Kryon: Vragen en Antwoorden 751 t/m 775

Kryon: Vragen en Antwoorden
751 t/m 775

Vertaald uit het Engels door Henk Steur.

Alfabetische lijst van vragen en antwoorden.

====================================

751: Welk voedingspatroon?
752: Dinosaurussen – is er een relatie met ons?
753: Kunnen wij DNA-veranderingen zien?
754: DNA-verandering – hoe weet ik dat dit zo is?
755: Herinneren wij ons?
756: Hitler en de holocaust.
757: Hoe groot is God?
758: Waar staan wij ten opzichte van anderen in het Universum?
759: Mensen – magnetisch veld.
760: De Mens als Groep.
761: De menselijke dood.
762: Mensen – doen wij het werk allemaal, of geldt dit maar voor enkele mensen?
763: Heb ik Kryon ooit gezien?
765: Ik voel mij heel alleen.
766: Jouw “Groep” integreren.
767: Kidnapping – meer dan gebruikelijk?
768: Is taal beperkend?
769: Het leven is waardeloos. Wat kan ik doen?
770: Fouten en hun invloed op het Universum.
771: Overspel.
772: Astrologie Nu.
773: Aarde-energiebronnen.
774: De Menselijke Evolutie.
775: De menselijke ziel en ascensie.

====================================

VRAAG: 751Welk voedingspatroon?

Ik ben onlangs begonnen met het lezen van wat Kryon-materiaal en ik vind het een van de meest comfortabele channelings die ik heb gelezen. Ik dank jou daarvoor heel hartelijk.

Hier zijn mijn vragen: Met respect voor diëten heb ik onlangs veel onderzoek daarnaar gedaan. Allereerst het op Ayurveda gebaseerd vegetarisme en dan macrobiotisch veganisme, daarna vegan rauw voedsel en dan paleo-gebaseerd rauw voedsel (dat wil zeggen, rauw voedsel dat ook vlees omvat) enzovoorts.

Ik kreeg het feitelijk nooit voor elkaar om welk dieet dan ook lang vol te houden, het ging meer om er een nieuw licht op te laten schijnen en perspectief toe te voegen aan wat ik eet. Maar door al deze zaken werd ik op de lange termijn alleen maar verward omdat het erop lijkt dat onze spijsvertering zoals die van een kat is, onze tanden hetzelfde zijn als die van omnivoren (alleseters) en het er toch op lijkt dat onze maag niet was ontworpen om granen en rauwe groenten te verteren.

Daaraan toegevoegd heb ik sympathie voor de allang aanwezige morele consequenties van het eten van vlees en ik aanvaard de positie van het persoonlijk niet eten van iets waarvan ik persoonlijk niet in staat ben om het te doden. (psychologisch gezien) Daarom eet ik af en toe vis. Ik weet niet of dit de juiste kijk hierop is.

Mijn vraag is: kan jij je licht laten schijnen op dieet, met name op de waarheden over het eten van iets dat rauw is? En is vegetarisme een goede manier omdat na zovele jaren van onderzoek het erop lijkt dat sommige voedingsmiddelen, of op zijn minst hun bio-beschikbaarheid, veel makkelijker bereikt kunnen worden door het eten van vleesproducten? Of moet ik eten wat mijn biologische voorouders in het nabije verleden hebben gegeten? (Ik ben Joods met Duitse of Pools/Joodse en niet-Joodse voorouders)

VRAAG: Lieve Kryon, allereerst moet ik jou complimenteren omdat ik onder de indruk ben van de intelligentie en de gedachten die iedereen in de vragen heeft gestopt. De antwoorden zijn ook bevredigend. Mijn vraag heeft te maken met gezondheid. Wat is het beste voedingspatroon voor een optimale gezondheid? Moeten wij terug gaan naar het Oude Testament en koosjere richtlijnen volgen? Of is veganisme de beste weg? Heeft het eten van ongezond voedsel en overgewicht invloed op het activeren van de DNA-componenten en spirituele vooruitgang? Is er een specifiek voedingspatroon dat wij allemaal zouden moeten volgen? Is er een specifieke oefening die wij zouden moeten doen?

ANTWOORD: Alles dat jullie hebben gezegd is intelligent, tot op bepaalde hoogte correct, en het wordt geëerd. Het menselijk lichaam heeft vele elementen van de andere dieren waar jullie biologie uit voortgekomen is en het laat zien dat er een echte basiskern in de evolutie is. Jullie zijn een combinatie van veel dingen uit het verleden van de Aarde. Dit betekent dat jullie diversiteit aan de top van de ladder staat – zeer hoog.

De echte zaak is hier dat velen van jullie zaken betreffende het voedingspatroon algemeen maken voor de hele mensheid. Toch zijn jullie allemaal verschillend, niet alleen chemisch, maar ook energetisch. Daarom zijn de studies naar voedingspatronen die zijn gebaseerd op bloedgroepen, geboortemaanden en zelfs energievelden waardevol. De waarheid is deze: Vind het voedingspatroon dat past bij deze unieke dingen om jullie heen en gebruik hen. Maak niet de fout om te geloven dat wat je voor jezelf ontdekt ook voor iedereen geldt.

Dit geldt ook voor het eten van vlees. Als alle mensen zouden beslissen om geen vlees te eten zou het mensenras flink te lijden hebben omdat er niet genoeg grond zou zijn om jullie allemaal te voeden.

In alles wat jullie hebben vermeld zit gepastheid, inclusief de rauwe elementen en zelfs de koosjere elementen (in oorsprong intuïtief ontwikkeld zodat jullie weg zouden blijven van ziek of besmet voedsel). Maar dit geldt niet voor iedereen. De oplossing zal uiteindelijk liggen in een test die jullie zal helpen om te weten wat voor elk mens het beste voedingspatroon is en dan geen oordeel te hebben over anderen die een andere oplossing of uitkomst hebben. Deze tests zijn er feitelijk al, maar zij zijn nog niet samengevoegd.

Dit is ook weer een voorbeeld van jullie constante lineariteit en het verdelen in hokjes waardoor stukjes en delen van de oplossing worden gegeven en jullie hen belangrijke namen geven alsof elk hiervan de uiteindelijke oplossing of een uiteindelijk systeem is. De waarheid is dat zij gecombineerd dienen te worden.

Vind daarom het dieet dat voor de individuele mens werkt en plak geen algemeen etiket op studies waarvan jullie vinden dat zij voor jullie persoonlijk werken. Zij zullen werken voor degenen die net zoals jullie zijn, maar niet voor iedereen. Begin met de bloedgroepen en ga dan naar andere unieke zaken die jullie allemaal heel erg verschillend maken.

Oh, vergeet ook jullie karmische groep niet. (Kryon-glimlach)

VRAAG 752: Dinosaurussen – is er een relatie met ons?

Lieve Kryon, kunnen wij gezien worden als – of zijn wij – dinosaurussen of hebben wij een relatie met hen en/of wat is er met de dinosaurussen gebeurd toen zij “opeens”, dat wil zeggen redelijk abrupt gezien de “korte tijd” waarin dit geschiedde, van onze planeet verdwenen?

ANTWOORD: Nee, jullie zijn mensen en er is helemaal geen enkele relatie met de dinosaurussen behalve dat jullie allebei de biologie van Gaia, van de planeet Aarde vertegenwoordigen. De dinosaurus is een product van de evolutie van de Aarde. Jullie menselijk DNA is een combinatie van menselijke evolutie en een mixture, een mengeling, van/met het DNA van een ander sterrenstelsel. (de Pleiaden)

De dinosaurussen stierven uit toen hun voedsel verdween door de geologische en astronomische omstandigheden waardoor hun levensomstandigheden drastisch veranderden en als gevolg waarvan zij niets anders konden dan verdwijnen van de Aarde – heel passend voor de groei en de evolutie van de planeet Aarde.

Er wordt heel innig van jullie gehouden.

VRAAG 753: Kunnen wij DNA-veranderingen zien?

Lieve Kryon, in mijn werk kijk ik feitelijk naar het menselijk DNA – de chromosomen – die zichtbare manifestaties zijn van ons DNA. Jij hebt gezegd dat er veranderingen in het DNA zullen zijn als het wordt geactiveerd voor hogere vibraties.

Zal ik in staat zijn om deze veranderingen te “zien?” Ik zou het heerlijk vinden om de veranderingen te ontdekken en te weten dat dit activeringen zijn en niet een of andere abnormaliteit.

VRAAG: Lieve Kryon, Ik heb een boek gelezen van Anne Brewer dat De Kracht van Twaalf heet en het activeerde mijn voorstellingsvermogen. Hoeveel van deze DNA-her-codering is waar? Zij heeft het over verschillende niveaus, van genetische ingenieurs, over Galactische Raden en hun werk aan onze astrale lichamen. Ben ik vrijpostig als ik om wat meer informatie over DNA vraag?

VRAAG: Lieve Kryon, Ik heb jouw leringen pas onlangs ontdekt maar ik vind hen fascinerend en hartverwarmend – dank je wel.

Ik heb een ietwat bizarre vraag waarvan ik hoop dat jij jouw licht erover wil laten schijnen. Sjamanen van de inheemse culturen van de wereld (Afrika, Zuid Amerika en Mexico) spreken over een ras van inter-dimensionale reptielwezens die lang geleden naar de Aarde kwamen om te ontsnappen aan een ander ras van wezens die hen achtervolgden. Zij bemerkten dat zij zich tegen ontdekking konden verstoppen in menselijke wezens zonder dat de meerderheid van de mensen dit in de gaten had. Dit concept boezemt mij geen angst in omdat wij uiteindelijk allemaal Een zijn en deel uitmaken van het Goddelijke

Ik wil graag weten of deze sjamaanse verhalen op feiten zijn gebaseerd en als dit zo is, zijn deze reptielwezens echt onze angsten, ons ego dat wij moeten overwinnen om verlichting te bereiken?

ANTWOORD:  Fysiek: Degenen van jullie die feitelijk de delen van het menselijk DNA bestuderen zullen niet veel fysieke veranderingen zien. De veranderingen waar wij over spreken zijn inter-dimensionaal.

Tegen degenen die dit niet geloven en zeggen: “Dat komt even mooi uit!” zeggen wij dit: Ook al zien jullie geen fysieke structurele veranderingen, de chemie zelf zal veranderen. Immuunsystemen zullen sterker worden, de levensverwachting zal toenemen, genen zullen zich herschikken en andere systemen zullen op een nieuw spoor lijken te zijn.

Jullie zullen dus in staat zijn om de resultaten te zien van iets anders dat schijnbaar de 4e laag van het DNA beïnvloedt. (het menselijk genoom) Als jullie uiteindelijk de instrumenten krijgen die inter-dimensionale dingen kunnen ontdekken (de schaduwen van andere realiteiten) zullen jullie dit duidelijk zien rondom het DNA. Dit zal de vraag opwerpen: “Is er meer met het DNA aan de hand dan wij onder de 4D-microscoop kunnen zien?”

ANTWOORD:  Spiritueel gezien: Wij hebben jullie vele jaren geleden verteld dat jullie DNA is veranderd door energieën van buiten jullie wereld. Het was op schema en wij hebben jullie zelfs verteld wanneer dit gebeurde in jullie menselijke geschiedenis. Jullie antropologen weten van de anomalieën van de menselijke ontwikkeling en….. vragen zich ook af waarom de evolutie zorgde voor een zeer grote variëteit van soorten, behalve bij de mens!

Zij kunnen zelfs zeggen wanneer dit gebeurde (het einde van deze variëteit)* Deze historische feiten wijzen allemaal naar een waarheid die wij jullie eerder hebben gegeven: Jullie hadden hulp en die kwam uit dat deel van de hemel dat jullie de “Zeven Zusters” noemen.

*Scientific American, January 2000, Volume 282, Number 1
*Kryon Book Eight, Passing the Marker, pages 367–69

ANTWOORD:  Reptilianen: Door de bovenstaande waarheid die nooit bewezen zal worden maar intuïtief is en door jullie DNA stroomt, zijn er vele verhalen binnen vele culturen over oorlogen, veldslagen, goed en kwaad, Reptiliaanse oorsprong en hoe dit allemaal kan zijn geweest.

Ik wil jullie dus vragen om naar binnen te gaan en jezelf af te vragen: Hoeveel van deze informatie past in een liefhebbend scenario over de schepping van een menselijk wezen dat goddelijk is en een liefhebbende rol moet spelen binnen het Universum? Hebben jullie je ooit afgevraagd wie jullie op een andere planeet kunnen zijn geweest in voorbije universums?

Wij hebben jullie eerder verteld dat de mensen die hier kwamen dit eerder hebben gedaan (leefden in dualiteit) op andere plaatsen. Wij hebben jullie ook verteld dat jullie hele spirituele verhaal is opgeslagen in jullie DNA. Dit betekent ook dat er een subtiele herinnering is van andere soorten schepselen als jullie goed genoeg zoeken. Maar dit is op dit moment zonder betekenis voor jullie leven op Aarde en het heeft een “restenergie” die voor velen obsessief is en zelfs op angst gebaseerde leringen schiep.

Denk er eens over na, familie: Zijn jullie ontwikkeld ten gevolge van een vergissing….. of een veldslag tussen slechte en goede goden……. of de overblijfselen van een kosmische oorlog….. of geheimzinnige Reptilianen? Ik denk dat jullie eigen goddelijkheid jullie een beter verhaal zal vertellen – een van eer, logica en een goddelijk doel.

 VRAAG 754: DNA-verandering – hoe weet ik dat dit zo is?

Lief inspiritmagazine-team, ik heb onlangs het DNA-veranderingsproces uitgevoerd dat werd weergegeven op de homepage van Jan Tober. Hoe weet ik of dit werkte of niet, omdat alles wat ik heb gemerkt slapeloze nachten waren.

ANTWOORD: Hier is een spirituele stelling – een absolute: Steeds als jullie een proces uitvoeren en daarbij pure intentie gebruiken, is dit proces al volbracht. Wat daar moeilijk aan is, is dat jullie geen inter-dimensionale richtlijnen hebben om te “zien” wat er in werkelijkheid gebeurde.

Jullie zijn gewend aan feedback in 3D en er is over deze spirituele dingen maar zeer weinig van dit soort bewijzen te zien. De slapeloze nachten zouden een goede aanwijzing hebben moeten zijn dat er iets gebeurde.

Doe nu de rest. Deze activatie is een in balans brengen dat jullie in staat stelt om makkelijker vooruit te gaan. Wachten jullie soms ergens op? Of verwachten jullie nu het een of ander van jullie gidsen?

Jullie hebben op de deur geklopt en wachten als gevolg daarvan op bewijs. Waarom openen jullie in plaats daarvan de deur niet en wandelen er gewoon doorheen?

Er wordt innig van jullie gehouden.

VRAAG 755: Herinneren wij ons?

Lieve Kryon: Ik begrijp dat wij amnesie (geheugenverlies) hebben met betrekking tot onze oorsprong. Ik heb zelfs begrepen waarom dit noodzakelijk is. Mijn vraag is deze: Hebben wij na de dood geheugenverlies over de huidige levenservaring? Als dit zo is, zelfs gedeeltelijk, zou dit de menselijke worsteling niet nog frustrerender maken. Waarom zouden wij teruggaan als wij ons alle pijn en frustraties herinneren die wij als mens hebben ervaren?

ANTWOORD: Nee. Na een periode van aanpassing hebben jullie de geest van God. Jullie herinneren je alles en zien het hele plaatje zeer duidelijk. Jullie wijsheid is sterk en jullie kunnen nauwelijks wachten om terug te gaan. Dit kan helemaal tegen jullie gevoel ingaan door wat jullie nu als pijn en worsteling zien, maar zo zien jullie het niet als jullie compleet zijn.

De dualiteit verbergt wie jullie werkelijk zijn en dit geldt ook voor het grootse plan als jullie op de planeet zijn. Als jullie in je natuurlijke, eeuwige staat zijn, zijn jullie een deel van de planning van het Universum zelf….. een schepper van energie en een grote meester van Liefde.

Jullie beslissing om terug te gaan is gebaseerd op jullie liefde voor het Universum en alles wat daarin is en op de weinige momenten in de tijd die jullie “weer een menselijk leven” noemen en dat het nodig is om terug te komen en de enige planeet met vrije keuze die de Aarde wordt genoemd, te veranderen.

Er is hierover in de laatste jaren in onze channelings veel discussie geweest. Zoek het op! Jullie zullen versteld zijn als jullie zien hoeveel er voor jullie aanwezig is.

(Zie de channelling uit Philadelphia, 27 juli 2003.)

VRAAG 756: Hitler en de holocaust. 

Lieve Kryon: Ik zou graag iets willen weten over Hitler, de Waarheid over de Holocaust, Agartha en Shamballah. Hebben zij enig verwantschap met Lemurie?

ANTWOORD: Lieverd, Hitler bestond om de profetie te vervullen die handelde over de Joden en om hen te duwen naar een plaats waar zij hun eigen land zouden hebben. De Holocaust was precies zo afschuwelijk als de geschiedenis vertelt en het is een voorbeeld van het kwade dat in ieder mens dat zich op deze planeet bevindt aanwezig is.

Wij hebben jullie verteld dat “de duivels en de engelen van de hemel zich allemaal in jullie bevinden.” Dit kunnen jullie in de Holocaust heel duidelijk zien.

Agartha (Holle Aarde): Dit is een inter-dimensionaal attribuut van de planeet en het is GEEN 3D! Jullie zullen geen mensen in het binnenste van de Aarde vinden. Dit geldt zelfs ook voor de Lemuriers van Mount Shasta en vele anderen. Er is altijd een tendens bij de mensheid om alles wat jullie intuïtief voelen, te 4D-en. Veel van wat hier is, is echt, maar in een multidimensionale staat.

Shamballah: Jullie perspectief kan anders zijn, maar laten wij zeggen dat dit de naam is van de kern-helingsenergie van het Universum. Velen ontdekken die en geven het vele name

Dit is allemaal gepast want de naam ervan is niet belangrijk.
Wat wel belangrijk is, is dat jullie deze energie nu gebruiken!

VRAAG 757: Hoe groot is God?

Lieve  Kryon, mijn zoon vroeg mij gisteravond: “Zijn er meer zandkorrels op de stranden van de Aarde of zijn er meer sterren die aan de hemelen staan? Welk antwoord kan jij mij hierop geven? Mijn zoon opent zich momenteel voor het hogere! Wat is hierop jouw antwoord? Mijn intuïtie vertelt mij dat er van beide een oneindig aantal is, zodat dit ontelbaar is. Heb ik gelijk? Als iemand deze vraag zou kunnen beantwoorden ben jij dit wel.

ANTWOORD: Er is altijd een gekwalificeerde numerieke waarde voor alles, zelfs voor het aantal entiteiten dat samen God vormt. Het antwoord is echter hoe jij dit zelf wilt kwalificeren. Hoeveel zandkorrels zijn er waar? Op Aarde? In jullie zonnestelsel? Overal? In welke dimensie?

Laten wij aannemen dat jullie zon het als “op Aarde” kwalificeert. Het antwoord is dan dat er meer sterren aan de hemelen van jullie zichtbare Universum staan dan er zand op de gehele Aarde is. Nog overweldigender dan dat is misschien dit: Er zijn meer deeltjes van God dan er sterren zijn en toch kent de “familie” hen allemaal.

Jullie zijn EEN en God zou zonder jou God niet zijn.

VRAAG 758: Waar staan wij ten opzichte van anderen in het Universum?

Lieve Kryon: Ik heb gelezen dat als wij het voor elkaar krijgen om op een hoger niveau te vibreren, dit miljoenen wezens in de gehele kosmos zal beïnvloeden en het dat zelfde gebeurt voor onze tegenhangers op Aarde en voor Moeder Aarde zelf. Komt dit door het feit dat wij allemaal een deel van God of van Spirit zijn?

Wij zijn ook een deel van ieder ander in de kosmos en van de Aarde zelf….. Ik begrijp dat onze energie is verbonden, maar zijn wij allemaal een deel van elkaar?

ANTWOORD: Het gaat er niet om dat jij een deel van de familie (Spirit) bent. Het gaat om vrije en onbevooroordeelde keuze van degenen die niet weten dat zij een deel van God zijn. Ja, jullie zijn allemaal inter-verbonden en er zijn er meer bij betrokken dan er zandkorrels op de planeet zijn. Deze zandkorrels vormen een “strand’ dat EEN is en dat wordt gezien als een strand. Jullie zijn een fles met zand op dit oneindige strand dat is uitgekozen om door een diepgaande energietest te gaan waarin er geen oordeel is over wat jullie doen, maar eerder alleen maar eer omdat jullie op kwamen dagen om mee te doen. Het is moeilijk!

Waar zal de onbevooroordeelde balans van donker en licht blijven als engelen die niet weten dat zij engelen zijn, zijn geplaatst op een neutraal speelveld waar ongelimiteerde keuze van energie is? Waar zal de balans naartoe gaan?Misschien krijgen jullie nu een kleine inter-dimensionale glimp van waarom wij jullie zozeer eren? Waarom wij wachten op de dag waarop wij jullie naam voor iedereen kunnen zingen? Jullie hebben de Aarde veranderd en in lijn met dit alles veranderen jullie ook het Universum voor ons allen.

Het is moeilijk om iets uit te leggen dat verborgen moet blijven, maar in de kern weten jullie precies waar het allemaal om gaat.

VRAAG 759: Mensen – magnetisch veld.

Lieve Kryon, Ik vraag mij dingen af over de relatie tussen de verschillen in magnetische velden van mensen. Hebben sommige mensen grotere magnetische velden dan anderen? Mijn zoon lijkt magnetische energie te hebben die uit zijn vingers komt, hij kan als hij dat wil zelfs een figuur daarmee in de lucht tekenen.

Kan jij jouw licht hier alsjeblieft over laten schijnen?

ANTWOORD: Wat jouw zoon heeft is echt geen magnetisme. Het lijkt alsof het magnetisme is maar het is gewoon een portie van een krachtig energieveld dat om hem heen is.

Vele mensen kunnen batterijen of elektronische apparatuur verstoren (computers laten crashen). Dit komt niet zozeer door magnetisme maar wel door een zeer energetisch Menselijk Veld.

Dus ja, vele mensen hebben energetische velden die verschillend zijn. Zij zijn niet groter, maar wel actiever. De feitelijke maat ervan staat vast en is voor iedereen hetzelfde.Hoe actief zij zijn is waar het om gaat, en dit gaat ook weer over het activeren van het DNA. Vele jonge mensen hebben dit van nature omdat hun DNA veranderd is…. niet chemisch, maar inter-dimensionaal.

Er wordt zeer veel van jullie gehouden,

VRAAG 760De Mens als Groep.

In een channelling op de Website vertelde jij dat als een familielid overlijdt hij/zij een deel wordt van zijn/haar kinderen. Wat gebeurt er nu als dit kind overlijdt…. wordt hij/zij dan een deel van zijn/haar kinderen….. enzovoorts?

Mijn vraag is tweeledig: Allereerst, wat gebeurt er als iemands familielid overlijdt zonder kinderen te hebben? Wordt dat familielid dan een deel van zijn/haar broers en zusters of gaat hij ergens anders heen?

Ten tweede: wat is de dynamiek als een ouder overlijdt en deze ouder in dit leven precies tegengesteld was aan het kind en het bijvoorbeeld misbruikte etc.? Gaat het kind nu een deel van zichzelf krijgen dat “oorlog” gaat voeren met de andere “delen”?

ANTWOORD: Lieverd, stop ermee om deze inter-dimensionale concepten in 3D-doosjes te stoppen. Dit zal jullie nooit passen. De hele channeling onthulde een concept dat jullie een groep zijn. Deze groep beweegt zich rondom jullie onmiddellijke karmische groep en als jullie vertrekken blijft een deel van jullie actief. Dit geldt voor kinderen en ouders, broers, zusters en zelfs voor goede vrienden.

Onthoud dat – karmisch gezien – jullie ouders en kinderen allemaal door elkaar zijn gemengd in jullie groep en dit gaat veel verder dan wat jullie denken over ouders en kinderen.

Probeer ook verder te denken dan wat mensen denken over andere mensen terwijl zij hier zijn of nadat zij zijn vertrokken. Begrijpen jullie niet dat als jullie zijn overgegaan de Geest van God hebben?

Misbruikende vaders zullen samen zijn met de dochters die zij misbruikten….. net zoals zij waren overeengekomen voordat zij hier kwamen. Als zij beiden naar de andere kant gaan kunnen zij zelfs beslissen om van rol te wisselen en weer terug te komen!Aan de andere kant van de sluier is het niet meer dan een toneelspel. Als het spel voorbij is gaan jullie naar de party van de spelers en kiezen jullie een andere rol.

“Voel” dus degenen die zijn overgegaan en waar jullie van hielden. Voel de vriend, de ouder, de broer, de zus en ja……. het kind. Zij zijn voor altijd bij jullie en zij maken deel uit van de opzet van een inter-dimensionaal systeem dat familie is.Het plaatsen van hen in een fysieke vorm en het maken van stroomschema’s over wie wie is, is heel duidelijk een oefening van 4D!

VRAAG 761: De menselijke dood.

Lieve Kryon: Ik heb mij dit nu al een tijdje afgevraagd. Beslissen wij zelf hoe en wanneer wij overlijden voordat wij op deze wereld komen? Is dat de reden waarom sommige mensen een lang en gezond leven hebben terwijl anderen vroegtijdig overlijden aan een ziekte of een ongeluk. Heeft dit iets te maken met onze vorige levens?

ANTWOORD: De menselijke dood wordt aan deze kant van de sluier als niet anders gezien dan een overgang van energie en een verfrissing van uitdrukking. Dit is voor jullie moeilijk te begrijpen want voor jullie is dood pijn, lijden en verdriet.

Kunnen jullie zelfs maar beginnen te begrijpen waarom dit de opzet is? Wij zien het als een deel van het “spel van de Aarde.” In elk toneelstuk staat de man met het mes in zijn borst op als het gordijn is gevallen en heeft hij een feestje met zijn medespelers. Alle medespelers weten dat het avontuur in het spel niet echt is. Maar in het spel van de Aarde zegt jullie realiteit dat het leven alles is wat er is. Daarom wordt het gespeeld om het “vast te houden.” Het moet zo zijn om de uitdaging en de test….. eerlijk te maken.

Ja, jullie hebben allemaal een begin-opzet-contract waarin jullie opgang (dood) is gepland.Soms is het om voor een ander de weg voor te bereiden (zoals bij de diepgaande energie die wordt geschapen door de dood of de zelfmoord van een kind). Het kan dus een deel zijn van een overeenkomst waar veel energie omheen hangt of gewoon een potentieel om te vertrekken als het tijd is. Elk geval is weer anders en ja, het wordt vaak getemperd door een balans van ervaringen uit vorige levens.

Het is ook geheel tijdelijk en het wacht erop om herschreven te worden!!!

Dit gaat allemaal grotelijks veranderen. De nieuwe energie brengt een verandering met zich mee in het systeem van leven en dood op Aarde. Er komen indigo-kinderen naar de planeet zonder karmische attributen uit vorige levens. Zij zijn “schoon” van dit karma en hebben een andere opzet. Zij hebben nog steeds een potentiële levenslijn en zij dragen informatie in zich over ervaringen uit vorige levens en de wijsheid van wat zij hebben geleerd, maar zij zijn zich er ook van bewust dat zij een verandering in hun begincontract kunnen scheppen. Dit is het grootste verschil tussen de mens van de oude energie en de mens van de nieuwe energie.

De mens van de oude energie voelt op de een of andere manier dat het contract absoluut is en dat niets dit kan veranderen. Hij probeert feitelijk deze begin-opzet tot zijn dood aan toe te volgen. Het is voor de meesten van jullie informatie die jullie dienen af te leren. Het kind? Dat weet wel beter. Het kan alles!  Hebben jullie zijn gedrag opgemerkt? Het komt binnen en is er klaar voor om te scheppen en te manifesteren. Het is gefrustreerd omdat jullie de potentiëlen niet zien of dat jullie je rondwentelen in een of ander lineair systeem of omdat jullie een oude opzet volgen. Hebben jullie dit gemerkt? Dit is allemaal onderdeel van het levensscenario van de nieuwe mens.

Waar het oude plan van oud geschapen leven en dood als een cyclus van lessen was – dat energie schiep om de Aarde te helpen – kan dit nu vermeden worden. Het nieuwe systeem moedigt een herschreven contract aan, inclusief het moment van overlijden, leeftijd en zelfs levenslessen..

Het is een verrassende verandering en die brengt een nieuwe betekenis aan de dood in de nieuwe energie.

En, hier is nog een feit: Wij vertelden jullie in 1989 dat een groot aantal mensen in deze tijden snel zou overgaan om de nieuwe energie zich te kunnen laten manifesteren. Jullie zien dit nu gebeuren. Met oorlog en ziekte worden deze aantallen snel vervuld. Wat betekent dit? Het betekent dat velen feitelijk de overeenkomst hadden om in deze tijd over te gaan als de Aarde een vibratieverhoging had bereikt. Dit deed de Aarde en het proces begon.

Wat is de reden hiervoor? Hoewel jullie kunnen voelen dat het te zorgvol is om eraan te denken geven wij jullie de waarheid: De nieuwe indigo-gekleurde mens zal het veel beter doen op de planeet dan degenen met een zeer oude energie. Daarom verlaten velen de Aarde vroeg om direct weer terug te komen als mensen met een indigokleur.Dit zal ervoor zorgen dat vrede op Aarde sneller dan iets anders zal plaatsvinden.

VRAAG 762: Mensen – doen wij het werk allemaal, of geldt dit maar voor enkele mensen?

 Lieve Kryon: Is iedereen die op dit moment hier leeft als geïncarneerde ziel hier aanwezig om te helpen bij het verhogen van de vibratie van de planeet of zijn sommigen van ons alleen maar “menselijke wezens” en verder niets?”

ANTWOORD: Er bestaat niet zoiets als “alleen maar menselijke wezens”. Jullie zijn hier allemaal om deel uit te maken van de test van de Aarde. De meesten van jullie zullen niets meer zien dan de 4D-ervaring die zo algemeen en gewoon lijkt voor vele mensen. Dit is de vrije keuze waarover wij spreken en dit dient waarlijk het doel van een test zonder “te WETEN dat er en God is!” Vele anderen die van de soort zijn die dit leest, zullen voor zichzelf vaststellen dat er een groter plaatje voorhanden is.

Dit zijn degenen die wij bereiken met de soort leringen die jullie op deze bladzijden zien.

Er is geen oordeel over de beslissingen die jullie nemen. Jullie zijn hier allemaal met het potentieel om een rol te spelen in een nieuw bewustzijn voor de planeet.

Jullie zijn allemaal spelers, maar sommigen zullen de meesters van de dag worden!
Er wordt oneindig veel van jullie gehouden.

VRAAG 763: Heb ik Kryon ooit gezien?

Lieve Kryon: Toen ik hier nog niet was heb ik Kryon toen ooit gezien? Wat doe jij als jij niet assisteert bij de creatie zoals die zijn kracht krijgt in het proces dat momenteel op onze Aarde aan de gang is?

ANTWOORD: (a) Heb jij mij ooit eerder gezien? Ja! Jij kent mij heel goed en jij ziet mij steeds weer als jij komt op Aarde en weer weggaat van de planeet.

Jullie lopen de spitsroeden van liefde en knuffelen van de energieën van Moeder Gaia en van degenen zoals ik die deel uitmaken van de familie die dit ondersteunt. Dit is de reden waarom ik bij zovelen van jullie zo bekend voorkom.

(b) Wat zal ik doen als ik jullie niet help? Dit zal nooit gebeuren want de soort dingen die wij samen doen zijn een doorgaand proces van het bewustzijn van Multiversums die nog moeten gaan bestaan en die toch al bestaan terwijl wij nu spreken.

Denk eraan als een cirkel van liefde die nooit eindigt…… een feest waar wij allemaal van houden en waar wij allemaal deel van uitmaken.

Er wordt enorm veel van jullie gehouden.

VRAAG 765: Ik voel mij heel alleenLieve Kryon, vanaf het moment waarop ik de intentie heb gegeven om de Implant te accepteren, ben ik vele mensen in mijn leven verloren om redenen die ik niet kan begrijpen. Er is niemand overleden maar elke vriend die ik onvoorwaardelijk lief had en waar ik aardig voor was, heeft zich van mij afgewend. Zij hebben mijn vriendelijke karakter gebruikt en hebben alles omgedraaid om over mij te oordelen. Ik heb geen energie meer over! Ik heb een tijdje rust nodig.

Ik heb de intentie gegeven voor nieuwe, meer verlichte vrienden, maar tot dusver voel ik mij heel alleen. Ik dank Spirit elke dag dat mijn verloofde en mijn familie nog steeds hier zijn. Ik ben bang geworden om mijn normale gevende en liefhebbende Zelf te zijn voor degenen die nog steeds in mijn leven zijn gebleven. Ik wil niet nog iemand verliezen. Wat doe ik verkeerd?
Shanti,
Laura

ANTWOORD:  Jij doet helemaal niets verkeerd. Herinner jij je niet dat wij jaren geleden hebben verteld dat de implant krachtig is? En weet jij ook niet dat wij dit enkele jaren later hebben gedefinieerd als: Permissie om een gescandeerde energie te implanteren in je bewustzijn? Als jij dit soort energie in je hebt, zal het oude zich uit jou terugtrekken. Bijna als het vervellen van een oude huid gaan de dingen die niet bij jouw nieuwe energie horen, langzaam weg…. soms op schijnbaar ongebruikelijke manieren.

In plaats van gealarmeerd te zijn over dit terugtrekken, vier het! En vraag je dan niet af wat je hebt gedaan of niet om dit te hebben. Het is een feit dat jij toestemming gaf aan anderen om jouw cellulaire verandering te “zien.” Het is aan hen om te gaan of te blijven, ongeacht hoeveel jij denkt dat jij voor hen hebt gedaan.

Wat nog verborgen is, is dat er een “nieuwe familie” of vrienden zijn die erop wachten om jou te ontmoeten. Zij zullen jouw energie ook herkennen en zullen daardoor van jou houden! Toch dien jij alle oude veranderingen te vieren en actief te zoeken naar de nieuwe veranderingen want dan zullen de veranderingen niet zo ongebruikelijk lijken. Als je dit niet doet zal jij op een en dezelfde plaats blijven en je wentelen in iets waar jij negatief over denkt.

In feite wacht het geschenk waar jij om hebt gevraagd, juist op jou.

Jouw ware familie weet wie jij bent en zij zullen blijven.

Heb geen angst om liefhebbend te zijn voor wie dan ook…..dit zal het nieuwe van het oude scheiden.

VRAAG 766: Jouw “Groep” integreren.

Lieve Kryon: In jouw “Wat is er aan de hand?”- channeling (op de Kryon-website) zeg jij dat ieder van ons een groep heeft, of een groep is. Wat kunnen wij doen om deze groep meer te integreren in ons dagelijks leven?

ANTWOORD: Laten wij allereerst duidelijk maken dat JIJ deze groep BENT. Jij bent een groep. Maar je hebt gelijk met jouw vraag over hoe deze groep te integreren. Het proces gaat over het integreren van de 4D-jij met de inter-dimensionale jij.

Het is het werk waard en het is de kern van al onze channelings in het laatste jaar.

Het korte antwoord? Elke dag:

(1): Vier jouw leven hoe dan ook.

(2) Spreek elke dag tegen jouw cellen! Vertel hen hardop wat jouw plannen zijn voor jouw gezondheid en jouw verouderingsproces.

(3) Spreek nooit woorden uit over jezelf tenzij je het leger van cellen dat “jouw lichaam” wordt genoemd zo wil laten handelen. Als jij in frustratie zegt: “Dit gebeurt mij nu altijd!” Dan zullen een miljard of zo cellen de boodschap opvangen. Zij hebben allen een bijeenkomst en zeggen: “De baas zegt dat hij deze dingen steeds wil laten gebeuren, laten wij dus aan de slag gaan en hen weer laten gebeuren!” Met andere woorden: jouw krachtige energie manifesteert een realiteit die is gebaseerd op wat jij zegt en denkt.

(4) Luister naar Spirit. Praat niet alleen maar. Geloof het of niet, God weet waar jij doorheen gaat en wat je nodig hebt.

(5) Visualiseer dat jij de hand van je Hoger Zelf pakt en die de hele dag niet meer loslaat.

VRAAG  767: Kidnapping – meer dan gebruikelijk?

Wat is de verklaring van Kryon voor de kidnapping onlangs in Afrika van vele jonge meisjes die daarna worden vermoord?

ANTWOORD: Het is intuïtief van jou dat jij deze vraag aan mij stelt. Vele mensen zouden aannemen dat de reden hiervan is dat er meer mensen op Aarde zijn en aldus het aantal kidnappings en de uitdagingen door vele niet in balans zijnde mensen is toegenomen. Dit is in feite waar, maar de echte reden is wat wij jullie eerder hebben verteld: Dit is het gevolg van de veldslag tussen Licht en Donker…. van het Oude tegen het Nieuwe.

Het zal zichzelf presenteren door buitengewoon gedrag, misdaden tegen onschuldigen, zelfmoord, en misbruik van dieren. Het is een manier om te zeggen dat jullie niet langer op de bank kunnen blijven zitten. Degenen die deze tendensen hebben volgen deze tendensen ook…. geven hun kracht aan hun innerlijke gedachten.

Zo gaat het ook bij de Lichtwerker – die schept spiritueel licht voor de planeet waartoe in het verleden alleen de meesters in staat waren. Wat jullie dus zien is het bewijs dat de pendule is begonnen met heen en weer te slingeren en het donker en het licht in de menselijke ziel versterkt.

Wees hier niet bang voor want jullie hebben de controle!

Licht transformeert en transcendeert de duisternis.

Sta rechtop in het Licht!

VRAAG 768: Is taal beperkend?

Lieve Kryon: Zullen wij als mensen in staat zijn om een op zintuigen gebaseerde taal zonder woorden te gebruiken (ziel-spreken). Ik kan zeggen: “Ik houd van jou” maar ik wil een GEVOEL aan jou geven.

Ik heb het niet over wat wij kunnen geven in een gebed of in een meditatie; ik bedoel het als iets dat fysiek is. Eerder dan in een essay van vijf bladzijden waarin wij iemand iets proberen te laten begrijpen, kunnen wij hen het “gevoel” geven van het “gevoel” dat wij hen met woorden zo proberen te laten voelen.

Mijn punt is dit: als ik een essentie aan jou zou kunnen overbrengen zou er helemaal geen noodzaak meer zijn voor woorden, jij zou het weten  doordat je VOELT wat ik vraag.

ANTWOORD:  Als jij en je liefdespartner elkaar in de ogen kijken is er geen essay nodig. Er is een overbrenging van energie die aanwezig is en die is verschillend voor allerlei soorten liefde.

Het is dezelfde energie als die tussen jou en jouw ouders, jouw nakomelingen, je dieren, en ja, ook jouw goddelijke familie. Maar het is een overdracht zonder woorden en die is absoluut echt en hij wordt ook echt begrepen.

Vergeet de woorden dus en “wees” gewoon. Zo gaat het bij liefde. Het kan gevoeld worden zonder dat er iets wordt gezegd en mensen hebben de mogelijkheid om het te “voelen” als het van de een aan de ander wordt gegeven – vanaf welke afstand dan ook!Analyseer het niet verder dan je zou doen als iemand tegen je zegt dat hij of zij van je houdt. Realiseer je dat het gewoon zo is en vier de kracht van dit geschenk van licht-onderscheiding.

Het hoeft niet onderzocht of ontwikkeld te worden.

Het is vanaf het begin een van de basiswaarheden van de mensheid geweest.

Dit is – van alle dingen – het bewijs vanjullie goddelijkheid!

VRAAG 769: Het leven is waardeloos. Wat kan ik doen?

Lieve Kryon, ik las over Kryon in 1995 en kocht Boek Een, Twee en Drie. Ik begon hen te lezen op 1 november om 11.00 uur in de ochtend. Ik had juist een grote breuk in mijn relatie achter de rug en raakte de mooiste baan die ik heb gehad kwijt doordat ik werd ontslagen. Het is nu zes jaar later en ik heb gedaan wat ik voelde dat nodig was om te mede-scheppen nadat ik de intentie voor twee dingen had gegeven: een behoorlijk inkomen en een liefhebbend maatje in mijn leven.

Mijn inkomen voldoet nauwelijks en de situatie met het liefhebbende maatje blijkt elke keer weer een tegenvaller te zijn als er weer een nieuw maatje in mijn leven verschijnt. Help mij alsjeblieft! Wat kan ik doen?
— Jean E.

ANTWOORD: Elk menselijk pad is anders en het heeft zijn eigen timing voor mede-scheppen, maar jij hebt de juiste energie gegeven. Wij hebben informatie gegeven over wat er in het algemeen op de planeet gebeurt met velen van jullie: Het raster wordt gecompleteerd. Met die completering komt er een stabielere manier om met Spirit te communiceren en ook een helderheid die er voordien niet was.

Vier je leven elke dag en visualiseer dat je tevreden bent. Geef Spirit geen agenda over wat jij denkt dat je nodig hebt.

Laat de pracht van jouw Hoger Zelf iets mede-scheppen dat zelfs nog beter is!

Er wordt zeer veel van jullie gehouden.

VRAAG: 770: Fouten en hun invloed op het Universum.

Is de rest van het Universum veroordeeld om te lijden onder onze fouten? Wat voor soort Al Wat Is schept een Universum zonder vrije wil en vormt dan een heel klein plekje met vrije wil in een onduidelijk, obscuur zonnestelsel in een onduidelijk, obscuur Melkwegstelsel? Is de vrije wil zo gevaarlijk?

ANTWOORD: Niemand en niets van het Universum zal ook maar ergens onder lijden door wat de mensen hier doen. Jullie maken geen fouten, maar eerder beslissen jullie met een balans van energie en waar donker en licht zichzelf in balans kunnen brengen. Jullie inspanningen zullen van toepassing zijn op een nieuwe schepping.

Het Universum zal vieren wat jullie hier doen en het licht dat jullie scheppen in zich opnemen. Denk er aan als het oplossen van problemen waar alleen de oplossingen worden gezien, niet het werk dat rondom die schepping is verricht.

Het is de menselijke dualiteit die bezwaarlijke logica vindt in een goddelijk systeem. Als jullie een gelimiteerd paradigma over een complex paradigma plaatsen krijgen jullie alleen gedeeltelijke antwoorden. Maar degenen in het beperkte paradigma weten dit niet. Zij denken dat zij compleet zijn en dat hun denken helder is. Als alles dat jullie kunnen doen toevoegen en onttrekken is en jullie proberen complexe natuurkundige problemen te berekenen zullen jullie nooit weten dat zij onnauwkeurig zijn, nietwaar?

Er wordt heel veel van jullie gehouden.

VRAAG 771: Overspel.

Lieve Kryon, wat is de mening van Spirit betreffende twee mensen die met elkaar zijn getrouwd, van elkaar houden en toch al jarenlang een liefdesaffaire hebben? Ik heb geprobeerd om er niet over te oordelen bij een dierbare vriendin die jarenlang een langdurige vriendschap/romance/fysieke relatie had met een andere man (niet haar man) Zij had ook al twintig jaar een relatief gelukkig huwelijk en heeft drie blije, goed opgevoede, bijna volwassen kinderen.

Ik heb de positie ingenomen om haar niet aan te moedigen of te veroordelen. Ik weet dat ik haar familie in het verderf zou storten en toch lijkt het erop dat deze twee mensen een diepe relatie hebben om een bepaalde reden en het beiden voor elkaar hebben om respectvol te blijven naar elkaars familieleden en –zaken.

Kan jij jouw licht laten schijnen over wat jij denkt over relaties zoals deze en ook over wat mijn houding zou moeten zijn? Ik vind haar man aardig en ik heb hier gemengde gevoelens over.

ANTWOORD: Wij begrijpen heel goed het protocol dat jullie in je cultuur en samenleving hebben dat regels vaststelt omtrent jullie gedrag en over wat jullie moraal noemen.

Toch vertel ik jou dat er geen oordeel is over wat jullie ook doen dat met pure intentie wordt gedaan. Dit is anders dan de “roep van de biologie” (lust) Wij hebben het nu over pure liefde.

Wij herinneren jou er ook aan dat veel van jullie regels waarvan jullie denken dat het “regels van God“ zijn, eigenlijk regels van mensen zijn en gemaakt zijn om spiritueel te lijken om de dingen te laten zijn zoals zij zijn. In vele gemeenschappen op Aarde is partnerschap helemaal niet monogaam en voelen mensen het helemaal niet of zij welke regels van God dan ook geweld aandoen zoals jullie spirituele leiders jullie aangeven. Daardoor staan zelfs de originele 10 geboden ter discussie of zij wel accuraat en waar zijn.

Jullie zouden je kunnen afvragen over de moraal van het nemen van een nieuwe partner na de dood van de eerste. Jullie gemeenschap zegt dat dit niet alleen acceptabel is, maar dat dit ook wordt verwacht, maar toch zijn er andere culturen die zeggen dat dit een vreselijke schending is van de moraliteit en dat het tegen de regels van God is!

Wie heeft er dus gelijk?

Het antwoord is dat het goddelijk “boek met regels” veel complexer is dan jullie zouden denken. Als het op liefde aankomt is de mens zeer expansief. Het is welbekende en algemene informatie dat mensen kunnen liefhebben en partners zijn van meerdere mensen, maar dit is niet de norm in jullie maatschappij. Voeg hieraan toe dat jullie liefdevol karma meenemen van het ene leven naar het andere. Er zijn hier ook vragen over gesteld: “Wat gebeurt er als jullie een goed partnerschap hebben met een persoon en jullie een “soulmate” ontmoeten vanuit een ander leven? Gooien jullie het opzij, gaan ermee aan de haal, of negeren jullie dit? Denken jullie echt dat jullie de complexiteit van liefde begrijpen en het in hokjes kunnen stoppen om het te laten passen binnen de regels van een cultuur?

Het antwoord is er echt een dat moet vallen binnen het gezichtsveld van jullie eigen goddelijkheid en het goddelijk Boek met regels dat jullie allen persoonlijk in jullie hebben.

Als jullie spirituele regels en geloften voor jezelf vaststellen, volg hen dan op. Jullie zullen voordeel hebben van de structuur die jullie zelf hebben geschapen. Zoek in alle dingen de raad van je Hoger Zelf en de goddelijkheid die in jullie zit.

Dit is jullie morele kompas en het “boek” dat gevuld is met waarheid. Als jullie dit doen zullen sommige dingen die jullie je afvragen opeens heel helder zijn. Jullie zullen hierdoor eindigen met jezelf te veranderen.

Ik weet dat jullie een empirisch (positief en finaal) antwoord willen hebben. Ik weet ook dat er mensen zijn die dit lezen en zeggen: “Kijk….. de Lemuriers van de Nieuwe Tijd hebben toestemming om alles te doen wat zij willen. Wat voor soort spiritualiteit is dit? Het korte antwoord is dat het een spiritualiteit is die verantwoordelijkheid inhoudt voor de belangrijkste beslissingen met integriteit en moraal als basis voor ieder menselijk wezen.

Hoe makkelijk zou dit zijn als jullie hier een ja of nee-antwoord op zouden krijgen?

Jullie hoeven je verantwoordelijkheid als kind van God dat goddelijke wijsheid heeft, niet te claimen.

Vraag 772: Astrologie Nu.

Lieve Kryon, In boek 1, het einde der tijden, noemde jij ‘systeemwerkers.’ Deze genezers werken met systemen zoals astrologie – over het in lijn brengen van de planetaire aspecten tot twee of drie graden naar rechts van 1992. Het is nu later. Welk advies heb jij over het veranderen van onze systemen? Is het meer dan drie graden naar rechts gegaan? Welke andere aspecten zijn er veranderd? Hoe kunnen wij onze cliënten de meest accurate informatie geven?

Antwoord: Nogmaals noemen wij de wetenschap van het magnetische systeem. Begrijpen jullie dat astrologie een van de oudste wetenschappen van de planeet is? Als wij de manier waarop de fysica op de planeet werkt maar een greintje zouden veranderen – zeg de vibrationele frequenties van de kleinste deeltjes – weten jullie wat het resultaat daarvan zou zijn? Het zou de materie enorm veranderen. Wij zouden nooit in staat zijn om eenvoudigweg tegen de wetenschappers te zeggen: “Verander jullie fysica een paar graden naar rechts!”

Waar jullie het over hebben is precies hetzelfde. Wij kunnen jullie nu vertellen over alle attributen die door het magnetische raster aan jullie wetenschap zijn gegeven. Wij vertelden jullie over verhogingen van drie tot vijf graden en zeiden dat een ‘rechterhand’-verhoging in relatie was met de huidige verplaatsing. Wij gaven jullie informatie die accuraat was. Velen van jullie probeerden om alle kaarten naar rechts te laten opwaarderen alsof ons magnetische werk ook op een stuk papier zou staan. Wat denken jullie dat astrologen die andere planetaire lichamen gebruiken zullen doen? (speciaal de maan-gerelateerde kaarten)?

Met andere woorden, er is veel meer aan de hand met de rechterhand opwaardering dan met de kaartaanpassing. Jullie zullen dit zelf moeten uitzoeken – net zoals jullie in het begin deden – maar hier is een hint. Voor degenen die de zon als anker gebruiken (westerse astrologie), ga experimenteren met het veranderen van de maat van de huizen. Maak jullie toevoegingen samen gelijk met een totaal van 4,5 graad op het moment. (door 1999) Dat wil zeggen: alle veranderingen samen zouden gelijk moeten zijn op 4,5 graad. Welke huizen? Welke denken jullie dat er zullen veranderen met een attribuut van mensen op Aarde die een grotere verlichting ontvangen? Wie denken jullie dat er een teken zullen moeten veranderen binnen bepaalde grensgevallen? Degenen van jullie die zeer betrokken zijn bij astrologie zullen het antwoord kennen. Sterker nog, sommigen van jullie hebben het geregeld veranderd omdat de oude methode vaak niet correct weergeeft wie het individu feitelijk is. Met andere woorden; velen van jullie veranderen het correct gebaseerd op echte levenservaring in de nieuwe energie.

Hier is nog een hint: Jullie zullen de beste resultaten behalen door te kijken naar de nieuwe kinderen. De puzzel zal helderder voor jullie worden door de energie te onderzoeken van mensen die op Aarde komen en goed samengaan met de nieuwe energie in plaats van naar mensen die de veranderingen binnenin ondergaan.

De vraag is denk ik goed beantwoord. Wij willen echt dat jullie het antwoord vinden maar jullie moeten het zelf doen. Een deel hiervan is dat jullie het samen moeten doen – maar dat wisten jullie al, nietwaar?

Vraag 773: Aarde-energiebronnen.

Lieve Kryon, waar moeten wij mensen gaan zoeken naar nieuwe energiebronnen voor onze planeet?

Antwoord: Waar zij altijd zijn geweest. Kijk eerst eens naar de oudste. Velen van jullie denken dat nieuwe energiebronnen ook altijd nieuwe techniek betekenen. Op een bepaalde manier hebben jullie gelijk. De beste energiebron die jullie hebben is de hitte binnenin de planeet. Ontdek nieuwe technologie om het efficiënt te doen. Stop met het scheppen van hitte! Het is overal onder jullie. De hoog-technische krachtcentrales die jullie hebben zetten hitte om in stoom. Laat de planeet jullie de warmte geven en dat in stoom veranderen. Het ligt er gewoon voor jullie – zonder verspilling, zonder gevaar en zonder bijeffecten.

Vervolgens, begin de krachten van de getijden vast te houden – de duw en trek actie – die er altijd is. Jullie hebben daarvoor de kennis allang. Misschien was het te lage techniek?

Tenslotte, als jullie in staat zijn om meer te begrijpen van deze basisenergieën van de planeet en hoe die er altijd zijn geweest om kracht voor jullie te brengen, ga je dan langzaam op de belangrijkste richten. Dat proces houdt de connectie met het kosmische raster in door kennis over de manier waarop zijn vibratie kan worden gemanipuleerd en het in onbalans brengen van porties daarvan voor jullie gemak. (zie hoofdstuk 7 en de channelings over het kosmische raster)

Vraag 774: De Menselijke Evolutie.

Lieve Kryon, hoe past menselijke evolutie in onze huidige menselijke omstandigheden? Jij hebt verteld dat de mens zoals wij die kennen ongeveer 100.000 jaar geleden begon, maar dat er andere verschillende menstypen waren vanaf 300.000 jaar geleden. (dit uit mijn hoofd zodat de cijfers niet helemaal correct kunnen zijn)

Antwoord: Er is heel, heel lang leven op deze planeet en er waren ook verschillende typen mensen. Sommige typen ontwikkelden zich en kregen instinct. Andere typen ontwikkelden zich bijna tot wat jullie vandaag de dag zien. Wij vertelden jullie dat jullie huidige ras een afstamming heeft van maar 100.000 jaar zodat jullie zouden begrijpen dat ondanks dat er daarvoor ook mensen waren, de soort met de ingebouwde lessen en zaadlichamen (zoals gegeven door de zeven zusters) rond die tijd begonnen. Elke studie over een mensheid van voor die tijd is een studie over degene die niet zoals jullie zijn

Jullie moeten ook weten dat de mens die nu op de planeet is, absoluut uniek is. Nooit in de geschiedenis van de planeet heeft een mens zich ontwikkeld met de bewustzijnsattributen die jullie op dit moment hebben. Over een tijdje zullen er ook kleine lichamelijke veranderingen komen met enkele toegevoegde ontgiftingsorganen die worden toegevoegd aan het unieke van jullie tijd. Nu is het echt het afbakeningspunt voor een hele nieuwe mens!

Vraag: 775: De menselijke ziel en ascensie.

Lieve Kryon, Ik heb veel gelezen over het terugtrekken van zielen van andere lichtwerkers. In verband hiermee maken mensen vaak mee wat zij ‘verlies van de ziel noemen waarmee zij bedoelen dat aspecten van de ziel zich moeten terugtrekken en her-integreren met de ziel om het mogelijk te maken om verder te gaan in het ascensieproces. Verder zeggen zij dat je dit niet zelf kunt doen – er is een specialist’ voor nodig. Kun jij hier wat licht op laten schijnen op waar zij het over hebben?

Antwoord: Wij hebben hier vaak met andere woorden over gesproken die toch jullie vraag beantwoordden. Het ascensieproces werkt door het vasthouden van steeds meer goddelijkheid van de engel in jullie. Daarin zou je kunnen zeggen dat jullie je terugtrekken uit de goddelijke ziel en ermee samensmelten. Het antwoord op jouw eerste vraag is dus ja.

Ieder van jullie heeft zelf de mogelijkheid om dit te doen. Jullie hebben het verdiend en dit is het onderwerp geweest van onze channelings om mensen hiertoe in staat te stellen en ook van de meester van liefde, meer dan 2.000 jaar geleden. Mensen kunnen nu ascenderen door intuïtieve stappen en zelfstudie.

Er zijn echter verschillende methoden van energiewerk gecombineerd met kennis die sommigen behulpzaam vinden bij de reis. Herinner je Michael Thomas van De Reis naar Huis die mogelijk werd gemaakt door niet minder dan 7 engelen voor zijn snelspoor naar ascensie. Er is hierin een precedent maar het is belangrijk dat jullie begrijpen dat je dit inderdaad zelf kunt doen. Dat is het hoofdonderwerp van Spirit door middel van het Kryonkanaal!