtsaf gaan”.

Hoewel maar weinig mensen zullen begrijpen waarover ik het heb zullen sommigen die dit lezen later absoluut “weten” dat dit accuraat is en daarom gechanneld dient te worden. Er zijn momenteel maar een paar wetenschappers op de wereld die dit kunnen lezen en relateren aan mijn volgende verklaring: Het “magische” van een massaloos object zit bevat in de “energiekunstprodukten” van wat er overblijft nadat magnetisme, magnetisme oplost. Deze restprodukten van energie zijn interdimensionaal goud (voor zover het jullie betreft), dat wil zeggen dat zij de essentie zijn van waar jullie naar zoeken en wat zij bevatten is wat de “regels” van jullie natuurkunde zal veranderen wat jullie zal brengen tot het herschrijven van jullie begrip over materie.

Weet dat zelfs interdimensionaliteit kan bestaan binnen 4D (zwaartekracht en magnetisme zijn voorbeelden) en deel kan zijn van jullie 4D-natuurkunde. Maar zij blijven alleen als reactieve natuurkunde en alles wat jullie kunnen doen is zien wat er om hen heen gebeurt. De magie zal plaatsvinden als jullie kunnen beginnen te begrijpen wat hen feitelijk schept en als jullie beginnen om de attributen van de andere dimensies te manipuleren en daarop reacties krijgen.

Alle dimensies liggen in jullie schoot om mee te gaan werken. Er is niets verborgen en niets gaat tegen een of andere spirituele wet in.Magnetisme is pas het eerste gebied van interdimensionale fysica maar het is het meest duidelijke omdat het bestaat in 4D op een manier die gezien en gemanipuleerd kan worden. Wees voorzichtig met teveel vooronderstellingen over wat wel of niet het resultaat kan zijn van experimenten. Onthoud een van de meest basale kwantumregels: Als je interdimensionaal wordt, is afstand geen factor meer.

Het wonen op de evenaar maakt het moeilijker om verlichting te vinden en ook moeilijker om spirituele balans te handhaven. Maar onthoud, mensen dragen goddelijkheid in zich en al is het moeilijker, het is niet onmogelijk!

Vraag 393. A-socialen.
Lieve Kryon, er is nogal een aantal a-socialen in mijn leven geweest. Psychiaters vertellen ons dat zij geen geweten hebben en zolas een ander dus geen onderscheid kunnen maken tussen goed en kwaad. Doktoren kunnen hen dus niet helpen omdat er niets te repareren is. Hoe kunnen zij een Spiritziel zijn, een leven hebben, als zij geen geweten hebben? Is dat niet de essentie van een ziel?

Antwoord:

Nee. Geweten is niet de essentie van een ziel. Het is alleen een biologische reactie op chemie. Velen van degenen waarover jij spreekt zijn geboren zonder de benodigde biologie maar zij hebben nog steeds een ziel. Van een veel hogere plaats als waar jij aan denkt, want de ziel is actief en kijkt naar een leven dat hij zelf heeft gepland – waar hij op de planeet zou komen en zou gaan helpen iets dat in onbalans is in balans te krijgen wat uiteindelijk zal leiden naar iets dat veel hoger en beter is.

Dit is voor jullie een van de moeilijkste dingen om te zien en te begrijpen. Hoe kan zoiets als misbruik en geweldpleging de planeet helpen? Het antwoord kan alleen door de tijd onthuld worden. Het drijft mensen vaak naar begrip, naar het spirituele of naar wetten die een land kunnen veranderen.

Een mens kan een glorievolle ziel hebben maar er nooit mee spreken, hem zien, of ermee in contact staan. Zelfs de laagste van de laagsten van de mensheid heeft een ziel. Het is allemaal onderdeel van een plan waar jullie aan meedoen, zelfs als je gelooft dat je nooit aan zoiets zou meedoen.

Vraag 394. Aspect van het Zelf.
Lieve Kryon, ik ben verward over wat een “aspect” van het Zelf is. Als jij spreekt over onze donkere kant die vecht voor zijn overleving, kan een “aspect” een fysieke persoon zijn en tegelijk ook een interdimensionaal deel van ons?

Antwoord:

In de context van onze boodschap aan jullie over dualiteit is het “aspect” 100% jou! Het is waar dat er aanvullingen zijn op wat jullie hebben geschapen en wat jullie uitdaagt, maar onze boodschap waarover jij spreekt (de channeling: Wat is er aan de hand) gaat helemaal over wat er binnen jullie eigen cellenstructuur gebeurt.

Vraag 395. Bali.
Voor mij is het gaan naar Bali een van de meest verbazingwekkende ervaringen geweest die ik ooit heb gehad en is het van de mooiste plaatsen in de wereld. Is daar iets speciaals of anders op een energetische of magnetische manier met betrekking tot dit eiland? Is het altijd zo geweest of is dit pas in de recente tijd ontstaan? Is dit ook desoriënterend en iets dat vele mensen hebben ervaren of is dit alleen persoonlijk gevoel?

Antwoord:

Het zijn zeer sterke Lemurische energieën.

Vraag 396. Bevolkingstoename en ecologische balans.
Lieve Kryon, zal de toename van de wereldbevolking geen invloed hebben op de ecologische balans. Meer mensen betekent meer benodigde huizen en fabrieken wat resulteert in de vernietiging van steeds meer natuurlijke bronnen en het laat de Aarde onvruchtbaar achter en moeilijk om op te leven. Hebben wij hierom “gevraagd” door onze vrije keuze? Hoe houden wij het onder controle? Wij groeien als virussen en vernietigen alles om ons heen met weinig aandacht voor het milieu. 


Antwoord:

Ja. Jullie vrije keuze kan jullie ertoe brengen om de Aarde over te bevolken en te vernietigen. Dat is allemaal onderdeel van van een ontwaken dat de nieuwe kinderen op de planeet zullen tackelen. Het is heel goed op te lossen maar het vereist verantwoordelijkheid en samenwerking bij het grootste deel van de mensheid.

Net als bij zo vele andere zaken echter kan er een kritieke massa voor nodig zijn voordat er serieus naar gekeken gaat worden. Kijk dus naar voedselgebrek dat in de toekomst een nog groter probleem kan worden dan nu. Pas als het onderwerp honger het Westen zal bereiken zal er iets gaan gebeuren.

Nogmaals, het gaat over verantwoordelijkheid en dit is de dispensatie van verantwoordelijkheid voor de Aarde. De meeste virussen vernietigen hun gastheer niet. (Aids is de uitzondering) Er is zelfs in de natuur dus een punt waarop er een bewustzijn is van zich ontwikkelende systemen – zowel op micro- als op macro-niveaus.

Vraag 397. Bewegingsleer. (Kinesiologie).
Lieve Kryon, als k jouw woorden lees stijgt mijn energieniveau dramatisch. Daar dank ik jou voor. Mijn vraag: Dr. Ovokaitys wordt openlijk door jou gesteund en zijn werk is zeer intrigerend. Maar kinesiologie (bewegingsleer) leert mij dat geen van de door laser versterkte producten die jij waarschijnlijk hebt helpen ontwikkelen, bij mij werkt, hoewel de symptomen daar perfect bij zouden moeten passen. Ik ben redelijk teleurgesteld en voel mij een beetje “buitengesloten.” Heb jij enig idee hoe dit kan?

Antwoord:

Zoals wij jullie al zelfs binnen deze Vraag en Antwoord sessies al hebben verteld,verhoogt het lichaam zich om onafhankelijk en uniek te worden. Onthoud dat bewegingsleer een prachtig instrument is want het “weet” alles over jouw specifieke chemie. Anderen kunnen zeer positief reageren op iets waarbij dat bij jou niet het geval is. Dit is de schoonheid van jouw cellulaire intelligentie.

Ga dus gewoon door. In jouw geval is er inderdaad iets dat zou kunnen “passen” bij de symptomen en voor jou wel zal werken. Blijf dus zoeken en zie water niet over het hoofd………heel ander water.

Vraag 398. Bosbranden in Australië.
Lieve Kryon, Australië is op dit moment in crisis door extreme hitte en bosbranden, vuren die soms een “hergeboorte” aanduiden. Heeft wat er nu met het land en de mensen gebeurt te maken met het op zijn plaats komen van het magnetische raster? Moeten wij meer vrede en liefde voor elkaar opbrengen? Hoe kan ik meer helpen? Dank jullie, Lee en Kryon, voor de liefde en vreugde in mijn hart door jullie woorden en leringen.


Antwoord: 

Inderdaad ondergaat jullie continent een schoonmaak. Het gaat niet specifiek over het raster maar over de energie waarom jullie gevraagd hebben. Als je dit soort situaties ziet die uniek en meedogenloos zijn, is er altijd een plan daaromheen. Het gaat om “bewerken” van het land en om opschonen van de energie.

Wat jij kunt doen is de energie vast te houden waardoor er zo weinig mogelijk verliezen zullen zijn. Verwijder ook alle angst die je mocht hebben en anker het land met liefde! Hoewel jullie een land bewonen met heel weinig menselijke geschiedenis is het juist om deze reden dat het wordt voorbereid voor iets speciaals.

Australië zal uiteindelijk een hoofdrol spelen in de spirituele groei van de planeet. Ik denk dat jij dat al wist.

Vraag 399. BSE.
Lieve Kryon de Canadese boeren zijn zwaar getroffen door twee gevallen van BSE, ofwel de gekke-koeien-ziekte, volgens rapporten vanuit Alberta. Dit is een fatale ziekte die vele mensen bang maakt voor vlees. Probeert Spirit ons te vertellen dat wij vegetariërs moeten worden? Waarom is deze ziekte nu ontstaan? Zal het even veilig blijven als vroeger om vlees te eten? 


Antwoord: 

Zoals wij al eerder hebben gezegd is er niet genoeg vruchtbaar land op de planeet om de mensheid te voeden als jullie allemaal vegetariër zouden zijn. Daaraan toegevoegd hebben wij julie verteld dat er een balans nodig is voor de meeste menselijke biologische systemen, inclusief vlees. Daarom is een van de redenen van het bestaan van dieren, jullie voeding en zijn zij daarvoor hier gekomen. Dieren staan ten dienste van de mensheid en dat doen zij op verschillende manieren. (dit is al heel vaak gechanneld………de redenen voor het bestaan van dieren op de planeet)

Wij hebben jullie ook verteld dat het voor gezonde voeding nodig is dat jullie hen met een hoger bewustzijn behandelen dan nu en dat zij anders zullen uitsterven. Dat is wat jullie zien. Deze ziekte is er om de aandacht naar dit onderwerp te trekken en niet om jullie te dwingen om groenten te eten. Het is om de slechte toestand van de dieren naar het algemeen bewustzijn te brengen en uiteindelijk veranderingen te eisen in de manier waarop zij worden behandeld.

Velen van jullie willen niet eens nadenken over deze dierbare wezens die opgeofferd worden voor jullie voeding, maar bedenk: dit is allemaal onderdeel van het ondersteunen van jullie leven op de planeet. Wat jullie aan hen verschuldigd zijn is eer en waardigheid binnen de schaal van het scheppen van voedsel voor jullie levens. Als jullie dit soort ziekten zien bestaan zij om jullie te laten stoppen en te laten kijken naar wat jullie doen. Als jullie dat niet doen zullen deze dieren zichzelf op hun eigen manier vernietigen.

Vraag 400. Channeling voor geld.

(vraag voor Lee)

(maart 2004) In jouw seminars heb jij aangegeven dat jij geen geld vraagt voor jouw werk of op jouw website. Persoonlijk houd ik daar wel van. Toch heb jij ook gezegd dat jij het werk van Fred Sterling (het kanaal voor Kirael) steunt en hij vraagt wel om geld. Is dit niet met elkaar in conflict?

Antwoord: (van Lee): 

Ik zie dit niet als een conflict omdat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen werk dat heel anders is dan dat van Ds. Sterling. Hij is de dominee van de Honolulu Church of Light, een echte kerk met diensten, een gebouw en een staf die beschikbaar is om mensen zonder kosten te helpen. Ook steunt hij een vrij, internationaal radioprogramma zonder sponsoren. Ds. Sterling is ook beschikbaar als klankbord en voor private lezingen (op basis van donatie) en er is geen lidmaatschap binnen zijn kerk en daarom geen kerkbelasting. Hij heeft geen serie boeken zoals ik en hij is maar zelden in staat om zijn kerk te verlaten om ergens een lezing te geven vanwege zijn drukke programma. In dit geval begrijp ik dus de noodzaak voor contributies van buitenaf. Als ik in zijn schoenen stond zou ik hetzelfde doen.
Begrijp alsjeblieft dat ik niemand veroordeel die geld vraagt. Het is alleen zo dat ik in mijn geval sterk het gevoel heb dat dit niet gepast is en dat mijn werk als auteur en spreker in staat moet zijn voor mijn onderhoud te zorgen. Het is nogal makkelijk: Als mensen niet van mijn werk houden, heb ik gewoon geen werk. Ik denk dat er integriteit in mijn benadering aanwezig is.