Kryon: Vragen en Antwoorden 401 t/m 425

Kryon: Vragen en Antwoorden
401 t/m 425

Vertaald uit het Engels door Henk Steur.

Alfabetische lijst van vragen en antwoorden.

====================================

Cyclus van het leven.
402. De Bermuda Driehoek.
403. De Derde Taal.
404. De doodservaring.
405. De Pleiadiers en ons DNA.
406. De Trein van Bewustzijn.
407. Desoriëntatie.
408.DNA en nog eens DNA. Reptielwezens.
409. Dualiteit en lineariteit.
410. Duistere machten.
411. Elektriciteitsdraden.
412. Energetische resonantie.
413. Eten en drinken.
414. Feng Shui. Hoe werkt het?
415. Geografische invloed.
416. Gewichtstoename in de nieuwe tijd.
417. Harmonische Convergentie.
418. Helen door spreken met het lichaam.
419. Hoe weten wij of scheiden gepast is?
420. Hoog Sensitieve Personen. (HSP)
421. Huilen tijdens boodschappen van Kryon. 2.
422. Indigogeit. Integriteit.
423. Integriteit.
424. Interdimensionaal leven.
425. Is artikel nieuwe wereldorde correct?

==========================

Vraag 401. Cyclus van het leven.

Lieve Kryon, Hoe lang moet een entiteit met een missie onderworpen zijn aan deze cycli van komen en gaan?

Vraag:

Lieve Kryon: Is het mogelijk om deze cyclus op de een of andere manier te doorbreken en niet terug te hoeven komen voor lessen?

Antwoord:

Zien jullie hoe compleet dit voor jullie verborgen is? Waarom zou je een cyclus van succes doorbreken? Waarom zouden jullie vragen om verlost te worden van zoiets groots als waarvoor jullie hier zijn gekomen? Alles wat jullie zien is het lijden en de cyclus van schijnbare wanhoop. Jullie voelen je een slachtoffer en begrijpen nooit dat dit de rol is die jullie spelen in dit grote spel van de Aarde……en dat jullie je op je eigen fijne plekje bevinden. Jullie zien niet het hele plaatje. Sommigen van jullie zien het zelfs als een straf!

Gezegend is de mens die weet dat er van hem gehouden wordt en dat wat hij doet een verschil maakt voor de planeet, wat er ook voor hem ligt. Dit is degene de zegt: “Kom maar op” want alles is goed met mijn ziel. Ik ben de machinist van mijn eigen bestaan.”

Vraag 402. De Bermuda Driehoek.
Mijn vraag gaat over de Bermuda Driehoek. Wat is het belang van dit deel van de wereld? Heeft het iets van doen met Spiralen of Portalen? Waarom worden en werden er zoveel schepen en vliegtuigen in dat gebied vermist? Is daar een spirituele betekenis mee verbonden?

Vraag:

Lieve Kryon/Lee, wat is er aan de hand in de Bermuda Driehoek? Kan kennis hierover voor ons nu van enig belang zijn? Is daar echt iets aan de hand?

Antwoord:

In dit gebied van de planeet is er een diepgaande combinatie van anomalieën (onregelmatigheden) in het magnetisme van de Aarde gecombineerd met attributen van interacties met het weer en het water. Er is een proces gaande dat is gezien, maar nooit is begrepen. Er zijn geen ET’s en het is niet spiritueel. Jullie wetenschap zal het uiteindelijk ontdekken, analyseren en begrijpen. Het gaat over de Aarde.

Vraag 403. De Derde Taal.
Is er een of andere manier waardoor een mens zijn eigen ware zelf kan ervaren, op zijn minst emotioneel zodat hij verfrist kan worden en een beetje vrede kan hebben tijdens de taak van het multidimensionaal scheppen? Ik verlang ernaar om dat te doen. Ik zou graag “naar huis gaan” en mijzelf ervaren; direct verbonden te zijn met het goddelijke.

Vraag: 

Lieve Kryon, voor mij is het duidelijk dat een van de grootste prestaties van mensen in deze nieuwe energie de ontwikkeling is van de Derde Taal. Omdat de taal van Spirit niet lineair is, is het begrijpen van de symbolische taal zoals archetypen, metaforen, parabels en symbolen een manier om de Derde Taal te ontwikkelen?

Antwoord:

Ja, ja en ja! Dit ervaren van de Derde Taal is wat wij leren. Het gaat over “spreken met je cellen.” Kijk naar onze leringen van 2003 tot 2005 voor deze antwoorden want het gaat over het claimen van meesterschap.

Dit is niet iets waar je de pers bij hoeft te roepen of je leven voor hoeft te stoppen om het te volbrengen.Het gaat over een dagelijkse wandeling die zo liefhebbend, vredig en anders is waardoor je cellen weigeren om in drama, boosheid of zorgen te gaan. Jullie zijn “verbonden met de familie” terwijl jullie op gewone plaatsen rondlopen, en jullie weten het.

Jullie vroegen: hoe? Begin met hierom te vragen in de stilste momenten die jullie hebben. Neem de tijd om te mediteren en vraag om niets anders dan dit. Vertel jouw God/Partner (het Hoger Zelf) dat jij deze verbinding wil starten en in stand wil houden. Gebruik de diepgang van het emotioneel voelen dat je tijdens deze stille tijden met God hebt en blijf dat doen! Kom uit die meditatie en loop op deze 4D-Aarde in een interdimensionale luchtbel van liefde. Sluit de meditatie niet af……sta gewoon op en laat hem doorgaan!

Dit zijn allemaal concepten. Zij lijken geen relatie te hebben met een lineaire stap- voor-stap-procedure, nietwaar? Je kunt misschien niet het antwoord krijgen dat je verwachtte. Zo velen van jullie willen de oplossingen hebben op een eenvoudige manier. Het is niet eenvoudig. Jullie beginnen een proces door goddelijke mede-schepping en jullie gaan treetje voor treetje als jullie eigen proces daarom vraagt. Maar jullie kunnen de trap niet beklimmen voordat jullie de deur geopend hebben.

Kunnen jullie de kleur blauw aan een kind laten zien? Ja. Dat is eenvoudig. Leg dat nu eens uit aan een blinde. Dat is complex. Bij interdimensionaliteit is dit net zo. Jullie willen stappen, regels en procedures, maar het is veel ingewikkelder dan dit. Het is ook het doel van alles dat wij leren. Begin met pure intentie. Ga dan verder met pure vreugde. Voeg er nog wat wijsheid aan toe en geef het een beetje tijd. God kan niet wachten om jullie beker van begrip te vullen.

Vraag 404. De doodservaring.Lieve Kryon: is de doodservaring een snelle “val” naar een vijfdimensionale frequentie? Als dit zo is, gaan die entiteiten verder door naar hogere frequenties te ascenderen of komen zij terug naar de Aarde om Indigo-kinderen te worden en anderen hier fysiek te helpen? 

Antwoord:

Dat allemaal en ook niets van dit alles. Hoe vind je dit antwoord? Jullie weten het niet, ik wel. Onderzoek de kwestie eens even. Zie je de box waarin hij zit? Jullie zitten vast in een menselijke perceptie (zienswijze) en kunnen het grote plaatje om jullie heen niet zien. Daarom stellen jullie vragen over een interdimensionale reis alsof die in jullie eigen buurt plaatsvindt.

Jullie proberen het bewustzijn van overleden entiteiten te definiëren met gebruik van termen die genummerd zijn en nemen aan dat er een tijdlijn bij betrokken is. Zij zitten allen binnen het bereik van wat er gebeurt zoals jullie dat zien, maar deze zienswijze is heel naïef en niet toegerust om het ware proces te beschrijven.

Als jullie je huisdier in de ochtend achterlaten wat denken jullie dat hun gedachteproces dan is omtrent wat er gebeurt? Denken jullie dat zij zich afvragen hoe jullie reisroute die dagzal zijn? Nee. Hun zienswijze gaat niet verder dan dat zij jullie missen! Het is werkelijk een heel groot verschil met als jullie je afvragen wat er aan de hand moet zijn.

Allereerst: elke ziel is uniek. Je kunt het niet verbinden met een algemeen “dit is wat er gebeurt” proces voor hen allen. Ten tweede, er zijn geen “niveaus” waar zij doorheen gaan op de manier waarop jullie dat zien. Er is geen hiërarchie aan de andere kant van de sluier. Dit soort lineair systeem wordt alleen gebruikt ten faveure van het helpen om de mensheid te laten begrijpen. Interdimensionale dingen kunnen niet genummerd , geplaatst, gesorteerd of gelabeld worden. Zo werkt dat gewoon niet.

Jullie willen dingen uitsorteren op kleur en onderwerp en die dan weer in dozen stoppen zodat jullie geest hen makelijk kan bewaren. Maar probeer dat nu eens met iets dat onzichtbaar isen zonder fysiek vorm is, zoals een gas! Kunnen jullie een kleurloos, reukloos gas in een doos stoppen? Nee, dat kunnen jullie niet. En dat, geliefde, geeft aan hoe moeilijk het is om een vraag als die van jou te beantwoorden……een die intelligent en in liefde wed gesteld, maar met een zienswijze die is beperkt tot jouw realiteit.

De “doodservaring” is een overgang van energie naat een interdimensionaal attribuut. Het heeft geen plaats of tijd. Mensen willen weten wat er na de dood gebeurt en terwijl zij dit proberen te begrijpen beschrijven zij de overgang van energie binnen een aardse tijdlijn. Het gebeurt niet op die manier. Als jullie de waarheid ervan zouden kennen zou die te verwarrend voor jullie zijn om te overdenken. Laat mij jullie alleen een kleine glimp geven over hoe verwarrend: Jullie denken dat jullie levens uit het verleden allemaal na elkaar zijn geleefd, nietwaar? Bedenk nogmaals: in jullie zienswijze beweegt tijd zich in een lineaire richting. Aan onze kant is dat niet zo. Daarom: wat als een vorig leven eenvoudigweg een ander leven is en zij elkaar helemaal niet opvolgen? Zijn jullie al in verwarring?

De “doodservaring” is voor jullie gehuld in mysterie en dat zou zo moeten blijven want teveel informatie zou niet alleen verwarrend zijn maar zou ook leiden naar nog meer religies op jullie planeet…….iets waar jullie nu helemaal geen behoefte aan hebben.

Vraag 405. De Pleiadiers en ons DNA.Lieve Kryon: Ik begrijp dat de Pleiadiers iets te maken hadden met ons DNA en er sterrenzaad aan hebben toegevoegd. Ik verbind hen ook met de “Reuzen” van Bijbelse overlevering die paarden met mannen/vrouwen. Jij zegt dat wij hen nodig hadden voor onze ontwikkeling en ik vraag mij af, waarom? Wat voor type vooroudersbron zijn zij. Werken zij nog steeds met ons? 

Antwoord:

Ja, op alles. De Pleiadiers, een groep van het Zeven Zusters Sterrensysteem, waren nodig om jullie DNA te veranderen- wat redelijk recent is gebeurd (ongeveer 100.000 jaar geleden). Jullie stonden op het punt waarop jullie vele soorten mensen begonnen te ontwikkelen, net zoals de meeste zoogdieren van de Aarde dat hebben gedaan.

Het eerste wat zij deden was het stopzetten van alle takken van mensen…..behalve een…..de soort die jullie nu hebben. Het tweede wat zij deden was het veranderen van de genetische code van de mensen die tot het kernras zouden gaan behoren. Deze verandering zou een genetische “imprint van God” scheppen in ieder van jullie omdat zij die ook droegen.

Hun systeem is niet “in lessen” zoals jullie Aarde dat is en zij leven hun leven heel anders dan jullie dat doen.Jullie bestaan op Aarde gaat over vrije wil en waar jullie de energie van Gaia gebruiken.Jullie hebben een missie in dit deel van het melkwegstelsel en die is heel anders dan die van hen. Zij wisten wat zij voor jullie moesten doen omdat zij van goddelijke oorsprong zijn en dat is onderdeel van hun bestaan en hun doel. Dit is moeilijk uit te leggen omdat jullie alles zien met een menselijke zienswijze. De Pleiadiers zijn niet zoals jullie want jullie leven in een conditie van oude en nieuwe energie, op een zeer jong toneel. Zij zijn feitelijk door hun eigen tests gegaan en dienen het universum nu op andere manieren…….inclusief het inzaaien van “Aardes” die er nog aan moeten komen.

Toch lijken zij op vele manieren veel op jullie. Als jullie hen uiteindelijk ontmoeten, en dat zullen jullie – wees dan niet verrast als zij heel veel op jullie lijken. En ja,……..zij zijn nog steeds geïnteresseerd in wat er hier op jullie planeet gebeurt; maar zij hebben geen interesse om in te breken in jullie pad. Zij benaderen jullie met een waarlijk liefhebbende spirit.

Vraag 406. De Trein van Bewustzijn.
Lieve Kryon, in boek 9 geef jij aan dat de collectieve bewustzijntrein langzamer ging op het spoor (ook al herkenden wij de tijdverschillen niet). Waarom lieten wij hem langzamer gaan als wij hem sneller laten gaan? Worden wij door iets anders aangevallen op het spoor? 


Antwoord: 

Wij spreken opnieuw in metaforen, nietwaar? Zij zijn vaak moeilijk uit te leggen omdat wij interdimensionale attributen voor jullie beschrijven. Omdat tijd relatief is ten opzichte van wat jullie waarnemen en wat er om jullie heen is, laat mij dan een platform maken dat jullie wel of niet kunnen begrijpen: Laten wij zeggen dat jullie wegsnellen van de Aarde vandaan (een oude realiteit) met een enorme snelheid, dichtbij de limiet die jullie in 4D kunnen halen……een snelheid die het tijdframe van JULLIE verandert. Als je op Aarde een videocamera had en je zou kunnen kijken naar wat die zou laten zien (wat jullie niet kunnen, maar doe maar alsof)…. het beeldscherm dat jullie bij je hebben zou laten zien dat de Aarde langzamer gaat. In jullie ruimteschip zouden jullie de tijd als onveranderd waarnemen, omdat die gerelateerd is aan jullie eigen snelheid. Alles in de oude realiteit (het oude spoor) op Aarde zal als jullie je je terugtrekken met bijna de snelheid van het licht (plm 300.000 km per seconde), gezien worden als afnemend in snelheid.

Toen wij jullie vertelden dat jullie langzamer gingen was dat de zienswijze van de oude realiteit, terugkijkend, terwijl jullie je snelheid opvoerden! Dit is moeilijk uit te leggen en te begrijpen, dus in plaats van alle details uit te pluizen, vraag in plaats daarvan aan jezelf: Heb jij de laatste drie of vier jaar enige versnelling van de tijd gemerkt? Als dat zo is, vier dat dan en gebruik deze gevoelens voor bevestiging dat jullie inderdaad de spoorrails van de realiteit hebben veranderd. De Aarde is nu een andere…….een die jullie hebben opgewaardeerd!

Vraag 407. Desoriëntatie.
Lieve Kryon, jij hebt gezegd dat bepaalde desoriëntatie verwacht kan worden bij het verhogen van iemand’s trillingsniveau. In het afgelopen jaar is het beheersen van mijn leven steeds uitdagender geworden met betrekking tot werk, ondernemerschap, investeringen, huwelijk en een een jaar oud kind. 

Dagelijks mede-schep ik bewustzijn van het zijn in mijn contract, harmonieus zijn en overvloed. Hoe kan ik zeggen of ik dit kwijtraak? Zijn mijn gevoelens van disoriëntatie (soms woede en verwarring) een resultaat van energiewerk of van stress?

Groeten, George.

Antwoord: 

Jouw vraag is in feite een heel goede. Wij hebben aangegeven dat totdat het raster is afgemaakt, en tot op bepaalde hoogte zelfs nog daarna, spirituele groei desoriënterend kan zijn. Toch zijn er grote verschillen tussen aan stress gerelateerde uitdagingen en spirituele uitdagingen.

Woede is nooit een resultaat van spirituele desoriëntatie. Dat geldt ook voor grote gezondheidsproblemen. Uitdagingen voor spirituele groei zijn bijna altijd degene met als doel verwarring, niet weten wat er gaat komen, problemen met beslissingen…….soms met energieniveaus, maar geen ziekte. Als jullie van het ene plateau naar het volgende gaan zijn er soms tijden waarin de dingen niet helder zijn. Deze dingen eindigen er altijd in dat zij zichzelf in balans brengen, maar in de afgelopen jaren zijn zij veel acuter geworden. Degenen die in deze jaren hun vibratie hebben verhoogd zullen exact weten wat ik bedoel!

Woede en ziekte zijn signalen van stress. In jouw speciale geval ken jij het antwoord al. Breng meer tijd door met iets creatiefs te doen, zoals manieren om te ontspannen! Ja, jij hebt het op dit moment veel te druk.Nogmaals, mijn lieve vriend….dat wist jij al, nietwaar?

Vraag 408. DNA en nog eens DNA. Reptielwezens.
Lieve Kryon, in mijn werk kijk ik feitelijk naar het DNA van mensen – de chromosomen – die de zichtbare manifestaties van het DNA zijn. Jij hebt gezegd dat er veranderingen in het DNA zullen zijn als het wordt geactiveerd naar hogere vibraties. Zal ik in staat zijn om deze veranderingen te zien? Ik zou dat erg leuk vinden om die veranderingen te zien en te weten dat zij activeerders zijn en niet een of andere abnormaliteit.

Vraag:

Lieve Kryon, ik heb een boek gelezen dat de Macht van de Twaalf heet en het is geschreven door Anne Brewer en het ging mijn voorstellingsvermogen te boven. Hoeveel van deze DNA-hercodering is waar? Zij spreekt over verschillende niveaus, over genetische machinisten, over Galactische Raden en over hun werk aan onze astrale lichamen. Vraag ik teveel als ik om nog wat meer informatie over het DNA vraag?

Vraag:

Lieve Kryon, ik heb onlangs jouw leringen ontdekt en ik vind hen fascinerend en hartverwarmend – dank je.

Ik heb een ietwat bizarre vraag waarvan ik hoop dat jij er wat licht op kan laten schijnen. Sjamanen van inheemse culturen van over de hele wereld (Afrika, Zuid Amerika en Mexico) spreken over een ras van interdimensionale reptielwezens die lang geleden naar de Aarde kwamen om aan een ander ras te ontsnappen dat hen vervolgde. Zij vonden dat zij zich in mensen konden verstoppen en ontdekking konden voorkomen terwijl zij onbekend waren bij de meerderheid van de mensheid. Dit concept maakt mij bezorgd als wij allemaal een zijn en allen uiteindelijk een deel van het goddelijke zijn.

Ik ben nieuwsgierig om te weten of deze sjamanenverhalen op feiten berusten en als dat zo is, zijn deze reptielenwezens onze angsten, ons ego dat wij moeten overwinnen om verlichting te bereiken?

Antwoord:

Fysiek gezien: Degenen van jullie die feitelijk de stukjes en deeltjes van het DNA bestuderen zullen niet veel fysieke veranderingen zien. De veranderingen waarover wij spreken zijn interdimensionaal. Toch, voor degenen die dit niet geloven en zeggen: “Dat komt even mooi uit!” zeggen wij dit: Zelfs als je geen veranderende fysieke structuren kunt zien zal de chemie zelf veranderen. Immuunsystemen zullen sterker worden, de levensverwachting zal toenemen, genen kunnen zichzelf gaan herschikken en andere systemen zullen op een ander spoor lijken te zijn. Jullie zullen dus in staat zijn om de resultaten van iets te zien dat schijnbaar de 4e laag van het DNA (het menselijk genoom) lijkt te beïnvloeden. Als jullie uiteindelijk de instrumenten hiervoor zullen hebben die interdimensionaliteit kunnen opsporen (de schaduwen van andere realiteiten), zullen jullie het heel helder om het DNA heen zien. Dit roept dan weer de vraag op: “Is er meer met DNA aan de hand dan wat wij onder de 4D-microscoop kunnen zien?”

Antwoord:

Spiritueel gezien: Wij vertelden jullie vele jaren geleden dat jullie DNA werd veranderd door niet van deze wereld zijnde energieën. Dat was volgens schema en wij hebben jullie zelfs verteld wanneer dat zich in de menselijke geschiedenis voordeed. Jullie antropologen kennen de anomalieën (onregelmatigheden) in de menselijke ontwikkeling………en vragen zich af waarom de evolutie zo’n ongelooflijke variëteit van alle soorten op Aarde voortbracht…..behalve bij de mensen! Zij weten zelfs wanneer dat gebeurde. (het einde van die variëteit) * Deze historische feiten wijzen allemaal op een waarheid die wij jullie eerder gebracht hebben: Jullie hadden hulp en die kwam vanuit dat deel uit de hemel dat jullie de “Zeven Zusters” noemen.

*Scientific American, January 2000, Volume 282, Number 1

Antwoord:

Reptielwezens: Door de hiervoor gestelde waarheid die nooit kan worden bewezen maar die intuïtief is en rondwaart door jullie DNA, zijn er vele verhalen ontstaan binnen vele culturen over oorlogen, veldslagen, goed en kwaad, origine van reptielen, en hoe dit geweest zou kunnen zijn. Ik wil jullie dus vragen om naar binnen te gaan en jezelf te vragen: Hoeveel van deze informatie past er in een liefhebbend scenario van de schepping van een mens die goddelijk is en die een liefhebbende rol speelt binnen dit universum? Hebben jullie je ooit afgevraagd wie jullie geweest kunnen zijn op een andere planeet in universa uit het verleden? Wij hebben jullie eerder verteld dat de mensen die hier zijn dit eerder hebben gedaan (leven in de dualiteit) op andere plaatsen. Wij hebben jullie ook verteld dat jullie hele spirituele herinnering daarvan is opgeslagen in jullie DNA. Dit betekent ook dat er een subtiele herinnering is van toen jullie andere soorten schepselen waren – als je daar goed genoeg naar zoekt. Maar dit is voor jullie huidige leven op Aarde zonder betekenis en het heeft een energie van “rest-herinnering” die voor vele van jullie obsessief is geworden en zelfs op angst gebaseerde leringen heeft geschapen.

Denk hierover na, familie: Zijn jullie ontwikkeld als gevolg van een fout……of een veldslag tussen goede en slechte Goden……..of de overblijfselen van een kosmische oorlog…….of geheimzinnige reptielwezens? Ik denk dat jullie eigen goddelijkheid je een beter verhaal zal vertellen – een verhaal van eer, logica, en goddelijke doelen.

Vraag 409. Dualiteit en lineariteit.

Lieve Kryon: Als jij spreekt over “eenheid” is er buiten dat dan nog iets? Als ik rustig zit en nadenk over wat het betekent om alles te omvatten wil een deel van mij denken dat zelfs eenheid een perspectief op “zichzelf” nodig heeft. In de 4D-realiteit is het zo dat als er iets bestaat, er ook een tegenovergesteld iets van bestaat. Is er een niveau van bestaan waarin de totaliteit van God op zichzelf onderwerp is van dualiteit, waar God over en weer contacten heeft met andere “goden” in een dualistische uitwisseling? 

Antwoord:

Dualiteit en alle lineariteit daarvan is een logisch paradigma voor jullie terwijl jullie mens zijn. Het bestaat niet in de interdimensionale “eenheid” waarover wij spreken. Als je geen mens bent vraagt jouw intellect zich niet af of er een anti-God of een spiegelbeeld is om zichzelf uit te drukken. De balans van God is perfect en compleet, zonder ook maar een kreukje.

Vraag 410. Duistere machten.
Lieve Kryon: Kunnen wij de “Duistere Krachten” verwachten – negativiteit om eenvoudigweg langzaamaan te verdwijnen in de nacht? Is het niet waar dat alleen iets “cataclysmisch” het paradigma (de tijdgeest) kan veranderen? Waarom zouden dingen anders veranderen, behalve als zij dat wel moeten doen?

Antwoord:

De enige donkere krachten op deze planeet zijn degenen die zijn geschapen door mensen en hun manieren van oude energieën. Lees onze vele boodschappen die wij hebben gegeven aangaande wat jij de donkere zijde noemt. Voor wat betreft het “verdwijnen in de nacht”, wie heeft jou dat verteld? Dit gaat energie en tijd vragen.

Jullie huidige uitdaging op de planeet gaat compleet over deze energie en de veldslag daaromheen. Dit is informatie die wij al meer dan tien jaar brengen. Het is een diepgaande veldslag en er zijn vele strijders voor het Licht nodig om dit op te lossen. Als jij het hebt over een cataclysme (wereldramp en vernietiging) kan ik je zeggen: dat is ook gebeurd. Dit is juist de boodschap van Kryon, dat jullie juist die gang van zaken van de realiteit op Aarde hebben veranderd.

Vraag 411. Elektriciteitsdraden.
Lieve Kryon: ik heb onlangs een nieuw huis gekocht en bemerkte dat er elektriciteitsdraden lopen aan de achterkant van ons nieuwe bezit. Het is op een paar honderd meter afstand en de lijnen lopen dus niet direct over ons huis maar toch wel redelijk dichtbij. Moet ik mij zorgen maken over het elektromagnetisme en hun effect op mijn familie?

Antwoord: 

Elk probleem van deze soort is uniek. Hoeveel stroom gaat erdoor, en hoe vaak? Zijn het hoge of lage energiedraden? Als zij een kompas bij jouw achterdeur kunnen laten bewegen zijn zij ongeschikt voor jullie leven. De afstand is hierbij echter de sleutel. Het zal goed gaan met jouw familieleden. Zij zijn er ver genoeg vandaan.

Vraag 412. Energetische resonantie.
Laatst was ik op een Kryon “Thuis”-seminar waar Lee het had over het feit dat door de veranderingen aan het raster er plaatsen zijn, zoals Sedona, Arizona, die minder energetische resonantie hebben terwijl plaatsen als Mount Shasta, Californië nu een toegenomen resonantie hebben. Welke andere plaatsen hebben een ook toegenomen resonantie en wat kunnen wij doen om aan de nieuwe energie bij te dragen?


Antwoord:
 (van Lee):

Er is werkelijk niets dat jij kunt doen om te verhogen of bij te dragen aan wat Kryon de nieuwe “vortalen” (sprialen en portalen) noemt. Dit is een proces van de Aarde en wij moeten er gewoon aan meedoen. Sedona is nog steeds een prachtige energetische plaats maar het ontbreekt de diepgaande polariteit van energieën die er normaal gesproken waren. Het gaat er niet om dat daar iets is gebeurd maar eerder over de nieuwe energie van de planeet die dichter naar Lemurische energieën toeschuiven.

Mount Shasta is dus een grote/hoge energie, en Kryon heeft aangegeven dat hij rijp is voor een grote verandering. Andere gebieden die zijn beïnvloed zijn Nieuw Zeeland en Bali. Zij hebben zeer sterke Lemurische energieën.

Vraag 413. Eten en drinken.
Lieve Kryon, mijn eerste vragen gaan over gestabiliseerd zuurstofwater. Heeft het werkelijk enige waarde anders dan voor degenen die het verkopen? Is het een goed idee om ons water pH te balanceren voordat wij het drinken? Wat is in het algemeen het beste water voor ons om te drinken?

Mijn tweede vraag: Ik ben extreem verward voor wat betreft welk voedsel ik moet eten. Wil jij mij dit uitleggen?

Misschien wel mijn belangrijkste en meest diepgaande vraag (voor mij zeker) is deze: maakt de kracht van intentie en het samensmelten met ons totale zelf de twee vorige vragen overbodig?

Antwoord:

Het antwoord op deze vragen is heel logisch maar niet noodzakelijk eenvoudig.

Drie jaar geleden vertelden wij jullie dat er meer waterproducten dan ooit op jullie weg zouden komen. De reden? Omdat jullie genezers zouden beginnen te begrijpen hoe belangrijk deze basisbehoefte voor jullie is en gaan zoeken naar de “geheimen” van echte biologische balans. Wij vertelden jullie dat jullie moesten ontdekken dat wat jullie als nodig en gezond beschouwen zou uitlopen op iets dat lijkt op de donkere eeuwen van kennis. Met andere woorden zouden jullie zeggen: “Hoe hebben wij ooit kunnen geloven dat dit goed voor ons is?”

Nu, dit ligt nu voor het grijpen. Er zijn vele soorten water beschikbaar en het eerste wat jullie doen is vragen: “Welke is goed?” Wat als de meeste goed zijn? Waarom willen jullie je mogelijkheden beperken tot maar een? Ja, de pH-balans zal nieuwe informatie zijn die controversieel zal zijn maar na een tijd gewaardeerd zal zijn door vele mensen die het zullen drinken. Het proces wordt nog steeds niet helemaal begrepen omdat jullie gezondheidsindustrie nog steeds geen geloof hecht aan alles wat te maken heeft met intelligente structuur van het lichaam.

Dat wil zeggen dat het lichaam niet zomaar een chemische machine is die reageert. Het is een creatieve machine die een beroep doet op processen die verder gaan dan chemie en die delen van het DNA verandert dat op zijn beurt weer spreekt tegen alle cellulaire structuren en nieuwe paradigma’s van realiteit voor jullie schept…….verbetering van het immuunsysteem en schema’s om langer te leven die jullie nog niet hebben ontdekt.

Zijn er mensen die alleen maar op geld uit zijn met deze nieuwe mode? Ja. Wat moet je dus doen? Het antwoord ligt voor de hand: Probeer uit wat er wordt aangeboden en beslis zelf. Laat je niet leiden door wat anderen zeggen of hebben ervaren omdat niet iedereen op dezelfde manier op deze nieuwe producten zal reageren.

Dit is kennis die wij jullie al vele jaren geleden brachten. Gooi het idee weg dat alle biologie hetzelfde is en dat een kuur een kuur is. Dat is niet zo en jullie beginnen veel meer individualiteit te zien binnen de medicijnen en gezondheidsbusiness.

Met eten is hetzelfde het geval en ook daar zullen vele ontdekkingen gedaan worden. Maar door dit alles heen geven wij jullie ook informatie die zegt dat bovenal de macht van jullie bewustzijn water en voedsel kan veranderen. Jullie kunnen beide in balans brengen voor alles wat jullie nodig hebben. Jullie kunnen zelfs materie veranderen en een situatie scheppen waarin water en voedsel dat een ander ziek zou maken jullie feitelijk zal voeden. Dat is de belofte aan degenen die het onderwerp willen uitdiepen en ernaar willen handelen.

Groet dus het voedsel en maak je er geen zorgen over. Verander het om het aan te passen aan je eigen biologische structuur. In feite is dit al zeer oude informatie die verloren is gegaan op de weg naar een moderne samenleving.

Vraag 414. Feng Shui. Hoe werkt het?
Lieve Kryon, ik probeer te begrijpen hoe Feng Shui werkt. Als wij gingen testen waar de energie zich in ons huis het prettigst voelde door bepaalde hoeken te activeren kwamen wij op het Pa Kua-systeem dat plaatsing stelt vanaf de voordeur van het huis. Dit verschilde van van het richtingsysteem. Ik kan inzien dat als het jouw intentie was om te werken aan bepaalde gebieden zoals voorspoed jouw intentie het zou laten plaatsvinden ongeacht welk systeem je daarvoor gebruikt. Ik begrijp niet hoe dat kan werken met ontbrekende hoeken die bijvoorbeeld rijkdom- of krachtige mentoren zouden zijn.

Ik heb gelezen over mensen die in geldproblemen zaten na een Feng Shui-cursus ontdekten dat de rijkdomhoek ontbrak maar dat als je een ander systeem zou gebruiken die hoek een krachtige mentor zou zijn.

Ik weet dat Feng Shui werkt; ik heb het verschil in energie gevoeld, maar dit deel is verwarrend.

Antwoord: Dit is een goede vraag want hij laat zien hoe lineair het denken is. Hier is een simpel antwoord. Zelfs zonder enige beweging van Chi zal jouw medescheppende energie als mens werken. Toch, als je besluit om jezelf niet te isoleren en je in plaats daarvan als jouw partner de energie van de Aarde gebruikt, zal alles wat jij doet verhoogd worden.

Dus nogmaals, het is niet beide/of als je gaat bekijken welk systeem het beste is. Het is jouw doel om alle systemen samen te gebruiken om het grote systeem te verhogen, wat jouw intentie is.

Pa Kua gaat hand in hand met Feng Shui maar er zijn tijden waarop het beter is om te vertrouwen op de individuele omstandigheden van wat om jou heen is, inclusief de energie van het land! Je kunt een huis op de Aarde plaatsen en verwachten dat je alleen maar de energie van het huis hebt! Het land speelt ook mee. Het antwoord is: probeer alles en gebruik wat werkt.

Dit alles om te zeggen dat deze energiesystemen zijn zoals de lopende banden in jullie winkelcentra, vliegvelden etc. Je kunt op jouw eigen snelheid lopen of op de band lopen. Beide acties zullen je brengen waar je wilt wezen maar de ene zal jouw wandeling verhogen en de andere zal je sneller laten gaan.

Spijtig genoeg kijken de meeste mensen naar het hele ding en blijven gewoon zitten. Dan gebeurt er dus helemaal niets.

Vraag 415. Geografische invloed.
Lieve Kryon, heeft een geografisch gebied invloed op de energieën van een mens?

Antwoord: 

Absoluut! Als je in een energieportaal woont zul je worden beïnvloed door de energie van de Aarde. Als je leeft in een “nul”-gebied van het magnetische veld (de Polen) zul je uiteindelijk eerder sterven.

Een deel van wat wij leren is om het te gaan “voelen” als het gebied waar je woont met jou wel of niet vibreert. Als dat niet zo is: Verhuis! Dit is spiritueel logisch en het laat jullie ook nadenken over je partnerschap met Gaia.

Vraag 416. Gewichtstoename in de nieuwe tijd.
Lieve Kryon, ik ben erg bezorgd over de excessieve toename van mijn gewicht over de afgelopen drie jaren. Ik neem aan dat de magnetische rasters die nu op hun plaats staan het potentieel hebben om dit gewicht op te waarderen/te verhogen als ik niet langer zoveel energie moet “vasthouden” in mijn biologische lichaam. Heb jij enig commentaar of bemoediging met betrekking tot dit gewichtsprobleem? Is er een manier om die meer dan 20 kilo overgewicht kwijt te raken?

Antwoord:

Geliefde, je hebt gelijk in alles wat jij zegt. Het is inderdaad tijd om deze onbalans te corrigeren, maar een die jou in je contract al is meegegeven. Begin met jouw cellen te spreken over het gewicht. Visualiseer jezelf dan met het gewicht dat jij wenst en verdient. Deze dingen zullen feitelijk beginnen om jouw metabolisme te veranderen en ook de genetische gebieden binnen jouw DNA die honger en trek controleren. De soorten voedsel die jij verlangt zullen ook gaan veranderen. Eer het proces en de veranderingen zullen gaan plaatsvinden.

Vier jezelf en geef dit proces minstens een jaar. Het zal het waard zijn en het zal een gezonde manier zijn om het teveel te verwijderen.

Vraag 417. Harmonische Convergentie.
Ik heb een voor mij brandende vraag: Was er een speciale gebeurtenis, natuurlijk gekozen door ons allemaal, die de hoofdoorzaak was van onze opwaardering vanuit het oude Aarde-paradigma naar deze nieuwe tijd?

Antwoord: 

Ja, de Harmonische Convergentie van 1987.

Vraag 418. Helen door spreken met het lichaam
Kryon, ik ben genezer door middel van spreken tegen het lichaamssysteem en ben onlangs veel intuïtiever geworden, wat mij helpt bij mijn werk. Het protocol dat ik volg is enigszins beperkend. Wat kan ik doen om makkelijker en sneller door te dringen tot de “behoeften” van mijn cliënten en hen te helpen begrijpen dat alle heling van binnenuit henzelf komt? Wat kan ik anders doen om hen sneller betere resultaten te laten krijgen zodat zij zich bemoedigd voelen?

Antwoord:

Verander jouw protocol! Breid uit, met gebruik van jouw intuïtie, wat jij hebt geleerd over de manier waarop het lichaam werkt, en ga nog verder dan dat. Je zult het systeem geen geweld aandoen. Als je met de meridianen van het lichaam werkt, zoek dan naar de meridianen die liggen boven degene die jullie kennen……etc. etc.

Voor wat de behoeften van jouw cliënten betreft, dit is veel gemakkelijker te doen dan je denkt. Elk bewustzijnsveld van elke cliënt schreeuwt het uit naar jou toe over wat zij nodig hebben. “Stem” je er dus op af en breng het op een gepaste manier in beweging. Je hoeft niet altijd te vertellen wat er aan de hand is omdat dit soms in de weg zal zitten. Maar jij bent steeds bezig met de “helingskracht” van het individu en spreekt feitelijk tegen hun goddelijk proces. Onthoud, het is geen toeval dat zij bij jou op de divan liggen.

Word een channelende, intuïtieve heler door met lichamen te spreken.

Vraag 419. Hoe weten wij of scheiden gepast is?
Lieve Kryon, hoe weten wij of een scheiding gepast is of niet?

Antwoord:

Het is gepast als de energie en het bewustzijn op een ander niveau zijn dan die van de ander en het duidelijk is dat dit nooit zal veranderen.

Dit gaat niet over verlichting. Het gaat over jullie individuele paden. Hoewel in strijd met jullie samenleving, de regels van de kerk, en wat jullie families voor jullie wensen, gaan jullie soms door “Partnerschapsniveaus” die gepast zijn maar wel tijdelijk.Het kan ook gaan om twee verlichte zielen die het nodig hadden om een tijdje samen te zijn.

Als je dus een partnerschap gaat verbreken, doe het dan met integriteit. Doe het op een manier waarbij je vriendschap aanbiedt. Doe het met wijsheid en volwassenheid. Sla nooit met de deuren. Bied de ander jouw volwassenheid voor heel jouw leven aan en geef hem/haar altijd de mogelijkheid voor vergeving en discussie.

Als je ouder wordt zul je uiteindelijk de dynamiek zien van groei en waarom een tijdelijk partnerschap misschien nodig is geweest op jouw persoonlijk pad, of in dat van hen. Soms gaat het alleen maar om elkaar in balans te houden, soms om elkaar op een plaats te houden zodat er iets anders kan gebeuren. Elk pad is anders en er zijn heel veel mensen die elkaar’s hand vast willen houden totdat zij aan de andere kant van de sluier zijn. Dan zullen zij het de volgende keer weer doen! Oordeel nergens over! Er is gepastheid in vele dingen die resulteren in groei en volwassenheid voor alle betrokkenen.

Zoals ik al eerder zei zijn jullie culturele regels vaak ontworpen om erop te lijken dat zij de “regels van God” zijn, maar vaak zijn het gewoon de regels van mensen die hun best doen, maar zonder het volledige begrip zijn over hoe groot God werkelijk is.

Vraag 420. Hoog Sensitieve Personen. (HSP)Lieve Kryon, Ik behoor bij een groeiend aantal personen waarbij de diagnose van Multiple Chemical Sensitivity/envirnonmental illness is gesteld. (Bij ons: HSP High Sensitive Persons) Dit is primair een stoornis van het immuunsysteem en het heeft effect op alle organen van het lichaamssysteem. Sommigen van ons zijn niet alleen extreem “allergisch” voor gewone, alledaagse substanties in ons milieu, maar, zoals bij mijzelf, zijn er mensen die hooggevoelig zijn voor geuren, licht, aanraking, geluid en ook smaak. Sommigen van ons zijn ook gevoelig voor de emoties van anderen en ontwikkelen symptomen van vergiftiging in de nabijheid van vijandige mensen. Dit zijn mijn vragen: Waarom neemt het aantal mensen die dit syndroom hebben, toe? Wat is de spirituele basis achter deze stoornis en hoe moeten wij ons ongevoeliger maken voor de fysieke en emotionele omgeving?

Antwoord:

Allereerst het chemische gedeelte: Dit is een gevolg van de toegenomen giftigheid op de planeet. Hoe meer de planeet zichzelf in onbalans brengt, hoe meer degenen die hier op Aarde kwamen en rekenden op balans hierdoor beïnvloed worden. De toename is dus een gevolg van de verontreiniging van de planeet – iets wat je denkelijk al wist.

Dit gaat vaak hand in hand met degenen die emoties kunnen aanvoelen omdat zij chemisch en energetisch gezien fijn-afgestemd zijn. Dit gaat niet echt over spirituele dingen. Het gaat over energie. Als je gevoelig bent, zal het een gevoeligheid voor alles zijn, niet alleen maar binnen 3D. Zelfs degenen die zichzelf niet als spiritueel zien staan precies middenin dit probleem – inclusief de gevoeligheid voor andermans emoties.

Wij leren jullie dat je het kunt verminderen en het valt in de categorie van het nemen van de controle over jouw cellulaire structuur door visualisatie en meditatie. Jullie eigen wetenschap bevestigt nu dat jouw gedachten het immuunsysteem kunnen veranderen en dat is precies waar je moet beginnen. Je hebt niet echt de controle over deze dingen! Begin met dagelijkse visualisaties van een immuunsysteem dat toleranter is ten opzichte van de onbalans van het milieu. Zie jezelf niet als gevoelig en kwetsbaar maar eerder als in staat om alles in balans te brengen als het langskomt en je comfortabel te voelen met deze dingen in plaats van ermee gefrustreerd te zijn.

Vraag 421. Huilen tijdens boodschappen van Kryon. 2.
Lieve Kryon: Waarom ben ik zo diepgaand fysiek en emotioneel geraakt door de energie die in jouw boeken zit vervat? Waarom huil ik zo vaak en voel ik een behoorlijke pijn in mijn keel als ik lees? Ik voel mij niet ongelukkig, in tegendeel. Deze reactie vindt zelfs plaats als ik de antwoorden lees op vragen op jouw website. Zal deze reactie na verloop van tijd verminderen?

Antwoord: (Van het Kryon-kantoor):

Zoek alsjeblieft naar vraag 186 en het antwoord op: Huilen bij boodschappen van Kryon.

Deze diepgaande emotionele reactie kan misschien nooit weggaan in de loop der tijd, net zoals je het nooit zat zal zijn om liefdevol naar jouw kinderen te kijken. Het is inherent aan het proces van liefde tussen ons.

Vraag 422. Indigogeit. Integriteit.
Lieve Kryon: Ik heb een geit als huisdier die onlangs heel opmerkzame kwaliteiten heeft laten zien. Ik heb dit gedrag gezien vanaf het moment waarop ik hem gekocht heb. Uit nieuwsgierigheid nam ik hem mee om zijn aura te laten lezen. Kun jij je mijn verbazing voorstellen toen zijn aura een diepe indigokleur bleek te hebben? Hoe is het mogelijk voor deze Indigogeit om zo te bestaan?


Antwoord:

Wacht je voor wat hier gebeurt. Stop de “indigo-ervaring” niet in een doos! De kleur indigo wordt veel gezien op de planeet als gevolg van een grote bewustzijnsverandering op de planeet. Het is dus een energiegeschenk aan de Aarde – niet aan de kinderen. De nieuwe kinderen van de Aarde nemen dit geschenk aan en veranderen het in nieuwe gedachten. De kristallijnen energie waarover wij afgelopen jaar spraken maakt hier ook deel van uit.

Daarom zullen jullie deze nieuwe energie overal zien, omdat het bij de planeet hoort. Het is niet dat jullie een “indigogeit” hebben, maar eerder dat een dier eenvoudigweg op zijn eigen manier meedoet aan de nieuwe Aarde-energie. Onthoud ook dit: dat het hele dierenrijk bestaat als ondersteuning voor de mensheid en dus kun je niet verrast zijn door een indigokleur rondom een dier. Willen jullie iets zien dat echt spectaculair is? Voor degenen die energie zien: Let op de planten!

Vraag 423. Integriteit.
Lieve Kryon/Lee, ik sta versteld van alle informatie en liefde die ontvang van jullie boeken. Dank jullie voor het leveren van zo’n boodschap van hoop voor de planeet. Mijn eerste vraag heeft te maken met financiën. Ik geloof in het houden van mijn woord en in integriteit maar ik heb onlangs mijn baan verloren en vond het steeds moeilijker om mijn betalingen te kunnen doen en ik zal waarschijnlijk aan schuldsanering moeten gaan doen.

Zonder in alle details te treden over hoe het zover is gekomen (ik wil geen slachtofferrol spelen) voel ik mij zeer schuldig dat ik niet iedereen zijn geld heb kunnen (terug)betalen. Ik zocht advies van een advocaat en er is mij verteld dat die mensen heel veel geld aan mij hebben verdiend en dat ik mij daarover niet zo druk moest maken en dat dat veel vaker voorkomt bij allerlei soorten mensen..

Antwoord:

Geliefde, jaag jezelf hierover niet zo op. Soms is het nodig om de boeken over een bepaalde periode dicht te slaan om jouw leven te openen voor een ander boek. Als jij bepaalde gevoelens hebt ten opzichte van degenen waarbij jij in de schuld staat, bied hen dan aan dat jij na verloop van tijd jouw schulden zult voldoen – buiten de normale schuldafwikkeling om. Dit is een integriteitskwestie van/voor jouw eigen keuze.

Vraag 424. Interdimensionaal leven.
Lieve Kryon, geef mij alsjeblieft wat meer informatie over het interdimensionaal leven in de lucht. Hoe beïnvloedt dit ons? Hoe beïnvloedt dit ons ademhalen? Is ademhalen op zichzelf een interdimensionale handeling?

Antwoord: 

Geliefden, er is hier nog veel meer aan de hand dat jullie nog niet begrijpen. Wij hebben vaak gesproken over interdimensionaal leven in zowel water als lucht. Het zit ook in het stof van de Aarde. Dit is niets nieuws en het is ook niet ongewoon. Het is iets dat gewoon de manier waarop de dingen gaan vertegenwoordigt.

Dit leven is een onderdeel van de natuur en het is een ondersteunend attribuut voor vele processen. Een van de grootste attributen daarvan is dat het beantwoordt aan menselijk bewustzijn. Het heeft geen keuze of intellingentie op de manier waarop jullie het zouden noemen maar het is eerder natuurlijk zoals jullie bossen en zeeën en zij helpen alle om de planeet in balans te houden en te antwoorden op invloeden.

Heeft dit effect op jullie ademhaling?. Het antwoord is ja. Ademhalen is jullie levenslijn, nietwaar? Laat mij jullie dit vragen: Heeft jullie ademhalen effect op hen? Hebben jullie je ooit afgevraagd of jullie hen door je ademhalen beïnvloeden? Kunnen jullie hen schoner maken? Kunnen jullie “reinigende ademhaling” toepassen? Kunnen jullie adem binnenhalen die misschien helend is? Hier is een fonkelnieuwe lering en een waar wij veel bij betrokken zulen zijn in de loop der tijd.

Het interdimensionale leven in water en lucht(met name lucht) is klaar om te “luisteren” naar wat een krachtige macht op Aarde zal gaan zeggen. Die krachtige macht is: gefocuste menselijke gedachten. Degenen die dit lezen en het niet willen geloven, of denken dat dit grappig is hoeven alleen maar te wachten. Zelfs jullie eigen wetenschap zal uiteindelijk de “schaduwen” van dit leven ontdekken en zich afvragen wat dit is. Als dat gebeurt, herinner je dan dat je dit hier hebt gehoord.

Vraag 425. Is artikel nieuwe wereldorde correct?
Lieve Kryon, Toen ik het artikel in het “The Spirit”-magazine dor G. Kumar, vroeg ik mij af of zoiets kan gaan gebeuren. Een nieuwe wereldorde waar alle controle in handen is van “welwillende gidsen” en er zoiets als geld en grenzen verleggen etc. niet bestaat. Ik denk niet dat iemand op Aarde in staat is om zoveel gegeven macht te hebben en vrij te blijven van corruptie. Wij zien dit vandaag de dag niet in de regering, welk niveau je ook onderzoekt, van lokale gemeenten tot aan de Verenigde Naties. Het maakt mij droevig om te denken dat er geen landen of culturen zijn, iedereen hetzelfde!

Antwoord: 

Wat als. Wat als….dit is een beschrijving van een Aarde over 10.000 jaar? Kun jij weggaan van het perspectief van “wat je vandaag ziet maakt bepaalde dingen morgen mogelijk?” Deze beschrijving van de Aarde gaat over een Aarde die verder is gegaan dan zijn primaire doel en is gegaan naar iets dat andere planeten nu feitelijk hebben. Vele ervan hebben een bevolking die veel, veel ouder is dan die van jullie. Het spreekt van versmolten culturen en van grote wijsheid. Als je goed naar jullie geschiedenis kijkt zie je veel van hetzelfde effect op Aarde. Waar was de Engelse taal, zo’n 1.000 jaar geleden? Nu is het een “wereldstandaard” 200 jaar geleden had elke cultuur zijn eigen muziek – nu doet de hele Aarde mee in alle muziek. Je ziet hier hetzelfde principe aan het werk maar het gaat voor jullie veel te langzaam om het te herkennen.