Kryon: Vragen en Antwoorden 551 t/m 575

Kryon: Vragen en Antwoorden
551 t/m 575

Vertaald uit het Engels door Henk Steur.

==================================

551: Helen van kinderen door ouders.
552: Helingsperikelen.
553: Helen met magneten
554: Gezondheid en PH-balans.
555: Stemmen horen.
556: Zwaar karma
557. Hoger Zelf versus Ziel
558: Hints voor mede-scheppen.
559: Pillen vasthouden voor effect.
560: Het Licht Hoog Houden.
561: Het Biologie-huis. (De reis terug naar Huis).
562: Hoe kunnen wij van onszelf houden?
563: Hoe staan wij ten opzichte van anderen in het Universum?
564: Hoe kunnen wij mensen met psychische problemen helpen?
565: Mens – Ziel.
566: Mensen klonen.
567: Menselijk bewustzijn beïnvloedt de Aarde.
568: Gewone Mensen?
569: Mensen, gevallen engelen?
570: Zeer kleine mensen ontdekt.
571: Mensen zonder leven na de dood?
572: Menselijke orgaantransplantaties.
573: Ik voel mij heel alleen.
574: Komt er een ijstijd aan?
575: Indigokinderen in Toronto?

==================================

VRAAG 551: Helen van kinderen door ouders.

Lieve Kryon, zeg dat een moeder een 5 jaar oud kind heeft dat werd geboren met gezondheidsproblemen.

Kan zij namens het kind genezing vragen of moet zij de gezondheidsproblemen gewoon aanvaarden omdat zij deel uitmaken van het contract van het kind?

ANTWOORD: De gezondheidsproblemen van het kind zijn niet toevallig en soms bestaan zij om een uitdaging te scheppen in het leven van de familie. Het is een systeem – onthoud dit – van lessen en leringen waarvan sommige pijnlijk zijn maar die zijn ontworpen om mensen dingen te laten doen die zij anders niet zouden doen. Vaak komen kinderen juist om deze reden naar de Aarde  – om de rest van de familie te verhogen door hun eigen gezondheidsproblemen.

Het beste wat een moeder kan doen is spiritueel gezien goed voor zichzelf te zorgen, zodat zij elke dag met haar kind in staat is om een balancerend licht naar haar kind te sturen. Als dit helemaal is gedaan zal het kind uiteindelijk de liefde van God in haar zien en zichzelf helen met dezelfde principes die het om zich heen ziet.

Kryon

VRAAG 552: Helingsperikelen.

Lieve Kryon: ik heb een vraag over heling en de manier waarover helingspraktijken/processen allemaal zo uitgebreid zijn dat het bijna onmogelijk is om daarbij te horen zonder vele jaren van training/instructies of dure begeleiding en/of cursussen etc.

Ik ben een “natuurlijk” heler, net als alle mensen, maar ik werk dichtbij mijn eigen intuïtie om te bepalen hoe ik moet werken: ik leg geen handen op, maar ik werk met mijn handen vlak boven het lichaam en voel de veranderingen van de energie. Ik stel mij voor dat ik lichtstralen in de aura stuur.

Mijn vraag is hoe wij natuurlijke genezers (die niet in een hokje gestopt willen worden van een bepaalde manier van werken of met deze of gene vereniging mee te doen) onze diensten kunnen aanbieden zonder angst voor het breken van de een of andere code of zonder te lijden onder een gebrek aan zekerheid over het wel of niet gedekt zijn door een verzekering?

Ik zit hier echt behoorlijk mee. Voor mij is heling liefde en niemand zou gestraft moeten worden voor het aanbieden van liefde door zijn handen te gebruiken, maar de krachten zijn meedogenloos in hun streven om te controleren en beperkingen te plaatsen op iets dat zeker een zeer oude en natuurlijke uitdrukking van liefde is.

ANTWOORD: Lieverd, alles wat jij hebt gezegd klopt. Velen komen naar de planeet met “herinneringen” die diepgaand zijn over hoe zij intuïtief kunnen zorgen voor de juiste heling van het menselijk DNA. Jij bent een van diegenen, en jij weet dit. Jij bent niet alleen gefrustreerd door het systeem maar ook door de lichtwerkers die jouw “kwaliteiten” niet zien. Jij hebt dit niet verteld, maar het is zo.

Het antwoord is dat jij feitelijk naast het systeem moet werken maar het systeem waarschijnlijk voor de rest van jouw leven wel moet eren. Het is een koorddans die in de meeste genezingen zal resulteren. Onthoud dat de regelneven niet zo altruïstisch zijn als jij. Hun regels zijn er vaak meer dan iets anders voor financieel gewin. Je kunt er niet van uitgaan dat dit in de komende generatie zal veranderen want jij bent een van de pioniers.

In feite kan jij verwachten dat hun systeem eerder helemaal ineen zal storten voordat het beter zal worden. Het is bijna niet te repareren. Ga in de tussentijd met vreugde verder en gebruik wat jij hebt op diepgaande manieren.
Daag het systeem niet uit want het is erg jong en het begrijpt niet wie jij bent.

Probeer er in plaats daarvan naar te “knipogen” en stroom ermee meeAls het jou vraagt om een “masseuse” te zijn, wees dan een masseuse, terwijl jij in werkelijkheid gewoon mensen heelt en lacht en “wees” in hun ogen een masseuse! Als zij willen dat jij acupunctuur gebruikt (wat in sommige staten voor de verzekering wel kan), word er dan een! Gebruik dan het energiewerk dat jij kent en doe dit samen met de acupunctuur. Er zijn vele wegen om met de stroom mee te gaan en desondanks diepgaand te helen in andere gebieden.

Leer mee te stromen met de gemeenschap waar jij in leeft. Betaal het lidmaatschap van de vereniging en doe mee met de scholing ervan. Maar als jij een-op-een bent met een patiënt gebruik jij gewoon de Lemurische gereedschappen die jou werden gegeven en zorg jij voor de wonderen waartoe jij in staat bent. Dan wint iedereen. Dit is geen misleiding maar eerder een vorm van wijsheid die het systeem geeft wat het wil terwijl jij tegelijkertijd zorgt voor heling van de meeste mensen.

Denk aan het doel. Het gaat over Liefde.

Kryon

VRAAG 553: Helen met magneten

Lieve Kryon, ik houd heel veel van jou! Ik studeer medicijnen en zou willen weten of jij nog toegevoegde informatie hebt over hoe ik magnetisme voor mijn patiënten kan gebruiken.

ANTWOORD: Kijk naar zeer kleine magnetische velden die actief zijn geproduceerd, niet passief. Dit betekent: geen statische magneten. Zoek naar wat wij “ontwerp-magneten” noemen. Dit zullen elegante magneetvelden zijn die altijd meer betrokken zijn dan het ene veld dat het andere veld doorkruist en scheppen wat wij “inductie-dalen” noemen.

In deze dalen zit het geheim van het communiceren met cellen. Er zal dus onderzoek voor nodig zijn, intuïtie en met name de introductie van hetgeen waar niemand nog aan denkt……. gereedschappen die meten wat tot nu toe nog niet gemeten kon worden. Kunnen jullie inter-dimensionale attributen zien in 4D? Ja. Jullie begrijpen al wat zwaartekracht en magnetisme kunnen doen. Wat denken jullie van vergevorderd magnetisme?

Er is nog veel te ontwikkelen en jullie staan op het punt om het te ontdekken. Hint: scheid natuurkunde niet van je lichaam (biologie) of van chemie. Uiteindelijk zal jij hen allemaal nodig hebben voor de wonderkuren waarnaar jij op zoek bent.

Kryon

VRAAG 554: Gezondheid en PH-balans.

Lieve Kryon, mijn eerste vraag gaat over gestabiliseerd zuurstofwater. Heeft het enige waarde buiten dat mensen het verkopen? Is het een goed idee om ons water in Ph-balans te brengen voordat wij het drinken? Wat is over het algemeen de best bereikbare manier voor ons om dit te doen?

Mijn tweede vraag: ik ben behoorlijk in verwarring aangaande het voedsel wat ik zou moeten eten en of Ph-balanceren werkelijk alles waar maakt wat ik erover heb gehoord. Wil jij daar iets over vertellen?

Ik denk dat mijn meest diepgaande vraag (voor mijn ieder geval wel) de volgende is: is dit door de kracht van intentie en het versmelten met ons eigen totale zelf eigenlijk wel echt nodig?

ANTWOORD:  De antwoorden op deze vragen zijn heel logisch maar zij zijn niet zo makkelijk te beantwoorden. Drie jaar geleden vertelden wij jullie dat er meer waterproducten dan ooit zouden komen. De reden?

Omdat jullie welzijnswerkers nu beginnen te begrijpen hoe belangrijk deze basisbehoefte voor jullie is en het begin van de “geheimen” van echte biologische balans die gevonden kan worden. Wij vertelden jullie dat jullie zouden gaan ontdekken wat jullie voelden nodig te hebben en wat gezond is en een eind wilden gaan maken aan de donkere tijden van kennis.

Met andere woorden zouden jullie gaan zeggen: “Hoe hebben wij ooit gedacht dat dit goed voor ons zou zijn?”

Dit staat jullie allemaal te wachten. Er zijn vele soorten water beschikbaar. Waarom zouden jullie je opties tot maar een beperken? Ja, de Ph-balans zal nieuwe informatie zijn die controversieel is en na verloop van tijd op waarde geschat door de gezondheid van de mensen die het drinken. Het proces wordt nog niet helemaal begrepen omdat jullie gezondheidsindustrie nog steeds helemaal geen waarde hecht aan de intelligente structuur van het lichaam.

Daarmee bedoel ik dat het lichaam niet zomaar een chemische machine is die reageert. Het is een creatieve machine die processen oproept die verdergaan dan chemie en dat er grote delen van jullie DNA zijn die spreken tegen jullie cellulaire structuur en die nieuwe paradigma’s van realiteit voor jullie scheppen…… immune instellingen en levensduur regelingen die jullie nog niet hebben ontdekt. Zijn er mensen die hier alleen maar geld aan willen verdienen? Ja. Wat moet je dus doen? Het antwoord is duidelijk: probeer en test wat er wordt aangeboden en beslis dan voor jezelf. Weeg niet mee wat anderen zeggen of ervaren omdat veel van deze producten niet bij iedereen dezelfde werking hebben.

Dit betekent dat zij op de een meer of een andere invloed zullen hebben dan op de ander.
Dit is kennis die wij jullie jaren geleden brachten. Gooi het idee weg dat alle biologie hetzelfde is en dat elke kuur hetzelfde is. Dit is niet zo en jullie zullen veel meer individualiteit gaan zien in de geneeskunst en de gezondheidssupplementen. Hetzelfde geldt ook voor voedsel en ook daaromtrent zullen er vele ontdekkingen komen.

Maar boven dit alles staat de informatie die wij jullie al eerder hebben gegeven over het bewustzijn dat dit zowel voedsel als water kan veranderen. Jullie kunnen van hen beide de balans veranderen tot hetgeen jullie nodig hebben. Jullie kunnen zelfs materie veranderen en een situatie scheppen waarbij het ingenomen voedsel of water dat een ander ziek zou maken, jullie in feite voedt.

Dit is de belofte voor degenen die dit onderwerp willen onderzoeken en het willen gaan toepassen. Groet het voedsel dus en maak je geen zorgen. Verander het zodat het past bij je eigen biologische structuur. Dit is feitelijk zeer oude spirituele informatie die op de weg naar de moderne beschaving verloren is gegaan.

Kryon

VRAAG 555: Stemmen horen.

Lieve Kryon: Enkele jaren geleden toen ik op een ochtend buiten liep hoorde ik iemand mijn naam roepen maar kon ik niemand zien. Dit gebeurde enkele malen. Ik vroeg er een paar spirituele vrienden naar. Zij zeiden dat dit alleen maar een test voor spirituele verlichting. Ik vraag mij af of dit waar is.

ANTWOORD: Eindelijk, een antwoord! Waarom duurde dit zo lang? Wij hebben geprobeerd om te zien of jij zou kunnen accepteren dat jij niet alleen bent. Misschien hoef jij de volgende keer als wij jou roepen niet meer naar jouw vrienden te gaan om hen daar naar te vragen en hoef je ons geen vraag meer te schrijven zodat wij jou kunnen eren. (Kryon-knipoog en glimlach)

Niet alle stemmen die worden gehoord zijn spiritueel. Sommige zijn het resultaat van onbalans binnen jullie biologie. In jouw geval hoorde jij ons inderdaad heel duidelijk toen wij jouw aandacht probeerden te trekken. Het verschil zal altijd duidelijk zijn omdat dit in een spirituele setting altijd samen zal gaan met goed gevoel, liefde en gepaste eer.

Je zou kunnen vragen: “Wel, wat wil je“. Het antwoord is voor jou te weten dat je nooit alleen bent en je met deze kennis te ontspannen ten opzichte van het feit dat jij ook een stukje van God bent.Het gaat allemaal over zelfwaarde.

Gefeliciteerd, lieverd, jij bent wakker!

Kryon

VRAAG 556: Zwaar karma.
Lieve Kryon, ik heb voor het jaar 2000 de eerste drie boeken in de Turkse taal gelezen. Het duurde niet lang voordat ik besloot om de schoning van mijn karma op te eisen.

Maar dan gaat mijn leven steeds dieper in het dagelijks leven en voel ik dan mijn karma steeds zwaarder wordt. Deze last wordt mij te zwaar. Is het erger geworden? Werd het oorspronkelijke deel opgehelderd? Ik voel dat ik in dit leven nog steeds een speciale missie heb.

ANTWOORD: Lieverd, jij hebt inderdaad een speciale missie. Voor jou en vele anderen die zich zo mogen voelen, luister: Verwar karma niet met moeilijkheden van het leven. Karma is een imprint die helpt om lessen en het leven te sturen. Als je dit reinigt geef je jezelf de toestemming om te veranderen. Verandering betekent vaak het opbouwen van de funderingen van je leven en dit is een reconstructie. Dacht jij werkelijk dat dit makkelijk zou zijn?

Wij hebben jullie vaak verteld dat het werk nu begint en jullie doen werkelijk het “werk.”  Begrijp jij nu waarom wij de beslissing die jij hebt genomen zo belangrijk vonden? Jij “belaadt” jezelf nergens mee. In plaats daarvan helder jij dingen op en maakt dingen compleet en er is een potentie dat dit binnen een paar jaar afgelopen zal zijn.

Dit betekent dat wat jij doet geen vergeefse zwemtocht is tegen de stroom in van wat jullie “leven” noemen. In plaats daarvan is het een gestadige heropbouw van iets dat JIJ wordt genoemd. Zegeningen voor de mens die dit begrijpt en die in deze belangrijke tijd werkt met begrip en vrede.

Dit is waarom er zo diep en liefhebbend van jou wordt gehouden….. voor al jouw voortdurend werk en voor waar jij doorheen gaat. Het helpt de structuur van de planeet!

Kryon

VRAAG 557: Hoger Zelf versus Ziel

Liefste Kryon, wat is het verschil tussen de Ziel en het Hoger Zelf?

ANTWOORD: Er zijn vele goddelijke ideeën en concepten op jullie planeet die vele namen hebben voor hetzelfde ding. Dit kan er een van zijn maar vanuit ons standpunt gezien zijn zij verschillend. Voordat wij hen definiëren willen wij het even hebben over namen in het algemeen. Als jullie te maken hebben met inter-dimensionale attributen of intuïtieve energieën die worden onthuld, is er geen kosmisch woordenboek dat geraadpleegd kan worden.

Daarom moeten degenen die channelen of regelmatig dit soort informatie geven, omgaan met concepten die geen vastgestelde namen hebben, maar die wel heel echt zijn. Het resultaat is dat je kunt eindigen met vele namen voor hetzelfde ding, afhankelijk van de bron. Dit is geen conflict maar eerder semantiek (de leer van de betekenis der woorden. Henk) en het resultaat van het zijn in een geheel nieuwe energie waarin vele dingen worden gepresenteerd die uniek en ongebruikelijk zijn.

De ziel wordt vaak gezien als het overkoepelende overzicht van alles wat jullie zijn. Hij bevat alle “zelven” die jullie hebben, inclusief degenen die niet hier in 4D zijn. Daarom is het een naam die een “goddelijke heelheid” wil aangeven en hij is vaak bedoeld “het gehele systeem van jou” weer te geven. Dit houdt dan ook de “IK BEN” aanwezigheid in die jullie in het Universum hebben.

Het Hoger Zelf is een naam die wordt gegeven aan het deel van jullie dat direct betrokken is bij de communicatie met God en het deel van jullie dat constant “verbonden” is met de familie. Daarom zou je kunnen zeggen dat het een deel, een sectie van jullie beschrijft. Het verschil tussen hen is dus dat de een het geheel beschrijft en de ander een deel beschrijft.

Kryon

VRAAG 558: Hints voor mede-scheppen.

Lieve Kryon, dank je wel voor jouw leringen en voor het aanraken van mijn hart. Ik ben mij ervan bewust dat ik veel twijfel. Ik kan het niet helpen dat ik deze vraag al een tijdje in mijn hoofd heb en ik kijk er naar uit om jouw antwoord hierover te horen.

Laten wij dus samen een antwoord mede-scheppen op deze schijnbaar rare maar ware vraag. Ben ik lui of laat ik dit toe? Dank je voor jouw aandacht en zorg – Amsterdam.

ANTWOORD: Lieverd, allebei niet. Jij mede-schept twijfel! Wie heeft gezegd dat mede-scheppen altijd in dezelfde richting gaat?

Velen mede-scheppen duister en negativisme en zelfs depressies. Het is het weten hoe krachtig jullie zijn, want dit is de sleutel. Dus…… beantwoord eerst dit: Geloof jij dat je wat dan ook kan mede-scheppen? Er zit eigenlijk wel humor in dat jullie elke dag je realiteit mede-scheppen…… donker of licht. Sommigen van jullie doen het dagelijks en vertellen je cellulaire structuur dat jullie “het nooit zullen halen,” en feitelijk geven jullie die cellulaire structuur een bepaalde richting en een tijd voor je eigen overlijden!

Geloof jij dat wat jij denkt en doet reacties kan veroorzaken bij materie en je eigen cellulaire structuur?  Zo niet, dan is dit jouw realiteit en heb jij die heel goed geschapen. Als jij wel gelooft dat je materie kunt veranderen begrijp jij ook dat wat jij doet en zegt het ontwerp kan zijn voor een beginnende verandering van jouw realiteit. Duizenden hebben het zo gedaan en het is dus geen mysterie.

Lui zijn is ook een onderwerp! (Daarom vroeg jij het ook) Net zoals oefenen. Als jij gewoon blijft zitten en niets doet zal “niets” dan het resultaat zijn? Ongelukkigerwijs is het antwoord: Nee. In plaats daarvan  zal de energie van wat jouw realiteit ook is zichzelf gaan versterken en doorgaan. Een lichaam dat in moeilijkheden verkeert zal zijn moeilijke wegen doorzetten en op dit scenario blijven voortborduren tot de dood toe.

Een geest zonder richting zal naar het meest algemene niveau van bewustzijn gaan en vaak een dat niet door je eigen intentie is gevormd maar door degenen om je heen en hun beïnvloedende energie. Gezegend is de mens die vraagt: “Kan ik echt dingen veranderen?” Dit is de mens die het meest geneigd is om het te proberen!

Hier zijn enkele behulpzame hints:

1. Begin elke dag hardop met een affirmatie zodat je eigen oren het kunnen horen en het zo direct naar je cellulaire structuur gaat. Hier is een suggestie: “Ik Ben een deel van de schepping. Ik heb mijn huidige realiteit geschapen en ik zal alles scheppen wat ik in de toekomst zal ervaren. Daarom is al het voorgaande mijn werk geweest. Vandaag kies ik ervoor om mijn bewustzijn te verhogen.

Vandaag kies ik ervoor om mijn leeftijdsklok in mijn cellen langzamer te laten lopen en goddelijkheid te scheppen in mijn dagelijks werk. Ik schep een vredige balans in alle dingen, overal waar ik rondwandel.”

2. Geef jezelf nooit op je duvel! Alles dat jij zegt wordt gehoord door jouw cellen! Zelfs in je diepste wanhoop, doe het niet! Zeg in plaats daarvan: “Ik dank Spirit omdat hij mij de mogelijkheid heeft gegeven om te weten dat dit allemaal maar tijdelijk is. Ik Ben vredig in mijn kracht.” Wacht dan tot de slinger van de depressie of de ziekte zichzelf corrigeert.Dit zal gebeuren.

3. Zelfs als je eraan twijfelt of je een verschil maakt: doe het! Jullie dualiteit is gebouwd om bevooroordeeld te zijn over deze dingen. Laat de resultaten jullie steunen en het intellect zal het in een nog hogere versnelling zetten als het de veranderingen in je leven ziet.

Net als oefenen…..als je het resultaat ziet is er helemaal geen twijfel meer!

Kryon

VRAAG 559: Pillen vasthouden voor effect.

Lieve Kryon, in jouw channeling in Redding, California, heb jij ons verteld dat het houden van pillen in je hand een effectieve manier kan zijn om te “helen.” Is het veilig om Prozac vast te houden? Kan ik een pijnstiller vasthouden zonder negatieve bijeffecten?

ANTWOORD: Wij hebben hier al jaren over gesproken. De mens heeft de mogelijkheid om zich te verbinden met “cellulaire intelligentie” om medicijnen vast te houden en daardoor resultaten te hebben. Dit is misschien een van de vreemdste van alle Kryon-leringen. Toch vormt het ook de fundering voor bewegingswetenschappen en zelfs voor homeopathie. In beide gevallen wordt cellulaire intelligentie die verder gaat dan jullie voorstellingsvermogen, geactiveerd om veranderingen in jullie chemie aan te brengen of jullie de antwoorden of boodschappen te geven die zij alleen hebben.

Wij hebben jullie verteld dat jullie hiermee zouden kunnen experimenteren door de medicijnen die jullie gebruiken in de hand te houden. Net zoals bij bewegingsleer “weet” het lichaam wat jullie vasthouden. Noem het vreemd, als je wilt, maar zelfs jullie eigen wetenschap begint dit proces van mediteren tot het lichaamsproces op waarde te schatten. Dit geeft validiteit aan bewustzijn over materie, of, in geval van wat jullie wetenschap heeft  gezien, “de mogelijkheid om in belangrijke mate je eigen cellulaire structuur door alleen maar bewustzijn te veranderen.”*

Jullie lichaam weet wat jullie intentie is en ook welke substantie jullie vasthouden. Het is daarom mogelijk om door te dringen in de intentie van het gebruik van de substantie naar de cellen. Jullie gebruiken de substantie feitelijk niet en daarom zijn er ook geen bijeffecten van bijvoorbeeld een geneesmiddel. Het lichaam leest wat jullie willen dat het middel zal doen en het “ziet” de eigenschappen van het geneesmiddel. Gebruik je verstand hierbij. Dit gaat buiten de ervaringen van jullie gewone realiteit, nietwaar?

Als je er dan mee door wilt gaan, ga dan heel langzaam als de substantie belangrijk is voor je gezondheid. Dit zal alleen werken binnen het bewustzijn van ieder mens en het pad waarop hij/zij zich bevindt. Maar het zal werken bij aspirine en insuline, twee substanties met twee zeer verschillende doelen.  Er zijn mensen die deze woorden hebben gehoord en hun insulineniveau substantieel hebben verlaagd. Zij moeten er nog steeds wel iets van injecteren, maar alleen nog maar een fractie van wat zij gewend waren.

Dit is hetzelfde principe als bij homeopathie waarbij een deeltje van een op een miljoen van een “kuur” “gezien kan worden” door het lichaam. Wat het lichaam doet is reageren op jullie intentie, de substantie en het bewustzijn daaromheen.

Kryon

*Noot van de uitgever: Als u dit wilt proberen doe het dan langzaam en met ceremonie. Als u vindt dat het niet werkt, stop er dan mee. Probeer het niet op de “cold turkey”- manier. Gebruik uw gezond verstand en experimenteer. Wees u ervan bewust dat het bij velen heeft gewerkt. Denk eraan: een flesje aspirine of een ander middel heeft heel veel geduld!

VRAAG 560: Het Licht Hoog Houden.

Lieve Kryon: Lang geleden, in 1987 had ik in mijn kantoor met mijn collega’s een discussie over het God-principe. Ik herinner mij dat er werd gezegd dat God energie was die ons stimuleert. Opeens verbaasde ik mijn vrienden (en mijzelf) door te stellen dat “wij God zijn.” Kort daarna viel mijn leven op elk punt ineen. Toen ik langzaam herstelde begon ik mij te realiseren dat hetzelfde bij andere mensen gebeurde, hoewel niet zoveel. Ik vond Kryon en dacht dat ik misschien een lichtwerker was.

Ik moet zeggen dat het een eenzaam pad is omdat ik mijn kennis niet durf te delen, zelfs niet met mijn familie. Ik kan accepteren dat wij als groep op een universele manier helpen, maar wat is het punt om je hiervan bewust te zijn terwijl anderen dit niet zijn?

Het lijkt mij duidelijk dat als wij allemaal gewoon het Licht hoog houden en een verschil maken, wij dit helemaal niet hoeven te weten. Zal er een tijd komen waarin ik over deze dingen kan praten zonder de gebruikelijke terughoudendheid?

ANTWOORD: Lieverd, jij BENT een lichtwerker en 1987 was het “jaar” waarin jij ontwaakte. In het jaar 1992 vierde jij het! Ja, het is een moeilijke opdracht. Zoals wij hebben gezegd zijn jullie het die momenteel het moeilijke werk op de planeet doen.

Voor wat betreft jouw “terughoudendheid”, laat mij een paar dingen op een rijtje zetten.
Wat gebeurde er een paar jaar geleden toen het ongebruikelijk en rare idee over het bestaan van bacillen werd geopperd? De medische wereld lachte luidkeels. Zo’n diepgaande waarheid, en zij lachten zich een kriek. Hoe kon iets dat onzichtbaar was, ziekte veroorzaken?

Wat gebeurde er toen Galileo stelde dat directe observaties uitwezen dat de Aarde rondom de zon draaide? Hij werd gearresteerd en kreeg zijn hele leven lang huisarrest. Dit was godslastering! Zo’n diepe en eenvoudige waarheid, en toch waren degenen om hem heen er niet klaar voor om dit te horen. Jouw werk is niet evangelisch en jij hoeft nooit iemand te vertellen hoe jij je voelt. Als jij een antwoord wilt over hoe jij in jouw “Lichtwerkerskostuum” kunt bestaan, zal ik het jou vertellen:

– Houd van jezelf in die mate dat je nergens meer over in drama gaat.
– Heb zoveel vrede met je leven en jouw situaties dat jij alles kunt mede-scheppen dat jij op   een gepaste manier nodig hebt.

– Stuur Licht naar donkere plaatsen want jij bent krachtig. Laat jouw licht schijnen zodat anderen op donkere plaatsen kunnen zien waar dit voorheen niet mogelijk was. Neem daarvoor de tijd als jij rustig en alleen bent.
– Maak je er nooit druk om dat jij een ander niet helpt, want dit doe jij WEL!!!
– Vertel nooit iemand wat jij gelooft, tenzij zij hierom vragen.
– Geeft nooit iemand een Kryon-boek tenzij zij hierom vragen.

Het resultaat? Maak je er maar klaar voor dat er veel mensen zullen zijn die “om jou heen” willen zijn. Wees voorbereid op een familie die meer dan ooit van jou houdt……. zelf als jij een beetje vreemd bent. (glimlach) Wees er klaar voor om de planeet te helpen terwijl schijnbaar geen enkele ziel weet wat jij echt aan het doen bent. Maar weet ook dat er een legioen aan engelen naast jou staat dat innig van jou houdt en er altijd zal zijn als jij hen nodig hebt.

Kan jij hierover spreken? Ja. Op een dag als er iemand naar jou toe komt en vraagt hoe het komt dat jij zo vredig, vreugdevol en wijs bent. Dan kan jij zeggen: “Omdat ik God in mijzelf vond!”

Kryon

VRAAG 561: Het Biologie-huis. (De reis terug naar Huis).

Gegroet, Kryon. Ik heb juist jouw boek De Reis Terug naar Huis, uit.

Ik wil graag weten waar Michael’s training in het Huis van Biologie uit heeft bestaan ten aanzien van dieet en oefening. Wat maakte hem zo sterk en gezond?

ANTWOORD: Het antwoord op deze vraag is kort maar krachtig: Dieet en oefening!

Kryon

VRAAG 562: Hoe kunnen wij van onszelf houden?

Lieve Kryon, Waarom hebben wij als mensen het zo moeilijk om van ons zelf te houden? Is het houden van ons totale zelf niet een van de meest belangrijke gereedschappen voor ascensie?

ANTWOORD: Ja! Liefde voor het Zelf en het vestigen van zelfwaarde is iets waar mensen aan dienen te werken. Het is allemaal onderdeel van de barrière die jullie dienen te nemen om de “God” binnenin te vinden. Het meest verbazingwekkende ding over deze vraag is hoe deze relateert vanuit een niet-gerelateerde bron.

Met de langzame infiltratie van de Indigokinderen is jullie een geheel nieuw attribuut gegeven voor jullie menselijk bewustzijn. Deze kinderen zijn binnengekomen met een ongelooflijke zelfwaarde. Sommigen noemen hen zelfs “sterk in het hoofd” terwijl zij niet begrijpen wat de werkelijke attributen van deze persoonlijkheid zijn.

Dit mensentype zal veel minder moeite hebben om van zichzelf te houden dan jullie doen. Vier wat jullie hebben gedaan! Vier wat jullie gaan worden!

Kryon

VRAAG 563: Hoe staan wij ten opzichte van anderen in het Universum?

Lieve Kryon: ik heb gelezen dat als wij het voor elkaar krijgen om hoger te vibreren, dit miljoenen wezens door het hele Universum zal beïnvloeden en hetzelfde geldt voor onze tegenhangers op Aarde en voor Moeder Aarde zelf.

Komt dit door het feit dat wij een deel van God of Spirit zijn? Wij zijn ook een deel van alle anderen in de kosmos en de Aarde zelf……ik begrijp dat onze energie is verbonden, maar zijn wij ook allemaal deel van elkaar?  

Antwoord: Het gaat er niet om of jullie een deel van de familie (Spirit) zijn. Het gaat over vrije, onbevooroordeelde keuze van degenen die niet weten dat zij een deel van God zijn.

Ja, jullie zijn allemaal met elkaar verbonden en er zijn er meer bij betrokken dan er zandkorrels op het strand zijn. Deze zandkorrels vormen een “strand’ …….. dat als één strand wordt gezien. Jullie zijn een pot met zand op het oneindige strand die heeft gekozen om door een diepgaande energietest te gaan, een waar geen oordeel is over wat jullie doen, eerder eer omdat jullie kwamen om eraan mee te doen. Dit is moeilijk! Waar zal de onbevooroordeelde balans naartoe gaan als engelen die niet weten dat zij engelen zijn, worden geplaatst op een neutraal speelveld waar er ongelimiteerde keuze van energie is?

Waar zal de balans naartoe doorslaan? Misschien zien jullie nu een kleine, inter-dimensionale glimp over waarom wij jullie zoveel eren? Of waarom wij wachten op de dag waarop wij jullie naam voor iedereen kunnen zingen? Jullie hebben de Aarde veranderd en in lijn daarmee is het duidelijk dat jullie ook het Universum voor ons allemaal veranderen. Het is moeilijk uit te leggen dat iets verborgen moet blijven, maar in de kern weten jullie allen waar dit allemaal over gaat.

Kryon

VRAAG 564: Hoe kunnen wij mensen met psychische problemen helpen?

Lieve Kryon: Ik heb de vraag en het antwoord gelezen over mensen met een geestelijke ziekte, bijvoorbeeld Alzheimer en dementie. Ik heb echter meer vragen.

Jij zegt dat mensen dit pad met geestesziekten hebben gekozen en dat er voor ons lessen uit getrokken kunnen worden. Als ik met deze mensen werk vraag ik mij af of er een verbetering van hun conditie kan komen en als dit zo is, wat zijn dan de methoden? De mensen in het tehuis zitten zo vol met medicijnen en er is een overtuiging bij de autoriteiten dat er geen “alternatieve” therapieën zijn die werken – hoewel zij gekleurd-licht-therapie gebruiken. (sterker nog, de betrokken therapeut kende het bestaan hiervan niet eens.)

Wat is vanuit spiritueel gezichtspunt de beste manier om met deze mensen te werken – tegen hen praten alsof zij “normaal” zijn of ingaan op hun eigen voorstellingen? Mij is verteld dat zij rustig gehouden moeten worden, met name tegen de avond. Toch heb ik gemerkt dat bij een vrouw die meestal heel weinig zegt, hoe kinderachtiger ik praat (dansen en zingen maken haar blij), hoe meer zij praat.

Ik zou steeds kunnen doorgaan, maar kan jij mij hierover verder verlichten? 

ANTWOORD: Ik zal het tweede deel eerst beantwoorden. Houd van degenen die zich in deze conditie bevinden. Zoek uit wat hen aan het lachen maakt……  en LAAT hen dan lachen! Het beste dat jullie in dit soort omstandigheden kunnen doen is hen op de een of andere manier vreugde geven. Zelfs in hun verwarring kunnen zij lachen en creatief zijn. Zij zullen jou ook beter herkennen als degene die deze emotie schiep. Iedereen is weer anders, maar probeer over het algemeen hun “blijdschapsknop” zo vaak als je kunt in te drukken. Zij ZULLEN dit onthouden.

Op dit moment zijn jullie gericht op enkele belangrijke ontdekkingen die deze condities tot een lagere graad kunnen verminderen. Maar net als bij de dwarslaesie die zijn zenuwverbindingen weer terug krijgt en men dan met veel pijn weer moet leren lopen zal dit attribuut ook aanwezig zijn bij de regeneratie van de geest. Er zullen zelfs nieuwe cellen worden geschapen die niet noodzakelijkerwijs dezelfde oude herinneringen hebben maar die getraind kunnen worden om gezond en klaar te zijn voor nieuwe herinneringen.

Op een dag zal men de mogelijkheid hebben om het proces van degenereren van de betrokken cellen een halt toe te roepen en in plaats daarvan nieuwe paden rondom hen te laten groeien. Sommige daarvan zullen in staat zijn om zich weer te “verbinden” met bepaalde soorten herinneringen (zoals herkenning) maar zullen weer moeten leren wat de associatie van herkenning feitelijk betekent. Dus de geschiedenis en gebeurtenissen zouden opnieuw bestudeerd en weer geleerd moeten worden….. soms zelfs ook dingen zoals lezen.

De pijn zal zijn dat het individu mentale gezondheid terug zal winnen en zich precies zal realiseren wat er is gebeurd. Jullie stamcelonderzoek is heel belangrijk en jullie bereiken een punt waarop jullie in staat zullen zijn om geboortecellen te gebruiken die niet uit het embryo komen maar even geschikt zijn voor onderzoek….. en daardoor alle morele zaken opzij schuiven. Let hier in de komende jaren maar eens op!

Kryon

VRAAG 565: Mens – Ziel.

Lieve Kryon, kan het menselijk lichaam bestaan of leven zonder de aanwezigheid van een spirit of een ziel?

ANTWOORD: Nee. Zelfs de schijnbaar minst zorgzame of slechte mens, of degene die hersendood of krankzinnig is, heeft een ziel en een essentie van Goddelijkheid.

Het is allemaal onderdeel van een combinatie van vrije keuze en die van zich vervullende specifieke energieën om een balans te kunnen scheppen (of een gebrek daaraan) die de rest van jullie helpt om belangrijke beslissingen te nemen ten aanzien van jullie eigen Goddelijkheid.

Kryon

VRAAG 566: Mensen klonen.

 Lieve Kryon, met het recente nieuws van de gekloonde menselijke baby ben ik nieuwsgierig naar jouw inzichten over “menselijk klonen.”

Is dit zo bedoeld? Maakt het uit hoe het menselijk lichaam wordt geschapen of overschrijdt de mens ethische en spirituele grenzen?

Antwoord: Wij hebben hierover vele boodschappen gebracht. Het is de mens die de spirituele parameters van de wetenschap vaststelt, niet God. Begrijp jij dat de spirituele taboes van gisteren de normaliteit van vandaag zijn?

Hoe zit dit nu met God? Is God veranderd of is de mens veranderd?

De waarheid is dit: De natuur kloont de mens meer dan duizend keer per dag (identieke tweelingen) en het proces is dus normale biologie. Jullie scheppen geen leven als jullie wetenschappelijk klonen. Jullie manipuleren gewoon wat er is en doen wat de natuur dagelijks doet. Er is hier geen sprake van een spiritueel taboe maar eerder een kwestie van zeer hoge integriteit. Dit gaat allemaal over kinderen en de redenen om hen te scheppen op een ontworpen manier. Zit hier integriteit in of is het een kwestie van gemak? Waar trekken jullie de grens?

Laat de man die zijn vrouw verloor een vrouwelijk kind klonen om haar terug te brengen? Dit is GEEN fantasie en het kan feitelijk gebeuren. Kunnen jullie je de relatie tussen hen voorstellen? Proberen de ouders die een kind verloren dit kind te vervangen? Denken zij dat God ook de volledige karmische imprint van een gekloond kind zal eren in vergelijking met het kind dat zij verloren? Het antwoord is Nee.

Mensen zullen gekloond worden en er zal een tijd komen waarin de lijn zal vervagen tussen het klonen en het gewoon manipuleren van degenen die er klaar voor zijn om geboren te worden. In al deze gevallen zijn er spirituele consequenties, maar geen oordeel. De consequenties die er zijn, zijn gewoon een gevolg van jullie vrije keuze. De karmische attributen van een kloon zullen net zo individueel zijn als die van elk ander mens. Zij zullen het karma van “een kloon” hebben. Ieder die op een andere manier denkt laat ons onszelf afvragen of zij denken dat wij (Spirit) aangaande deze dingen ergens in een kast zitten.

Spirit weet precies wat er gebeurt. Jullie vrije keuze aangaande de manipulatie van de zaden van het leven wordt gerespecteerd omdat het vrije keuze is. Maar er is niets dat jullie wetenschap kan doen dat de spirituele imprint van de delen van het DNA, dat inter-dimensionaal is, kan veranderen. Er zijn nu velen aan de andere kant van de sluier die er klaar voor zijn om als klonen hier te komen als dit het is dat jullie gaan produceren. Zij zullen evenveel individuele “engelen” zijn als elk van jullie. Alles wat jullie zullen doen is het “vaststellen” van hun biologische opmaak….. een zeer klein deel van het Geheel van wie jullie zijn.

Kryon

VRAAG 567: Menselijk bewustzijn beïnvloedt de Aarde.

Lieve Kryon, een vriendin en ik mediteren over de recente aanvallen van haaien en wij denken dat het te maken heeft met de veranderingen van de planeet. Wij kunnen gewoon niet begrijpen waarom zij zo agressief zijn geworden. Wat is de boodschap die de haaien brengen? Waarom gebeurt dit?

Dank je wel, Maryann

ANTWOORD: Er zijn inderdaad veranderingen in het milieu en ook met de biologie in verband met de verandering van het Raster van de laatste jaren. Ik zal eerst zeggen wat er in het algemeen gebeurde: Wat jullie zien zijn zoogdieren, amfibieën, insecten en zelfs vissen die in gebieden zijn die nieuw voor hen zijn. Elke levensvorm die migreert wordt beïnvloed door magnetisme. Alle levensvormen die een bepaald voedselpatroon hebben en “het voedsel volgen” hebben het potentieel om beïnvloed te worden. Dit komt door de verandering van de magnetische leylijnen van de Aarde zoals wij al eerder hebben verteld.

De gebieden waar jullie dit in de oceaan het duidelijkst kunnen zien vallen binnen deze migratiepatronen die het dichtst bij het land zijn. Waar de oceaan en het land bijeen komen zijn er uitdagingen voor de schepselen die minstens hun eigen generatie lang duren. Walvissen zullen zich op het strand werpen door het volgen van oude magnetische patronen die hen nu leiden naar de schiereilanden en andere landgebieden die iets afwijken van hun oude paden. Vogels, amfibieën en insecten zullen een tijdje lang vreemde gedragingen laten zien.

Deze haaien kunnen dus een tijdje vaker in de kustgebieden gezien worden dan voorheen, maar het toegenomen agressieve gedrag kwam feitelijk ergens anders door: Er was een enorme “vrijgave” van energie door de gebeurtenis op 11 september. Gelijkend op de energie van aardbevingen en andere aardbewegingen “voelt” een groot deel van het milieu dit aankomen. Wij hebben besproken hoe de gebeurtenis van 11 september geen verrassing voor de Aarde was. (zie het artikel van Lee: “Gaf Kryon ons hints?). Enkele nieuwe acties van deze vissen kwamen dus door een feitelijke opbouw van energie van aankomende gebeurtenissen….. die jullie nu misschien begrijpen.

Als jullie opletten zouden jullie misschien kunnen vragen: “Betekent dit dat het menselijk bewustzijn de huidige Aarde beïnvloedt?” Ja, dat is zo! Eindelijk zullen jullie gaan inzien hoe het wereldbewustzijn verbonden is met het milieu en zelfs met basisfysica en de realiteit. Zij zijn nooit gescheiden en zij zijn dit ook nooit geweest. De Inheemsen wisten dit en nu  begint de moderne wereld zich dit af te vragen.

Gezegend zijn de mensen die begrijpen dat wat zij denken, doen en ergens intentie toe hebben feitelijk de realiteit voortdrijft van het stof van de planeet!
Kryon

VRAAG 568: Gewone Mensen?

Lieve Kryon: is iedereen die nu in deze tijd leeft als geïncarneerd spiritueel wezen hier om de vibratie van de planeet te verhogen of is een deel van ons alleen maar gewone mensen?

ANTWOORD: Er bestaat niet zoiets als “Gewone mensen.” Zij zijn allemaal hier als deel van de test van de Aarde. De meesten zullen nooit meer voor zich zien dan de 4D-ervaring die zo algemeen en gewoon lijkt voor de meeste mensen. Dit is de vrije keuze waarover wij spreken en het dient waarlijk het doel van een test die “Vooroordeel over God” heet.

Vele anderen, zoals degenen die dit lezen, zullen voor zichzelf bepalen dat er een groter plaatje voorhanden is. Dit zijn degenen waar wij onze boodschappen naar richten, zoals degene die jullie nu op deze pagina zien. Er is geen oordeel over de beslissingen die jullie nemen. Jullie zijn hier allemaal met het potentieel om een rol te spelen in een nieuw bewustzijn voor de planeet. Jullie zijn allemaal spelers maar enkelen van jullie zullen de meesters van vandaag zijn.

Kryon

VRAAG 569: Mensen, gevallen engelen?

Lieve Kryon: Ik ben helemaal nieuw voor wat de Kryon-geschriften betreft en ik waardeer het prachtige nieuws dat jij brengt. Mijn vraag: Ik begrijp dat mensen engelen zijn in een menselijke vorm. Kan het mogelijk zijn dat wij de gevallen engelen zijn die in de Bijbel worden genoemd?

ANTWOORD: Lieverd: Er zijn vele mensen die dit antwoord niet zal bevallen want zij willen dat de hemel- en- hel-theorie zich gaat manifesteren als excuus voor hun eigen acties. Er bestaat niet zoiets als een gevallen engel. Niet alles dat werd vertaald in het geschiedenisboek van jullie geschriften is letterlijk te nemen. Veel dingen die leken op de metaforen die wij gebruiken bij onze leringen zijn gebruikt en daarom komt het dat jullie daar hetzelfde zien.

Als jullie dit gezegde zien, begrijp dan wat het oorspronkelijk betekende: het is een verwijzing naar jullie eigen goddelijkheid op Aarde. Jullie zijn allemaal “afgedaalde engelen” in die zin dat jullie overeenkwamen om je grootsheid opzij te schuiven en hier tijd door te brengen in de lineariteit. Het is geen negatief gezegde of een beschrijving van een engel die uit de gratie viel. Er bestaat gewoon niet zoiets. Er is geen duivel en er is geen hel. Zoals wij eerder hebben gezegd zijn alle denkbare meest donkere dingen recht uit de menselijke geest vandaan gekomen door vrije keuze.

Zelfs jullie eigen paus heeft dit nu gezegd: (geciteerd) “De hel is een geestestoestand waar iemand zelf voor verantwoordelijk is en die zelf is geschapen. Als men zich van God verwijdert, schept men zijn eigen duister.” (internet-referentie) Als jullie een deel van de goddelijkheid zijn van wat jullie God noemen, zijn jullie een oneindig deel van een inter-dimensionale soep. De ingrediënten van deze soep rebelleren nooit en zijn het nooit oneens met het geheel omdat zij een deel van structuur van het geheel zijn.

Zij zijn ook opgenomen in het geheel van de soep en dat is een andere manier om te zeggen dat zij zijn opgenomen in liefde.

Kryon

VRAAG 570: Zeer kleine mensen ontdekt.

Lieve Kryon: Wetenschappers hebben onlangs skeletten gevonden van een hobbit-achtige soort mens die niet groter werd dan een 3 jaar oud hedendaags kind. De kleine mensen hadden schedels ter grootte van een grapefruit en leefden met dwergolifanten en Komodoo-varanen op een afgelegen eiland in Indonesië en wel 18.000 jaar geleden. Zij hebben bepaald dat zij behoren tot een mensensoort die totaal nieuw is voor de wetenschap en de naam Homo Floresiensis heeft gekregen naar het eiland (Flores) waarop zij zijn gevonden.

Heb jij niet verteld dat er maar een soort mensen was? 

ANTWOORD: Lieverd, ik heb verteld dat er vele jaren geleden vele soorten mensen waren en dat zij allemaal gestopt zijn met hun ontwikkeling, behalve de soort die jullie nu zien. Deze ontdekking is gewoon een bewijs voor hetgeen ik jullie heb verteld. Dit is een voorbeeld van een compleet andere soort mens dan de mens die nu bestaat en die NU NIET MEER BESTAAT. Er waren toen niet minder dan 17 soorten, maar zij stierven allemaal uit, behalve JULLIE.

Er is niets zoals dit in de evolutie van de Aarde (dat een soort geen variëteiten heeft) en dit is wat wij bedoelden toen wij over deze dingen vertelden. Is dit toeval? Vinden jullie het niet vreemd dat jullie het enige zoogdier in deze situatie zijn (en met miljarden leven)? Wij hebben dit vele malen onder jullie aandacht gebracht zodat jullie konden gaan zoeken naar deze schijnbaar vreemde attributen van de mensheid als men het vergelijkt met de “manier waarop dingen worden geacht biologisch te werken” op deze planeet.

Kryon

VRAAG 571: Mensen zonder leven na de dood?

Lieve Kryon, Ik heb vele channelings gelezen die vertellen dat Mensen de enigen in het Universum zijn die eeuwig zijn, die van de familie zijn. Voor mij is het idee van een dood zonder verder leven absoluut beangstigend en het is gewoon pijnlijk om te bedenken dat al het andere intelligente leven in het Universum (ET’s) na de dood niet kan bestaan. Hoe vatten zij de dood op?

ANTWOORD: Lieverd, Kryon heeft nooit gezegd dat ander leven geen leven na de dood heeft. Jullie hebben enkelvoudige zienswijzen die zeggen dat er maar een Mens is, een Ziel, een leven na de dood, en een bewustzijn van “jullie”. Dit komt allemaal omdat jullie enkelvoudig dimensionaal zijn. Dit denken is helemaal incorrect als je de attributen van multidimensionaal bestaan in aanmerking neemt, die jullie feitelijk hebben maar die jullie niet kunnen zien.

Alle leven neemt tot op bepaalde hoogte deel aan het geheel en bevindt zich in de cirkel van het leven. Dit betekent eenvoudigweg dat al het leven bijdraagt aan de Goddelijke Cirkel en eeuwig is. In jullie geval is jullie engel-complement zo familiair met “Thuis” dat jullie het niet kunnen bevatten als iemand of iets anders is dan jullie! De anderen hebben geen “Hoger Zelf” maar zij maken ook zeer zeker deel uit van een cyclus van komen en gaan. Daarom is jouw aanname correct en gepast: om een terugkomst te verwachten als jullie overgaan en een cyclus te verwachten die wordt bekrachtigd door jullie intuïtie.

Mensen weten intuïtief dat er iets meer is dan alleen maar wat op de dood lijkt – zij weten het allemaal. Daarom claimen de meeste religies ook dat dit zo is – het is een poging om het in een systeem te stoppen dat zinvol is. Het verschil tussen jullie en ander leven is opmerkelijk. Jullie zijn dichter bij de sluier dan welk ander leven ook en jullie hebben meesterschap in je DNA. Het te leren GEBRUIKEN is de test. Jullie hond heeft ook een cyclus en ook hij zal terugkomen om iets voor de planeet te doen.

Het verschil is echter dat jullie hond nooit stopt om dingen te overwegen. Jullie wel!

Kryon

VRAAG 572: Menselijke orgaantransplantaties.

Lieve Kryon, Ik kom uit Noorwegen. Mijn vraag: Hoe zit het met orgaantransplantaties? Wat gebeurt er met de chakra’s? Ik heb naar vele channelings geluisterd (sommige waardevol, andere niet) en op een na heeft geen enkele verteld wat voor rommeltje er zal zijn als de mens op deze manier voor “God” gaat spelen.

Wat zal er aan jouw kant van de sluier gebeuren als mensen een orgaan achterlaten als zij sterven? Er zijn campagnes in mijn land die mensen vragen om hun organen weg te geven in geval van een ongeluk.

ANTWOORD: Lieverd, ga uit het drama van dit hele onderwerp. God/Spirit zit niet in een vacuüm als het op deze dingen aankomt. Hebben jullie je ooit afgevraagd of God dit in deze nieuwe energie schiep om mensen andere mensen te kunnen laten helpen? Het is misschien normaal voor jou om te denken dat deze dingen op de een of andere manier je chakra’s, karma etc. zullen beïnvloeden. Hier is de waarheid: Door jullie door God gegeven technologieën hebben jullie toestemming om op deze manier het leven van een ander te redden. Jullie hebben toestemming om door intentie de problemen te vermijden die met afstoting hebben te maken en zelfs om jullie eigen cellen te herschikken!

Het is geen taboe op een geheiligde reis. Het is een buitengewoon geschenk van/voor het leven! Het is een deel van wetenschap in de nieuwe energie en het wordt geëerd. God weet precies wat er gebeurt en door jullie nieuwe cellulaire communicatie weet jullie lichaam dit ook. Zet deze dingen niet op een plaats waar zij niet thuishoren terwijl jullie denken dat God op de een of andere manier ontstemd zou zijn of dat het lichaam niet weet wat er gebeurt.

Een orgaan op Aarde achterlaten is een ontzagwekkend iets. Wat een geschenk voor de planeet! Hoeveel mensen kunnen zeggen dat als zij sterven er een deel van henzelf is gebleven om leven te geven? Deze wetenschap werd feitelijk aan jullie gegeven zodat jullie levensreddende technologie zouden hebben op dit moment in jullie geschiedenis. Het is een geschenk dat kan en moet gebruikt worden met spirituele integriteit en liefde.

Stel dat iemand een nier nodig heeft of anders zal sterven.Degene die de nier geeft spreekt tegen het orgaan en zegent de synchroniciteit omdat hij voor toegevoegd leven bij een ander mens zal zorgen. Die mens kan anderen weer beïnvloeden en op deze manier de planeet helpen. Daarom is het gedoneerde orgaan geen toevalligheid van de natuur, of een gril van de schepping of een fout van verkeerde, slechte wetenschap. De cellen van de nier weten van het contract tussen de betrokken mensen. Wat denken jullie daarvan? Het zat al die tijd al in de potentiëlen van beide betrokken levens en het werkt samen met nieuwe wetenschap en nieuwe energieën.

Wat te doen bij een eis om te doneren? Ieder mens zou vrije keuze moeten hebben met alle dingen. Het geven van een orgaan zou een geheiligde gebeurtenis moeten zijn – gevierd met intentie –geen eis!

Kryon

VRAAG 573: Ik voel mij heel alleen.

Lieve Kryon, vanaf het moment dat ik ongeveer een jaar geleden de intentie gaf om de implant te accepteren heb ik vele mensen in mijn leven verloren vanwege redenen die ik niet begrijp. Er is niemand gestorven, maar elke vriend/vriendin die ik onvoorwaardelijk liefhad heeft zich van mij afgekeerd. Zij hebben mijn soort voorkeuren gebruikt en hen omgedraaid om over mij te oordelen. Ik heb geen energie meer over! Ik heb vakantie nodig!

Ik heb intentie gegeven voor nieuwe, meer verlichte vrienden/vriendinnen maar tot dusver ben ik heel alleen. Ik dank Spirit elke dag dat mijn verloofde en mijn familie hier zijn. Ik ben bang geworden om mijn normale, gevende en liefhebbende zelf te zijn bij degenen die in mijn leven zijn overgebleven. Ik wil niet nog meer mensen kwijtraken. Wat doe ik verkeerd?

Laura.

ANTWOORD: Jij doet helemaal niets fout. Herinner jij je dat wij 12 jaar geleden vertelden dat de implant krachtig is? Herinner jij je ook dat wij het een paar jaar later voor jullie omschreven als: toestemming om een geascendeerde energie te plaatsen in jullie bewustzijn?

Als jij dit soort energie in je hebt zal het oude van jou wegtrekken, bijna als het loslaten van een oude huid gaan de dingen die niet meer bij jou horen in de nieuwe energie langzaam weg…..en soms ook op schijnbaar ongebruikelijke manieren.

Dus: in plaats van gealarmeerd te zijn, vier het!  Zij hebben geen idee over wat jij wel en niet gedaan kan hebben om dit te verdienen. Het is een feit dat jij anderen toestemming gaf om jouw “cellulaire verandering” te zien. Wat nog verborgen is, is een “nieuwe familie” van vrienden die erop wacht om jou te zien. Zij zullen jouw energie ook herkennen en jouw daarom liefhebben!

Jij moet alle oude veranderingen vieren en actief naar de nieuwe zoeken. Zonder die nieuwe dingen blijf jij op een plaats en wentel jij je in iets waarvan jij denkt dat het negatief is.

Begrijp waar jij om hebt gevraagd en dan zullen de veranderingen er niet zo ongebruikelijk uitzien. In feite staat het geschenk dat jij wilt hebben op jou te wachten. Jouw ware familie weet wie jij bent en zij zullen blijven. Wees niet bang om iedereen lief te hebben…..dit zal het oude scheiden van het nieuwe.

Kryon

VRAAG 574: Komt er een ijstijd aan?

Lieve Kryon, Ik heb zojuist een artikel gelezen op de website van Drunvalo Melchizedek over het smelten van de Noord- en de Zuidpool. Hij stelt dat wij deel zullen uitmaken van een nieuwe ijstijd, met name hier in Europa en dat die er snel zal komen – misschien zelfs binnen twee jaar. Dit zou betekenen dat het bijna onmogelijk zou worden om hierin Duitsland en het noordelijk deel van Europa te wonen. Ik ben niet iemand die direct in paniek raakt maar ik wil weten wat Kryon hierover te zeggen heeft. Voor mij klinkt het niet logisch dat er zoiets zou gaan gebeuren nadat wij zoveel problemen hebben opgelost en zo goed op weg zijn.

ANTWOORD: Dit is al eerder gechanneld. Wij hebben jullie verteld dat de huidige opwarming van de Aarde jullie een mini-ijstijd zou gaan brengen, maar wij hebben jullie ook verteld dat het geen onhoudbare situatie voor de mensen zou gaan opleveren en dat het langzaam genoeg gaat plaatsvinden zodat jullie erop kunnen inspelen. Het past niet bij jullie geweldige plan voor jullie planeet om een situatie te scheppen waarin hele populaties worden ontworteld en ontheemd. Dingen zijn niet altijd wat zij lijken te zijn en dus zeggen wij nogmaals dat jullie dit soort onverwachte gebeurtenissen in de komende paar jaren niet zullen meemaken.

Spirit heeft een partnerschap met jullie en wij hebben jullie nodig, met vrije wil, om je te focussen op Vrede op Aarde, niet alleen maar op het overleven op Aarde.

Kryon

VRAAG 575: Indigokinderen in Toronto?

Ik heb al jaren nabij Toronto, Canada, gewerkt als leraar voor de eerste en de tweede klas. Ik kan nog steeds de karakteristieke attributen van de Indigokinderen niet ontdekken. Is het mogelijk dat dit indigo gedrag dichter bij de polen zich anders gedraagt?

ANTWOORD: Lieverd, dit is inderdaad zo. De energie van magnetisme is heel anders in bepaalde koude gebieden nabij de polen en wij hebben dit in vorige channelings al uitgelegd. Daaraan toegevoegd is jullie gebied magnetisch gezien anders  – zelfs anders dan de gebieden in het westen van jouw eigen land. Dit alles verandert het potentiële bewustzijn van de mensen, als zij daartoe de intentie hebben.

Denk jij dat het toeval is dat in vele gebieden rond de evenaar zoveel donker potentieel aanwezig is? Er zijn maar weinig mensen die hierover hebben nagedacht. Jij hebt Indigo’s in jouw klassen, maar het verschil is dat het gebied waar jij leeft meer is afgestemd om de ouders te laten weten hoe zij hen intuïtief kunnen opvoeden. Denk aan het axioma (zekerheid, feit) van de Indigo’s: Hun schijnbaar moeilijke gedragspatronen staan in directe relatie met hun huiselijke en hun schoolomgeving. Indigo’s zijn niet moeilijk als zij geëerd worden en een keuze gelaten worden. Jij doet dit intuïtief in jouw klas en velen om jou heen doen thuis hetzelfde.

Een paar honderd kilometer ten zuiden, of zelfs ten westen van jou, is dit niet het geval en dit blijkt uit de manier waarop het “nieuws” wordt uitgedragen in kranten en op tv!

Gezegend zijn degenen die een passie hebben voor de kinderen van de Aarde want zij begrijpen dat zij zelf ook kinderen zijn!!!

Kryon