Kryon: Vragen en Antwoorden 601 t/m 625

Kryon: Vragen en Antwoorden
601 t/m 625

Vertaald uit het Engels door Henk Steur.

==================================

601: Magnetisme rond de evenaar.
602: Magnetische producten.
603: Magnetisme. Wetenschappelijke vraag.
604: Magnetisme: Geheimen.
605: Maria Magdalena 1.
606: Maria Magdalena 2.
607. Massaloze objecten.
608: Mineralen. Hebben wij er een relatie mee?
609: Fouten en onze invloed op het Universum.
610: Moraal binnen een huwelijk.
611: Weggaan of blijven.
612: Zal Mount Shasta uitbarsten?
613: Meer-lingen
614: Meervoudige persoonlijkheden. Walk-ins
615: Narcolepsie en fybromyalgie.
616: Inheemse vrouw.
617: Verdriet om een verloren.
618: Nieuwe Wereld Orde.
619: Negatieve paranormale activiteiten.
620: Nieuw Zeeland.
621: Geen aandacht voor Afrika?
622: Geen winstoogmerk – is dit goed?
623. Niet alle leven in het Universum is eeuwig.
624: Oude geschriften opzij schuiven?
625: “Oude Ziel” Definitie.

==================================

VRAAG 601: Magnetisme rond de evenaar.

Lieve Kryon, zou jij iets willen vertellen over de situatie in Zuid-Oost Azië, met name in Maleisië en Singapore? Ik wil graag meer weten over het magnetisch veld op en nabij de evenaar, kan jij daarover iets vertellen?

ANTWOORD: Het lijkt misschien niet “eerlijk” ten opzichte van de mensen in deze gebieden, maar de equatoriale attributen van het magnetisch raster zijn in sommige gevallen dezelfde als aan de polen. In veel van deze plaatsen is de kracht van het magnetisme van het raster erg laag. Dit komt omdat jullie in de neutrale zone zitten tussen positief en negatief. Dit schept vaak een moeilijke plaats om te leven en dit maakt het moeilijk om een constant stabiel bewustzijn te bereiken.

Dit schept een onstabiele regering en ook een groter gevoel van angst en onrust bij de mensen die daar wonen. Als jullie hier aan twijfelen kijk dan naar plaatsen waar er veel armoede is en naar de onstabiele plaatsen om te wonen. Zij zullen op of bij de evenaar zijn. In 1989 werd aan Kryon de vraag gesteld: “Waar is op Aarde de beste plaats om te wonen?” Ons antwoord was: “Ga naar plaatsen waar het koel is!”

Misschien begrijpen jullie nu waarom!

Kryon

VRAAG 602: Magnetische producten.

Lieve Kryon: ik heb een waterfilter gekregen dat magneten gebruikt bij het filteringsproces als een toevoeging aan het water uit de waterleiding. Het filtersysteem beweert dat het Pi-water genereert wat ook bekend staat als levend water.

Moet ik dit type filtering spaarzaam gebruiken door de gebruikte magneten? En wat vind jij van magnetische matrassen en stoelen?

ANTWOORD: Laat mij nogmaals over deze dingen spreken. Het gebruik van magneten om substanties te veranderen en om cellulaire stimulatie te scheppen staan op jullie planeet in de kinderschoenen.

Jullie beginnen je net te realiseren dat zij materie en biologie om jullie heen kunnen veranderen. Er zijn verschillende dingen waar jullie je van bewust zouden moeten zijn. Zonder volledige kennis van wat jullie aan het doen zijn zouden jullie per ongeluk iets kunnen veranderen of “signalen” geven aan het lichaam om het dingen te laten doen die jullie niet verwachten.

De makers van deze dingen, inclusief de zaken waarop jullie zitten en rusten zijn van goede integriteit. Maar hun integriteit geeft hen niet automatisch de volledige kennis van de details van de magnetische invloed op de cellulaire structuur. In de kinderschoenen van jullie ontwikkeling zijn jullie je alleen bewust van de stimulerende attributen van het magnetisme. Jullie weten feitelijk niet wat er gebeurt, bijvoorbeeld bij de lagen van het DNA die worden beïnvloed. Jullie weten WEL dat zij lijken te stimuleren en schijnbaar helpen bij sommige situaties. Jullie weten ook dat een mens hen feitelijk kan voelen werken.

Om je cellulaire structuur uren en uren met kleine passieve magneten te stimuleren is een extreme grove manier om jullie cellen informatie te geven. Op een dag zullen jullie ontdekken hoe elegant de cellen het nodig hebben om deze krachten te zien…… fijn afgestemd om hen te wekken voor zeer specifieke activiteiten. Magnetisch cellen in balans brengen en afstemming is een verfijnd proces dat het nodig heeft om actieve “ontwerpvelden” te zien en geen lawine van toevallige magnetische polariteiten. Jullie gooien hen het gehele lagere spectrum toe met een ruwe methode. Het lijkt op het voor de eerste keer ontdekken van kruiden en hen allemaal tegelijk met grote doses in te nemen met het idee dat een van hen jullie misschien zou kunnen helpen.

Wij stellen voor dat jullie het interne balanssysteem van je lichaam eren. Als jullie intuïtief voelen dat het systeem dat jullie hebben gekozen jullie helpt, gebruik het dan 50% van de tijd.  Magnetisme is krachtig! Om vrijwillig in een generiek magnetisch veld te zitten als een “normale” situatie is gekkenwerk. Gebruik het systeem om je lichaam te stimuleren naar normaal gebalanceerd gedrag. Gebruik het de helft van je tijd en laat het lichaam zich dan herstellen op de manier waarop het dit wenst. Dan heeft dit in het geval dat jullie minder positieve signalen daaraan geven, de mogelijkheid om te herstellen en in balans te komen. In het geval dat jullie helende signalen sturen kan het lichaam dit completeren en zich ermee verbeteren.

Tegen degenen die zeggen: “Het helpt….. ik kan het voelen.” zeg ik dit: Jullie kunnen dezelfde reactie krijgen met een stimulerend middel. Wat jullie nog niet begrijpen is dat magnetisme zelfs nog krachtiger is chemie!!!

Kryon

VRAAG 603: Magnetisme. Wetenschappelijke vraag.

Lieve Kryon: Ik ben geen wiskundige en geen natuurkundige (ten minste niet in deze bewuste ervaring). Ik heb vragen over magnetisme en het cijfer nul. Is er een relatie/belang aangaande nul en een nul-magnetisch veld? Ik denk van wel en dit zou ook verbonden kunnen zijn met het Kosmisch Raster en ook met verjonging van onze cellen en misschien zelfs met inter-dimensionaliteit. Voor mij lijkt het cijfer nul het belangrijkst omdat dit het midden (en nul?) punt is van ons lineaire telsysteem.

Het symbool van dit cijfer lijkt ook belangrijk: de nooit eindigende/oneindige cirkel zonder polarisatie.

ANTWOORD:  Ja, nul is het belangrijkste cijfer. Zie onze vorige discussies over nul en de op 12 gebaseerde wiskunde. Nul is geen “getal” maar een energie die het potentieel van het “nu” vertegenwoordigt. Het heeft de potentiële oplossing voor elk probleem in zich waarbij het is betrokken.

Als jullie op twaalf gebaseerde wiskunde gebruiken en de nul daarbij betrekken vertegenwoordigt het een geheel potentieel wiskundig proces en niet alleen maar een aanduiding. Dit wordt nog niet begrepen maar als jullie dit uiteindelijk zien werken zal er een reusachtige onthulling komen die oplossingen opent voor zeer moeilijke wiskundige problemen, inclusief de zeer makkelijke oplossingen bij en voor priemgetallen.

Kryon

VRAAG 604: Magnetisme: Geheimen.

Lieve Kryon: wat zijn precies licht, ruimte, tijd, magnetisme en gravitatie (zwaartekracht)? Wat zijn de verschillende attributen van het licht?

VRAAG: Lieve Kryon: wat is er uniek aan het deel van het lichtspectrum waarvoor mensen zijn ontworpen om dit te kunnen zien?

In welke delen van het lichtspectrum kunnen inter-dimensionale energie, wezens en delen van de andere kant van de sluier gezien of gemeten worden?

Hebben mensen de natuurlijke mogelijkheid om andere delen van het lichtspectrum te zien en hoe kan deze vaardigheid worden ontwikkeld?

ANTWOORD:  Lieve mensen, het is niet onze bedoeling om ontwijkend te zijn met betrekking tot deze antwoorden. Binnen al deze vragen zitten de inter-dimensionale geheimen over ruimte en tijd en van de Bron van het Leven zelf. Wij zullen alleen brengen wat gepast is en wat nodig is en wat ook al eens “gedacht” is door andere mensen op de planeet.

Dit is de planeet van vrije keuze endit geldtook voor de ontwikkeling van de wetenschap.

Kryon

VRAAG 605: Maria Magdalena 1.

Lieve Kryon: in de laatste tijd komen er vele signalen aangaande Maria Magdalena naar mij toe. Mijn intuïtie vertelt mij dat zij in feite de partner van Jezus was en dat de kerk haar status wegstopte uit angst dat het vrouwelijke verbonden zou worden met een partnerschap en een huwelijk met Jezus.

Dit geloof zou de mythe vernietigen dat Jezus maagd was. Er wordt gezegd dat Maria Magdalena de Gezegende Apostel was en de ware leer van Christus was gegeven. Kan jij deze theorie verklaren en mij vertellen of dit een onderdeel van het Nieuwe Jeruzalem zal zijn?

ANTWOORD: Lieverd, kijk naar jullie eigen geschiedenis: de rollen – alle rollen – zullen veel van deze antwoorden onthullen. Kijk ook naar de rollen die in Egypte zijn ontdekt – inclusief het Boek van Maria. Er is hier veel dat verborgen is maar dat heel goed gedocumenteerd is door jullie eigen bronnen op Aarde. Het is verborgen geweest maar het is nu openbaar.

Kryon

VRAAG 606: Maria Magdalena 2.

Lieve Kryon: in een recente channeling noemde jij Het Boek Maria en vertelde dat het verborgen was gehouden en dat het nu bekend is. Wanneer zal dit soort informatie (en andere geschriften die verborgen zijn gehouden) breed beschikbaar zijn voor het publiek?

ANTWOORD: Dit Boek is van Maria, een discipel van Christus en het is niet geheim. Het is sinds 1947 in gebruik. Het is pas nu dat het een rol begint te spelen in een groter scenario dat jullie kunnen zien en lezen en als waarheid kunnen onderzoeken. Het is ook het onderwerp in bekende boeken (De Da Vinci Code is een voorbeeld hiervan) en het komt precies op tijd!

Weet dit: de reden hiervoor is tweevoudig: (1) Er is meer in dit verhaal dan aan jullie is verteld en (2) het goddelijke vrouwelijke is er een belangrijk deel van. De informatie is niet bedoeld om welke religie op de planeet dan ook af te schrijven, of iemands geloof geweld aan te doen. Denk er op deze manier aan: Wat als God groter is dan jullie is verteld? Als jullie blij zijn met alleen maar een deel van een groots verhaal, zouden jullie dan ook niet de rest willen weten?

Bezie het als een toevoeging op de waarheid en niet als een vernietiger van de waarheid. Gezegend zijn de mensen die de hele waarheid zoeken, als kinderen die een nieuw geschenk openen, want het zal hun leven alleen maar verheffen en hen niet ongerust maken. Voor de priesters, dominees en sjamanen zeggen wij dit: Wees voorbereid op een completer verhaal…… een verhaal dat het voor jullie makkelijker zal maken om degenen te helpen die de Liefde van God zoeken.

Kryon

VRAAG 607:  Massaloze objecten.

Lieve Kryon: in een van jouw boeken vertelde jij dat de stroom van geladen deeltjes die loodrecht interacteren met een magnetisch veld nul een magnetische massa kan veroorzaken. (ik hoop dat ik dit goed zeg) Wil jij alsjeblieft wat meer vertellen en misschien voorspellen wanneer wij dit soort technologie kunnen verwachten?

Daarnaast vertelde jij dat de evenaar niet bevorderlijk is voor ascensie. Ik leef namelijk bij de evenaar. Betekent dit voor de mensen daar dat er daar geen of nauwelijks spirituele vooruitgang kan zijn?

ANTWOORD: Het scheppen van massaloze objecten (wat jullie anti-zwaartekracht noemen) is de tussenvoeging van specifieke meervoudige dimensionale attributen binnen 4D. Het kan gedaan worden als jullie sommige specifieke en gemakkelijk bereikbare relaties van magnetische velden binnen magnetische velden begrijpen.

Wij vertelden jullie te zoeken naar slimme manieren van draaiende velden binnen draaiende velden en hen af te stemmen op bepaalde niveaus van Gauss. Dit zijn zeker ”ontwerp-velden” en geen toevallige velden en zij moeten elkaar op een bepaalde manier “zien.” Als jullie dit doen krijgen jullie opeens een massaloos object. Als jullie dit in een object doen en enkele specifieke richtlijnen volgen zal het object zelf massaloos worden. Jullie kunnen het ook “sturen” met magneten die gebruikt worden om het massaloze attribuut te scheppen. Maar het “sturen” gaat over waar het “in de ruimte” moet bestaan, eerder dan wat jullie zien als “links- of rechtsaf gaan.”

Hoewel maar weinigen zullen begrijpen waar ik het over heb zullen sommigen dit later lezen en absoluut “weten”dat dit accuraat is en daarom gechanneld moest worden. Er zijn nu alleen maar een paar wetenschappers op Aarde die dit zouden kunnen lezen en het relateren aan mijn volgende stelling: De “magie” van een massaloos object zit opgesloten in de energievoorwerpen van wat er overblijft na magnetische leegte. Deze voorwerpen van energie zijn inter-dimensionaal goud (voor zover het jullie betreft) en dit betekent dat zij de essentie zijn van waar jullie naar zoeken en wat zij in zich hebben zal de “wetten” van jullie fysica veranderen en jullie dwingen om te kijken naar een ander begrip over materie. Weet dat zelfs inter-dimensionaliteit kan bestaan in 4D (zwaartekracht en magnetisme zijn voorbeelden) en toch ook deel kan uitmaken van jullie systeem van 4D-fysica. Maar zij blijven alleen maar reactieve fysica waarbij jullie alleen maar kunnen kijken naar wat er om hen heen gebeurt.

De magie zal zich voordoen als jullie beginnen te begrijpen wat hen feitelijk schept en als jullie dit kunnen manipuleren. Dan gaan jullie verder kijken dan 4D en beginnen jullie de attributen van de andere dimensies te manipuleren en reacties te krijgen. Alle dimensies liggen in jullie schoot om ermee te werken. Er is niets verborgen en er gaat niets tegen enkele spirituele wetten in. Magnetisme is alleen maar het eerste gebied van inter-dimensionale fysica, maar het is het meest duidelijke omdat het bestaat in 4D op een manier die gezien en gemanipuleerd kan worden.

Wees voorzichtig en heb niet teveel vooronderstellingen over wat wel of niet het resultaat van experimenten kan zijn. Onthoud een van de meest basische kwantumregels: Als jullie in inter-dimensionaliteit gaan is afstand geen factor meer. Wonen bij de evenaar maakt het moeilijker om verlichting te vinden en het is daar ook moeilijker om spirituele balans te handhaven. Zo is het ook op/bij de polen.

Maar onthoud: mensen dragen goddelijkheid in zich en ook al is het moeilijker, het is nog steeds niet onmogelijk!

Kryon 

VRAAG 608: Mineralen. Hebben wij er een relatie mee?

Lieve Kryon: wat is de exacte natuur en het potentieel van onze relatie met het mineralenrijk? Hoe kan ik mijn relatie met de kristallen en met heling etc. ontwikkelen?

Hoogachtend,
— Simon,
Melbourne, Australia

ANTWOORD: Zo, lieverd, jij houdt van stenen, nietwaar? Wij beginnen juist met het onthullen van een fysiek feit dat in het verleden op de lachspieren werkte! De Aarde leeft! Er zit leven in water en dit geldt ook voor de stenen. Er is veel leven – en feitelijk bewustzijn in materie. Het is echter niet in jullie onmiddellijke dimensie en daarom is het nooit zichtbaar geweest.

Opeens echter, begint jullie wetenschap inter-dimensionale dingen aan te breken. De wetenschap heeft het ondenkbare herkend, dat er in het hart van alle materie inter-dimensionale krachten zijn die het allemaal bijeen houden. Welkom bij de “echte” natuurkunde. Enkele van jullie wetenschappers beginnen zelfs te kijken naar bewustzijn van water…… iets dat zal leiden naar prachtige nieuwe definities van het leven zelf.

Jullie relatie met al dit leven is er een van partnerschap. Maar jullie wisten dit al, nietwaar? Jullie voelen het. Jullie “spreken” met de mineralen en velen “spreken” tegen de canyons en de bergen, de meren en de lucht. Als jullie je afstemmen op de levensenergieën zullen zij vaak de “smaak” onthullen over waarom zij hier zijn en hoe zij kunnen worden gebruikt in partnerschap met ons. Luister: Er is diepgaande energie beschikbaar in deze verborgen levensenergieën. Er is heling voor het milieu. Er is heling voor individuele mensen en zelfs lessen over wijsheid.

Dit is geen leven zoals dat van jullie, maar het is leven. Er is geen “test” aan de gang met deze energie. In plaats daarvan is er een uitnodiging om de complete symbiose (samenwerking) te vinden tussen mensen en materie……. en de energie om die te ontsluiten. De energie om dit te ontsluiten? Raad eens. Het is de energie van liefde. Klinkt dit jullie bekend in de oren?

Gezegend is de mens die zoekt naar onzichtbare dingen die intuïtief zijn maar nog niet zijn geaccepteerd in de realiteit van het leven. Zij zullen worden beloond met kennis en wijsheid en zij zullen de voorlopers zijn van de nieuwste wetenschappen op de planeet.

Kryon

VRAAG 609: Fouten en onze invloed op het Universum.

Lieve Kryon: Is de rest van het Universum veroordeeld om te lijden onder onze fouten?

Wat voor soort Al Wat Is schept een Universum zonder vrije wil en maakt dan een klein plekje met vrije wil in een onbetekenend, obscuur zonnestelsel in een onbetekenende, obscuur melkwegstelsel? Is vrije wil zo gevaarlijk?

ANTWOORD: Niets in het Universum zal lijden onder wat de mensen hier ook doen. Jullie maken geen fouten maar eerder beslissen jullie over een balans van energie en waar donker en licht zichzelf mogelijk kunnen herstellen. Jullie pogingen zullen bijdragen aan een nieuwe schepping. Het Universum zal vieren wat jullie hier doen en het licht van jullie nemen dat jullie scheppen. Denk eraan als het oplossen van problemen waarbij alleen de oplossingen worden gezien en niet het werk dat er rondom hun schepping is gedaan.

Het is de menselijke logica die afkeurenswaardige logica vindt in een goddelijk systeem. Als jullie een beperkend paradigma plaatsen over een complex probleem zullen jullie alleen gedeeltelijke antwoorden krijgen. Maar degenen in het beperkte paradigma weten dit niet. Zij denken dat zij compleet zijn en dat hun denken helder is.

Als alles dat jullie kunnen doen toevoegen en weghalen is en jullie proberen om complexe fysieke problemen te berekenen, zullen jullie zeer simpele en onnauwkeurige antwoorden krijgen, nietwaar?

Kryon

VRAAG 610: Moraal binnen een huwelijk.

Lieve Kryon, wat is de mening van Spirit als het gaat over twee mensen die met elkaar getrouwd zijn en die van elkaar houden en ook al jarenlang een liefdesrelatie hebben? Ik heb geprobeerd om daar niet over te oordelen bij een vriendin die al jarenlang een vriendschap/romance/fysieke relatie had met een andere man (niet haar man).

Zij had ongeveer twintig jaar een relatief gelukkig huwelijk en drie goed opgevoede, bijna volgroeide kinderen. Ik heb een positie ingenomen waarbij ik haar niet bemoedig en ook niet wil veroordelen voor wat haar affaire betreft. Ik weet dat haar familie ervan ondersteboven zou zijn en toch lijkt het erop dat deze twee mensen om een reden een diepe liefdesrelatie hebben en zij beiden erin slagen om respectvol te blijven ten opzichte van elkaars familieverplichtingen.

Kan jij jouw licht laten schijnen over welke positie jij inneemt over relaties zoals deze en ook wat mijn houding zou moeten zijn? Ik vind haar man aardig en ik wordt verscheurd door hoe ik mij hierover voel.

ANTWOORD: Wij begrijpen volledig het protocol dat jullie in je cultuur en jullie samenleving hebben die regels bevat rondom gedrag en wat jullie moraal noemen.

Toch vertel ik jullie nu dat er geen oordeel is rondom wat jullie ook doen dat pure intentie en liefde in zich heeft. Dit verschilt van de “roep van biologie” (lust). Wij hebben het over pure liefde. Wij herinneren jullie er ook aan dat velen van jullie denken dat wat “regels van God” zijn merendeels regels van mensen zijn die zijn gemaakt om spiritueel te lijken om de dingen te houden zoals zij zijn.

In vele gemeenschappen op Aarde is men helemaal niet monogaam en voelen de mensen zich niet in de positie dat zij welke regels van God dan ook overtreden, zoals jullie religieuze leiders jullie willen laten geloven als jullie opvolgen wat zij zeggen. Daardoor staan zelfs de oorspronkelijke Tien Geboden ter discussie als het erop aankomt of zij accuraat en waar zijn.

Jullie zouden kunnen vragen over de moraal over het nemen van een nieuwe partner nadat de vorige is overleden. Jullie samenleving zegt dat dit niet alleen acceptabel is maar dat dit ook wordt verwacht en toch zijn er andere culturen die zeggen dat dit een verschrikkelijke schending van de moraal en ook tegen de regels van God ingaat! Wie heeft er dus gelijk? Het antwoord is dat het Goddelijk “regelboek” veel complexer dan jullie zouden kunnen denken.

Als het op liefde aankomt is de mens zeer expansief. Het is welbekende en algemene informatie dat mensen kunnen houden en partners zijn van meerdere mensen, maar dit is niet de norm in jullie maatschappij. Voeg daaraan het feit toe dat mensen krachtig liefdeskarma mee kunnen leven van het ene leven naar het andere. Hier zijn ook vragen over gesteld: “Wat gebeurt er als jullie succesvolle partners zijn van een persoon en een “soulmate” ontmoeten uit een ander leven? Gooien jullie dit weg, volgen jullie het, of negeren jullie dit dan?”

Denken jullie echt dat jullie de complexiteit van liefde begrijpen en die in stukjes kunnen verdelen zodat zij kunnen passen binnen de regels van een cultuur? Het antwoord is waarlijk dat het moet vallen binnen het gezichtsveld van jullie eigen goddelijkheid en het Goddelijk Regelboek dat ieder van jullie met zich meedraagt. Als jullie zelf spirituele regels en wetten willen maken, volg hen dan op. Jullie zullen voordeel hebben door de structuur die jullie zelf hebben geschapen.

In alle dingen schuilt de raad van jullie Hoger Zelf en de Goddelijkheid binnenin jullie.
Dit is jullie morele kompas en het “boek” dat gevuld is met waarheid. Als jullie dit doen kunnen sommige dingen waar jullie je dingen over afvragen heel duidelijk gaan worden. Jullie zullen eindigen met veranderen wat jullie als gevolg daarvan doen.

Ik weet dat jullie een proefondervindelijk (positief en definitief) antwoord willen hebben en dat is dit niet. Ik weet ook dat er mensen zijn die dit lezen en zeggen: “Kijk eens…… die Lemuriers van de Nieuwe Tijd hebben toestemming om te doen wat zij maar willen. Wat voor soort spiritualiteit is dit?” Het korte antwoord is dat het een spiritualiteit is die verantwoordelijkheid vereist bij de grootste beslissingen over integriteit en moraliteit van elk menselijk wezen.

Hoe makkelijk zou dit zijn als jullie alleen maar ja of nee-antwoorden zouden hebben. Dan zouden jullie geen verantwoordelijkheid hoeven te claimen voor het zijn van een kind van God dat goddelijke wijsheid heeft.

Kryon

VRAAG 611: Weggaan of blijven.

Lieve Kryon: Ik heb onlangs jouw communicaties gelezen en heb veel rust gekregen doordat ik hen heb gelezen. Ik ben mij bewust geworden van de veranderingen op de planeet en kreeg hierdoor veel angst. Ik woon in Biloxi Mississippi met mijn US Air Force-man en mijn drie jaar oude zoon. Ik ben nu niet zo bang meer en heb toestemming gegeven om op een hoger vibratieniveau te opereren. Toch weet ik niet of ik onze wielen in beweging moet gaan zetten en mijn man zijn baan kan laten opzeggen zodat wij weg kunnen gaan van het water om overstromingen of vloedgolven te ontwijken.

Misschien kunnen wij beter hier blijven en proberen om de Aarde te assisteren in dit speciale gebied. Momenteel zegt mijn instinct mij dat ik beter bij het water vandaan kan gaan maar dit komt maar voor een deel vanuit de angst dat ik mijn familie kan verliezen. Ik heb de laatste tijd veel gelezen en ik dank jou heel hartelijk voor de vrede die ik in mijn ziel heb. Ik wil nu na 2012 zo graag met mijn man en zoon op Aarde zijn en samen nog vele jaren het leven ervaren.

Terwijl ik dit schrijf voel ik mij een beetje tegenstrijdig omdat ik zoveel vrede heb gekregen door jouw communicaties en toch ben ik nog steeds angstig voor de aarde-veranderingen waarvan ik weet dat zij moeten gebeuren.

ANTWOORD: Lieverd, laat mij jou iets geven om over na te denken: De Lichtwerkers worden werkers genoemd omdat zij energie ankeren. Dit doen zij soms op plaatsen waar er een potentieel gevaar kan zijn. Mijn partner (sprekend over Lee) leeft niet alleen bij het water maar ook op een actieve aardbreuk. Dit is zijn “sweet spot” en de plaats waar hij zijn energie ankert. Er zijn anderen om hem heen die precies hetzelfde doen! (sprekend over Louise Hay en vele anderen die in Zuid Californië op de breuk leven).

Degenen waarover ik spreek zouden overal waar zij willen kunnen wonen maar hebben er in plaats daarvan voor gekozen te wonen in de delen van het land die door de veranderingen op een bepaald moment zullen gaan bewegen.Het is omdat zij hier zijn de Aarde MINDER zal bewegen, als zij gaat bewegen. Vier waar je bent! Als het de juiste tijd is, ga dan weg vanwege de synchronistische omstandigheden en nooit vanuit angst.

Jij ben op de juiste plaats en houdt energie vast en stuurt licht naar waar dit het hardst nodig is. Wij moedigen alle lichtwerkers aan om zich heen te kijken en te vieren waar zij zich bevinden….. zelfs degenen die in gebieden zijn die gevaarlijk lijken te zijn door het potentieel van aardeveranderingen. Tot besluit: weet dit: De aardeveranderingen waar wij twaalf jaar geleden over spraken zijn aan de gang. Hebben jullie de laatste tijd weersveranderingen gezien?

Actieve vulkanen? Opwarming van de oceanen? Magnetische veranderingen van jullie rasters? Deze dingen zullen zeker jullie milieu veranderen maar geen van hen zijn de “geplande” rampen. Inderdaad zal het resultaat van een paar van hen zijn dat velen van jullie zullen moeten verplaatsen, maar er zullen overvloedige waarschuwingen zijn en er zullen Lichtwerkers zijn op plaatsen waar zij hoogstnodig zijn.

Eer het proces. Leef niet in angst voor wat Spirit doet. Vier je familie en weet dat jij in jouw “sweet spot” leeft.

Kryon

VRAAG 612: Zal Mount Shasta uitbarsten?

Lieve Kryon: Jij bent zo technisch onderlegd in de wetenschappen dat ik mij vaak verloren voel. Op die momenten slaak ik een zucht van verlichting als ik eraan denk dat jij hebt gezegd dat wij niet hoeven te weten hoe de auto werkt om te kunnen rijden!

Ik weet gewoon dat er prachtige dingen gebeuren. Mijn vraag: Zal Mount Shasta ooit uitbarsten, en zal Mount St. Helens de dupe worden van de “aardeveranderingen?”

ANTWOORD: Mount Shasta wordt momenteel vastgehouden in een spiritueel vortaal (een combinatie van portaal en vortex). Zolang deze situatie zo blijft zal hij niet uitbarsten. Mount St Helens echter heeft wel het potentieel om weer uit te barsten, maar niet met hetzelfde resultaat als eerder is geweest omdat hij nu een pad heeft om zijn druk kwijt te raken. Hij zal niet de dupe zijn van de aardeveranderingen, maar eerder alleen een deel hebben dat geologisch gezien gepast is door zijn ligging in de Ring van Vuur.

Het gaat allemaal in gepastheid en het is in balans.
Blijf uitkijken, dierbare vuurtoren!

Kryon

VRAAG 613: Meer-lingen

 Lieve Kryon, mijn twee zusters en ik vormen een drieling. Er is ons verteld dat wij een ziel in drie lichamen zijn. Ik geloofde dat er in elk lichaam een aparte ziel huist. Ik denk dat mijn ego ongerust is omdat ik geen “individu” ben als dit waar is. Kan jij jouw licht hierover laten schijnen?

ANTWOORD: Het moeilijkste ding om aan een mens uit te leggen is het concept over iets dat enkelvoudig lijkt in realiteit vele dingen kan zijn. Jullie lijken Een ziel te zijn omdat jullie een lichaam hebben. Als engelen in jullie boeken en schilderijen, zelfs al zijn zij Multidimensionale wezens, worden afgebeeld met een huid en met vleugels geven jullie hen Een naam!

Jullie gaan dus door met geloven in  “een lichaam, een ziel.” De realiteit is dat elk levend mens Multidimensionaal is en op vele plaatsen tegelijk is. Zelfs als jullie dit zitten te lezen zijn er delen van jullie die op andere plaatsen andere dingen doen. Is dit dan Een ziel op vele plaatsen of vele zielen? Het antwoord is beide. Jullie enkelvoudige dimensionaliteit beperkt jullie concept van hoe dit is, omdat alles voor jullie realiteit enkelvoudig is.

Wat jij in jouw vraag stelt kan dus niet beantwoord worden omdat niemand op Aarde Een ziel heeft. Een betere vraag zou zijn: “Delen jouw zussen een enkelvoudig doel met jou?” Het antwoord – zoals jouw intuïtie jou al heeft verteld – is nee. Zij kunnen dezelfde astrologische aspecten hebben, maar elk mens is een apart deel van God, Multidimensionaal en daarom niet enkelvoudig. Elk is een verschillend deel van God en is op Aarde om te leren onafhankelijk te zijn.  Het verwarrende hierbij is hetgeen jij met jouw zussen deelt. Jullie delen een gezamenlijke draad van Goddelijkheid die er voor een lezer in 4D op kan lijken “Een ziel” te zijn. Deze draad is jullie karmische band en waarom jullie hier zijn gekomen op de manier waarop jullie dit hebben gedaan.

Dit heeft te maken met potentiëlen, energieën uit het verleden en jullie huidige uitdrukking van lessen. Maar het is niet “dezelfde ziel!” Nogmaals, wij vergelijken het vaak met een schaal soep. Hij is enkelvoudig in zijn verschijning en toch vloeibaar binnenin. Jullie kunnen niet vragen hoeveel soepen er in de schaal zitten. Het is voor iedereen anders, maar elke schaal is enkelvoudig. De soep is de goddelijkheid. Laat het omhulsel jullie nooit in de maling nemen. Het kan misschien dezelfde kleur en grootte hebben, maar de soep in elke kom is anders en smaakt anders.

Hij is samengesteld uit vele delen die het maken tot wat het is. Hij kan voedzaam zijn of giftig. Alleen de soep kan beslissen welke vibratie hij zal hebben. Vier dit met mij!  Zit jij niet in een heerlijke situatie? De verbinding met jouw zusters is uniek voor de mensheid. Andere tweelingen en meerlingen hebben dit ook. Daarom zullen jullie altijd “verbonden” zijn zolang jullie leven.

Als een van jullie uiteindelijk vertrekt, let dan op wat er gebeurt:

jullie blijven verbonden!

Zo gaat dit met Multidimensionale dingen.

Kryon

VRAAG: 614: Meervoudige persoonlijkheden. Walk-ins?

Lieve Kryon: heeft de theorie over walk-ins iets te maken met meervoudige persoonlijkheidsstoornissen?

ANTWOORD: Nee, dit is niet zo. Walk-ins zijn degenen die een contract hebben met anderen om dezelfde ruimte te delen met wat jullie een ziel zouden noemen – op een in balans zijnde manier die zich niet aan andere mensen toont. Een van hen gebruikt de tijd om op te groeien en de ander komt snel op het moment dat het tijd is. Dit systeem zorgt voor een zeer snelle terugkomst van een ziel, veel sneller dan bij het proces van incarnatie.

Het zenden van een walk-in is een extreem efficiënte manier om naar de Aarde terug te keren en de tijd uit te schakelen die nodig is om op te groeien als een ziel reïncarneert. Normaal gesproken hebben walk-ins een specifieke taak of werk om mee door te gaan en eventueel ook af te maken.

Dit systeem is heel heilzaam en bevorderlijk voor jullie allen.

Kryon

VRAAG 615: Narcolepsie en fibromyalgie.

 Lieve Kryon: Ik vroeg mij af wat jij te zeggen hebt over ziekten/syndromen zoals narcolepsie (slaapziekte) en fibromyalgie?

Zou jij zeggen dat dit soort ziekten deel uitmaakt van de nieuwe mens (omdat de hersenen een tekort hebben aan chemische stoffen die ons gegrond houden met de planeet)? …… of kan het zijn dat het meer te maken heeft met contracten/zaken uit vorige levens etc.?

Dank je wel,  Stephanie

ANTWOORD: Jij hebt zojuist twee attributen van de menselijke biologie aangehaald die een deel uitmaken van de persoonlijke basisinstellingen bij de geboorte. Zij zijn ook een deel van een grote set van attributen die makkelijk te veranderen zijn binnen de nieuwe energie.

Dus nee, zij zijn helemaal geen onderdeel van de nieuwe mens maar eerder een overblijfsel van de oude mens!

Jullie kunnen hen beide verwijderen als jullie dit willen!

Kryon

VRAAG 616: Inheemse vrouw.

Lieve Kryon: Ik ben een inheemse indiaanse vrouw die wil weten wat jouw gedachten zijn over inheemse traditionele heling die plaatsvindt in zweettenten en die geleid wordt door een genezer. Wat moeten wij doen om de rest van de mensen te laten begrijpen dat wij de mensen echt willen helpen?

ANTWOORD: Wij hebben al vaak gezegd dat jullie inheemsen “aarde-wijsheid” hadden. Dit betekent dat zij waren verbonden met de planeet op manieren die zeer diepgaand zijn maar die in de moderne tijden verloren zijn gegaan. Daarom hebben wij applaus over voor degenen die dit weer willen ontdekken en delen.

Zoals bij vele dingen zal de snelheid waarmee dit soort dingen wordt  geaccepteerd afhangen van de mate waarin de Grootvaders en ouders hun oude gemeenschappen willen isoleren. Er is nog steeds angst en wrok ten opzichte van de veroverende culturen…… dat zij ook de laatste protocollen en ceremonies zouden vernietigen en hen geen kans zouden geven.

Daarom zijn nieuwkomers die niet van de stam zijn niet altijd welkom in hun kringen. Er moet een tijd komen waarin de inheemsen hun kennis zonder angst openen en begrijpen dat er velen op de planeet zijn die er klaar voor zijn om dit te aanvaarden en het te verzorgen met hun eigen integriteit. Laat de wijsheid van de Ouden hoop brengen bij de jongeren in hun stamboom….. dat er ook wijze jongeren komen in de nieuwe cultuur die de oude manieren zullen begrijpen en met eer omarmen.

Ja, zij passen hen misschien een beetje aan voor een nieuwe tijd maar zij zullen de kern van de kennis bewaren en in stand houden en eer betonen aan degenen die genoeg van de mensheid hielden om uiteindelijk te delen wat hun voorouders wisten.

Kryon

VRAAG 617: Verdriet om een verloren.

(Deze boodschap is met name bedoeld voor onze lieve zus Regina en onze nicht Rena)

Lieve Kryon, als wij de plotselinge dood van een geliefde ervaren (mens of dier) door een ongeluk of een trauma, wat zijn dan behulpzame, concrete manieren om het gevoel van shock te verzachten dat iemand voelt. (ik denk ook dat het voor lichtwerkers nog moeilijker is om daar doorheen te gaan omdat een deel van mij weet dat mijn geliefde op een plaats van vrede en vreugde is en er nog steeds die sluier is die het gevoel van scheiding zo echt en pijnlijk maakt.)

Is er een manier waarop wij energetisch verbonden zijn met de aanwezigheid van een verlorene?

Ik weet dat jij al eerder hebt gesproken over verdriet, maar ik wil graag enkele specifieke acties of dingen weten die iemand kunnen helpen om door de grootste pijn en shock heen te gaan terwijl je aan deze kant van de sluier verblijft.

ANTWOORD: Lieverd, jij hebt gelijk. Jij bent geschapen om verdriet te hebben en dit is niet alleen gepast maar het wordt ook begrepen. En hoewel wij vaak vlak naast jullie staan is dit vaak gewoon niet voldoende. Er is meer dan een ding dat jullie kunnen doen om iets gracieuzer door dit proces heen te gaan: zoek een plaats waar jullie fysiek een ander kunnen helpen. Ga naar een bejaardentehuis en ga mensen voorlezen, ga met hen wandelen en luister gewoon naar waar zij doorheen gaan of help hen met het doen van hun therapie. Ga naar plaatsen waar anderen verdriet hebben en luister naar wat zij meemaken.

Dit kan bizar klinken, maar doe het! Jullie eigen lichaamschemie kan jullie helpen in balans te komen als jullie deze dingen doen. Het verdriet zal langzaam verminderen maar jullie zullen in je hart altijd een plekje houden waar het een beetje pijn doet. Dit is normaal. Probeer het nooit te verwijderen of te voelen dat het ongepast is. De reden waarom deze dingen zo moeilijk zijn is dat jullie waarlijk zijn verbonden op een niveau dat verder gaat dan het lichamelijke.

Jullie dualiteit ziet degene die jullie zijn verloren als “voor altijd weg” zijnde. Dit is jullie realiteit en er is niets dat jullie kunnen doen om dit te veranderen.Toch kan ik jullie iets vertellen dat zal gaan gebeuren – voor de volle 100%. Jullie zullen een hereniging hebben met degenen die jullie zijn “verloren” en die zal groots zijn! Ik spreek uit ervaring ik heb er vele malen naar gekeken…… zelfs nu ik tegen jullie spreek.

Er is niets in het Universum dat hierop lijkt – als de Liefde van God zich manifesteert tussen twee entiteiten die samen zowel in een mensenleven als aan de andere kant van de sluier zijn verbonden, maar die elkaar al een heel, heel lange tijd niet hebben gezien.

Kryon

VRAAG 618: Nieuwe Wereld Orde.

Lieve Kryon: Toen ik het artikel van G. Kumar las in het magazine “In the Spirit” vroeg ik mij af of zoiets kan gebeuren. Een nieuwe wereldorde waarin alle controle in handen is van “welwillende gidsen” en er geen dingen zijn zoals geld en grenzen enzovoorts. Ik denk dat iedereen op Aarde dit wel zou willen en vrij wil zijn van corruptie. Wij zien dit vandaag de dag niet bij onze regering bij welk niveau je ook onderzoekt, van gemeenteraden in kleine gemeenschappen tot aan de Verenigde Naties. Het stemt mij droevig als ik denk dat er geen landen of culturen meer zijn en iedereen werkelijk aan elkaar gelijk is.

ANTWOORD: Wat als…. Gewoon wat als… dit een beschrijving is van een Aarde over 10.000 jaar? Kan jij afstand nemen van het perspectief van “wat ik vandaag zie maakt sommige dingen in de toekomst onmogelijk?” Deze beschrijving van de Aarde is een Aarde die verder is gegaan dan haar oorspronkelijk doel en die is gegaan naar iets dat andere planeten nu in feite al hebben en waar vele hiervan beschavingen hebben die veel, veel ouder zijn dan die van jullie. Het artikel  spreekt over samengesmolten culturen en over grote wijsheid.

Als jullie echt naar jullie geschiedenis kijken zien jullie veel van hetzelfde effect op Aarde. Waar was de Engelse taal 100 jaar geleden? Nu is het een “wereldstandaard.” 200 jaar geleden had elke cultuur zijn eigen muziek  en nu doet de hele aarde mee met elke soort muziek.

Zie je, hier is hetzelfde principe aan het werk maar het gaat te langzaam voor jullie om het te herkennen.

Kryon

VRAAG 619: Negatieve paranormale activiteiten.

Lieve Kryon: Ik heb zeer negatieve paranormale activiteiten ondervonden. Ik weet dat jij hebt gezegd dat “geesten” in een andere dimensie dan de onze bestaan. Maar ik wil meer daarover weten. Ik geloof niet in het kwade. Ik denk dat het een afwezigheid van liefde is maar waarom lijkt de kracht van het duister zo sterk?

Ook… als buitenaardsen in ons zijn geïnteresseerd door onze “kracht” zijn kwade geesten om dezelfde reden in ons geïnteresseerd?

ANTWOORD: Alweer een vraag naar kennis die vereist dat jullie compleet buiten jullie concept van universele realiteit denken. Kunnen jullie dit? Hier is de test. Als jullie overgaan naar de andere kant van de sluier is er geen lineaire tijd. Alles gebeurt tegelijkertijd en heeft niet de structuur die jullie verwachten of die logisch is voor een 4D-geest.

Als jullie “spoken” zien ervaren jullie feitelijk de energie van een gebeurtenis in een andere dimensie die zich lijkt af te spelen in een cirkel in die van jullie. Wat jullie zien als iets dat zich steeds weer herhaalt is iets dat alleen maar een keer gebeurde. Is dit echt? Ja. Toch is jullie zienswijze van wat er gebeurt heel anders dan de realiteit van degenen die deelnamen aan de gebeurtenis. Soms wordt de vraag gesteld: “Zijn dit voormalige mensen die vastzitten in een soort van limbo en de dingen steeds maar weer herhalen?” Dit is echt een heel grappige vraag! Jullie zijn het die beperkt zijn. Jullie zitten altijd vast in een enkelvoudige realiteit binnen een ongelooflijk rijk spectrum van tijd. Jullie leven in de zwart/wit-tijd terwijl overal om jullie heen een spectaculaire regenboog van bestaan is. Als jullie dus kijken met zwart-witte ogen naar prachtige kleurtinten zien jullie alleen een klein stukje van wat er werkelijk is en kunnen jullie dit niet thuisbrengen.

Als jullie dus een entiteit zien die steeds weer hetzelfde lijkt te doen, gebeurt dit voor hen maar een keer. Dit is hoe NU-tijd eruit ziet voor een lineair observeerder. Het gebeurt in een moment van universele tijd, maar voor jullie lijken zij “vast  te zitten!” Het zou jullie jezelf ertoe aan kunnen zetten om jezelf af te vragen wie er nu eigenlijk “vast” zit. Het “spoken” is vaak een situatie die een restje energie achterliet dat inter-dimensionaal is. Jullie voelen en zien het en het is angstaanjagend.

Soms lijkt het een doel te hebben. Soms lijkt het zelfs bewustzijn te hebben. Nogmaals, dit komt door jullie observatie! Als jullie bewustzijn hebben, veranderen jullie de realiteit van de gebeurtenis! Ik zei jullie al dat het moeilijk te bevatten zou zijn. Met andere woorden: doordat jullie naar de gebeurtenis kijken verandert de gebeurtenis die jullie met jullie ogen zien. Wij zijn nu weer terug bij de eerste vraag van deze serie, nietwaar, waarbij de definitie van de realiteit te maken heeft met degenen die hem zien.

Er bestaat niet zoiets als een “kwade geest.” De grootste kwade macht op jullie planeet kan gevonden worden in de geest en de intenties van de mensen die erop lopen. Zij kunnen duister manifesteren net zoals jullie licht kunnen manifesteren. Dit is een discussie die wij al eerder voerden (Zie Kryon-boek Negen voor meer over dit onderwerp). Daardoor gaan jullie door met het scheppen van jullie eigen realiteit……kwaad en engelachtig.

Ten slotte… zijn jullie de enige planeet met vrije keuze!

Kryon

VRAAG 620: Nieuw Zeeland.

Lieve Kryon: Mijn aandacht werd onlangs getrokken door een “Thuis” seminar waarin Lee erover sprak dat door de veranderingen van het Raster plaatsen als Sedona, Arizona, minder energetische resonantie hebben terwijl plaatsen als Mount Shasta, Californië nu een toegenomen resonantie hebben.

Welke andere plaatsen hebben nu een toegenomen resonantie en wat kunnen wij doen om bij te dragen aan de nieuwe energie?

ANTWOORD (van Lee): Er is werkelijk niets dat jij kunt doen om wat Kryon deze nieuwe “vortalen” noemt te verhogen of eraan bij te dragen. Dit is een proces van de Aarde en wij kunnen daar alleen maar aan meedoen. Sedona is nog steeds een prachtige, energetische plaats maar het ontbreekt er aan de diepgaande polariteit van energieën die daar voorheen waren. Dit komt niet omdat daar iets is gebeurd maar eerder vanwege de nieuwe energie van de planeet die meer omhoog gaat richting de Lemurische energieën.

Mt. Shasta is dus een “grote” en Kryon heeft aangegeven dat die rijp is voor een grote verandering. Andere gebieden die worden beïnvloed zijn Nieuw Zeeland en ook Bali. Zij hebben zeer sterke Lemurische energieën in zich.

Kryon

VRAAG 621: Geen aandacht voor Afrika?

Lieve Kryon: terwijl het Universum in deze periode van ascensie/overgang transformeert, waarom lijkt het er dan op dat er maar weinig spirituele aandacht wordt gericht op het Afrikaanse continent? Er is zeker een groot religieus ontwaken door de omstandigheden die zielen kiezen (bijvoorbeeld armoede, HIV/Aids, etc.). Dit wordt in mijn ogen maar heel weinig gekoppeld aan spiritualiteit.

Wat is jouw informatie omtrent de staat van spirituele ontwaking op het Afrikaans continent? 

ANTWOORD: Lieverd, deze vraag is misschien de beste die jij in jouw tijd zou kunnen stellen. Het lijkt er inderdaad op dat de Afrikaanse situatie tegengesteld is aan die van een ontwakende Aarde. Voor een volledige uitleg kan jij teruggaan naar de informatie die wij 12 jaar geleden presenteerden (Kryon-boek Een, 1989)

Wij vertelden jullie toen dat er een potentieel was dat het, om jullie planeet vooruit te laten gaan, nodig was dat rond een procent van de bevolking zou moeten vertrekken.Dit was verrassende informatie voor de meesten van jullie en sommigen vroegen zich af waar dit zou gaan beginnen. Een ramp, misschien? Een inslag van een komeet? Nu is het momenteel zo, zoals jullie weten, dat mensen op het Afrikaanse continent hun leven met tientallen miljoenen verliezen. De levensverwachting is magertjes voor op zijn minst de komende tien jaren…..misschien zelfs voor een hele generatie!

Jullie ziekte AIDS lijkt deze voorspelling te vervullen. Wat dit voor jullie zou kunnen betekenen is dat de voorspelling die jullie is gegeven over jullie transitie, over jullie heen is gekomen en alles wat jullie kunnen doen is achterover zitten en het zien verschijnen in al zijn verschrikking. Wat wij jullie onlangs echter hebben gechanneld is dat niets verder van jullie realiteit zou kunnen zijn, of van jullie potentieel vanaf 2001. In plaats daarvan hebben wij jullie verteld dat jullie sinds de potentiëlen van 1989 veel verder zijn gegaan dan de energie van het jaar 2001, veel meer dan werd verwacht! Dit betekent dat de profetie nu helemaal niet meer uit hoeft te komen! Wat jullie nu zien is de opzet van het oude potentieel dat er nog steeds is, zonder de wetenschap dat dit niet meer nodig is.

Bedenk dat elke soort dood voor jullie afschuwelijk is. Wij verwachten niet dat jullie begrijpen hoe zoiets Spirit of de Aarde zou kunnen helpen, maar op een grotere schaal, is dit zeker zo. Een hele generatie van de mensheid kwam binnen met verwachtingen en kennis, en zij hadden een overeenkomst om vroeg te gaan. Het is deze Afrikaanse familie waar jullie je aandacht op kunnen vestigen want zij hebben de mogelijkheid om dit hele contract te veranderen en gezond te blijven. Dit Afrikaanse continent is niet in een staat van spiritueel ontwaken. Zij zijn in de overlevingsstaat en ploegen door een over de datum zijnd spiritueel potentieel. Wat kunnen jullie doen? Visualiseer de verandering in dit scenario! Jullie hebben zojuist zelfs het tijdraam van de Aarde zelf veranderd en dus behoort het veranderen van de energie van deze ene plaats zeer wel tot jullie mogelijkheden!

Visualiseer dat zij gelukkig zijn, met intacte families, goed gevoed, gezond en met het potentieel van een leven vol vreugde. De energie die jullie in deze visualisaties kunnen ontwikkelen kan het scenario dat er is tot nul terugbrengen…… helemaal! Jullie kunnen de geest van de leiders veranderen en de mogelijkheid voor de wetenschap versnellen om aan zijn behoefte te voldoen en zelfs de realiteit te veranderen van de ziekte zelf! Wij zeggen al deze dingen tegen jullie, lichtwerkers, omdat dit het werk is waarom jullie hebben gevraagd. Jullie visualisaties scheppen een licht dat schijnt op donkere plaatsen van bewustzijn, of wetenschap, en op de hoop zelf. Jullie begrijpen nog steeds het potentieel van jullie eigen energie niet! Is het de moeite waard?

Twee minuten per dag? Misschien drie? Denk hier elke dag eens over na. De ontwakende lichtwerker die vrij is van zorgen over de dood en die niet constant hongerig is, is inderdaad gezegend. Want deze mens heeft de mogelijkheid om zijn energie te gebruiken om degenen te helpen die er klaar voor zijn om te gaan bloeien in hun eigen spiritueel ontwaken maar die momenteel nog vastzitten aan een oud contract van dood en ziekte. De weinigen kunnen de velen helpen  en de velen kunnen blijven om de Aarde op andere manieren te helpen.Dit is wat familie voor familie doet.

Geloof het maar!

Kryon.

VRAAG (voor Lee) 622: Geen winstoogmerk – is dit goed?

in jouw seminars heb jij aangegeven dat jij niet om geld vraagt voor jouw werk op jouw website. Ik houd daar persoonlijk wel van. Toch heb jij ook gezegd dat jij het werk van Fred Stirling steunt (het kanaal voor Kirael) die wel geld vraagt. Is dit niet in tegenstelling met elkaar?

ANTWOORD: (van Lee): Ik zie dit niet als een conflict, omdat hetgeen waar ik verantwoordelijk voor ben, mijn eigen werk is en dat is heel anders dan dat van dominee Stirling. Hij is geestelijke van de Honolulu Church of Light, een echte kerk met diensten, een gebouw en een staf die beschikbaar is om mensen kosteloos te helpen. Hij is ook beschikbaar voor counseling en privé-zittingen (op basis van donaties) en er is geen lidmaatschap binnen zijn kerk en daarom geen vaste kerkbelastingen. Hij heeft geen serie boeken zoals ik en hij is zelden in staat om zijn kerk te verlaten en ergens anders lezingen te geven door zijn drukke werkzaamheden.

In zijn geval begrijp ik dus volledig waarom hij contributies van buitenaf nodig heeft, ik zou hetzelfde doen. Begrijp alsjeblieft dat ik over niemand wil oordelen die om geld vraagt. Het is gewoon dat ik sterk voel dat het in mijn geval niet gepast is en dat mijn werk als schrijver en spreker genoeg zou moeten opleveren. Het is eigenlijk heel makkelijk: als mensen niet van mijn werk houden, heb ik geen werk.

Ik voel dat hier voor mij integriteit in zit.

Kryon  

VRAAG 623. Niet alle leven in het Universum is eeuwig.

Lieve Kryon: In de New Hampshire-channeling was de eerste zin die mijn aandacht trok de volgende: “Elk van jullie is eeuwig en dat geldt niet voor alle leven in het Universum”. Ik had de indruk dat alles in het Universum leven bevat, zoals God leven is en alles wat door God is geschapen. Kun jij dit alsjeblieft verklaren?

Antwoord: Zoals wij al eerder hebben gezegd is er leven in het Universum dat geen “deeltjes van God” in zich heeft, zoals dit bij jullie het geval is. Er is een ongelooflijke hoeveelheid leven in het Universum dat er alleen is om de goddelijke deeltjes te ondersteunen. Jullie concept van het leven is gelimiteerd tot 4D. Er is ook leven in water, lucht en de rotsen van de planeet.

Dit is niet eeuwig zoals jullie dit zijn en het heeft ook geen engelachtige proporties. Het is inter-dimensionaal, het leeft en het steunt jullie werk op de planeet.

Kryon 

VRAAG 624: Oude geschriften opzij schuiven?

Lieve Kryon: Ik ben een orthodoxe Jood. Ik lees de boeken van Kryon die zeggen dat de Oude Geschriften herschreven moeten worden omdat zij van een oud paradigma zijn. Hoe zit het met alle rituelen die de Joodse mensen uitvoeren? Zijn die in de tijd verloren gegaan?

VRAAG: Lieve Kryon: Ik ben een Israëlische Jood en ik zie mijzelf als een lichtwerker en ik probeer het geloof van de Nieuwe Tijd samen te laten gaan met het Judaïsme (ik ben geen religieuze Jood). Ik heb twee vragen: Allereerst: Jij sprak over veranderingen in geloofssystemen en over oude boeken die niet langer relevant zijn. Bedoel jij dat de Bijbel (de “Torah”) werkelijk niet langer relevant is? Het is in grote tegenstelling met het Judaïsme….. Ten tweede sprak jij ook over de noodzaak voor verschillende geloofssystemen op deze planeet en de verschillende rollen die elk land speelt. Betekent dit dat als ik als Jood ben geboren, de Joodse manier voor mij de meest passende spirituele weg is?  

Antwoord: Dit zijn prachtige vragen en zij verdienen diepgaande antwoorden. Laat ons eerst uitleggen wat wij bedoelen. Er zijn vele soorten boeken en sommige zijn metaforische….. lessen van het verleden die zijn geschreven voor de zielen en houdingen van mensen. Sommige zijn prachtige spirituele boeken die bestaan en inderdaad al heel oud zijn. Zij spreken over de manier waarop dingen zijn en geven advies over de manier waarop dingen zouden moeten zijn en zullen zijn.

Hoe kan je het verschil uitleggen tussen degenen die je wilt omarmen en wie niet? Hier is de sleutel: Elke spirituele tekst die vertelt dat mensen geen keuze hebben en dat voorbestemming de regel is, is nu verouderd. Als er verteld wordt dat de toekomst niet veranderd kan worden en vaststaat is het een boek dat vastzit in de oude realiteit. Elk boek dat een beeld schetst van menselijke slavernij en samenzwering zou heel goed onderzocht moeten worden of het passend is in deze tijd!

Klinken zij als Waarheid? Sommige van deze boeken zeggen feitelijk dat Kryon een deel is van een groot complot om de mensheid te verblinden met het licht van Liefde. Klinkt dit realistisch of klinkt het als de laatste oprisping van degenen die proberen om jullie allen een oude profetie over hel en verdoemenis door de keel te duwen? Zij zullen Kryon een leugenaar noemen en jullie vragen je aan te sluiten bij een filosofie van uiteindelijke duisternis en het vechten tegen een onzichtbare vijand…… een veldslag zonder hoop en met veel angst.

Stel je de vraag: “Wie heeft er een agenda?” De uitnodiging staat om hiernaar te kijken!
Neem nu wat wij “de Oude Teksten van Viering” noemen. Zij lijken meer op de dingen waar jullie het over hebben. Bevorderen zij een relatie tussen God en de mensheid die geëerd wordt?

Zorgen zij voor begeleiding en een eervol leven van eerlijkheid en integriteit? Onderwijzen zij Liefde? Leren zij over harmonie met alles om jullie heen? Zorgen zij voor ceremonies? Als dit het geval is bevinden jullie je inderdaad op een gepaste plaats. Omarm de spirituele cultuur die jullie vertelt dat jullie een keuze hebben en dat jullie kunnen aanbidden op de manier waarop jullie dit willen. Omarm de oude manieren als jullie dit willen, die zorgen voor lang gerespecteerde ceremonie. Spirit houdt hiervan! Het is een tijd van communicatie tussen God en de mensen.

Voor de gevorderde denker geven wij jullie dit: verwijder het Oude van het Nieuwe en bewaar de intelligente, spirituele logica die jullie voor je hebben. Als een prachtig boek jullie instructies geeft voor communicaties met God maar spreekt over tenten en paarden en vechten, kunnen jullie dan begrijpen dat dit woorden zijn die geen deel uit maken van heiligheid?

Het zijn alleen dingen die de tijd aangeven. Stroom mee met de culturele stromingen van de tijd en gebruik de instructies om hen toe te passen in jullie huidige situaties, zowel technisch als realistisch. Onthoud dit: Spirit beloont intentie. Jullie hoeven geen specifieke rituelen te houden om God te plezieren. Jullie hoeven je geen driemaal om te draaien en een kameel te vinden!

Eer jezelf en God gewoon door welke ceremonie te houden die jullie ook willen, waar jullie ook zijn. Er zal Liefde zijn en Communicatie. Wij zijn vlak bij jullie en zitten niet in een vacuüm! Onderscheid de boeken dus op hun waarde. Zijn zij beperkend van nature en plaatsen zij de mensheid in een oude tijdgeest van beperkende discipline en rituelen of zijn zij uitbreidend van nature en prijzen zij de relatie en nodigen zij uit tot verandering? Dat is de sleutel. Er is een verschil tussen het geven van instructies over hoe lief te hebben en harmonie te brengen en instructies te geven over hoe er slavernij en controle kan komen.

Ongelukkigerwijs bestaan vele hiervan gelijktijdig omdat de teksten door de jaren heen allemaal zijn veranderd. Om dus een direct antwoord te geven, sommige teksten die jullie hebben zullen dus zeer uitbreidend zijn, meer dan jullie ooit op het oppervlak van de planeet zullen zien! Jullie zullen het weten als jullie hen lezen. Kan een Oude Tekst jullie uitnodigen om inter-dimensionaal te worden? Ja. Zoek hen maar eens op en kijk!
Voor wat het tweede deel van de vraag betreft, onthoud dit: Als jij Joods bent geboren, ben je anders dan ieder ander op Aarde. Dit is oude informatie van Kryon maar die gaat over spirituele afstamming en zelfs over de draaiende cirkel van levens waaraan jullie allen deelnemen.

Tegen jou zou ik dus dit willen zeggen: kijk voor antwoorden allereerst naar jouw afstamming. Zij zijn er allemaal. Dit kan voor jou veruit het makkelijkst zijn. Maar onthoud bij jouw zoektocht dat dat wat jij uiteindelijk zult vinden Liefde en Tolerantie is …… zelfs voor de ergste vijanden van de dag. En weet dat zelfs als deze vijanden terug gaan om hun teksten van hun profeten te bestuderen, zij dezelfde dingen zullen ontdekken.

Geëerd is de mens die begrijpt dat het oudste en meest relevante Boek van het Leven hetgeen is dat dat hij zelf binnenin met zich meedraagt in het Hoger Zelf….. hetgeen in de kern van ieder mens en hetgeen dat jullie nu uitnodigt om zijn bladzijden te openen.

Kryon

VRAAG 625: “Oude Ziel” Definitie.

Lieve Kryon, zou jij alsjeblieft zo vriendelijk willen zijn om mij uit te leggen wat er wordt bedoeld als men het heeft over een “oude ziel?”

Betekent het dat je als je vele levens hebt geleefd een langzame leerling bent of dat je niet in staat bent om te ascenderen of om je trillingsgetal te laten toenemen?

ANTWOORD: Als wij de term “oude ziel” gebruiken refereert dit aan mensen die zo vaak een incarnatie op Aarde hebben gehad dat zij hier komen met spirituele kennis die om hem heen zit en hen past als een mantel die gegoten zit. Zij zijn “hier geweest en hebben dat gedaan” en hebben veel meegemaakt.

Dit maakt hen helemaal niet dom. In tegendeel, het zorgt ervoor dat zij helemaal klaar zijn voor de volgende stap in de spirituele groei van de Aarde.

Zij zijn degenen die als eersten zullen ontwaken.

Kryon