Vraag & Antwoord 787: Gevangenisstraf voorbestemd?

787: Gevangenisstraf voorbestemd?

19 juni 2017 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

VRAAG: Lieve Kryon: Ik moet een straf van 20 jaar uitzitten voor een fataal incident dat zich voordeed terwijl ik donken was. Ik herinner mij niet veel van wat er is gebeurd, maar ik weet dat ik nu de consequenties moet aanvaarden. Ik begon jouw boeken te lezen en ik worstel over de manier waarop spirituele contracten werken. Heb ik eerder besloten om deze man “per ongeluk” te doden? Was hij het hier op voorhand mee eens? Als dit zo is, betekent dit dan dat wij Gods werk doen? Hoe werkt dit bij zulke tragische voorvallen? Ik worstel hier elke dag mee. Ik wil echt weten hoe ik dit kan goedmaken!

Antwoord: Dank je wel, lieverd, voor deze diepgaande vraag. De menselijke tragedie is zeker moeilijk uit te leggen als wij het hebben over contracten, maar jouw intuïtie heeft het bij het goede eind aangaande jouw overeenkomst met deze man. Zijn familie kan het er niet mee eens zijn maar hij en jij hebben een dualiteit die sterk is op dit gebied – schijnbaar gepaste dood en slachtofferschap.

Jullie besloten samen om een situatie te scheppen die een katalysator of een “geschenk” zou zijn voor degenen om jullie heen. Dit proces voerden jullie uit voor degenen om jou heen en voor degenen om hem heen. Wij hebben al eerder over het feit gesproken dat er vaak het laagste menselijk verval voor nodig is om attributen te scheppen met het potentieel van spirituele verandering. Niet alleen jij bevindt je op deze brug, maar ook degene waarmee jij hebt afgesproken om dit geschenk te brengen. Iedereen rondom deze situatie van zijn dood en jouw opsluiting kan er een of twee dingen mee doen: (1) Je hele leven in het drama blijven hangen – rouwen en constant het slachtoffer zijn, of (2) het “geschenk” begrijpen als een potentieel voor verandering dat vrijwillig is gegeven en de gebeurtenis vieren door de verantwoordelijkheid van een deel van de overeenkomst te aanvaarden.

Dan kunnen jullie vragen: “Wat nu? Wat betekent dit? Wat word ik geacht hiermee te doen?”  Als je voor de eerste optie kiest heb je ervoor gekozen om zijn leven teniet te doen door dit betekenisloos te maken en de energie van deze ervaring te negeren…. en dit geldt ook voor de liefde die hierdoor naar je toe is gekomen.

Nu, zover het JOU aangaat is er geen compensatie nodig. Het is tijd om dit te zien voor wat het is en het is tijd om elke dag met hem te spreken en het feit te vieren dat alles is gelopen volgens het potentieel dat jullie hebben opgezet.

Door spirituele en morele verantwoordelijkheid te nemen moet je nu om je heen gaan kijken om uit te zoeken waarom je bent waar je bent. Jij was het ermee eens, dus kijk nu om je heen. Verwacht synchroniciteit in de gevangenis. Is er een plek waar jij je Licht hoog kan houden? Ben je daarvoor misschien daar? Wat voor goeds kan er komen uit de tijd dat jij hier zit?

Als alles is gedaan en jij dit goede ding ontdekt, realiseer je dan dat de man die jij “per ongeluk” doodde dit potentieel ook heel goed kende. Rouw gepast over zijn verlies en vier het geschenk van deze liefde die hem in staat stelde om daardoor verder te gaan.

In Liefde gegeven…

KRYON