Kryon: Vragen en Antwoorden 476 t/m 500

Kryon: Vragen en Antwoorden
476 t/m 500

Vertaald uit het Engels door Henk Steur.

Alfabetische lijst van vragen en antwoorden.

====================================

 1. Raak ik het kwijt
  477. Channel ik Kryon echt?
 2. Ben ik aan het uitdoven?
 3. Oude Beschavingen
 4. Wie spreek ik aan?

481: Engelen

 1. Dieren en hun behandeling.

483: De Appendix

484: Kunst aan de andere kant van de sluier?

485: Gebieden waar je beter niet in kunt leven?

486: Mede-scheppen……… Hebzucht

487: Zijn de leylijnen veranderd?

488: Verlichting versus kracht

489: Verslaving en dwangmatigheid.

 1. Drugsgebruik.

491: Zitten wij nog op het juiste pad

 1. Attributen van Kryon.
 2. Bankroet.

494: Beginnende contracten

495: Bijbel Code

496: Biologische veranderingen.

497: Biologie op andere werelden…. ook Goddelijk?

498: Ik voel niets!

499: Ik kan geen gidsen zien……waar is het bewijs?

500: Hersenverlamming

 

====================================

VRAAG 476. Raak ik het kwijt

 

Lieve Kryon, jij hebt in sommige van jouw boodschappen kort aangeroerd dat het koelere deel van de continenten voor ons bevorderlijker zijn. Kan jij dit alsjeblieft uitleggen en ook welke rol zij spelen in de toename van ons bewustzijn?

 

Dank je wel, in Licht,

 

Christie

 

ANTWOORD: Velen hebben dit nu begrepen en wat een verrassing moet het zijn om je te realiseren dat het niets met temperatuur te maken heeft!

 

Onze opmerkingen twaalf jaar geleden refereerden compleet en totaal aan het magnetisme van het rastersysteem van de planeet. Richting de polen gaan schept een energie die meer geleidend is voor manifestatie. Het meest gesluierde bewustzijn op de planeet is te vinden rond de evenaar. Sommigen van jullie meest “verlichte” steden bevinden zich op de top en op de bodem van de aardselandmassa’s. Enkele van de meest diepgaande problemen komen voor rond de evenaar.

 

Geen mens heeft hier ooit een complete studie van gemaakt of zich afgevraagd: “Waarom?”

 

Het gaat over balans, niet over eerlijkheid en iedereen die in deze gebieden is geboren heeft hier actief voor gekozen.

 

 

VRAAG: 477. Channel ik Kryon echt?

 

Lieve Kryon: De eerste vraag is er een waarvan ik zeker ben dat iedere charlatan hem stelt, maar ik wil hem toch stellen. In 1990, in onze spiritgroep channelde ik een entiteit die zich Kryon noemde. Toen der tijd had ik nog nooit van hem gehoord.

 

Ik zag mijzelf alsof ik, zoals het mij toe leek, door een “hordeur”. Ik had in die tijd ook nooit over het raster gehoord. Ik channelde kort informatie en toen een lid van de groep persoonlijke informatie zocht was de energie heel duidelijk dat alle vragen een universele natuur moesten hebben.

 

Dit was in Zuid-west Alabama. Ik heb die entiteit nooit meer gechanneld. Ik heb boodschappen ontvangen van andere kanalen, maar nooit meer van Kryon. Wat was dit voor channeling? Wat was het belang hiervan?

 

ANTWOORD: Jij hebt zeker je eigen ervaring geldig verklaard! Je hoorde nooit over mijn energie en toch gaf je die de juiste naam. Je wist ook nog niets van het raster en toch “zag” je het. Was het echt? Ja! Was het Kryon? Ja!

 

Iedereen kan nu en dan “in-pluggen” op de energie van Kryon en wij moedigen dit aan. Dit is wat er met jou gebeurde. Wij houden ervan als dit gebeurt en wij eren de tijd die wij samen hebben. Wij koesteren de tijden waarop dit gebeurt en het geeft ook de bevestiging dat jij familie bent! Vier dit met ons als dit gebeurt.

 

Er wordt diep van jullie gehouden. Er is niets dat zegt dat de Kryon-energie permanent in jullie energie zal zijn en denk er dus verder niets van als je doorgaat naar andere dingen. De enige permanente kanalen zijn de 9 die ik in het verleden heb genoemd. Dit is een feit dat ik nooit heb gedeeld en dit zal je helpen te bevestigen als anderen zeggen dat zij kanalen van Kryon-energie zijn. Als jullie een mens zullen vinden die claimt dat hij Kryon channelt (een van de 9) en jullie willen weten of hij of zij echt is, zal die mens ALLEEN Kryon channelen.

 

Als andere entiteiten af en toe aanwezig zijn, zullen zij deel uitmaken van een boodschap van Kryon.

 

VRAAG 478. Ben ik aan het uitdoven?

Lieve Kryon. Ik ben gegaan naar waar Spirit mij heen stuurde. Ik heb veel veranderd in de laatste jaren en ik ben spiritueel snel gegroeid (misschien te snel). Mijn man en kinderen zijn weg, mijn carrière is voorbij en mijn beste vriendin (aan jouw kant van de sluier) is ook weg. Ik heb de geloften laten vallen en heb het visioen van de hemel op Aarde dat ik sinds mijn geboorte in mij droeg, verloren. Ik wil niet meer doorgaan (vluchten) en ik heb geen interesse meer in het hebben van een metgezel. Ik ben redelijk vredelievend en ken de Derde Taal.

 

Medescheppen werkt nog steeds, ik heb overvloed (volgens jouw definitie). Ik voel mij lichamelijk anders en vele dingen begonnen tot rust te komen dus voel ik geen spirituele “zwaarte” meer.

 

Ik vraag mij af of mijn licht in de vuurtoren aan het uitdoven is (als dit zo is, waarom werken de geschenken dan beter dan voorheen?) Ik voel mij als een lege en ongemotiveerde ui waarvan alle lagen zijn afgepeld. Ik voel liefde en compassie niet meer zoals ik dit heb gedaan. Ik wil gewoon alleen voor mijzelf zorgen.

 

Het lijkt allemaal achteruit te gaan en tegelijkertijd voelt het normaal en goed. Wat is er aan de hand?

 

ANTWOORD: Jij zou je eigen vraag eens een paar keer goed moeten herlezen als je niet moe bent. Bijna alles waar je om hebt gevraagd, is gebeurd. Zelfs de schijnbaar negatieve, verdwenen aspecten van jouw leven hadden hun doel, met jouw toestemming. Zelfs de geschenken werken nog steeds! De uitdaging waar jij momenteel voor staat is dat jij tussen de attributen van ascensie in zit en niet weet waar zij toe leiden.

 

Dit jaar zullen wij enkele van deze attributen brengen in een reeks channelings die heet: “Door de ogen van Ascensie”.

 

Hoe kan het intussen zo zijn dat jij in training bent voor meesterschap en dit niet herkent? Het antwoord is bijna helemaal dat jij alles oordeelt met een oude 3D-realiteit. Daar ben je dan, met al je vaardigheden, erop wachtend tot het allemaal gaat gebeuren, en middenin dit proces denk jij dat het afgelopen is?

 

Laat de oceaanreiziger het schip midden op de oceaan stoppen en denkt hij dan dat hij is verdwaald omdat hij geen land meer kan zien? Of begrijpt hij dat hij naar iets toe navigeert en dat hij in het midden van de reis zit?

 

Jij wordt geëerd voor waar je doorheen bent gegaan. Laat nu de rest gewoon gebeuren.

 

VRAAG 479: Oude Beschavingen

Leve Kryon, ik heb zojuist op het internet gelezen over informatie die Kryon in november 2001, in New England verschafte. Kryon gaf een precies gedateerde tijdlijn van Atlantis en voegde daar onweerlegbaar bewijs bij dat Arkansas ook tot Atlantis behoorde. Dit is niet wat ik in Boek 9 heb gelezen. Jij sprak over overblijfselen. Ik wist niet over welke groep mensen jij sprak maar ik dacht dat het controversieel zou zijn omdat jij er niet uitgebreid op doorging. Kan jij dit nu wel doen?

 

Ook: Ik woon op het water, een meer dat is verbonden met de kust. Ik heb de vogels heel lang tussen twee en drie uur in de morgen in cirkels rondom het meer zien vliegen. Ongebruikelijk?

 

ANTWOORD: Pas geen menselijke aannamen toe op het verleden. Weet, allereerst, dat “Atlantis “ niet alleen maar een stad was (hoewel velen denken dat dit zo is) Het is een ras. Het is een filosofie en het is een bewustzijn.

 

Dit zijn de simpele feiten. Combineer die met wat jullie maar willen, maar beperk het niet tot de mythologie de jullie nu Atlantis noemen.

 

Er is op Aarde bewijs over rassen van meer dan 10.000 jaar oud. Dit bestaat uit overblijfselen op deze planeet. Sommige daarvan, die dicht onder de oppervlakte liggen, zijn eenvoudig in Arkansas te vinden. Deze informatie wijst geen locatie aan omdat de Aarde sinds die oorspronkelijke beschaving er was, is veranderd.

 

In plaats daarvan geeft het bewijs….. een empirisch bewijs dat jullie huidige geschiedenis incompleet is en dat jullie werkelijk geen idee hebben over wanneer de mensheid begon. Landmassa’s werden verbonden, er waren religies en rassen die jullie ongeloofwaardig vinden en de wetenschap was veel verder ontwikkeld dan jullie zouden verwachten.

 

Wereld-navigatie werd begrepen en zelfs het concept van jullie zonnestelsel was bekend. De overblijfselen die misschien boven water komen zullen dit aantonen.

Enkele hiervan zijn gevonden en worden momenteel geïsoleerd. Als dit zo doorgaat zal er niets van deze onthullingen komen. Het isoleren ervan is gebaseerd op angst, en niets anders.

 

Controversieel? Zeer. Anderen zullen deze overblijfselen vinden en hen aan de wereld tonen en worden uitgelachen vanwege de enorme vertekening van wat jullie is geleerd. Verwacht dit, maar begrijp dat uiteindelijk, als genoeg mensen deze waarheid zien, deze de voorkeur zal krijgen. Dat gaat altijd zo. Dan zullen ook de geschiedenisboeken herschreven worden.

 

Over de vogels? Zij zijn verward. Hun migratiescenario’s volgen oude rasterpatronen die niet langer meer bestaan. Maak een toevluchtsoord voor hen of zij zullen niet overleven. Zij weten gewoon niet welke kant zij uit moeten vliegen.

 

 

Vraag 480: Wie spreek ik aan?

Ik heb moeite om te weten tot “wie” ik moet bidden. Door de jaren heen ben ik tot de overtuiging gekomen dat wij allemaal een “deeltje van God” zijn en dat de mens op Aarde alleen maar een onderdeel van een groep is. Jij hebt ons verteld dat jij een deel van een groep bent.

 

Er zijn engelen als Michael en Gabriel en meesters als Jezus en Boeddha en ik neem aan dat er ook nog wel andere “groepen” zijn.

 

Ik weet dat wij kunnen spreken met ons Hoger Zelf en onze gidsen, maar is er een groep of identiteit die de leiding heeft? Is er een “Vader?” Is het Universum een grote democratie?

 

ANTWOORD: Jouw vraag laat niet alleen intuïtie en wijsheid zien, maar ook de beperking van wat jij op jezelf hebt geplaatst, genaamd dualiteit. Wat er ook is uitgelegd, mensen willen alles in hokjes verdelen en overal organisaties omheen bouwen.

 

Dit is een totaal lineair proces en het vertegenwoordigt niet de realiteit van de manier waarop het aan de andere kant van de sluier is.

 

Neem een grote kom soep. Hij heeft organisatie, smaak, materie, kruiden en vorm. Toch heeft er niemand de leiding in de soep. Nu zouden jullie kunnen zeggen: “Zeker, maar er is geen bewustzijn in de soep. Hij hoeft niet te denken en heeft geen beslissingen te nemen en is zich niet bewust van zichzelf.”

 

Denken jullie van niet? Denken jullie dat alle moleculen gewoon zichzelf hebben geschapen en zichzelf organiseren in ingewikkelde structuren die samenwerken op complexe manieren die zo betrokken zijn dat zelfs de wetenschap hen zelfs niet begrijpt?

 

Zijn jullie je ervan bewust dat zelfs in zoiets eenvoudigs als soep een plan zit, een systeem, en coördinatie? Als dit zo is, wie heeft dan de leiding? Waar is de democratie? Wie geeft de orders?

 

Wat als, in plaats van een lineaire order, of een commando, alle delen volledige kennis hebben over wat het plan was en zonder enige koppeling, gewoon passen in wat zij allemaal weten? Dit geldt niet alleen voor soep, maar ook voor het Universum en wat jullie God noemen.

 

Ja, jullie zijn allemaal deel van het geheel. Maar alle engelen en andere entiteiten die zich in de eeuwen bekend hebben gemaakt, hebben dit gemeen, ook: “Zij lezen allemaal van hetzelfde script….. een script van consensus, een dat zichzelf en alles verhoogt.

 

Dit is in niets wat jullie ooit hebben ervaren dus kunnen jullie het je niet echt goed voorstellen. Jullie hebben zelfs mythologie geschapen rondom “oorlogen in de hemel” zodat jullie op een of andere manier een beetje konden vergoelijken waarom dingen zijn zoals zij zijn terwijl jullie dachten dat alleen een veroverende energie op een bepaalde manier kon zijn. Deze menselijke acties gaan allemaal over pogingen om God te lineariseren.

 

Jullie DNA bevat een Goddelijke Code die dit allemaal vertelt. Jullie zijn goddelijk en dit geldt dus ook voor de “kennis” hierover. Hoe dichter jullie bij je eigen goddelijkheid komen, hoe duidelijker dit is en hoe groter jullie wijsheid is. Wij hebben jullie aangemoedigd om de profeet binnenin te vinden, het boek met regels binnenin, en het kompas van wie jullie zijn en waarom jullie hier zijn.

 

Critici zeggen dat dit is wat seriemoordenaars ook hebben gedaan, spotten met het proces als iets dat niet in balans is en zelfs slecht is. “Denk je eens in,” zeggen zij, “als iedereen zijn eigen boek met regels zou hebben, dan zou het chaos zijn!” Dan geven zij jullie hun eigen boek met regels, vaak met volledige integriteit en leggen uit wat zij vinden dat God wil dat jullie moeten doen.

 

De waarheid is dat dit “boek met regels” individueel is en toch zoals de soep is. Het is iets dat algemeen is voor elke molecule van de soep. Het is dus voor iedereen hetzelfde script!

 

Het moet wel, want anders zou wat jullie “de natuur” noemen, helemaal niet werken. Het is het boek dat zegt dat de “groep” een grote familie is. Het organisatiedeel (uitgelegd ten faveure van jullie lineaire realiteit) is er een dat spreekt over specialisten. Sommigen van jullie familie zijn toegewijd aan werken met het 4D raakvlak tussen jullie en ons (gidsen). Anderen van de familie zijn toegewijd om engelen voor jullie te zijn en anderen, zoals ik, zijn betrokken bij jullie natuurkunde.

 

Maar wij zijn allemaal betrokken bij de liefde van God, het steunen van de mensheid en wij zijn allemaal een groep….. jullie groep…… de familiegroep genaamd GOD.

 

Tot wie zouden jullie bidden? Begin gewoon naar binnen te gaan. In plaats van bidden “tot” iemand, begin dan de wijsheid te begrijpen van waar de kracht werkelijk is.

 

Schep dan wat je nodig hebt, apart van elke gedachte of stil zitten hopen dat God je iets zou kunnen geven – als een hond die geduldig op de vloer onder de eettafel zit te wachten en hoopt dat hem wat toegestopt wordt.

 

Dit is niet de manier! Het is de gratie van jullie eigen bestaan wat de essentie van God op Aarde is en die alle schepping aandrijft.

 

Jullie zijn je eigen meester, een feit dat compleet is verborgen in het aangezicht van jullie dualiteit. Doe mee met de groep die GOD heet. Bid – niet tot een hoger wezen – maar als een familielid dat naar huis schrijft vanaf de frontlijn van een veldslag. Jullie zijn een deel van God en familieleden. Jullie zijn ook mensen, een van de weinige entiteiten in het Universum die leven en werken op een plaats waar jullie de Waarheid niet kunnen weten omdat dit de eerlijkheid van test zou verknoeien….

 

En jullie vragen je af waarom wij jullie steunen en zo van jullie houden?

 

VRAAG 481: Engelen

 

Lieve Kryon:

 1. Ik begrijp dat jij het belangrijk voor ons vindt om te weten dat wij geen 2 of 3 geleide-geesten hebben maar eerder een oneindige (metaforische) energiesoep ervan die als Een handelt en van tijd tot tijd van samenstelling verandert. Mijn eerste vraag is: “Waarom is het voor ons belangrijk om te weten dat de oude “2 of 3”-metafoor onnauwkeurig was en dat de nieuwe metafoor accurater is?”
 2. Mijn tweede vraag is: “”Zien” helderziende mensen 2 of 3 gidsen……. en wat zien zij als het geen gidsen zijn?
 3. Als gidsen meer gepast “energieën” worden genoemd in plaats van “entiteiten” zijn er dan nog andere niet-biologische levensvormen die “entiteiten” zijn?
 4. Zijn engelen zulke entiteiten of zo niet, hoe zou jij engelen willen beschrijven in relatie met gidsen?
 5. Wat zijn aartsengelen in vergelijking met engelen?
 6. Onlangs vertelde jij dat iets van de gidsenenergie bij ons is voor de duur van onze aardse levenscyclus en andere delen van samenstelling veranderen. Maar, in het eerdere verleden, gaf jij aan dat als wij door grotere toename van vibraties gaan, er een verandering van gidsen is waardoor zij zich 90 dagen lang “rustig” houden. Mijn vraag hierover is waarom het nodig is dat zij zich rustig houden. En waarom 90 dagen? In neem aan dat zij er nog steeds zijn en zich kalm houden in plaats van helemaal niet met ons verbonden te zijn? Wat veroorzaakt deze “rustige periode?”

 

ANTWOORD: Lieverd,

 1. Het is voor jullie belangrijk om te weten dat jullie je gidsen niet kunnen “tellen” zodat jullie je niet aan hen “vastklampen”, namen geven en afhankelijk zijn van wat jullie als 2 of 3 entiteiten zien. Als een mens dit doet houdt dit hem tegen om de realiteit die er is te ervaren, een realiteit die veel verder gaat dan de mens denkt. Het houdt de mens beperkt in zijn inzichten.
 2. Helderzienden zien de bovenlaag….. degenen die op dat moment de meeste hulp bieden en degenen waaraan de mens op dat moment de meeste behoefte heeft. Dit is ook de reden waarom aurafotografie (energiefotografie) van dag tot dag verschilt. Het is de “gidsensoep” aan het werk en die verandert wat jullie nodig hebben.
 3. Onze definitie van “entiteiten” is een energie die bewustzijn heeft die hoger of gelijk is aan het bewustzijn van wat jullie mensen zouden noemen. Ja, er zijn vele niet-biologische vormen  die entiteiten worden genoemd als toevoeging aan energieën die entiteiten worden genoemd. Ook hier hebben wij het probleem van jullie 4D-geneigdheid om in hokjes te verdelen naar een enkelvoudige bron. Dit is zeer begrijpelijk en het wordt ook geëerd. Maar een waar inter-dimensionaal wezen weet dat er geen harde “muren” voor welk bewustzijn dan ook zijn en dat daarom het idee om namen of zelfs persoonlijkheden te verbinden aan inter-dimensionale wezens, beperkend en misleidend is.
 4. Engelen zijn inter-dimensionale wezens net zoals jullie maar die hun eigen “groep” hebben in hun bewustzijn, bevattingsvermogen en omvang. Zij hebben geen dualiteit en geen biologische uitdrukking. (geen lichaam)
 5. Aartsengelen zijn engelen die de energie van vele engelen hebben. Zij zijn niet “hoger” of “lager” ondanks de naam. Zij zijn ook niet de “baas” over wat dan ook. In plaats daarvan zijn zij gevuld met de energie van vele van de stukjes en delen van de andere engelentiteiten. Dit lijkt hen belangrijker te maken. Dat zijn zij niet. Denk aan hen als communicatiestations of samenballingen van overgedragen energie die makkelijker benaderbaar is voor het geheel. Zij bestaan om te helpen groepen van energieën bijeen te brengen voor degenen die niet buiten 4D kunnen denken. Zij helpen ook met de organisatie van energie die nodig is in het Universum.
 6. Met de implanteren van de toestemming om te ascenderen (de implant) is er een eenmalige verhoging van de gidsenenergie. Dit is gerelateerd aan de derde laag van wat jullie DNA noemen. Wat jullie “rustig aan “ noemen is een proces waaraan jullie alleen metaforisch zullen relateren. Het is het wisselen van de wacht. Het is DAT moment in ruimte en tijd waarin een tempel wordt neergehaald en voor een andere de fundering wordt gelegd. Het verschilt van mens tot mens en is gerelateerd aan jullie angsten en aan wat jullie toestaan. Het is een eenmalige verandering en hij is diepgaand. En nee….. jouw aanname dat zij er nog steeds zijn is maar gedeeltelijke correct. De gidsen gaan feitelijk weg. Jullie zijn NOOIT alleen en toch is wat er achterblijft tijdens deze verandering veel minder dan waar jullie aan gewend zijn. Toen de grote meester van Liefde dacht dat hij de dood nabij was, riep hij de “familie” op en dacht dat zij hem hadden verlaten. Hij ervoer precies hetzelfde. Zelfs de meester was ontdaan door deze opwaardering. In zijn geval duurde dit 90 minuten. In de meeste gevallen duurt het 90 dagen. De “9” betekent voltooiing en is vol betekenis in energie.

 

VRAAG 482. Dieren en hun behandeling.

 

Lieve Kryon, de Canadese boeren zijn hard getroffen door twee gevallen van BSE, of gekke koeienziekte, zoals werd gerapporteerd in Alberta. Dit is een fatale ziekte die mensen bang maakt voor vlees. Probeert Spirit ons duidelijk te maken dat wij vegetarisch moeten worden? Waarom komt deze ziekte nu naar voren? Zal vlees om te eten even veilig als voorheen zijn?

ANTWOORD: Zoals wij al eerder hebben gezegd is er niet genoeg vruchtbaar land op de planeet om de mensheid te voeden als zij allemaal vegetariër zijn. Daaraan toegevoegd hebben wij jullie verteld dat er een balans nodig is voor de meeste menselijke biologische systemen, inclusief vlees. Dit is daarom een van de redenen voor het bestaan van dieren, voor jullie voeding, en zij komen daarvoor hier.

 

Dieren staan ten dienste van de mensheid en zij doen dit op verschillende manieren. (Dit is al vele malen gechanneld….. de redenen voor dieren op de planeet)

 

Wij hebben ook verteld dat jullie, als jullie hen als gezond voedsel willen hebben, zij behandeld dienen te worden met een hoger bewustzijn dan zij nu hebben, anders zullen zij sterven. Dit is wat jullie nu zien gebeuren. Deze ziekte is er om jullie aandacht te trekken voor deze zaak en niet om jullie te dwingen groenten te eten. Het gaat erom de verzorging van de dieren in het bewustzijn te brengen en uiteindelijk veranderingen te eisen in de manier waarop zij worden behandeld.

Velen van jullie willen er niet aan denken dat deze kostbare schepselen worden opgeofferd voor jullie voeding, maar onthoud dat dit allemaal onderdeel is van de steun voor jullie leven op de planeet. Wat jullie hen verschuldigd zijn is eer en waardigheid binnen de werkruimte van het scheppen van voedsel voor jullie levens. Als jullie dit soort ziekten zien, zijn zij er om jullie te laten stoppen en te laten kijken naar wat jullie aan het doen zijn. Als jullie dit niet doen zullen de dieren zichzelf vernietigen.

VRAAG 483: De Appendix

Lieve Kryon, jij hebt gezegd dat wij geen “junk”-genen hebben (en dit is begrijpelijk) maar hoe zit het met de appendix? Wat is zijn doel? Behalve ons op de operatietafel te krijgen en mogelijk gedood te worden door incompetente doctoren (menselijke grap!)

 

ANTWOORD: Het is interessant om te zien hoe mensen beslissen over dingen van de natuur en van het lichaam. Omdat zij het niet begrijpen is het dan maar rommel!

Denk ook aan het DNA dat door de wetenschap wordt betitelt als: ”Junk-DNA”. Als de tijd verstrijkt wordt deze rommel goud…….gewoon door het langzaamaan verkrijgen van kennis.

 

De waarheid is dat jullie appendix voor jullie heel hard nodig is en jullie zonder appendix dood zouden zijn. Wat jullie je niet realiseren is dat hij vereist is tijdens het grootste deel van de kindertijd.

 

Dus tegen de tijd dat jullie het woord appendix kunnen uitspreken heeft hij zijn werk al gedaan. Het is zijn taak om bacteriën onder controle te houden die ingewanden binnen komen als jullie jong zijn en opgroeien.

 

Van Lee: In versteende vorm is het een mooie deurstop. [Grap van Lee].

 

VRAAG: 484: Kunst aan de andere kant van de sluier?

Lieve Kryon, hebben wij toegang tot, en kunnen wij genieten van de kunst zoals wij die kennen (muziek, literatuur, films, schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuuren nog veel meer kunstvormen) die op deze planeet is geschapen, als wij aan de andere kant van de sluier zijn?

 

ANTWOORD: Hier is wat niemand van jullie begrijpt:

De grootse kunst, dichtkunst, verhalen en muziek die jullie op de planeet hebben werd door de sluier heen gegeven door de kunstenaars heen die deze kunst channelden.

 

Dus vraag ik jullie: Waar denken jullie dat deze dingen echt leven?(Kryon-glimlach)

Aan onze kant van de sluier zijn jullie allemaal de grote (grootste) artiesten!

 

 

VRAAG 485: Gebieden waar je beter niet in kunt leven?

Lieve Kryon, heeft de geografische ligging van het gebied waar je woont invloed op de energieën en ook andere zaken van een mens?

ANTWOORD: Absoluut! Als jullie in een energieportaal leven zullen jullie worden beïnvloed door de energie van de Aarde.

 

Als jullie in een “nul-gebied” (een dal) leven zoals op de Noord- of de Zuidpool, zullen jullie uiteindelijk eerder sterven.

 

Als jullie hier meer over willen weten kunnen jullie de Kryon-channeling: Pieken en Dalen van de Aarde hierover raadplegen.

 

Een deel van wat wij onderwijzen is dus om een aanvang te nemen met het “voelen” of het gebied waar je woont voor jou goed vibreert of niet goed vibreert.

Als dit niet zo is, ga daar dan weg!

 

Dit is spiritueel gezien logisch en het laat jullie ook nadenken over jullie partnerschap met de Aarde.

 

 

VRAAG: 486: Mede-scheppen……… Hebzucht

De mystieke leringen hebben ons aangezet tot een hernieuwd, hartstochtelijk verlangen naar materiële (en spirituele) omdat hartstochtelijk verlangen de geest nooit zal toestaan om te rusten en het echte zelf om te blijven schijnen.

 

Jij leert ons te mede-scheppen wat wij maar willen. Rakelt dit niet het vuurtje op van de altijd dorstige geesten, brengt dit ons niet verder af van het centrum binnenin? Als iemand een prachtige grote auto schiep uit hebzucht, zou hij alleen aan zijn hebzucht hebben voldaan en wil hij nog meer hebben. Hoe kan hij van deze handeling spiritueel profiteren? En hoe staat overvloed in relatie tot geluk?

 

Volgens mij hangt het af van hoeveel wij willen of wij ons gelukkig of ongelukkig voelen.

 

ANTWOORD: Dit zijn jouw eigen gedachten die “mede-scheppen wat jij wilt” hebben geïnterpreteerd naar het scheppen of het hartstochtelijk verlangen naar een grote auto of de zin naar materiële dingen.

 

Dit waren nooit de leringen van Kryon. Het geascendeerde bewustzijn van de meesters (die volgens onze leringen de lichtwerkers zijn) mede-schept spirituele balans. Zij mede-scheppen constant de Liefde van God in hun levens. De doelen van mede-scheppen zijn al vaak in kaart gebracht en zij bevatten nooit materiële dingen. Het waren vrede, gezondheid, wijsheid, geluk, een lang leven en een vervulling van benodigdheden om binnen een bepaalde cultuur comfortabel te kunnen bestaan. De kracht van mede-scheppen is iets dat is geschonken aan degenen op een spiritueel pad die de wijsheid hebben om te weten waarom zij vragen. Het is geen uitnodiging om auto’s te gaan verzamelen.

 

Als jullie moeten werken om je kinderen te voeden zit een baan binnen de spirituele puurheid van mede-scheppen. Dit is geen hartstochtelijk verlangen. Als jullie problemen in de familie hebben of binnen een relatie, is het geen hebzucht dat daar vrede en harmonie mede-schept.

Het is tijd om gezond verstand te gebruiken. God wenst jullie geen armoede of problemen toe want dit doet geen recht aan jullie pracht als schepselen van God op de planeet en het past ook niet bij het werk dat jullie hier doen. Om altijd hongerig of dakloos te zijn en bezig te zijn met overleven, helpt helemaal niemand.

 

Dit is niet wat alle meesters ooit voor jullie wilden.

De definitie van overvloed is gegeven als “levensonderhoud.” Jullie kunnen zelfs lezen hoe dit in de geschiedenis bij de Israëlieten in de woestijn plaatsvond. Zij werden jarenlang dagelijks gevoed door God. Als jullie zouden kijken naar de opslagplaats waar dit vandaan kwam zouden jullie kunnen denken dat elk van hen overvloed zonder einde had!

 

Dit hebben jullie allemaal omdat wij jullie in het “nu” zien. Overvloed is dus het warenhuis van God, die jullie familie is. Het was nooit bedoeld om hartstochtelijk te verlangen en materiële dingen mede te scheppen.

 

Ga de boodschappen van Kryon lezen met onderscheidingvermogen en spirituele wijsheid. Het zal jullie passen, en ook degenen om jullie heen.

 

Vraag: 487: Zijn de leylijnen veranderd?

Lieve Kryon: Zijn de leylijnen veranderd door de opwaardering van het raster? Als dit zo is, hoe kennen wij hun nieuwe locatie dan? Ik zou graag willen weten of Stonehenge, Avebury, Glastonbury etc. nog steeds op dezelfde leylijnen liggen of dat zij zijn verplaatst. Of is dit “oude energie?”

ANTWOORD: Het antwoord is een grote JA. Als jullie de channelings van 2003 hebben gelezen zullen jullie weten dat wij  juist over zulke dingen vaak hebben gesproken. Zelfs de natuur antwoordt hierop.

 

(Zie “vraag 360: Walvissen en dolfijnen van de Q&A Index. )

Sommige gebieden op Aarde verliezen hun rol als “portalen” zoals Sedona Arizona en andere, zoals Mount Shasta, worden opgewaardeerd. Dit geldt ook voor Engeland. Glastonbury wordt opgewaardeerd en Stonehenge niet. Ga er zelf heen en voel het ter plaatse. Er gaan veel leringen hierover en hiervandaan komen.

 

Kryon

Zie ook de channelingen bij Mount Shasta.

 

VRAAG 488: Verlichting versus kracht

Kryon, mijn zoektocht is er eerder een van kracht dan van “verlichting.”

 

Ik heb alle manieren van psychische of magische hoogstandjes geprobeerd. Ik heb de natuur van zienswijzen en het bestaan overdacht. Ik heb contact gezocht met wezens uit deze dimensie en andere dimensies, om verder te gaan op mijn zoektocht.

 

Heb jij enige suggesties over hoe ik hierbij succesvol kan zijn zonder te hoeven reïncarneren naar een of andere vorm die deze mogelijkheden vanaf de geboorte heeft?

 

Om een voorbeeld te geven: Ik had dromen (nu al tientallen jaren) waarin ik psychokinetische vaardigheden had (vliegen, objecten van afstand bewegen, helen en veranderen van levend vlees, transmuteren van elementen, genereren van energie, etc.), en er is geen enkele twijfel in mij dat iemand deze capaciteiten kan hebben.

 

De wetenschap ontdekt steeds meer “magie” in het Universum. De vraag voor mij is dus niet “Waarom” maar “Hoe?”

ANTWOORD: De dagen waarin je deze twee dingen kunt scheiden zijn voorbij.

 

Verlichting is kracht en de een zonder de ander is iets dat je kon vinden in een oude energie. De mensheid heeft zijn koers veranderd en binnen de dingen die grotelijks zijn veranderd horen juist deze twee attributen. Daarom is integriteit zo’n groot probleem.

 

Daarom hebben wij jullie aangemoedigd om waarheid te vinden……. omdat biologie (het lichaam) hier ook bij betrokken is.

 

Weet dus dat de magie die jij zoekt er werkelijk is…… alles waarover jij het had. Maar nu is het echter gelinkt aan meesterschap en niet aan welke bron van buitenaf dan ook.

VRAAG 489: Verslaving en dwangmatigheid.

Lieve Kryon, ik ben heler/alternatief therapeut en ik wil graag weten wat de beste manier is om mensen met verslaving of dwangmatigheden te helpen.

ANTWOORD: Verslavingen en dwangmatig gedrag zijn een resultaat van meer dan alleen maar psychologische verstoringen en/of chemische onbalans. Zij zijn een manier voor het biologisch zelf om een mens af  te leiden van waarvoor hij hier, spiritueel gezien, kwam. Het is ook gegeven als test of uitdaging. (zie: vraag 490: Drugsgebruik)

 

Als jij met verslaafde mensen werkt hoef ik jou niet te vertellen over de frustratie die zij voelen. Zij weten absoluut wat zij doen maar kunnen toch niet voldoende met hun cellen communiceren om dit te stoppen. Het hoofdbestanddeel van deze worsteling is dat de biologie een “muur van verslaving of dwangmatige handelingen” opbouwt zodat de mens geen beslissing hoeft te nemen over waarvoor hij hier is gekomen. Erger, soms is deze activiteit in feite ontworpen om hen sneller te doden!

Veel van deze kostbare zielen zijn heel spiritueel……. is jou dit opgevallen? Zij staan “op het puntje” van totale kennis, maar lijken daar niet “naartoe” te kunnen gaan.

Wat kun je doen? Jouw werk als heler bestaat eruit om hen te helpen over deze hobbel van angst heen te komen. Zij kunnen niet stoppen met roken….. of eten…. of seksueel verlangen…… of drugs? Dit zijn allemaal klassieke menselijke, biologische trucs die onderdeel zijn van de “zaad-angst” van verlichting.

Ophelderen van de angst is het antwoord……. omdat zij deze keer misschien niet zullen lijden en door martelingen hoeven te gaan omdat zij de informatie van het Hoger Zelf accepteren. Velen zijn onbewust angstig om een spirituele ervaring aan te gaan. Zelfs degenen die helers…… channelaars…… en geestelijken zijn zullen dit ook ervaren! Zij willen niet de “hele weg” afgaan omdat zij de laatste keer dat zij dit deden op een afschuwelijke manier overleden.

Dus, heler, help hen om tegen hun cellulaire structuur te gaan praten op manieren die de angst voor spirituele informatie en handelingen zal ontspannen. Hoe meer zij van zichzelf kunnen houden, hoe minder zij voor hun rust en vrede zullen vertrouwen op stimulansen van buitenaf. Hoe meer zij die angst in zichzelf kunnen laten vallen, hoe minder zij hun verslavingen nodig hebben.

Gedrag zal zich wijzigen en de verslaving zal uiteindelijk verdwijnen.

Meditatie is ook een deel van de sleutel hiervoor….. echte meditatie, met intentie en motivatie. Uiteindelijk is zelfwaarde het echte onderwerp (hetzelfde als van zichzelf houden). Als dit is gevestigd zullen de verslavingen minder worden en weggaan. Wij zullen jullie in de komende maanden meer feitelijke wegen geven om aan zelfwaarde te winnen.

VRAAG 490. Drugsgebruik.

Kryon, ik heb jouw antwoord over verslaving gelezen. Ik weet al jaren dat ik een hoog ontwikkelde geest ben maar ik kan niet naar het volgende niveau gaan. Angst zorgt ervoor dat ik daartoe niet in staat ben. Hoe kan ik naar het volgende niveau gaan?

ANTWOORD:
 Angst zal jou tegenhouden, verlammen en jou zelfs tegenhouden om dit antwoord te begrijpen. Zo sterk is dit! Jij bent klaar voor een onthulling. Maar voordat jij hier iets van kunt begrijpen moet jij zelfwaarde scheppen en ook met het kind binnenin spreken (dit was jij voordat jij de dingen hebt toegevoegd waar jij momenteel angst voor hebt) Wij hebben hier de methoden voor gegeven*

En ja, jij bent niet alleen hoog ontwikkeld maar er helemaal klaar voor om je van dit attribuut te ontdoen. Wij staan naast jou en zullen jou steunen als je hieraan begint.

Kryon

 

*Zie de Kryon channelling over Zelf-Waarde

 

[http://www.kryon.com/k_chaneldelmar03.html]

 

VRAAG 491: Zitten wij nog op het juiste pad

 

Mijn man en ik hebben altijd geprobeerd om ons best te doen voor liefde, licht en leven. Door de jaren heen hebben wij vele dingen gedaan (althans, hadden wij de indruk dat wij dit deden) maar nu zijn wij onze vrienden kwijt en lijken wij aan een einde te komen. Soms denken wij dat dit goed is, misschien hebben de gereedschappen van deze nieuwe tijd wat tijd nodig om zich te manifesteren……. maar soms zijn wij een beetje bang: Misschien hebben wij het wel bij het verkeerde eind? Misschien is het “oude” in ons wel in gevecht met onze zoektocht naar het “nieuwe?”

 

Ik weet zeker dat jij ons kunt helpen, zoals gewoonlijk, om te begrijpen en verder te kunnen gaan op ons pad van Licht.

 

ANTWOORD: Lieve mensen, jullie zitten precies op schema. De vrienden zijn weg omdat jullie hebben gekregen en dat er nu gebeurt waar jullie om hebben gevraagd.

 

Zij zagen iets in jullie dat zij niet begrepen of waar zij het niet mee eens waren. Het is werkelijk een botsingen van bewustzijns, nietwaar? Dit gebeurt bij vele mensen.

 

Ja, de dualiteit zal jullie steeds bevechten. Het wil tegen jullie uitschreeuwen dat jullie er een rommeltje van hebben gemaakt. Het wil zich wentelen in zijn gelijk en jullie schijnbaar spirituele informatie geven die zegt: “Kom alsjeblieft terug” en: “Stop met die gekke zoektocht van jullie!” Al die tijd gaan jullie hoger vibreren en dit is niet alleen anders voor degenen om jullie heen, maar ook voor jullie eigen lichamen.

 

Vraag dit ook aan je Hoger Zelf: ga regelmatig naar een zeer stille plek en vraag jezelf: “Is dit gepast?” Vraag om de liefde van God om sterker te zijn dan angst, maar controleer wat jullie doen met je “Goddelijk Kompas.”

Dit is het enige bewijs dat het goed zit.

Het zal niet zijn wat Kryon zegt, of wat degenen om jullie heen zeggen. Het is de oude ziel binnenin waar jullie naar zouden moeten luisteren…….. altijd!!!

 

Gezegend zijn degenen die zich vasthouden aan het doel waarvoor zij hier zijn gekomen want zij zullen de beloningen van vrede in hun leven hebben…… zowel in hun eigen lichamen als op de planeet Aarde.

 

Vraag 492. Attributen van Kryon.

Lieve Kryon: Mijn vragen zijn:

(1) Heb jij een jeugd gehad?

(2) Heb jij een opleiding gehad voor de kennis die jij hebt?

(3) Ging jij door een proces naar volwassenheid zoals wij dit in deze dimensie hebben? Ontwikkel jij je en leer jij ook?

Antwoord: Nee, nee, en nog eens nee. Laat mij iets beschrijven dat onmogelijk te beschrijven is. Mijn attributen zijn identiek aan die van jullie. Als jullie niet op de planeet Aarde zijn, zijn jullie een deel van wat jullie God noemen. Er was geen begin.

 

Er is geen verleden of toekomst en daarom is de essentie van ons tijdloos en tegelijkertijd nieuw. De lessen die jullie nu leren zijn een proces met een doel dat niet “Engelontwikkeling” is. Het is voor jullie 4D-Universum in jullie 4D-tijdlijn.

 

De gekleurde strepen die jullie als engelwezens dragen zijn als trofeeën voor bewezen diensten en jullie hebben er duizenden. Zij gaan over eer en expressie, niet over leren. Wij hebben allemaal dezelfde informatie en die hebben wij altijd gehad.

 

Die is compleet en gaat over alles dat is. Wij zijn gevuld met de wijsheid van het Geheel en alle ervaringen van het Geheel. Als een entiteit een nieuw bewustzijn heeft, hebben wij dit allemaal. Geloof het of niet, jullie maken hier allemaal deel van uit! Herinneren jullie het je niet? (Kryon-grap) Natuurlijk doen jullie dit niet.

 

De dualiteit die jullie voor je taak op Aarde hebben geaccepteerd verbergt dit compleet voor jullie.

 

Jullie zijn familie. Jullie zijn God. Jullie zijn oneindig.

 

Vraag: 493. Bankroet.

Lieve Kryon/Lee, Ik ben verbaasd over alle informatie en liefde die ik ontvang vanuit jouw boeken. Hartelijk dank voor het brengen van deze boodschap van hoop voor deze planeet.

 

Mijn eerste vraag heeft te maken met financiën. Ik geloof in het houden van mijn woord en in integriteit, maar ik ben onlangs mijn baan kwijtgeraakt en vind het steeds moeilijker om mijn rekeningen te betalen.

 

Zonder in details te treden over hoe dit is gekomen (ik wil niet in de slachtofferrol gaan) voel ik mij erg schuldig over het niet (terug)betalen van iedereen. Ik heb advies ingewonnen bij een advocaat en er werd mij gezegd dat zij meer dan genoeg geld aan mij hebben verdiend en dat ik mij niet al te rottig moet voelen omdat dit soms gebeurt bij allerlei soorten mensen.

 

Antwoord:  Lieverd, wees hieromtrent niet zo hard voor jezelf. Soms is het nodig om de boeken van een deel van je leven compleet te sluiten om een ander deel te kunnen openen. Als jij bepaalde gevoelens hebt ten opzichte van degenen waaraan jij geld schuldig bent, bied hen dan aan om hen terug te betalen op een andere manier dan gebruikelijk.

 

Dit is een kwestie van integriteit die jij zelf hebt uitgekozen.

 

VRAAG 494: Beginnende contracten

Lieve Kryon, hoeveel in het leven is eenvoudig een gewoonte? Gewoonte, betekent dit dingen doen die verwijderd zijn van bewustzijn en kennis van het “project van vrije wil?

 

Graag krijg ik wat tips voor een snelle transformatie. Dank je.

ANTWOORD: Wat een grootse vraag! Het antwoord is dit: Totdat jullie actief gaan zoeken om meer hierover te weten zal jullie leven deze “gewoonte” tot het einde toe volgen.

 

Het gaat als volgt: Jullie zijn geboren met een imprint die velen een contract noemen. Die is zo sterk dat zelfs lichtwerkers voelen dat dit zo sterk wordt geëerd dat zij dit compleet zouden moeten volgen.Zij zitten op hun knieën om te vragen het te kunnen vervullen en realiseren zich nooit dat het hele werk van een lichtwerker eruit bestaat om dit te veranderen!

Het is daarom alleen maar een begincontract, als je het zo wilt noemen. Het is wat jullie uitkiezen om mee te nemen als jullie hier aankomen. Jullie kiezen je ouders, je ras, je land  en zelfs je biologische attributen en aanleg voor dingen. Het karma uit het verleden maakt er deel van uit en wat jullie “ervaringen van vorige levens” noemen hoort er ook bij. Het is complex maar jullie voelen het vaak op cellulair niveau.

Dit zorgt ervoor dat de mensen worden aangezet tot een passie om artiest, musicus, moeders en vaders of zelfs criminelen te zijn. Het is een sterke kracht.

En…….. het is alleen maar een gewoonte.

Als je niets doet zal het zichzelf vervullen tot op de graad waarop jullie het nastreven. Jullie hebben vrije keuze om je erom heen te bewegen op elke manier waarop jullie dit willen, maar velen begrijpen niet dat jullie altijd vrije keuze hadden om het contract ongedaan te maken!

Er lopen vandaag vele mensen rond die hun naam hebben gewijzigd. Toen zij de beginnende energie ongedaan maakten…..een groef die hen niet meer paste (een gewoonte) voelden zij zich alsof zij een nieuw leven hadden!

Velen hadden hierdoor diepgaande veranderingen van passies. Zij studeerden hun hele leven lang om het ene ding te zijn en zij zijn nu een ander ding. Zij hebben zichzelf toestemming gegeven om de controle over het inter-dimensionale “roer” van hun eigen schip over te nemen!

 

Verander jullie DNA. Herschrijf het verleden. Elimineer de biologische wilsbeschikkingen van jullie menselijke familie. Dit alles is niet alleen mogelijk maar dit is wat wij jullie leren te doen.

Vraag 495: Bijbel Code

Lieve Kryon, ik heb gehoord dat de oorspronkelijke schrijvers van de eerst vijf boeken van de Bijbel instructies hadden om alles exact zo op te schrijven als het hen werd gegeven, met absoluut geen marge om daarvan af te wijken. Ik heb ook gehoord dat de reden hiervan een code is die onlangs is ontdekt met gebruik van computers. Als dit gedecodeerd is zou het de gehele menselijke geschiedenis in zich bevatten. Dit is een van de dingen waarvan je denkt: “Wow! God is verbazingwekkend!” Maar…… en hier komt mijn probleem….. deze eerste vijf boeken van de Bijbel spreken precies over de God waarin ik geen verlangen heb om in te geloven: het verharden van het hart van Farao, het veranderen van de vrouw van Lot in een zoutpilaar, etc., etc.,  Is deze code dus legitiem? En als dit zo is, waarom zijn er dan zoveel gruwzame verhalen over een zeer ongoddelijke God?

 

Dank je wel voor jouw hulp en veel liefde en dankbaarheid voor jou en jouw werk voor/met de mensheid.

Antwoord:  God is verbazingwekkend……. zelfs zonder code. Als jij geloof wilt hechten aan deze synchroniciteit onthoud dan wel dit: De God van het Oude Testament is dezelfde als die van vandaag. Het vooroordeel dat jij ziet werd gegeven in dispensatie van de Wet en het was een reactie op het menselijk bewustzijn.

 

Toen de mensheid veranderde, veranderden ook de leringen en de leer-energie. Dit gaf het verschijnsel dat God veranderde, maar dit perspectief is feitelijk omgekeerd.

 

De mensen veranderden en gaven een nieuw oordeel en uitleg aan de steeds meer verlichte boodschappen. Zoals ouders een heel jong, moeilijk kind behandelen met onwankelbare en consequente discipline, zouden zij een jonge, verlichte volwassene heel anders benaderen – met aangeboden keuzen en verantwoordelijkheden. Wie zijn er veranderd? De ouders of het kind? Nu de dispensatie van de Wet de weg vrijmaakte voor Liefde, en nu voor verantwoordelijkheid, lijkt God nu zelfs ook weer veranderd!Maar het is alweer de mens die hierachter zit.

 

Maar dit maakt niet verbazingwekkender dan hij al is. Er wordt de mensen op jullie planeet gevraagd om hun goddelijke kracht op te pakken in deze unieke tijd in de geschiedenis van de Aarde. Leg de oude teksten terzijde en begin de nieuwe teksten te leven die met eigen hand kunnen schrijven. Schrijf zelf de nieuwe en verbazingwekkende code. Er zit verwondering in de oude onderwerpen van de geschiedenis, maar de instructies zullen voor jullie nu moeten komen vanuit nieuwe informatiebronnen…… die van het kernniveau van jullie nieuw bewustzijn.

 

Vraag 496: Biologische veranderingen.

Lieve Kryon: Ik had een vriendin die ook lichtwerker is en die de informatie van Kryon kreeg voordat Lee de boeken had gepubliceerd. Toen ik haar vroeg over het feitdat mijn ogen moeite hebben om zich te focussen (hoewel ik doorgaand vraag om goddelijke gezondheid) vertelde zij gewoon dat het komt vanwege het vele licht dat uit de ogen komt en zij daardoor moeite hebben met deze dimensie. (zij draagt zelf een bril om haar ogen op deze Aarde gefocust te houden op lezen)

 

De volgende vraag komt bij mij op – Ik ben hier steeds weer, voor de lange termijn en ik heb dit mijn hele leven geweten, maar toch lijkt het mij logisch dat ik voor het handelen in deze dimensie een volledig functionerend lichaam nodig heb, ongeacht mijn vibratieniveau. Gebeurt dit ook bij anderen of zijn er bij mij enkele innerlijke drama’s waarvan ik mij niet bewust ben en waar ik aan moet werken? Op de een of andere manier kan het er bij mij niet in dat ik een apparaat (bril) nodig heb om mijn ogen te corrigeren. Heb jij enige suggesties?  

 

Vraag: Lieve Kryon, onlangs had ik een tijdje last van duizeligheid. Ik ben 84 jaar oud en ben bijna mijn hele leven goed gezond. Sinds mijn duizeligheid heb ik gehoord dat veel oudere vrouwen dit probleem hebben. Medicatie heeft geholpen maar ik heb nog steeds momenten dat ik iets heb dat ik omschrijf als een “oceaan-achtig” gevoel, alsof er iets stroomt. Heeft dit iets te maken met de verandering van een op koolstof gebaseerd wezen naar een kristallijn wezen?

Antwoord: Lieve mensen,het is veel fundamenteler dan wat jullie hebben aangegeven. Probeer het niet in hokjes te delen. Als een mens ook maar de kleinste inter-dimensionale opwaardering ervaart veranderen er vele dingen. Bedrieglijke gevoelens van angst, duizeligheid, concentratieproblemen, soms geluiden in de oren en zelfs bij tijd en wijle “lichtshows” zijn allemaal veranderingen van de basis zintuigen.

 

Als jullie een geheel kleurenspectrum van verandering ervaren kunnen jullie niet zeggen dat jullie van de ene kleur naar de andere bewegen. In plaats daarvan ontwikkelen jullie een geheel nieuw kleurenpalet.

 

Dit is een beweging van 4D naar verder en het beïnvloedt alle biologie op een grootse manier. Voor een tijdje kunnen jullie mechanische hulpmiddelen gebruiken, zelfs chemisch her-balanceren of natuurlijke substanties. Maar uiteindelijk wordt jullie gevraagd om de dimensionale opwaardering te transmuteren en op jezelf te staan, zonder een van deze dingen.

 

Jullie gaven aan dat jullie in: “deze dimensie’’ leven. Wat denken jullie dat “deze dimensie” is? Jullie zijn geboren in de 4e en gaan verder. Daarom is verandering jullie “normale” gang van zaken. Is het mogelijk om jezelf te balanceren om te compenseren? Ja! Is het mogelijk om tegen je cellulaire structuur te spreken?

 

Ja……..wij vertellen dit al jaren. Nu weten jullie waarom wij jullie deze lessen gaven.

 

Nu kunnen jullie het belang gaan te begrijpen van jezelf meer verenigen met je lichaam!!!

VRAAG 497: Biologie op andere werelden…. ook Goddelijk?

Lieve Kryon: Jij zegt dat wij biologisch zijn, met een goddelijke component, als wij hier zijn en dat andere werelden deze combinatie niet hebben. Mijn vraag aan jou is: “Wat zijn wij nu ECHT?” Als er andere werelden zijn waar alleen biologie bestaat en er zoiets als goddelijkheid bestaat en de twee niet altijd hand aan hand gaan zoals hier, waarom is dit dan zo en wat zijn wij als wij niet hier zijn?

 

Waar is ons thuis? Jij zegt dat wij gekend zullen zijn aan onze kleuren als degenen die hebben meegedaan aan deze ervaring, maar waar zal dit zijn? En door wie zullen wij herkend worden? Ik heb in de Pearl of Great gelezen dat God tegen Mozes zei: “Want weet, dit is mijn werk en mijn glorie, om de mens onsterfelijkheid en oneindigheid te brengen.” Ik vraag mij af of dit betekent dat ons werk hier bestaat uit het realiseren dat wij eeuwig en onsterfelijk zijn en dat wij God zijn. En ik vraag mij af waarom er werelden zijn waar geen goddelijkheid aanwezig is, alleen biologie, en als dit zo is, betekent het dan dat ergens levensvormen zijn die primitiever zijn dan mensen? Waarom zou er ooit een wereld moeten zijn waar mensen niet intuïtief zouden leven en een deel van hun Schepper zijn? Ik stel veel vragen, ik weet het, en dit heb ik al vele jaren gedaan!

 

VRAAG: Ik heb nog steeds geen duidelijkheid over jouw uitleg dat mensen een deel van God zijn, maar dat er andere dingen/wezens in het Universum dit niet zijn. Ik denk dat God alles schept en daarom alles een deel van God is.

 

ANTWOORD: Om te beginnen, kijk nog eens naar de reden waarom wij hier zijn en wat dit betekent voor het Universum (Kryon: vragen en antwoorden) want dit is al vaak beantwoord en ik zal dit hier niet herhalen. Jullie leven intuïtief en jullie ZIJN een deel van jullie Schepper.

 

Als jullie uiteindelijk het idee laten vallen dat God ergens anders in de hemel is, maar in plaats daarvan begrijpen dat jullie hier zijn als een rendabel deel van God dat je eigen gang gaat, hoeven jullie niet te worstelen met de “waaroms” die jullie hebben.

 

Jullie hebben op Aarde inderdaad geen probleem met het feit dat er biologie is zonder spiritueel doel. Jullie zijn biologische wezens met goddelijkheid in jullie DNA. Jullie worden gesteund door andere biologie die jullie steunt en gewoon bestaat als balans van Gaia. Zijn jullie gestrest omdat bijen en knaagdieren niet dezelfde attributen als jullie hebben?

 

Zij zijn hier als deel van het “system van de planeet” en zij zijn “van God.”  Zij zijn leven en zij zijn belangrijk binnen het systeem. Maar zij zijn geen goddelijke deeltjes van God die reïncarneren met het doel om het Universum te helpen. Zij zijn gewoon een ondersteunend systeem voor jullie.

 

Het Universum zelf is niet anders. Er zijn planeten met intelligente wezens die bestaan als balans binnen het systeem van het Universum, maar die GEEN deel zijn, zoals jullie, van een goddelijke ervaring. Zij hebben geen goddelijke blauwdruk, zij reïncarneren niet. Maar zij zijn leven en zij worden gerespecteerd…… maar zij zijn niet zoals jullie. De Aarde is de enige plaats die wezens heeft zoals jullie. Jullie vertegenwoordigen de enige plaats die keuze biedt over jullie eigen vibratie als planeet en waar jullie je eigen tijdraam kunnen veranderen als jullie dit willen. Jullie zijn de enige wezens die spiritueel meesterschap kunnen bereiken als jullie dit willen. Jullie zijn de enige wezens die de mogelijkheid hebben om gedachten te denken die materie kunnen veranderen of ziekte kunnen verwijderen in de cellen door jullie eigen interne DNA-processen. Jullie zijn de enigen die zijn geboren in een mensheid die gelooft in een leven na de dood en wier genen de code bevatten die naar God zoeken.

 

Bedenk dat alle planeten samen een constructie vertegenwoordigen, een voertuig waarvan jullie de bestuurder zijn. Zouden jullie willen klagen dat alle anderen geen bestuurder zijn?

 

Nee. Elk deel heeft zijn doel binnen de reikwijdte van het systeem.

 

De anderen staan zo ver van jullie dat de meesten ervan nooit van jullie af zullen weten. Jullie zijn goed verborgen omdat jullie maar een zon hebben (de meeste hebben twee zonnen, omdat dit zorgt voor vroege ontwikkeling van leven in een systeem).

 

Jullie andere zon verdween lang geleden. Degenen die in staat zijn om jullie te bezoeken nemen een groot risico omdat zij jullie gedachten kennen en angst hen kan bakken, braden!

 

De grap is dat jullie bang voor hen zijn en je eigen kracht niet kennen. Zij hebben sommigen van jullie meegenomen en proberen uit te zoeken “waarom jullie tikken” maar na meer dan 100 jaar hebben zij het opgegeven.

 

Jullie zijn interdimensionaal gezien zo anders en toch kunnen zij dit deel niet zien. Maar zij zijn onder de indruk van jullie kracht….. dezelfde kracht waar wij jullie steeds over vertellen, maar die jullie zelfs binnen de reikwijdte van je eigen vragen negeren.

 

God zei tegen Mozes: “Want weet, het is mijn werk en mijn glorie om de mens onsterfelijkheid en eeuwig leven te brengen.” Wie is God? Dat zijn jullie! Daarom is het jullie taak om meesterschap in jezelf te ontdekken tot op een niveau waarop jullie versmelten met jullie goddelijkheid. Daarom noemen wij het Ascensie.

 

Waar is thuis? Het is niet wat jullie denken. Jullie denken dat jullie werken en dat er op en dag een beloning komt? Jullie begrijpen het niet. Jullie staan in de rij om hier te komen! Als jullie niet hier zijn, zijn jullie helemaal niet op een “plaats”, maar in een “toestand”.

 

Dit is inter-dimensional en moeilijk uit te leggen aan iemand die dit leest. Waar gaat liefde heen als die niet wordt gebruikt? Naar de “liefde-closetpot?” Er is geen herenhuis in de hemel, of 72 maagden, of een “plaats van vrede”. Jullie ZIJN vrede! Jullie ZIJN liefde! Jullie ZIJN een deel van God dat wandelt in de lessen van de planeet Aarde en dat hier verlangde te zijn en dat werkt aan de grootste uitdagingen van het Universum.

 

De kleuren zijn “ervarings-insignes” die jullie dragen. In een inter-dimensionale staat kunnen alle entiteiten alles zien dat jullie zijn, waar jullie zijn geweest, de universums die jullie zijn begonnen, de groep die jullie vertegenwoordigen…. het is allemaal als een boek dat ogenblikkelijk “zichtbaar” is.

 

Dit is wat wij bedoelen met het feit dat allen jullie zullen kennen aan jullie kleuren. En als jullie niet op de planeet Aarde werken hebben jullie het druk met begeleiden van degenen die daar wel zijn.

 

Dit is niet de eerste keer dat jullie dit doen, want dit is een gespecialiseerde groep die dit steeds weer doet voor Universums in het verleden en voor Universums die nog geschapen moeten worden. (lineair gezien).

 

Wees stil en weet dat jullie God zijn. Dan zullen al deze vragen verschrompelen en zullen er nieuwe vragen opkomen:

 

(1) Wat kan ik doen om mijn goddelijkheid binnenin te ontdekken?

 

(2)  Hoe kan ik Vrede op Aarde scheppen door mijn goddelijke attributen te gebruiken?

 

(3)  Hoe kan ik langer leven zodat ik in mijn huidige staat kan blijven en meer kan doen voor de planeet in deze kritieke tijd?

 

(4) Wat moet ik weten dat mijn goddelijkheid verhoogt en licht verspreidt naar de donkere plaatsen die dit zo hard nodig hebben?

 

(5) Hoe kan ik vrede hebben in mijn intellectuele geest met het feit dat ik lineair ben maar niet-lineaire antwoorden kan ontvangen op mijn vragen?

 

VRAAG 498: Ik voel niets!

Lieve Kryon: Ik heb vaak gevraagd of ik de volgende stap mocht zetten maar ik heb niet gemerkt dat er ook maar iets gebeurde. Ik denk aan het sturen van Licht naar bepaalde plaatsen maar ik vraag mij af of er iets gebeurt. Hoe kan ik mijn bewustzijn laten toenemen?

ANTWOORD: Laat mij jou een vraag stellen. Als je een vitamine inneemt, is er dan een deel in jouw lichaam dat reageert en jou laat weten dat het werkt? Als jij eet geeft jouw lichaam je dan een signaal dat je het goed hebt gedaan? In beide gevallen is het antwoord Nee. Het is intuïtief dat jij iets doet dat gepast en correct is omdat jullie realiteit daarop is gebaseerd.

 

De huidige spirituele realiteit is dat wat jullie doen een verschil maakt. Beslis niet over wat je zou moeten voelen. Kom zelfs niet in de buurt van beslissen over hoe jullie denken dat het gemeten zou moeten worden.

 

Wat jullie doen is de planeet helpen op manieren die jullie op je 4D-manieren niet kunnen voelen op de manier waarop jullie dit wensen.

Weet in plaats daarvan gewoon dat het werkt, net zoals jullie weten dat  je voedsel verteerd wordt als jullie eten of dat vitaminen je gezondheid laten toenemen. Het is meer dan geloven. Jullie moeten dit je realiteit maken. Laat je bewustzijn dus toenemen vanuit de kennis dat wat jullie doen zeker een verschil maakt.

 

Geloof dit!

 

VRAAg 499: Ik kan geen gidsen zien……waar is het bewijs?

Kryon, hoe kunnen wij weten dat dit “gidsengedoe” echt is? Wij kunnen hen niet zien……waar is dus het bewijs?

 

ANTWOORD: Zoals een beroemd astronoom schreef: “Houdt jouw vader van jou? Het antwoord: Ja, heel veel. Bewijs het dan!” Soms zit het bewijs voor het onontwarbare in de acties en de energie om jou heen en is het niet zichtbaar in het 4D waar jullie in rondwandelen. Dit is het geval met ontzagwekkende liefde. Als jullie verliefd worden op een ander mens voelen jullie duidelijk deze energie. Het is duidelijk en heel reëel. Maar jullie kunnen het niet “zien.”

 

Echt, maar niet zichtbaar.

 

Hierdoor begint de energie die wij de “gidsensoep” noemen bij jullie “op de deur te kloppen” om aan te geven dat zij echt zijn.

 

Hier is jouw 4D-bewijs: Hoe velen van jullie zien de 11:11, de 12:12, en de 4:44 op klokken en andere apparatuur? Hoeveel van jullie worden juist op het moment dat deze cijfers op het display staan, aangetrokken door deze cijfers?

 

Wat een toeval, nietwaar? Hoe vaak moet dit verschijnen voordat jij begrijpt dat dit met een doel gebeurt?

 

Lieve mensen, als dit weer gebeurt, vier het dan! Dit is een : hallo” van de gidsen. Het zijn jullie eigen gidsen die zeggen: “Wij zijn hier!” Ik moedig jullie aan om de volgende keer dat dit gebeurt hardop te zeggen: “Ik hou ook van jullie!” Dan, lieve mensen, zal er een prachtige, twee richtingen opgaande inter-dimensionale dialoog beginnen die jullie nooit verwacht hebben. Een 100% meditatieve communicatie met je ogen wijd open terwijl jullie elk wakker uur van je leven rondlopen.

 

Zouden wij het anders willen?

 

VRAAG 500: Hersenverlamming

Lieve Kryon, ik heb multiple sclerose (MS), en ik ben al 18 jaar lichtwerker. Ik heb mijn intentie gegeven en deed EMF maar ik heb nog steeds niets anders dan wat symptoomverlichting. Kan jij mij helpen door te vertellen wat volledige genezing kan brengen? Ik heb altijd geloofd dat wij creatieve wezens zijn die onze eigen heling kunnen scheppen. Het lijkt erop dat ik de weg kwijt ben met het helen van mijzelf. Ik heb de woorden “Ik ben genezen” en “Ik hou van mijzelf” gedacht zoals ik dit ook aan anderen heb geleerd. Ik heb jouw hulp nodig. Ik heb jouw woorden nu nodig…. alsjeblieft.


VRAAG: Ik heb een 23-jarige dochter met hersenverlamming. Ik heb gelezen en ben tot de overtuiging gekomen dat er geen toevalligheden zijn en dat wij onze omstandigheden uitkiezen voordat wij hier komen. Mijn dochter is het hier niet mee eens. Zij zegt dat zij er nooit voor zou hebben gekozen om niet in staat te zijn om te lopen. Wie heeft er gelijk?

 

ANTWOORD 1:  Jullie hebben allebei gelijk. Zij koos haar omstandigheden maar zij koos er ook voor om naar de Aarde te komen in een tijd waarin dit veranderd kan worden. Het is geen toeval dat zij nu hier is nu er zulke nieuwe mogelijkheden voor haar zijn.

 

Moedig haar aan om haar lichaam te veranderen. Er worden energieën op deze planeet ontwikkeld die zullen overeenstemmen met haar intentie. Elk pad is verschillend maar geen enkel wezen van God werd hier naar toe gezonden om te lijden. In plaats daarvan werden zij hierheen gestuurd om te kijken wat zij zouden kunnen doen.

ANTWOORD 2:  Lieverd, er zijn sommige dingen die jou in dit leven zijn gegeven en die zoveel deel van jou uitmaken dat alleen een complete levens-opwaardering hen zou kunnen veranderen.

 

Het is aan jou om uiteindelijk veel meer over jezelf te leren dan alleen maar het helen. Heb jij het verleden opgeschoond? Heb jij God verteld dat wat er ook gebeurt, het wat jou betreft goed is? Heb jij echt voor jouw spiritualiteit gezorgd? Het is tijd om aan de gehele mens te werken.

 

Jij bent gefrustreerd dat je alleen maar wat jij noemt “symptoomverlichting” hebt, maar toch is alleen al dit feit een teken dat jouw cellen erop reageerden en jij verder kunt gaan. Jouw cellulaire structuur zit niet vast in het MS-model! Maar nu is het tijd om van het fysieke naar de andere delen te gaan die niet volledig werken.

 

Deze boodschap is in liefde gegeven.

Kryon