Vraag & Antwoord 790: Wanneer begint het leven?

790: Wanneer begint het leven?

17 augustus 2017 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

VRAAG: Lieve Kryon, ik hoop dat dit geen verkeerde vraag is, maar ik wil weten: Wat is de moraal achter het stoppen van iemands nieuwe leven in het fysieke door middel van abortus? En wat is het Karma voor de persoon die helpt om de abortus uit te voeren? Ik denk dat dit afhangt van het moment waarop het menselijk leven begint. Het moment waarop het leven begint is heel belangrijk voor degenen die weerstand bieden tegen abortus en degenen die zeggen dat het toegestaan kan worden.  

ANTWOORD: [van Lee Carroll]  Wij hebben geprobeerd om Kryon hierover veel aan het woord te laten omdat dit een belangrijk punt is in onze samenleving. Kryon zegt dit: “Het menselijk leven begint feitelijk als de intentie van de betrokken entiteiten om nieuw leven te scheppen aanwezig is. Het is geen biologisch antwoord, en geen van beide zijden zal dit leuk vinden.

Dit plaatst het ver voor elke morele biologische beslissing. Kryon heeft gezegd dat er geen oordeel is over de keuze van mensen…..inclusief hierover.

Als dit zich voordoet is er geen vreselijk karmisch terugbetalen. Maar er IS energie geschapen die iedereen rondom deze gebeurtenis beïnvloedt. Soms komen en gaan deze levens om lessen te scheppen voor de betrokkenen want deze beëindigde levens komen bijna onmiddellijk weer terug, vaak al bij de volgende zwangerschap. (soms veranderen zij van geslacht) Als er geen volgende zwangerschap is, is het vaak in de nabije familie.

God is aangaande deze dingen niet in een vacuüm en vaak zijn deze dingen vooraf opgezet in overeenstemming met alle partijen. Dit is heel anders dan onze maatschappij wil geloven. Zij willen een zwart/wit antwoord voor het moment waarop leven ontstaat en regels voor wat jullie hiermee wel en niet kunnen doen.

In plaats daarvan geeft Kryon’s antwoord eer en waardering voor het feit dat jullie hier niet toevallig zijn en dat de dingen die in je leven opduiken niet bij toeval gebeuren.

Om maar niet te spreken van het feit dat jullie vrije keuze de vrij keuze van God is (omdat jullie een stukje van God zijn).

Dus laten wij de biologisch-culturele beslissingen maar over aan degenen die hen willen nemen, maar wij hebben de spirituele antwoorden vaak gehoord…..dat deze dingen veel meer zijn dan zij lijken te zijn en dat zij allemaal deel uitmaken van onze spirituele planningen en dat zij geëerd worden.

In Liefde gegeven…..

LEE